- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #774 üzenetére
Szerintem meg pont nem érdemes rá alapozni, lévén, hogy egy valós beállítást sem látni. 1024x768 felbontásban ki játszik?
Valós beállítások mellett meg sok esetben a Phenomok a Nehalem-ek előtt végeznek.
És akkor azt meg sem említem, hogy a HL-nál nem tudni, hogy milyen felbontásban teszteltek, a 720-asról meg szó sem esik a teszt elején. Azt sem tudni, hogy milyen alaplapban/milyen memóriák mellett tesztelték.
Így szvsz nincs értelme erre alapozni.
(#773) Stillxone: Miért kéne AM3-as lap és DDR3 memória? AM2+-os lapba is rakhatsz 720-ast... A későbbiekben pedig egyre inkább ki fog jönni a +1 mag előnye, tehát én inkább arra szavaznék.
-
urdongo
tag
válasz
olizsoli #769 üzenetére
Én a VRM értékeken voltam kiakadva.
Bár elvileg akkor az is úgy kell, hogy működjön mint ahogy leírtad (vagyis beépített szenzoros méréssel).
Viszont ennek tudatában még úgy se vagyok nyugodtabb...rémálmaimban még mindig előjönnek a füstölgő VRéMekkel ijesztgető szőrös fánkfigurák. -
leviske
veterán
válasz
olizsoli #402 üzenetére
1. Mélységesen örülnék, ha nem lenne teleoffolva a topic.
Ott a találgatós topic, ott nem számít offnak és többeket is érdekelhet a téma...
2. Ezt még senki nem tudhatja biztosra. Az RV790 egyértelműen kényszerverziónak mondható, de az esetleges GT212 ellen fejlesztették tudtommal. Az RV740 pedig már az első RV770 pletykáknál be volt zengve. Nem lehetetlen, hogy a 800-as családban is szerepet kap majd egy hasonló GPU, de annak az esetleges megjelenését szerintem csak 2010-re lehet realizálni. Bár én eleve kétlem, hogy lesz, miután nem lesz miért kihozni. Kell egy belépőszintű, egy középkategóriás és egy felső-középkategóriás GPU. Ezzel a 3 fajta GPU-val könnyedén le tudják majd fedni az egész piacot és könnyebben tudnak mozogni az RV870 árával, ha csak egy esetleges RV810 és RV830 lesz.
Összegezve: Az nVIDIA-n és az Intelen múlik, hogy lesz-e RV890 és RV840. Részemről, első saccra nem valószínű. Elvégre 32nm-re esetleg a Larrabee tud lemászni időközben, ami ellen féllábon is fel tudják venni a versenyt 2010 nyaráig/őszéig, esetleg 2009 nyaráig.
-
wednesday
őstag
válasz
olizsoli #264 üzenetére
Valószínű left4deadben nem működött se a CF se az SLI. Ha megnézzük egyik dupla magos kártya se hagyta le a magányos párját.
TF2-nél az összes kártya ugyan azt produkálja szinte. Az a pár FPS mérési hiba is lehet. Most vagy CPU limit van vagy pedig frame korlátozás van és nem engedi 90 fölé.
Mellesleg szerintem az a jó multi FPS, ahol korlátozva van a FPSszint. Van egy felső határ.
UT3-nál csak alacsony felbontásnál jobb a GX2.
Aki egy 17"-os CRT monitor mellé vesz 2 ilyen kártyát, hogy mit megy 1024*768-ban az meg is érdemli, hogy kikapjon egy GX2-től.4890 CF abszolút felső kategória szerintem, minimum full HD felbontással kell őket etetni. Ott pedig nagyon jól teljesít.
-
Speed®
titán
válasz
olizsoli #266 üzenetére
Ha figyelembevesszük, hogy a teljes terhelés nagy része a 12Von van jelen, máris érthető minek 800Wos táp. ATX szabvány szerint 12Von áganként max. 20A folyhat. ebben az esetben ugye a két 4890es simán lefog egy-egy ágat a maga 16A felvételével, és még kell ugye a procinak is kakaó, meg a többi periféria.
Más kérdés, hogy valszeg egy korrekt kisebb táp is elbírná, de nem baj ha kicsit túl van méretezve a rendszer szvsz. Nyílván egyszeri júzernek 1 VGAval simán megfelel egy 12Von ~30At tudó táp, ld. CX400\VX450 és hasonlovak.
-
rocket
nagyúr
válasz
olizsoli #234 üzenetére
Mibol gondolod ez egy atlagos felhasznalasi forma?, es nem mondjuk napi 1 orat megy felhasznalok 80%-nak a gepe load alatt, es 2 orat idleben?
"Az Ati 2-3%os előnyét azipon tesztjéből vettem ahol a tesztprogik között volt a 3dmark vantage is és pár "nV párti" játék, viszont nem volt benne egy dx10.1es game se amivel az ATi előnye tovább nőne a 275el szemben de abban igazad van h mindenki maga dönt a választásáról"
Ipon tesztjeben szerepel az egyik nagy DX10.1 ATi remenyseg a HAWX, bar erdekes eredmenyeket produkalt a jatek naluk. (latom mar eszre vetted te is amig irtam a hozzaszolast
)
Nehany tesztbe a kapott atlag framek alapjan elfert volna siman a 8xAA hasznalata, amivel a merleg nyelve mozgasba lendult volna az AMD iranyaba.Egyebkent ezt a fogyasztasi dolgot nem nekem kell magyaraznod, engem nem nagyon erdekel, csak tudom, hogy slager tema a felhasznalok tobbsegenel miota ebben jobb az NV, ami nem jelenti azt egyebkent az ATi rossz, csak azt, hogy az NV jobb, ez a Powerplay nem mukodik baromsag is unalmas mar, mukodik, ennyit tud, a GDDR5 memoriakkal onhibajukon kivul nem tudnak mit kezdeni, az adja az idle fogyasztasi kulonbseget, nem a GPU orajele, es feszultsege.
-
rocket
nagyúr
válasz
olizsoli #229 üzenetére
Nem tudom te milyen tesztet neztel, de a tesztek tobbsege szerint inkabb a referencia GTX275 gyorsabb ~5%-kal a referencia HD4890-nel.
Azt majd ok eldontik mi eri meg nekik, tobb dolog is letezik ami prioritast elvezhet a felhasznaloknal, nem csak a teljesitmeny.
A nagy HD4890 1000mhz tuning hype megbukott, naprol napra tobb a HD4890 felhasznalo, es bizony eddig normal korulmenyek kozott (tehat nem 100%-os venti fordulattal az Airbus 320 hajtomuvehez hasonlito hanggal) 900, es 950mhz kozott elhasalnak a GPU-k, es meg a 100%-os venti fordulat se segit a kartyak tobbsegenel, szoval ugytunik szepen kivalogattak az AIB partnerek a tesztelesekre kikuldott kartyak tobbseget
"ha most vki el kezd dobálózni az idle fogyasztásbeli 25W-os előnyével ami havonta ha napi 24h-ban megy a gép minden nap(csak idle-ben) akkor 450ft... jó ez úgy kb 2 év alatt behozza a plusszt...
na de nem csak idlebe megy a gép és akkor má gáz van mert 23W-al többet eszik a Radeonnál és így már egálba is van a 2kari fogyasztásban."Amit irsz ahoz az kene, hogy ha valakinek 24 orat megy a gepe, akkor naponta 12 orat kene menjen idle, es load alatt is, ami meg hardcore jatekosoktol is szep teljestmeny lenne, aki meg napi 8 orat dolgozik valamilyen alkalmazassal amivel load alatt megy a gep, utana nem valoszinu, hogy meg 4 orat fog jatszogatni
-
rocket
nagyúr
válasz
olizsoli #225 üzenetére
Sok szerencset a Palit/Gainward nem referencia kartyajaval, azert kaphatok a Gainward/Palit kartyai nehany helyen mar napok ota, mert kihagytak a minoseg ellenorzest, es a stabilitasi teszteket, persze ez automatikusan nem jelenti azt, hogy el is fognak romlani ezek az elso szerias kartyak, majd az ido eldonti megerte-e hazardirozni. (mondjuk normalis garancia eseten nincs nagy gaz, de azert nem lesz egy alom a felhasznaloknak, ha hullanak majd a kartyak mint a legyek.)
Jol mutatja azert a helyzetet ez a tortenet is, kenytelenek ilyen lepeseket tenni, hogy tudjanak valamit villantani, es legyen egy kis hirveres.A GTX275 neve osszefort a Palit/Gainward parossal itt a megjelenes utani elso hetben, mert a tobbi gyarto kartyainak csak a hirekben a szep szines kepeken volt nyomuk
Ha a nem referencia Palit GTX275 68k nalunk, es a Sapphire referencia HD4890 70k, akkor egy referencia GTX275 75k kornyeken indul majd.
-
leviske
veterán
válasz
olizsoli #153 üzenetére
Bár ezt már régebben máshol kifejtettem (nem neked
), de azért leírom:
Az "elméletem" az, hogy mivel a DX11-es játékok kisebb/nagyobb kompromisszumok mellett hajlandóak lesznek lefutni a jelenlegi normálisabb DX10-es kártyákon, ezért a DX11 a DX10 egy nagyobb kiterjesztésének tekinthető. Tesszellátor, fizikai számolás, stb...
Mondvacsináltan a mi érdekünk, gyakorlatilag csak részben. Elvileg a lényeg az volna (a DX10-nél is az volt), hogy kisebb hardverigény mellett szebb látványban legyen részed. A visszaütője pedig az, hogy cserébe új "kisebb hardvert" kell venned...Mivel ugrásszerűen úgysem fognak terjedni a DX11-es VGA-k, ezért várhatóan így is egy darabig a DX10(.1) csiszolt változatának fog tűnni, tehát a legutóbbi kívánságod azt hiszem részben teljesülni fog.
MOD: Bár kérdés, hogy Abu hol foglal állást... az sem lehetetlen, hogy a DX11 nem fog olyan irdatlan lassan terjedni, mint a DX10.1.
-
rocket
nagyúr
Csak a szerencsetol
A tapot kiveve a gep tobbi resze nem befolyasolhatja a VGA tuningot, egy jobb hutes termesztesen segithet a tuningban.
ASUS-hoz van egyedul jelenleg GPU feszultseg allito program, ez termesztesen nem azt jelenti biztosan menni fog 950mhz-et, vagy megtobbet, de nagyobb az esely mint a tobbi gyartonal ahol jelenleg a gyari 1.312volt mellett tudod csak a kartyakat tuningolni, persze elobb-utobb biztosan lesz majd valami feszultseg allito program az osszes HD4890-hez, es akkor ez az "elony" az ASUS-nal eltunik. -
zuchy
őstag
Egy minőségi 500W-os nak elégnek kell lennie, de attól függ mi van még mellette. A Te gépedet egy HD4890-el simán elbírná.
(#44) rocket:A karik fele megy 1GHz-t ami nem rossz, bár van egy 880MHz-s tuning is
. De a legtöbb kari megy ~950MHz-et. Amúgy great, hogy összegyűjtötted
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI Gaming X Trio 3060
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest