- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhunor
őstag
válasz
Stargun! #5322 üzenetére
Hát én vettem úgy MSI Twin Frozzr GTX275 kártyát, hogy mindenhol azt írták húdemilyenhalk, aztán itthon kiderült, hogy biosból már 2d-ben is 40%-on jár a ventije, ami bőven zajosnak felel meg nálam
. Persze a hozzá adott MSI Afterburnerrel 3 kattintás saját ventiprofilt generálni és akkor már tényleg nincs gond, de elgondolkodtató, hogy a tesztelőknek mi számít csendesnek - vagy csak még soha nem hallottak csendes gépet...
-
Daffni2
addikt
válasz
Stargun! #5221 üzenetére
hogy amikor azt írom, hogy nekem túl hangos, akkor az EXTRÉM csendesség igényéről beszélek.
Azért így egészen más.
Tehát saját és mások tapasztalata szerint,egyezően a tesztekben leírtakkal, HALK és hatékony ennek a kártyának a hűtése.
Bizony a enyém leszabályozza,a venti fordulatát ha nincs terhelve,13-16%-on pörög.
Terhelve max 34%.
Ezt többféle monitorozó proggrammal is ellenőriztem, füllel csak akkor hallani,ha lekapcsolok minden ventillátort, és leveszem a ház oldalát.Viszont ha az extrém csendesség az igényed,miért nem vettél egy Thermalright hűtőt?
Thermalright -
vhunor
őstag
válasz
Stargun! #5196 üzenetére
Nekem a 2d-ben 15%-ra leszabályzott ventivel és 100/200 MHz@0.843V üzemmódban 38-39 fokos volt és tökéletes csendben tette a dolgát a HD4870 Silent Efficiency. Normál munka mellett kb. 3-400-at pörög a Mugen 2 ventije, a házventik 800-at (csak 8 centis ventik mennek a házba gyárilag, régi jó chieftec dragon, akkor vettem amikor megjelent
), a táp vx450-es. Volt, hogy véletlenül kikapcsoltam a gépet mert a monitor már lekapcsolt és azt hittem a gép sincs bekapcsolva
.
-
Daffni2
addikt
válasz
Stargun! #5196 üzenetére
Gigabyte 4890 UD OC-nél a venti mindig azonos furdulatszámon pörög
Tisztázni kellene Neked milyen VGA-d van, mert olyan nincs amit leírtál.
Vagy GV-R489OC-1GD vagy GV-R489UD-1GD
A kettő nem ugyanaz.Egy biztos az OC-nál nem fix fordulatú a venti.Bár nem állítható csak BIOS átírással.
-
madgie
titán
válasz
Stargun! #5192 üzenetére
Régi S1 használó vagyok, most TwinTurbo van a 4870-emen. Csendes, hatékony, jól szerelhető és nem olyan bumszli, mint az S1. Idle-ben 36 fok most a karim, játékok felett sem megy 60 felé (és az Ati Tray Tools-ban beállítható a ventik viselkedése is).
Nem bánom, hogy váltottam, mert a házventijeimet is le kell szabályozni ugyanúgy, hogy kussban legyenek (Noctua illetve Arctic Cooling Pro ventik). -
danilla
őstag
válasz
Stargun! #5189 üzenetére
"Egyébként gondolom azért kicsit jártasak vagytok a 4890 típusokban, így tudjátok, hogy az igényeimnek megfelelő 4980-es VGA NINCS (Nem, a Toxic sem az.
). Eléggé sokat néztem utána, egyszerűen ez a helyzet. Ennyire csendes 4890-et sajnos gyárilag nem gyártanak. Pont."
Az én XFX 4890 XT refhűtős kártyám 2d-be iszonyatosan csendes. Van olyan kártya ami halk,és gyárilag teszi ezt. Az enyém tökéletes példa erre.
Volt nekem is Accelero S1-el szerelt kártyám ( 4850 ) nagyon halk ventilátorral, annak csak annyi előnye volt hogy 3d-be is halk volt.
-
Wolf77
csendes tag
válasz
Stargun! #5180 üzenetére
SZia
Én elhiszem , hogy profin "hegeszted" a kártyákat, és azt is megértem ,hogy munkaeszköz, csak azt nem értem , hogy ha ennyire érdekel a hangja akkor miért nem néztél olyan vga után ami ilyen szempotból is megfelelő.
Nem kötekedni akarok
.
CSak vásárlásnál ezt is figyelembe lehetett volna venni , persze ha vmihez az ember könnyeben és olcsóbban jut hozzá megéri küzdeni , de amúgy ...Ja és nem féltelek , csak a híradóba ne lássunk , hogy barkácsolás közbe ledarálta a venti az egyik kezedet
Üdv : W™
-
Wolf77
csendes tag
válasz
Stargun! #5172 üzenetére
SZia Stargun!
Hát nem tudom neked miért ilyen hangos a ventid.Csatlakoznék egy előttem szólóhoz , mert
nekem sem hangos terhelés alatt sem. Sőt meg merem kockáztatni , hogy az előtte használatos Vapor X -nek terhelés alatt nagyobb volt a hangja.De ha játszól és a fülessel nem hiszem ,hogy annyira üvöltene , pláne ha a hőmérséklet is megfelelő, nem hiszem , hogy érdemes lenne lecserélni. De te tudod, hogy a gari és a + pénz megéri -e.
Üdv W™
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fujifilm X
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Formula-1
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest