- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
DerStauner
senior tag
válasz
_Toka_ #32940 üzenetére
igen, az hogy rejtett volt, azt tudom, ezért is commander-rel szoktam megkeresni
lehet, hogy a registry-ben van, habár amikor a 8.9-ről frissítettem 8.10-re, akkor még a documents között volt (lehet, azért, mert a 8.9 is ott volt, és valamiért oda tette). habár, amikor leszedtem a 8.9-et, azt teljesen tettem (driver sweeper)
tudom, hogy benne van a ccc-ben, amíg meg nem találom a mentett profilt, marad ez a megoldás, csak egy picit kényelmesebb, ha a ventivezérlés állításához csak egy jobb egérgomb a tray-en, és activate profile, mint hogy mindig megnyitni a ccc-t, és átállítani.
de ez a registry, ez új. utánanézek.
-
Ribi
nagyúr
válasz
_Toka_ #32882 üzenetére
Biztos pontosabban lehet szabalyozni ha van visszajelzes, hisz a szabalyozastechnikaban a visszacsatolas fontos. Viszont ha a kari 12V-t ad akkor gyorsan porog, ha 5V-t akkor lassan. E kozott meg allitgatja ahogy epp neki tetszik. Szóval nem a kábelek számától fugg a szabalyozhatoság.
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32729 üzenetére
Mintha #32726-ban azt írtad volna, hogy befejezted.
Amúgy, ha nem titok, megírhatnád, hogy hány éves vagy ezzel a sok felkiáltójellel...*
De inkább priviben, mert másokat talán nem érdekel.
*Illetve a félresikerült iróniával. (Nem, az nem az az ország, ahol a vasalók laknak.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32726 üzenetére
Természetesen lehet magyarázat a ClearType a felvetésre, csakhogy te nem lehetőségként írtad, hanem tényként jelentetted ki. Ez a nem mindegy.
(Pláne azok után, amit itt lelengettetek egy emberrel szemben, aki le merte írni, hogy szerinte a gyári hűtő ipari hulladék.) Egyébként nem gázoltál a lelkivilágomba, ne aggódj!
Viszont nem baj ha befejezed: offtopik és totál feleslegesen magyarázkodsz.
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32714 üzenetére
Függetlenül attól, hogy én említem-e saját részről a használatát, vagy nem, ill. attól, amit pár sorral feljebb beszéltünk.
Akkor hozzátehettél volna egy "állítólag"-ot.Vagy akármi, csak jelezd,
hogy igen, van ilyen, de te nem használod, és nem tudod, hogy tényleg
jó-e. (Ergo nem tudod, hogy szebb-e emiatt a kép Vista vs. XP esetben.)
Btw. IE7 alatt default beállítás, mászik is az összes CRT-s a plafonra...
(Más kérdés, hogy ez legalább könnyen kikapcsolható, a normális
menükért, meg az értelmes címsorért többet kell hekkelni: röhej...)Mint az élet minden más területén...
Mintha épp te lettél volna kiakadva, hogy
valaki "nyersen" leírja a tapasztalatait, és
nem tájékoztat teljes körűen. Namost ez
a HSZ-ed pont ilyen volt, csak még valós
tapasztalat sem volt mögötte. Érdekes... -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32649 üzenetére
Ettől TFT-n sokkal szebb a képe.
De kizárólag azoknak, akik ezt szeretik.
Van akit inkább marhára zavar.
(Ahogy elnézem a reakciókat vannak...)Szerk: Még jó, hogy kikapcsolható.
Én se használom, mert CRT-m van...
Ezt már alapból hozzátehetted volna
a "marketing bullshit" mellé: mindjárt
teljeskörűbb lett volna a tájékoztatás.Szerk: lala42 hát épp ez az.
Vö.
Sokkal szebb, olvashatóbb minden írás.
Persze van akinek bejön ez, meg ha elég
messziről nézed, akkor a kellemes homály
valóban kevésbé recés betűket eredményez.
(De vajon tényleg kellemes az a homály?
Sub-pixel rendering: ötletnek érdekes...)
-
HSM
félisten
válasz
_Toka_ #32604 üzenetére
[link]
"Before we get into it though, we have to laugh at our power supply situation. When we started testing our Tri SLI setup with a 1000 Watt Zalman PSU, we ran into some problems. During the Canyon test on 3DMark06, the system would just shut down!"Nem semmi, a végén a 3. GTX-nek adtak egy 620-as Corsairt.... OMG Érdemes közelebbről megnézni, mit sufniztak vele....
-
virkir
veterán
válasz
_Toka_ #32466 üzenetére
A sorozatszámot most a dobozról olvastam le ami bontatlan volt mert nem volt kedvem belemászni a gépbe.
Igen mint fent írtam én már módosítottam Katt leírása alapján a biost és nálam megy az órajelvisszavétel is.
Így megy 2D-ben
Egy kis hiba, nem vált fel 3D-be a tesztprogramokra.
Stalker alatt viszont szépen megy 3D órajelen és ettől már nem szokott sokkal melegebb lenni (az ATT-nek csak a szenzorrésze megy).
Van még mit finomítani rajta de most egy kicsit csak használom a gépet. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
_Toka_ #32421 üzenetére
Hja, lehet hogy igazad van, de nekem játékos beállításon is swappol, és ugyanez volt nv kari alatt a havas részen, szal itt még csak nem is ati bénázásról van szó, nekem a very high tökéletes lenne, ha nem akadna be 0.5-1.5 mp-re mindig
Nade a ventiszabájzásra tudtok e valami okosat, nomeg hogy milyen progikat pakoljak föl a driver után? (mivel egyelőre csak az van fönn)
-
Eagl3
veterán
válasz
_Toka_ #32411 üzenetére
Nah most sík hülyének érzem magam...
Hogy a rákba indítsam el a gépet DOS módba? Vistám van fent kb. 1 hete...Szal ez a flash progi elindul Vista alatt DOS ablakba de ezt eleve DOS-ból kéne futtatni nem?
F8 -al sincs dos mód csak Csökkentettmód, parancssor meg a többi... -
Eagl3
veterán
válasz
_Toka_ #32404 üzenetére
Igen, megtaláltam énis csak nem nagyon tudok angolul.
Van 3 féle file a 4870 512mb kártya BIOS részénél.1. How to flash VBIOS under pure DOS mode (german language)
2. FOR P/N:188-01E85-001SA,SKU#11133-00 ONLY 2
3 .How to flash VBIOS under pure DOS modenamost ezt DOS alól kell futtani vagy simán WIN-be DOS ablakba? Egyeltalán melyik kell nekem vajon?
-
Myers
senior tag
-
Myers
senior tag
válasz
_Toka_ #32256 üzenetére
Körül, több végéről is.
Az a helyzet, hogy a régi grafkártyámmal (88GT) 2 nap szenvedés után sikerült újra képet kapnom DVI-n keresztül a monitoron. Mert azzal sem volt kép kapásból mikor visszaraktam. Valamit véletlenül beállíthattam, hogy újra lett kép a 88GT-n.
Tehát a monitor digi bemenete is jónak tűnik.
Akkor végülis van egy jó HIS kártyám, ami pöpecül megy egy másik monitorral, és van a saját monitorom, ami végülis újra megy a régi vga-mmal. Akkor ebből mi a következtetés?
Még egy dologra gondoltam, a DVI típusra: ITT van egy kis összefoglaló a DVI típusokról.
A monitorom bemenete DVI-D. A kábel pedig egy DVI-D single link. Nem lehet, hogy DVI-D dual link-es kábel kellene?
Bár a másik monitor is ilyen bemenetű, és a kábel is ilyen, azzal pedig jól működik. -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32243 üzenetére
Sajnos most rohannom kell, de azért egy rövidke választ arról, ami engem érint:
nem szoktam "fánkolni", a TESZT könyvtárban megvan, na és?Mostanában
örülök, ha van időm játszani, és így is teszek. De mivel egyesek epekedve vártak
egy fánkos Chillás teszteredményt, rászántam azt a 10 percet, és linkeltem.Szerk: jah, és a markok is ugyanott vannak ám: megvannak a screenshotjaim a
különböző beállításokról (a procival játszottam főleg), aztán sanyi. Miután nem
módosítom naponta a rendszeremet, evidens, hogy nem méregetem naponta
újra, tehát a kezdeti tesztidőszak nálam is az a max. 1-2 nap. Nem tudom, mire
célzol ezzel a "nálatok"-kal, de remélem a fentiek rávilágítottak az álláspontomra. -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32170 üzenetére
Sztem a kocsiddal se tennél próbát.
Nagyon sántít ez a példa.Ha nagyon autóval akarnék párhuzamot vonni, akkor inkább azt mondanám: tegyük fel: a gyártó arra "hitelesíti" a motort, hogy (pl.) 75%-os gázpedálállásnál többet ne nyomj, mert különben megfőzi magát a cucc.
Nyomsz neki akkor padlót?
Jó felhasználóként, aki olvasta a kézikönyvet, sosem!
Mindig csak "nagypapásan" közlekedsz vele, és valóban: az átlagos forgalmi helyzetekben ez teljesen megfelelő is lesz. Igaz, hogy így bármikor a határon táncolhatsz (hiszen ki tudja, hogy pontosan mennyi az a 75%?), de mivel a gyártó ezt mondta, ezt ki kell bírnia. Ha ennek ellenére nem bírja, akkor reklamálhatsz, garis csere, stb. Ez önmagában rendben van (eltekintve attól, hogy a garis csere sajnos sokáig elhúzódhat, és a következő ugyanolyan termék is megmakkanhat, ha ugyanolyan körülmények között használod). Node mi van, ha pl. egy előzést elnézel, és mégiscsak kell a padlógáz? (A választ lásd később.) Tegyük fel, hogy valami elbazilikázott alkatrész miatt van az, hogy 75%-nál többet nem nyomhatsz: ha azt lecseréled, az a következménye, hogy nyugodtan nyomhatsz padlógázt bármikor, nem lennél nyugodtabb? Lehet, hogy te nem, de mások meg igen: ennyi, és nem több a dolog nyitja. Szerintem.
Az lenne amúgy a cudar, ha a közeljövőben jönne egy nagyobb "emelkedő", és mégiscsak kéne az a "padlógáz" (pl. egy olyan grafikájú játék, ami hasonlóan terhel, mint a furmark). ATI-ék megoldása erre mi lenne: válts vissza, és menj fel lassabban.
Természetesen ez is egy megoldás. Viszont mások még tuningolnak is...
(Nem is értem, hogy gondolják, csak azért, mert a gyártó "lehetőséget adott":
ott van a lehetőség a furmarkot is futtatni.Ja, hogy azt nem szeretitek.
)
azért, mert elbúrhatom vele
Azt kéne megértened, hogy nem kéne ettől elromlania...
Mindenféle buhera (és tuning!) nélkül simán mennie kéne,
mert ha nem, akkor mégiscsak elméretezték a hűtést, nem? -
Gorneck
legenda
válasz
_Toka_ #32170 üzenetére
Egy teszt progi azért van, hogy teszteljek vele...alap, tuning és egyéb beállítást...ennyi erővel mondhatná bárki, hogy az atitool vagy bármelyik más hasonló progi tesztrészét is bűn használni...
Nevetséges...lassan írni se szabad a topikba...mert csak az a faszagyerek aki beteszi a karit a gépébe és játszik...és benyögi, hogy milyen klafa a cucca...
Csak akkor ez a fos topik minek van? Jahh...megvan _Toka_ és Budás faszgyerekek topikja...ahova nem szabad olyat írna ami rossz fényt vet bármelyik ati karira...ohh yeahh...meghajlok nagyságotok előtt...És eme fenséges kari előtt...
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32161 üzenetére
Viszont ebből levezetve: ha a furmarkot bírja, akkor mindent bír.
Lehet, hogy ennek örömére meg is nézem, mit tud
a Chilla, és Bundás kollegának be is linkelem...
Szerk: egyébként ugyanezeket el lehetne mondani a
procinál a 4 magot 100%-ra leterhelő Prime95-re is...
Ja, hogy ott van olyan program, ami tudja ezt? Ez az
egyik, a másik meg az, hogy annál följebb soha nem
fog menni, és ha az ott tapasztalt érték jó, akkor jó. -
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32096 üzenetére
Addig is jól jársz vele, utána pedig erre már nem kell költeni.
Viszont nem ártana figyelembe venni, hogy ha most nem tudja
kihasználni, akkor később jóval olcsóbban is megvásárolhatja...Egyébként én azt vallom, hogy VGA-ból sosem árt, ha elég erős...
(Tehát ha anyagilag nem gond, nem csak a legjobb ár/teljesítményt nézem.)Viszont tényleg megfontolandó most, amit a többiek írnak: egy 3850 is elég
ütős, s jóval olcsóbb.(Viszont később le lehet cserélni, ha kevés lenne.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32093 üzenetére
Neked és Bluegene-nek külön válaszoltam, csak egy HSZ-ben, mert még megszólnak.
Amúgy volt tapasztalatom a refhűtővel, mégpedig egy 3850-en: nem tetszett a hangja (meg a hőfokok sem nagyon). A Chillát még arra vettem, de a VGA csere után a 4850-en is bevált...
Semmiféle divatot nem követtem: a saját döntésemet hoztam meg.
Btw. nagyon régen volt utoljára refhűtős karim... Az FX5200 az igen: az passzív volt. (3D teljesítményben is így jellemezhetném.
) Igaz, hogy a Windows Desktopon (tehát abszolút idle) nyomott vagy 80 fokot, de hát kit érdekelt az anno (meg amúgyis elég gagyi kari volt, csak éppen akkor még egy 9800-ast is 100K körül mértek). A 9600XT-men gyári hűtő volt: jó is volt, amíg zörögni nem kezdett. Ment gariba, csere (potom két hétig kellett rá várnom), kb. egy hónapig jó volt, aztán megint elkezdett szarakodni a venti. Na ekkor vettem rá egy VGA Silencert (HIS-nél az ilyennel szerelt karikra hivatkoznak IceQ-ként), és azóta csak ilyen "IceQ-jellegű" karijaim voltak. (Gyári hűtős a 6800GS-em volt, de annak valami borzasztó hangja volt 3D-ben, el is adtam inkább.) Az X1950XT-mre HR-03-at voltam kénytelen venni (gyári hűtő megmakkant). Soroljam még?
Ja, itt a vége: 3850 -> Chilla. 4850 dettó. Ennyi. Ha szerinted kidobtam néhány ezrest nem érdekel.
Volt rá okom, a te szavaiddal élve: meggyőződésből cselekedtem.
Azt fogd már fel, hogy itt nem egy egyenvéleményt nyomunk. Mindenki leírja a saját tapasztalatait, a saját véleményét. Ha az újonc benéz, akkor olvashat ilyet is, olyat is, majd eldönti ezek alapján. Hagyd meg neki a lehetőséget, kérlek!
Jah: az első 3850-em 3D-ben hangosan ciripelt, szóval arra még nem ment rá a Chilla! Garis csere után (vmelyik tekercs lehetett rossz amúgy) a következő karin cseréltem csak... (Amúgy mindkettő HIS volt, szerencsére a második tökéletes.
)
Nyomjátok csak tovább a trendi szövegeket!!!
Inkább nézz magadba, és gondold végig, miről szól egy fórum. Ne akard
mindenkire rákényszeríteni, hogy azt és úgy írjon, ahogy neked tetszik... -
Departed
őstag
válasz
_Toka_ #32096 üzenetére
Egyetértek az előttem szólóval, ha van rá keret, nyugodtan vegyen a kérdező 4850-et, lesz javulás szerintem a gyengébb kártyákhoz képest, legalábbis az újabb játékokban biztosan. Aztán majd fejleszt procit is ha nem elég a speed. És ha most a gyengébb vga-k közül választ, akkor meg foghatja a fejét hogy már megint fejleszteni kell.
Mindenesetre én elvagyok a 4850 + 6000+-on futó X2-es kombómmal.
-
DigitXT
félisten
válasz
_Toka_ #32067 üzenetére
kéne, hogy mondd
Téged az ATI fizet, vagy mi?Ne akard már mindenkinek megmondani, hogy mit írjon, csak azért, hogy a te szád ízének megfeleljen...
Nekem pl. egy másodpercig nem ment a gyári hűtő, ment rá a karira a Chilla: csönd van + hűvös a kari.
És amikor ezt leírom, abszolút nem érdekel, hogy mennyire ment volna jól a gyári hűtésével.
De amit itt olvasok róla az azt mutatja, hogy sokkal melegebb, és ha felpörög, akkor hangosabb is lett volna (még ha meg nem is döglött volna amúgy): nekem ennyi elég.
Szerk Bluegene: te meg hogy mered (többedszer is) megkérdőjelezni egy másik ember tapasztalatait?
Vazze, ha neki 100 fok fölött volt, akkor annyi volt, ha neked csak 85, akkor örüljél.
A fórum azért van, hogy az emberek leírhassák a tapasztalataikat, ha erre nem lenne lehetőség, akkor elég lenni valami gyártói adatlap, pl. egy ilyen szöveggel, hogy "ez kérem max. 80 fok mindenkinél, punktum". Bár azzal meg lehet, hogy elkezdenél vitázni, hogy nem, mert nálad épp 85.
-
Bluegene
addikt
válasz
_Toka_ #32067 üzenetére
hagyjad már, ennek az embernek tuti valami más baja van és így éli ki, ilyen hangnemben
teljesen jól teszi a dolgát a 4850 halkan és olcsó, ez a lényeg, a többi az apró részlet, nem kell komolyan venni a provokációt, olyan dolgokat ír hátránynak ami nem is igaz(100+ fok, ez nem igaz, mert 85 fokos), vagy tök lényegtelen(a precíz németek is lemérték én is mindjárt lemérem, nála vagy azért 100 fokos mert a bios-át elcseszte, vagy a kártya hibás volt)
azt nem is írja pl h ennyi pénzért ajándék egy ilyen kártya, meg h elég mutatósan néz ki
-
Gorneck
legenda
válasz
_Toka_ #32065 üzenetére
Haza=ATI jelen esetben...mert kb úgy is véded...holott ez csak egy VGA.
Korrektül hangoztatom---> Ipari hulladék...
Korrektség egy xar hűtési megoldásról azt hazudni, hogy jó? Ne már...
Te jó ég...
És mellé meg azt is kamuzzam, hogy tökéletes a bios?! Röhejes elvárás már ne is haragudj...
Aszhem inkább FC2zöm egyet...felesleges vitázni ATI fanokkal...
-
Gorneck
legenda
válasz
_Toka_ #32063 üzenetére
Látom itt is a "haza" védelme az elsődleges...mint a legtöbb procis topikban...
100+ írtam...legalább pontos legyél...
Már nem is haragudj, de magasan nagy ívben szarok arra ki és milyen céllal tervezte ezt a hűtést...rühellem mikor alul terveznek vmit...nem is kicsit...az meg, hogy ki mit olvas az megint csak hidegen hagy...leírtam mit tapasztaltam 100+os a gpu...számomra ez lefogadhatatlan...az, hogy más számára ez természetes az az Ő baja...Én élvezem a 45 fokkal alacsonyabb hőfokokat load...
Mi ez ha nem egy ipari hulladék...
Jahh a karin pár teszten és egy jó kis Warhead henten kívül nem is ment semmi míg nem érkezett meg a Twin Turbo.Elégedett vagyok e játékban nyújtott teljesítményével?! Igen. Szépen fut rajta minden...és hála a jó égnek a sok panasz ami az ATI drivereit érik mostanában szintén nem sújtanak...
A kártya ref hűtése és biosa egy ipari hulladék!!!
Kb azt kéritek, hogy hazudjak a kariról...nem fogok...ez a véleményem és marad is...
-
lala42
őstag
válasz
_Toka_ #32050 üzenetére
Olvastam ám a Főnök hsz.-ét, mármint a filmekről is, de a FEAR kép alapján ( irtam,hogy nálam is így nézett ki anno crt-s monitoron is és ( közben lecserélve tft.-re ) tft.-n is semmi kivetnivalót nem látok a képen. A filmek meg sz@rok
Inkább olvasson könyveket
De azt hiszem a kép alapján te sem látsz kivetnivalót, ui. több ilyen is felfedezhető. -
fdisk
őstag
válasz
_Toka_ #32035 üzenetére
H miért nem lépik meg ezt a dologot,azt csak ők tudják.Biztos nem tartana sokból ezt a problémát orvosolni..Míg nekem előtte idle 80 fok load kb 100 fok volt most idle 50 fok load 70 egynehány fok.Tehát a hőtágulás ua annyi így mint úgy.Szóval szvsz ez nem hiszem,h indok lehet.
Természetesen 12v ágat terhel,de a P=U*I vagyis 12*29=348W.No ez egy kicsit sok,nem?V vmit nem jól tok?
-
fdisk
őstag
válasz
_Toka_ #32022 üzenetére
Bocs,h beleböfögök,és elhiszem h Nekeid jó így.Nem is vitatom.
De a ventivezérléses,biosmodos v az att-s hőm-et csökkentéses módszer csak az egyik fele a dolgoknak.
A másik fele egy ilyen jellegű bevatkozásnak,h(hosszútávon) nem kevés energiát spórol(hat)sz meg vele.Nálam pölö 750/900-on közel 29A volt a kari áramfelvétele.Ez att vek 250/400 és 12A lett.(ha vki akarja kiszámolhatja mennyi W-ot jelent ez)Csak ennyit akartam vna mondani! -
Gaboman
nagyúr
válasz
_Toka_ #32030 üzenetére
Nem,tényleg nem nekem lesz,azért kérem ki a véleményeteket,a lényeg a jó hűtés és a hangtalanság lenne.Ha a Shappire Dual ezeknek megfelelne akkor az kellene.
Banderasz77:Nekem is van egy jó barátom,de én nem a hegyekbe járok vele,vagyis igen csak nem földutakon.
SMC625
Ez az én paripám! -
Gaboman
nagyúr
válasz
_Toka_ #32025 üzenetére
Ez sem nekem lesz!
Én már nem igazán foglalkozom ilyen szinten a gépekkel!
Megelékszem a kissebb kategóriával is.banderasz77:Nekem azóta egy 2600XT van és marad is.De azon kívűl teljesen új gépet fejlesztettem jó 1éve.
Nem fejlesztem mostanság a gépet,nincs miért így is megy szinte minden,igaz nem Highon. -
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #31883 üzenetére
Persze, hogy nem ennyire éles, csak sarkítottam a kontrasztok végett, mert nagyjából így állnak hozzá a dologhoz.
Nem vagyok elfogult, nV mellett a nyers erő és az újaknál az energia-takarékosság, az ATI mellett a több szolgáltatás (pl. AVIVO, DX10.1, stb), és a szebb kép szól, bármit mondanak is nV fan-ek, hogy nincs különbség. Ősi nV-s ismerősöm bevállalt egy 4850-et, aztán csak nézett a színek láttán, és én sem tudtam 8800GT-vel olyan élethű színhatásokat elérni, mint az ATI-val (ua. volt a konfigom, és 1szerre volt az és 3870-em). 2D-ben ez pl. egy hidegebb, alig érzékelhetően kékes-zöldes fehérben nyilvánul meg.
Sajna a "nagy" tesztekkel az a baj, hogy ha alaposan átfutja az ember, és nem dől be a grafikonoknak (mint az olvasók 90%-a), akkor látja, hogy bizonyos koncepció alapján készülnek, a koncepciónak pedig alapvető része, hogy nem igazán tesztelnek olyan felbontásokban és összetettséggel, amelyek egyértelműen a tesztelt VGA használhatatlanságát bizonyítanák (és a driver hibákat), mert ezt a gyártók nem vennék jó néven, pedig ők is abból élnek. Ezért teszem meg én.És ezért tudom, hogy ha azt mondom egy Catalyst-ről, hogy az hibás, akkor igazam van.
Amúgy az olyan tesztekben az is érdekes, hogy mihelyst kijön egy újabb VGA, amellyel magasabb teljesítményt lehet elérni, rögtön megjelennek a régi hardverek eredményei is, amelyek a fenti állításomat bizonyítják (azaz ekkor már megmutatják, hogy használhatatlanok, mert az újabb cuccoknak kell reklámot csinálni). Természetesen szó nem érheti a ház elejét, mert azért mindenütt ott vannak a tesztbeállítások, úgy apró betűs szinten.
A prekoncepciózusság másik, szakmai szemmel roppant észrevehető része, hogy a bizonyítani kívánt állítást alátámasztó programokkal tesztelnek (lásd CF), másokkal nem, így teljességet illetően hamis eredményt mutatnak úgy, hogy a tesztek maguk igazak, és megkérdőjelezhetetlenek. De hát régóta tudjuk, hogy a legjobb hazugság a megfelelően tálalt igazság.Chipsetről annyit, hogy az Intel jó, a többi meg nem. Az AMD nem csak prociban van lemaradva, hanem a chipset-fejlesztésben is, és itt nem feltétlenül a szolgáltatásokra és a teljesítményre gondolok. AMD-s lapommal több baja is volt a rendszeremnek (hiába volt minden megfelelően feltelepítve és beállítva), amelyek az Intel chipsettel egy csapásra megszűntek. Persze ez is lehetett az MSI sara, mint a phenomíthatatlanság, ami ASUS-nál nem fordult elő, de akkor köszönje meg nekik az AMD, hogy többet nem veszek AMD-s cuccot.
Intellel elvoltam bő egy évtizedig (és vsz. leszek is
), AMD-ből fél év alatt elegem lett.
Ventiszabályozásról: Hogy én azt már hányX írtam, hogy a RBE-nak régóta van egy olyan funkciója, amellyel a CCC-ben elmentett profilokhoz ventiszabályozást tudunk megadni...
Azért XG-ben nem csak pár átállítás van!
Ahhoz, hogy a CCC-ben egy-két kapcsolót megváltoztassanak, nem kell 1 hétig dolgozniuk rajta. Amúgy használtam eleget ahhoz, hogy tudjam, stabilabb, és jobban tuningolható a ref. drivernél (és a CCC-t fel sem teszem).
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #31849 üzenetére
És arról a sok "csalás"-ról nem is beszéltünk, amitől egyesek azt hiszik, hogy gyorsabb lesz pl. egy átnevezéstől egy program, pedig csak a driver másnak hiszi, így szépen kihagyja az adott programhoz szükséges beállításokat, ergo gyors lesz, csak egy rakás effekt eltűnik. Stb. Szóval egy rakás "gyártói trükk" nem más, mint a userek meglehetős alulinformáltsága, és akkor még finoman fogalmaztam.
Blugene még azt is elfelejti, hogy az "igazgyöngy effektus" miatt muszáj javítani a programok megjelenésén (ezzel még akkor is sokat törődnek, ha a játék amúgy ritka szar). De az ő közgazdasági ismeretei csak a közvetlen haszonig terjednek. -
WesTM
őstag
válasz
_Toka_ #31840 üzenetére
Hmm... Remélem nem bújik ki a szög a zsákból,ami ugye úgy kezdődött hogy nálam nem lehet a menüben állítani a dx9 és dx10 közötti módot. Ekkor álltam neki keresgélni a játék fájlokban,ahol manuálisan megpróbáltam átállítani a cuccot. Mikor átírtam dx10 be az adott értéket,a játék egyből jóval gyorsabban futott. Rátehettem nyugodtan 2Xaa-t és nem lassult szinte semmit. Ez most 2 dolgot jelenthet. Vagy egy "kamu" dx 10 et építettek a játékba,ami másnál automatikusan megy vistán,és ez xp-n is aktiválható,vagy tényleges dx10 támogatást kapunk. Ezt lenne jó letisztázni...
Ilyen véletlenekkel derülnek ki a dolgok.
-
Bluegene
addikt
válasz
_Toka_ #31840 üzenetére
most épp vista64-ben vagyok, onnan írok, újra kell indulnom h továbbteszteljem
nem hinném h gyorsult volna(ciki lenne), de a színek mintha már nem fakók, no
többen írták h a színek fakóbbra vannak véve és kevésbé kontrasztos DX9-ben mint a DX10ben(FC2 topic), no mind1, még tesztelni kell
Szuperboci: én úgy látom sok helyről át vagyunk verve, egyfelől a vezetőink(ez közhely), másrészről havonta a DX10-zel, lehet épp az imént emuláltam XP-n ezt a fantasztikus DX10-zet loller, mindenesetre fut és "mintha" szebb lenne
-
Bluegene
addikt
válasz
_Toka_ #31825 üzenetére
Ebből következően egy ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkező motort írni egy DX9-re, ill DX10-re nem jelent komoly plusz megterhelést.
Amennyiben azonban ki kívánjuk használni az API-ban rejlő plusz lehetőségek némelyikét is, az már igényelhet komolyabb erőfeszítéseket is. Viszont pont Te ezt konkrétan cáfolod, nyilván alappal.1. nem mondtam h igazam van csak feltételeztem, mivel közgazdasági ember vagyok, én a gazdasságossági oldalát néztem(hogy lehet minnél több $-t az MS-től kifacsarni, illetve részünkről minnél kevesebb plusszmunka+kockázat, ugye azt is fizetni kell)
2. őszintén szólva 2-2,5 éve van már DX10 legalábbis azóta lehet használni a programozóknak, eddig egyetlen épkézláb DX10-es motor se készült(legalábbis felemás), nyílván nem lehet egyszerű a felmerülő bugok javítása, illetve a már DX9-ben leprogramozott verzió DX10-zé varázsolása, ezt még a crytek se lépte meg, valószínűleg a kapitalista főnök a könnyebb, kitaposott ösvényre lépett, tehát DX9es motor--->konzolra vistára könnyen átrakható, és könnyebben elcseszhető az alapvetően DX9 mint javítható a kamu DX10, mint mondtam nem vagyok profi, de én így csinálnám gazdasági szemszögből, így jut nekem a legtöbb pénz
3. szakmailag jó válasz volt köszönöm -
Bluegene
addikt
válasz
_Toka_ #31820 üzenetére
igen ez csodaszép, ezt aláírom
csak azt nem hiszem el h nagynehezen megszülték ezt a játékot DX9-re és konzolra, úgy hogy mindenhol rendesen csillogjon és az árnyékok is úgy essenek ahogy kell meg úgy verődjön be a napfény az ablakon...stb, utána időt és pénzt nem kímélve átírták volna az egész cuccot, így is asszem késésben voltak, ez nagyon szép de egy alapvetően DX9-es játékot nem biztos h pofonegyszerű DX10-re átirogatni, hisz tovább csúsznak, illetve a programozóknak se áll rá az agyuk, meg pénzbe kerül szvsz
sokkal valószínűbb h az MS-től csurran nekik néhány milla ha visszafogják az XP-t, az nvidiától is csurranhat, sokkal költségkímélőbb, hidd el nekik nem érdekük h boldoggá tegyenek, minden cég célja a profitmaximalizálás, minden egyes ennek hatására eladott GTX vagy Vista után kapnak zsetont, másrészt olyan játék nem volt még ami XP-n 30fps-t dob(a crysis, de az PC only nem véletlenül, xboxon meg se mukkanna), és egy Xbox-on száguld, ez nevetséges, tuti vissza lett fogva, az Assassins creed és a Mass Effect például nem lett visszafogva az én gépemen száguld az Xboxon épphogy elfut(néha meg meg röccen), ez nem DX10-es motor, ez vicc
persze ha egy profi programozó leírja nekem h nem így van elfogadom, én csak kikövetkeztettem, pláne ha megnyitja az FC2 fájlait és rámutat ez bezony DX10 a javából
szerintem az egész DX10 egy nagy marketing, h megvegyék az új VGA-kat és a Vistát, eddig semmilyen valós előnyöd nem volt a DX10-ből(ha átláttál a szitán), ezzel próbálják valamelyest igazolni, sajnos tiszta DX10-est motort kockázatos lenne kiadni, lehet h túl bonyolult lenne XP alól futtatni(legtöbben azt használják), marad a jól bevált DX9(99% hogy arra alapul) DX10-es márketinggel körítve
-
fdisk
őstag
válasz
_Toka_ #31704 üzenetére
Mit ne mondjak, jelenleg a Crysis-t tolom ... hátöööö megy gyönyörűen akár max.-on is, csak meg ne mozduljon senki rajtam kívül, vagy éppen ne legyen olyan kedve semminek, hogy felrobban, vagy össze-/kidől, mert olyankor beindul a diavetítő, oszt próbálj meg eltalálni bárkit is. De közepesen azért egész jó.
Ezt megkönnyeztem!
-
katt777
félisten
-
Bluegene
addikt
válasz
_Toka_ #31532 üzenetére
jó akkor se arra tervezték amire a kacsa használja, az Msi 3 év garit ad rá, de értelemszerűen csak akkor ha betolod és játszol vele, az MSi lefogadom nem kevés 4850-est ad el(százezreket minimum, de inkább milliókat), és ott igazi szakemberek mernek rábólintani a 3 évre, asszem ennél jobb bizonyíték nincs
[link] ez neked kérés? ha van kedvem válaszolok neki, nincs joga megtiltani szvsz, akkor ne olvassa el
És még én vagyok az agresszív, mellesleg nem értem miért jön ide csökkenteni a topic színvonalát
szal egyszóval ha bedöglik neki, magára vessen, erre nem jár a gari(és jogos szvsz)
a kártya biosa meg szakemberek által van belőve, valószínűleg akik valamelyik csúcstechnológiás gyárnál(Ati, Intel, Nvidia, AMD), azok valószínűleg a diplomások krémje aki ott kap munkát, úgy van belőve h megfelelően és halkan operáljon a kártya, egyszerűen nem értem h egyesek itt hogy merik és milyen jogon véleményezni és felülbírálni a munkájukat, erre mondják: fikázni könnyű, alkotni nehéz
-
Bluegene
addikt
válasz
_Toka_ #31447 üzenetére
..., és ezért van Gornecknek qrwára igaza.
Pont én voltam, aki annak ellenére, hogy elégedett vagyok a kártyával, nem vitatkoztam vele... Mert tiszteletben tartom a véleményét. Ő más szemüvegen át nézi a kártyával kapcsolatos dolgokat. Így nyilván nem is ugyanazt látjuk. A tényszerűen közölt kijelentései miatt szóltam bele a dologba. Ezt teszem most is... hehe vegyen egy nvidiát, ami 60 fokos hurrá! És akkor mi van? Engem például sokkal jobban zavarna az nvidia hangos(abb) hűtője(mert hangosabbak a GTX-ek ez tény), tőlem lehet forró, meg változtathatja a feszt, és akkor mi van? semmi kábéezek nagyon kispályás dolgok, csak mosolyogni lehet ezen
a VGA-t nem azért veszik az emberek h monitorozzák, fúrják-faragják és beletúrjanak a bios-ába, aztán vagy meghal vagy nem(szvsz nem a gyártó hibája), hanem azért(bármily hihetetlen), beletolják a slotba fölrakják a drivert és élvezzék a játékot
-
F-ECT$
titán
válasz
_Toka_ #31485 üzenetére
Semmi gond.
Btw első ránézésre a GW 4870 GS-emnek is eléggé hasonló hűtése volt, mint a mostani Palitnak, és az nem volt túl halk, szóval nagy reményeket nem fűzök hozzá.
Na mindegy: majd használok fülest, vagy feltekerem a hangerőt
(Most még a melóhelyről írok, 9 körül érek haza.)
-
F-ECT$
titán
válasz
_Toka_ #31481 üzenetére
4870-esem van, nem 50-es és messze nem ilyen a hűtője, hanem 2 ventis. Képek. Igazán én is arra vagyok kíváncsi, hogy alap órajeleken mennyire kell felpörögnie a ventiknek terhelés alatt és hány %-tól lesz zavaró a hangjuk. Tuning pár napig még biztos nem lesz, egyelőre nem nagyon lesz időm a gépre
(Eddig IceQ4-em volt, annál nehezen lesz halkabb sztem...) -
--Disztroj--
senior tag
válasz
_Toka_ #31454 üzenetére
Kicsit ideges vagytok úgy látom...
nos én ezt mosolyogva kérdeztem, ugyanis azt állította korábban hogy ez egy gyenge körítésű kártya szarul kiadva...ergo álatalánosított(és ezzel engem és tán másokat is bizonytalanított el hogy ilyet karit vegyek)....de ha van mégis olyan belőle, ami használható, akkor nem értem mi a gond...nyilván nem kötekszem, és nem választ akarok rá, a kérdés költői volt...
Ref hűtősről szó sem lehet, de ahogy mondod, már kapni sem lehet....amúgy ha 100°c-os és ez nem baj neki akkor engem sem érdekel különösebben, csak ne fútsön ezzel más cuccokat a gépben...ennyi
Katt: Barkácsolni nem akarok, mert az garivesztés és így elsőATIsként nem szerelek rajta semmit, legyen minden egyben
Az ára szted mikor lesz 32 körül? Mert én 1 hónapon belül mindenképp akarok cserélni...2 évet vártam, most már tűkön ülök
-
katt777
félisten
válasz
_Toka_ #31437 üzenetére
Én meg abban vagyok biztos, hogy az AMD-nél is többet költenek marketingre, mint fejlesztésre.
Talán tényleg nem látunk a kulisszák mélyére, de azt azért bárki láthatja, hogy míg az ATI kártyák évek óta vacak bios-okkal, és hónapokig szar driverekkel jönnek ki egy-egy szériához, addig az ATT azóta is orvosolja a hibáikat. 38xx szériát helyre lehetett tenni bios-moddal, de a 48xx-et még úgy is csak részben.
Lehet, hogy a "bácsi" nem vállalja, mert ez hízeleg a hiúságának.
Engem, mint vásárlót nem kell, hogy más érdekeljen, mint hogy 100%-osan tökéletes terméket kapjak a pénzemért, és ezért van Gornecknek qrwára igaza. Amúgy meg ő is vehet egy még rossz forrasztóanyaggal készült GTX2x0 karit (ami aztán tényleg hamarabb megfő, mint bármelyik forrófejű ATI), aztán futkozhat vele garba, de ez már az ő problémája, ha vállalja.
Az egyetlen gyártónak sem mentség, hogy jó a hardvere, mert a 95%-ban hozzá nem értők nem veszik észre a hibáit (lásd még Phenom TLB hiba, vagy az első Pentiumok, stb).HSM: Nono, a C2D-nek semmi baja! Ahogy kell, abban a pillanatban ott a teljesítmény (olvasd el a P5Q bemutatómat). 3870-nél sosem volt olyan bajom, hogy késve kapcsolt volna fel.
banderasz77: Palit 4870 Sonic. Nézd meg a tesztjét Guru3D-n.
-
Gorneck
legenda
válasz
_Toka_ #31394 üzenetére
Ettől még számomra marad egy hulladék...
NV-t nem vennék semmi pénzért bár a Galaxy 7900gs elég baba kis kari volt...de többet refnyákos ati karit sem...Tuti ugrál a fesz...lehet ezzel együtt a 2d/3d...bár utóbbit nem látom...
HSM: Arról meg ennyit, hogy nem vagyok felkészülve egy kazánra a gépbe...
-
twine
veterán
válasz
_Toka_ #31394 üzenetére
Úgy látom mindent leírtatok, amit szerettem volna, de folyton kitöröltem, mert cefetül utálok "vitázni"!
Ez utóbbi hozzászólásodat tartom fontosnak, hiszen azért tegyük a szivünkre a kezünket...mennyi gamer kezd el feszültségmérővel a kezében játszani?
Fontosak a feszültségmérős emberek is, hiszen ők törik az utat nekünk...de épp ezért van felelőség is a vállukon....hogy mit és hogyan mondanak
Aktív témák
Hirdetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged