- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Garmin topik
Aktív témák
-
dangerzone
addikt
Amit még tudok tenni, hogy egy másik vga-t szerzek. Lapot sajna nem tudok. De ha a másik vga-val is ezt csinálja, akkor valszeg a lap lesz a bűnös.
ja, és lapomot frisstettem biost. f2-ről f3-ra. Van assze mf4 béta is, de mivel az csak béta, ezért nem akartam még leszedni
-
Pala
veterán
Ezek a "buherált" driverek mennyivel jobbak/megbízhatóbbak a hivatalosnál?
Én most sima 8.10-et használok Control Centerrel és semmi gondom nincsen vele. Ez esetben van értelme cserélni valami barkácsolt driverre? Előítéletes vagyok az ilyenekkel szemben, de kipróbálnék egyet, ha többet/jobbat nyújt és stabil. -
--Disztroj--
senior tag
Hát most a 3.2 -t nem feszegetem, mert a kártya miatt van így is 3.0 járatva 1.4v-on (eddig alapon ment 2.7ghz) , szal ha ez szűkösen, de elég, akkor remek!
Az hogy játékokkal kell tesztelni, az külön öröm, jobb is az, mint nézni egy szaros progi számításait
alszeg a crysis-al fogom megnézni, ha az jó lesz akkor nyugodt leszek.köszi a segítséget
-
katt777
félisten
Nem hinném, mert nekem ugyanúgy HD4870-nel nincs ilyen problémám még Vista alatt DX10-ben sem, nem hogy DX9-ben (igaz, mind2-t Vista alatt néztem). Naná, hogy FC2-t én sem ES módban tolom!
És a proci is csak 3.3-on megy, de meg akarom nézni a TotAll & BrutAll 3. részéhez 4.05GHz-en is.
Lehet, hogy az XP-s Catalyst még mindig szar? -
lala42
őstag
-
lala42
őstag
Az. amikor nem csinálsz semmit a géppel,akkor dolgozik a merevlemez, annak érdekében,hogy majd amikor keresel valamit, könnyebben ill.hamarabb megtalálja a keresett fájlt, mappát, dokumentumot, zenét, stb. Egyszerüen közérthetően mint amikor a könyvtárba a könyveket visszarakja a helyére a könyvtáros néni, tehát Nemere Lászlót az N betünél keresed meg, nem kell végigbogarászni az egész termet.
Ez a szolgáltatás kikapcsolható. Vezérlő pult-felügyeleti ezközök-szolgáltatások-indexelő szolgáltatás-letíltva
-
_Toka_
senior tag
Ez az eszkimóknak szánt kivitel!
Nyilván... Szaunázáskor ezt ülik körbe(#32611) Trub: Mondjuk eleg duhito hogyha nem megy vistaval.
Mennie kell Vista-val. Ott valami komolyabb baj van, ha elég neki a táp - de ezt látod, ha bekapcsoláskor nézed a VGA hátulját, mert ha nem elég, piros LED-del jelzi -, ill. ha nem az a baj, hogy ezzel a kártyával már nem bírja a korábbi tuningot.
De szerintem nem fogsz látni LED-es jelzést, mert az sztem azt a célt szolgálja, hogy olyan esetben jelezzen, ha a POST-ig se jut el. -
-
Eagl3
veterán
Nincs floppym
Amit linkeltél progit meg ezt írja ki mikor betöltöm neki a BIOS-t és rányomok a PROGRAM-ra : P\M mismatch
MOD: szal valami nem tetszik neki. Akkor marad a pendrive, arra kimásolom, beállítom, h. arról bootoljon és onnan elindítom a flasht ha midnen igaz...
-
_Toka_
senior tag
Nos, bevallom - annak ellenére, hogy fizika volt az egyik felvételi tárgyam -, már nem emlékszem pontosan, de rémlik holmi effektív teljesítmény akkor, ha egyenáram és váltóáram viszonylatában vizsgálódunk. De lusta voltam, és nem kérdeztem meg a barátom... Remélem, lesz itt valaki, aki felvilágosít minket!
De inkább nem is mondok semmit, mert még hiteltelenné válok, hiába vagyok túl éppen pár komoly fizika tárgykörében született remekművön. Igaz, azok vagy a Világegyetem méreteiben, vagy atominál jóval apróbb méretekben vizsgálta a valóságot. Vagy tette ezt egyszerre... Mentségemre szóljon, hogy ezek mindegyike annyiban tett említést az elektromosságról, hogy töltések képében léteznek...
Mindegy, azért tetszettek!!!! -
_Toka_
senior tag
Megértelek, és többször leírtam itt is, hogy az egyetlen dolog, amit várok az ATi-tól, az a powerplay teljeskörű, normális alkalmazása.
Félek egyébként, hogy azért nem lépik meg - mert kinek lenne ez a legegyszerűbb, ha nem a gyártóknak -, mert az esetleges hirtelen terhelésnövekedés következtében fellépő hőtágulás - amennyiben ígéretükhöz híven terheletlen állapotban normálisan visszavennék a teljesítményt - idővel tönkretenné a kártyát, hasonlóan ahhoz, ahogy történt ez nV esetén.De ezt én is várom, mert túl sokat megy a gépen terheletlen állapotban.
A Watt számításhoz egyébként roppant bonyolult adat szükségeltetik ... mégpedig a Volt. Nos találjuk ki, hány Voltos ágat terhel használatkor a kártya!
Én se tom!!!(#32034) Bluegene: No de no ... Ez nem Rád vall!!! Csak nem rakoncátlankodik a kártya
-
Eagl3
veterán
".azért kiváncsi vok ennek mennyi a valóságalapja.A dx akármennyi nem egy hardware-es dolog?Meg miért hallgattak eddig róla?
Nem mintha ez engem qrvára zavarna,h az nv is képes lehet a 10.1-re."
Hardverileg biztos, hogy nem képes rá. Hülyék lennének elhallgatni mivel ezzel csak elvesztik a potenciális vásárlók egy részét.
Amúgy meg mind1, h. tud-e vagy sem, nem sok értelme van egyenlőre a DX10.1-nek... -
Eagl3
veterán
"8.10
News Posted by:
Tweakforce releases the Xtreme-G Catalyst 8.10 Display Drivers for Windows XP and Vista Operating Systems. This released is based off of the Far Cry 2 Hotfix Drivers. Grab 'em now and as always your constructive feedback is appreciated"Tehát bele van építve a FarCry2 hotfix-is ha jól értem.
-
Bluegene
addikt
lehet a 2 giga ram a kevés, én mindenesetre kipróbálom XP alatt, mert nekem is 2 gigám van pénzt meg nem szánok erre a gépre egyenlőre, no mindjárt jelentkezem
egyébként a 7 fps lol, a crysis 1280-ban 4870-nel 35 fpst dob(XPvel persze), tuti h nem 5X olyan erős gép kell
tessék dettó krájszisz ehhez is a gyors XP kell és nem a fos viszta
2 giga ramja van neki is
ha még idén akartsz vele játszani told fel azt a fránya XP-t, vagy vegyél egy GTX 280-ast
-
Vasinger!
nagyúr
Az bizony, kb mint a Crysis. Kezdem unni, ezt a pénz beszél, kutya ugat módot az nV részéről... Igaz, az elején hála Istennek, nincs ott az nV logó, haladás.
Én az egészbe ott látom a szánalmas és nevetésges dolgot, hogy DX10.1-es a játék, amit még csak ugye az ATI tudnak (SZVSZ: Nem sokáig), miért az nV-re optimizálják? Itt hol a logika kérem?
-
katt777
félisten
A "monitorozás" ellenőrzést, figyelést jelent, nem a monitor bámulását.
Az OSD a "kijelző a képernyőn".ScouserHUN: Hát, meg tudjátok nézni a teszteket (pl. az oldalamon összevetni a HD3870 eredményeit a két különböző procival 3GHz-en). Sajna (nektek
) 3GHz körül 20% előnyük van a wolfiknak (6000+-szal szemben, nem a "kicsikkel"), tehát 3GHz-en egy X2 AMD kb. egy 2.5GHz-es C2D. Természetesen ez csak egy hozzávetőleges érték, alkalmazásonként változhat, hogy elég-e, vagy sem. Spec. 4400+-szal láttam 4850 teszteket, és azoknál jobb volt a 3870-em E8400-zal. De ha annál jobbat produkál a rendszeretek, akkor kihajtás ide vagy oda, már megérte megvenni a 4850-et.
twine: Nem azért, csak amikor említetted az eredményt, már megnéztem, hogy mi is van valójában, mert érdekelt. Ha meg már ott voltam...
-
katt777
félisten
OSD#monitorozás.
A Riva monitorozással is a legjobb Vantage eredményt produkáltam 2 magos procival, elég nagy fölénnyel.. -
katt777
félisten
Én feltettem a 8.10-et a modolt bios-omra, és semmi probléma. Mondom: nem szabad elszúrni a biost. Az is lehet persze, hogy a béta driver figyel be. Nekem ugyan működött, de csere után a procim sosem váltott föl 3D alatt, jött az OS part. vissza.
hoffman_: a hsz-dömpingben van, hogy kihagy az ember egyet-egyet. 1. hsz-ban ott van ám a logout-os Radeon mindenes összefoglalóm is.
Remélem, akkor sikerült belőni. Ha nem, csak szólj, de én már visszatértem az ATT-hoz, mert 48xx karikhoz jó. Meg is nézem, ma nincs-e megint egy új verzió.
-
lala42
őstag
Nem lehet, hogy a Riva még nem ismeri a 8.10.-et? Gyanus volt nekem ez az innen-onnan letölthető 8.10. Azért csak érdemes lenne megvárni az ATI hivatalosát is.(persze lehet,hogy nekem nincs igazam, aláírom)
Elég sok változtatás is van benne, hisz méretében jelentősen eltér a 8.9-től
-
lala42
őstag
Az h most vkinek amd-je van,annak semmi köze a vga-hoz
Javíts ki ha tévedek.
' AMD-s procit nem lehet olyan mértékben húzni, mint 1 Intelest. Sőt alapból nem teljesít úgy, mint 1 c2d. Tapasztalatom, hogy a 8400-as procimon 10-20 Mhz-t emeltem, 400-ról 410-420-ra már nem emlékszem pontosan és a 3DMark-ban 1200 ponttal hozott többet.
Az-az 3600-ról 3690-3720ra. Na ezt nem kimondottan telejesíti 1 5000-es AMD. Ergo nem hozhatja azt az eredményt, amit 1 c2d-s proci.
Mondom, tapasztalat-de ha tévedek aakor javíts ki. Szerintem katt777 erre értette, nem pedig arra, hogy nem lehet beletenni. (gondodlom én) -
katt777
félisten
Meg nem is másról. Egyáltalán: HOGYAN LEHET AMD-S KONFIGBA 48XX KARIT TENNI?
Még ha kihajtja a VGA-t, akkor is kevésbé, mint egy C2D, tapasztaltam már a 3870-nel (tesztek a honlapomon).Gorneck23: Nekem végül is jó lett az enyém, alighanem azért még beragasztok (mert másképp nem lehet rögzíteni egy 9cm-es ventit a VGA fölé, mert a kari hőadatai ugyan jók, de fölötte kicsit meleg van a NB-nél (bár lap is 40°C alatt). Meg az oldalsó beszívó alá is egyet, hogy több hideg levegő menjen a VGA-ra. De inkább a többi cucc kedvéért, nem a VGA-nak.
-
DerStauner
senior tag
bios frissítés megvolt, eredmény +500. nem sok.
viszont tök véletlenül találtam a vezérlőpultban egy power akármi ikont, ahol van 3 power plan (balanced, energy saver, meg performance). nekem az energy saver volt bepipálva, ami a cpu-t csak 50%-ig engedi fel. áttettem balanced-re, kaptam a cpu-ra 2908 pontot, áttettem performance-ra, ott is ezt kaptam.
azonban érdekes módon, amikor még energy saver-ben volt, és a C1E és az EIST (v vmi hasonló) enabled volt, akkor is nyertem +500-at. úgyhogy majd csinálok egy olyan tesztet is, ahol ezek megint enabled-en vannak (a mostani tesztben disabled-en voltak).
ez már közelít a megfelelőhöz? (proci nem volt húzva)
-
katt777
félisten
Attól az még telepszik.
Teleszarja a registry-t meg a sys vinyót is (minden nyelvi fájlt felmásol ide-oda), ha csak nem olyan ravasz az ember, hogy telepítés közben, miután a Catalyst kicsomagolja magát egy ideiglenes könyvtárba, gyorsan kitöröljön onnan minden idegen fájlt, egy csomó helyet és fölös reg-bejegyzést, azaz egy rakás hibaforrást megspórolva magának.
Acronis szívatott, meg minden hülyeséggel telepakolta a Windowst (erre valahogy érzékeny vagyok
- a fél windowst is kiirtom telepítés után), én inkább a Paragon-t használom. Boot lemez be, mentés/visszaállítás/partíció managelés, amit akarok, aztán a windows meg pihenhet ott, ahol van.
-
DerStauner
senior tag
jó, és azt hogy kell?? (mindent csak egyszer kell megtanulni, aztán másodszor már megy, mint a karikacsapás)
gondolom úgy, hogy letöltöm a gyártó honlapjáról a legújabb drivert, és felteszem, és?
vagy van valami speckó dolog, amire figyelni kell??
Grisák: anélkül nem is menne 3d-s alkalmazás. amikor a 8.7 volt fenn, akkor is a vezérlőpultban csak a ccc center ikonja volt.
-
katt777
félisten
2D-t (500/900) gond nélkül viszi 1.083V-on?
Nálam 1.143-on megy.
3D-ben tökéletesen elég az 1.203V. Biosban. Én kb. 15°C-ot nyertem, így 3D-ben 70°C körül vagyok.Nem túlterhelés van nálad az 1.083V miatt?
Ha órajeleket is lehetne módosítani, akkor ATT alapján még 10°C-ot nyernék.
Sem a bios-szal (abban nem nyúlok már az órajelekhez, lásd cikk), sem ATT-szal nem villogott a képem. De még a képernyő sem.
Valahogy ki kell találni, hogyan lehet -Vmodos profilokat csinálni RivaTunerben, aztán programokkal már ott is lehetne profilozni, mert Vistára csak az van. De megnézem az XP-re kitalált DX10-et, ha megy, megy a Vista partició is bilgéc anyjába.
-
Qru
MODERÁTOR
EP45-nél 8x/8x a sáveloszlás CF esetén. Mivel ez már PCI-E 2.0-ás lap olyan sávszélessége van, mintha két 16x 1.1-ese lenne, mert a PCI-E 2.0 pont dupla olyan gyors mint a PCI-E 1.1-es port. Szóval nincs szűk keresztmetszet, ugyan olyan gyors mint ha egy olyan lapba tette volna, ahol 2x16x sávon de csak PCI-E 1.1-el menne a két vga.
-
katt777
félisten
Itt egy kis bemutató (ill. a módosított ATT cikkben), hogyan lehet akár játék alatt is takarékoskodni egy izmos VGA-val, amikor éppen nincs szükség a maximális teljesítményére. 4870-nel nyilván ugyanígy meg lehet csinálni (2D-ről már nem is beszélve), aztán akkor a GT200-asok bekaphatják, hóóó!
-
katt777
félisten
Enhanced powerplay. Additional fülön találod. Sapphire bios-ban (gyárit nézem) be van kapcsolva, viszont a feszültség-szabályozás nincs. Egyébként ebben is folyamatos a ventiszabályozás, csak 0 a min. érték, és 50-101°C-ig van kalibrálva, ergo halk és meleg lesz a kari.
Viszont a tiéd emelt fesz-es bios, nézd meg a többi letölthető Sapphire-t, amelyekből az újabbat én is modoltam, így RBE-ból is megadható neki 1.083V takarékos üzemmódra.
Kiterjeszett, mert hosszabb a GPU-frek. beállítási sáv. Erre mondtad, hogy nem lehet kezelni.
ATT-ban 38xx kariknál nem megy a + fesz., sztem 4870-nél sem. De a - az megy, most pl. játékokban 1.174V-on 500/1000MHz-es beállítást használok, amivel egy TRA full grafikával 120FPS fölött megy. Ezzel a profillal keveset fogyaszt a kártya, ergo nem melegszik annyira, ergo nem pörög jobban a venti (már akinek gyári van), mégis elég játékra nagy felbontásban, maximális grafikával. A 3D módom fesz.-e is le van véve (1.254V), csak az OC-s profil megy normál 3D fesszel (1.3V), és ez a takarékosság eddig minden játéknál bevált. 4870-et is csak Warhead-höz meg Clear Sky-hoz fogom "elengedni", viszont ott a tartalék benne a jövőre nézve.
ATT-ról a honlapomon és logout-on is teljes bemutató van.
Low 3D mindig a 2. érték. Az általad említett 750-es értékek UVD beállítások, azaz játékok alatt nincs jelentőségük. Egyébként RBE kiírja mindegyiket, csak rá kell kattintani lent a listában.
-
katt777
félisten
Kösz a tesztet és a fáradságot!
P/N mismatch csak sorozatszám-hiba, ergo ATIFlash-t kell használni.
A low3D-re gondoltál, hogy ott levettem? Mert a High3D-t fent hagytam. Ez esetleg az Enhanced PP miatt lehet, ami miatt a 4870-nek esetleg low3D-ben is magasabb érték kell, viszont akkor itt érdemes lenne egy köztes beállítást kipróbálni. Viszont azért vettem le, mert az ORIGINAL bios-okban is 2D értéken van ez.
Hűtést természetesen lehet módosítani, mert lehet, hogy egy adott házban teljesen fölösleges így pörgetni (én biztonságos hűtésre állítottam), illetve be lehet állítani sávos szabályozásra is, hogy magasasbb tartományokban jobban pörögjön, alacsonyabbakban meg legyen halk. Ill. ha már a low3D mód működik, ott érdemes lehet egy köztes értéket beállítani, így sem a kari nem melegszik, sem a venti nem pörög föl (és akkor talán nem is villan a lépcsőzetes emelkedés miatt). 3870-hez most csináltam ilyen ATT profilt.
A kiterjesztett GPU-határértéket próbáltad a biosoddal?
Természetesen magam is megnézem hétvégén.
Köszönet +1xMegint új ATT van fönt!
-
katt777
félisten
Mint említettem, én ezt meg nem mondom péntekig.
Azért tesztnek tettem föl hogy aki ért hozzá, nézze meg, és esetleg tesztelje le. Információim alapján rendben menniük kell. A határérték emelésre vagyok másrészt kíváncsi (extended), mert a 3870-nel ugyan rendben feltelepszik a driver, a karit mégsem tudom állítgatni, mert CCC már nem ismeri fel. Lehet, hogy ez is csak 48xx kariknál működik?
Valamiért csak beletették a RBE-ba.
-
MPowerPH
félisten
Írtam feljebb, ATT -ben csináltam. De Szerintem RivaTunerrel is meg lehet oldani, az nekem annyira nem szimpi, csak monitorozásra használom.
Emberek. Mi itt sápítozunk, hogy melegszik a VGA -nk, megoldásnak kicsit feljebb kell tenni a ventifordulatot, és meg van oldva, de a dual slotos hűtőkkel szerintem minden rendben van.
A GTX -es táborban meg már nem győzik felaggatni a plussz ventiket a kártyájukra, mert még 100% -os fordulat mellett is éppen csak nem forrnak a gtx -ek. És még ők fikáznak a melegedés miatt, kész röhely. -
totyax
aktív tag
Szerintem jobb ha több memória van a gépben. Vegyünk egy példát. Ma egy játék 0,5-1,5GB-ot eszik tipikusan. Vegyünk 1,5-GB-ot, ekkor ügye szabadon marad 0,5GB. Ha leszámítjuk a futó cuccokat akkor a lemezgyorsítótárnak szinte semmi nem marad. (kb régi DOS működése) 4GB estén egyrészt 3GB-ot is használhat egy program/játék a 32 bites XP-n a /3GB kapcsolóval ha maga az alkalmazás támogatja ezt(!), és többit használhatja a lemezgyorsító tár
A 4x1GB ellen szól viszont hogy több memóriával a tuning nehézkesebb lehet, tehát újfent le kell majd tesztelned a túlhajtást...és a memóriákat.
A virtuális memória beállításaidról annyit hogy én inkább azonosra tenném a minimumot és a maximumot, bár ha már 2GB lapozófájlt használ a rendszer az már régen rossz... A feladatkezelő egyébként akkor is mutatja a lapozófájl méretét ha az ki van kapcsolva, éredekes
Aktív témák
Hirdetés
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest