Hirdetés
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
válasz
katt777 #37140 üzenetére
Próbálom követni az alapvető gondolatmenetet ..., de bevallom, számomra nem könnyű!
Nos, adva van egy kártya, ami - természetesen a legnagyobb körültekintés közepette - hetekig jár a legkülönbözőbb hőfokokon/venti sebességekkel, 2D-ben, 3D-ben különböző feszültségek tömkelegén, majd kap egy új hivatalos drivert, aztán 2 napra rá behal.
Ezek után az a következtetés születik, - miközben van egy ismerős, akinek ugyanazon driver felpakolása után elhasal a vadonatúj/még sose működő/ hasonló VGA-ja -, miszerint gyanús, hogy a driver a hibás. Persze közben akár 2% esélyt se kap az, hogy a mahina okozta volna az előbbi kártya halálát.Félre ne érts, hasznos az ezirányú tevékenységed
, de nem kockázatmentes. Persze ez utóbbi szigorúan az én véleményem!
(#37144) katt777: Itt folytatod, több ponton módosítod, amit előbb említettél, de a lényegen - a kártyáddal kapcsolatban - ez mit sem változtat.
-
katt777
félisten
válasz
Mystic #37142 üzenetére
Palit Sonic 4870
Előrejelzések szerint a Ft romlása további 10-15% drágulást fog okozni (és ne félj, levinni megint nem fogják az árat, ha netán erősödne, hiszen már erősödött) a hardverek piacán, ennél olcsóbban csak akkor lehet bármihez hozzájutni (január körül), ha a nagykerek nem tudják maradéktalanul kiárusítani a készleteiket. Persze lehet, hogy ez is marketing, hogy ettől majd drágán fognak vásárolni az emberek.
Én szerencsére ki tudtam nyögni/böjtölni a konfigom árát, amikor még olcsó volt minden, de láttam, hogy menni fognak fölfelé az árak.
A Ft-ról még annyit: ha kedves vezetőinknek nem lenne szükségük a 15-25%-kal megnövekedett Ft-mennyiségre, amelyet a kisíbolt svájci és egyéb bankszámláik után felvehetnek a nép további butítására, ellenőrzésére, és manipulálására, akkor már azt a termetes Ft-csomagot sem dobták volna piacra, amelytől ide zuhant az árfolyam. Szóval én látok realitást a fenti elemzésben.
-
katt777
félisten
Nem szoktad csekkolni az ATT letöltési oldalát? Volt, hogy 1 héten 4 új verzió is felkerült. Épp tegnapelőtt írtam, hogy az .1972-es build a legfrisebb, de már akkor felkerült az .1974-es.
Ált. Vista64 optimalizálások vannak benne, de mások is, R.A. mindig odaírja.Csak 4870-eket hallottam elhalni 8.11-gyel, de abból 3-at is (1 az enyém), pedig nem sok ismerősömnek van ilyen karija (leszámítva a topicot). Én alig játszottam, nekem 5 napig működött vele a VGA-m, haverom az új karival 1 napig tolta a játékokat, úgy bacult meg.
Nem állíthatjuk, hogy összefüggés van a 8.11-es driver (és driver, mert nálam CCC nem volt fent vele, míg a 2 havernak igen, mert nem is akarnak érteni az ATT-hoz, hanem tipikusan a megveszem-beteszem-múkodj típusú userek) okozza a problémát, de ha A esemény bekövetkezése után ugyanazon környezetben bekövetkezik B esemény, akkor nagy az esély arra, hogy A esemény okozta B-t, különösen, ha e rendszerben más esemény nem történt.Láttál már HIS IceQ 4870-et?
-
Mystic
tag
Szemezgettem a 4870-el, ha egy kicsit lejjebb megy az ára, vagy erősödik jó nemzeti valutánk, akkor valószínűleg beruházok egyre. Viszont arra lennék kíváncsi, hogy melyik típust érdemes megvenni, aminek nagyon jó hűtője van ehhez a forró fejű karihoz.
Ti melyiket ajánljátok? -
-
katt777
félisten
válasz
jaja1981 #37133 üzenetére
A 8.12-es XG-t egyáltalán próbáltad? Mert mások szerint az OK.
DeSanto: Éppen tegnap írtam, hogy módosítottam az ATT bemutatót az újabb verzióknak megfelelően.
Csak ennyit kell tenned az ini fájl-ban: hide_display=0
_Toka_: Az szép lenne, ha az új driverek már csak Windows 7-re jönnének ki... Csak be ne építsék az XP-s/Vistás driverekbe is ezeket az újdonságok, mert akkor rakásra fognak lehalni a játékok és a VGA-k!
Pár ismerősömnél a 8.11-es driver óta hibázgatnak, restartolnak a 4870-ek (nem az installálás hibájára gondolok), és rajtam kívül +1 embernél megbacult a kari (nálam is a 8.11 install után 1-2 nappal állt le). Neki annyi volt az egész, hogy beszerelte a gépet, feltette a 8.11-es drivert, másnap már vihette is garba a cuccot, ugyanis nekiállt restartokat, grafikai hibákat produkálni, ill. tiszta rendszer istallálás után, másik ATI driverrel is így maradt.
-
_Toka_
senior tag
Valamiféle mozgolódás látszik a driver-választó oldal bal szélén...
lassan csak jön a többi is... -
jaja1981
addikt
Ez érdekes dolog.
Pontosan nem tudom, de leírom régi tapasztalatomat.
Igen. A TV-d nem tud ilyen felbontást. A sima TV-out-on max 720x576 felbontás megy ki, ez ugye a DVD felbontása, pont ezért, mert kb ennyit tud a TV (nem HD).
Ha nagyobb a felbontás nem történik semmi, csak kisebbek lesznek az ikonok, és annyi, mert nem tudja megjeleníteni.
Régen Geforce nál volt olyan, hogy csak ua. felbontást tudta a monitoron, mint a TV-n.
Már nem is tudom hogy hívták. Ha filmet indítottál, az egyiken ment, a másikon csak fekete kép, mert a vezérlő nem tudta kiterjeszteni mindkettőre. Miérteket nem tudok.
Lehet, hogy ez van nálad is, de ez állítható, mert a modern kariknál ilyet nem tapasztaltam eddig.
Nézd át a TV beállításokat, mert mennie kell.Bocs, de több segítséget nem tudok adni.
-
DigitXT
félisten
válasz
HarryPotter #37105 üzenetére
a fraps a screen keretében mér
Állítsd át 16:9-esre a felbontást, és helyrekerül a FRAPS. -
_Toka_
senior tag
válasz
HarryPotter #37129 üzenetére
Az előzetes ígéretek szerint...
-
HarryPotter
őstag
Jól emlékszem: ma jön a 12-es catalyst?
-
katt777
félisten
válasz
slett27 #37097 üzenetére
Nagyon működik, össze-vissza ugrál az órajel 2D módban is. Bios frissítéssel sem működik, ráadásul a freki eltérések miatt nekiállna villódzni a kép, ahányszor csak fel-le vált 2D-és3D mód között, azaz gyakorlatilag ahányszor csinálsz valamit a gépen. Másik 4870-bios-szal meg ha módosítod az órajeleket (bármelyiket), a GPU végig 750-en fog dolgozni, nekem ilyen karim volt/van/talán.
ATT-T KELL HASZNÁLNI!!!
Leírás a honlapomon és logout-on (utóbbi már módosítva az újabb verziók apróságaihoz, előbbit majd ha meglesz a karim újra, és képmentéseket is tudok csinálni), beállítások a honlapomról letölthetőek. Mehet az a fogyasztás sokkal lejjebb is (pl. 150/250MHz@0.784V).
-
janos666
nagyúr
Hmm. Ezt eddig nem is figyeltem. A Sapphire honlapján a HD4870 letöltések közt kintvan egy friss BIOS is (frissebb mint a techpowerup-on az összmárkák legfrissebbje), ami ráadásul unlockos is 900/1200-ig. (nem, nem a toxic letöltéseinél, ott nincs BIOS, ez a sima 4870 512Mb-nál van)
Na, hétvégére hazaérek jól rá is flashelek a kártyámra. -
proof88
addikt
válasz
Wukiwo #37113 üzenetére
Te Wukiwo!
Azt azért megnézted, hogy nem csak az órajelet változtattad meg, hanem a beállítások is változtak?Első tesztben Render Quality: High meg Detail Distance: 37 van, 2. tesztedben meg Render Quality: Very High meg Detail Distance: 100 van!
Úgyhogy gyorsult az rendesen, csak lehet véletlenül magasabb beállítást is eszközöltél!Amúgy meg a GTA4 alapból használja mind a 4 magot, ha elindítod a Feladatkezelőt és közben játszol, visszanézheted a 4 mag grafikonját benne, hogy használva volt!
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Nem tudjátok miért van,hogy sípol a füllesem amikor tekergetem a weblapokat?
-
jayjay
tag
Ismeri valaki ezt a kártyát?Sapphire Radeon HD 4870 Silent 512MB GDDR5
Így néz ki[link] -
joshua7
veterán
HD4850GS-re tudtok működő vmod-ot?
-
Wukiwo
senior tag
válasz
HarryPotter #37112 üzenetére
azért mert alapból csak 2-t haszálna elvileg asszem
én megnéztem 3al,lehet úgy jött ki 3ghz-en ez az eredményCPU Control
-
DeepDish
őstag
Udv. JArt mar ugy vki, hogy hdmi-hdmi monitorra kotve siman ment minden, de vettem lcd tv-t es raakartam kotni hdmi-dvi-re , de nincs jel ezt irta ki tv. Mikor beraktam nvidiat, akkor megsiman ment ugyanezzel a kabellal?! Akkor ez most mehet vissza gariba?
-
Wukiwo
senior tag
válasz
1re furább mert 2.6 on meg 44fps
bár az elözőben lehet nem volt mind a 4 mag bekapcsolva..? -
Wukiwo
senior tag
válasz
én most csak gta4-ről beszélek
azért nézd már meg te is ezeken az órajeleken mert már kíváncsi lettem
bár nekem 4850-m van -
HarryPotter
őstag
válasz
Wukiwo #37103 üzenetére
[OFF]hmmm.....nem értem. Ez persze nem jelent semmit, elő szokott fordulni, hogy valamit nem értek. Nálam azért a 2,8 és a 3,0 között is volt fps emelkedés (ugrás azért nem), bár nem mértem egzakt módon (fraps ugyan fut, de nem átlagolom, stb.) - és amit látok (1680x1050)
- track mania forever-ben min +10 fps.
- assasins creed (minden maxon, dx10) - itt nem tudom még saccolni sem az fps-t, mert a fraps a screen keretében mér, de azt látom, hogy a kép teljesen folyamatos lett, akadozás gyakorlatilag nincs.
(megj.: tudom, hogy egyik mérési eredményeim sem tudományos igényűek, benchmarknak is komolytalanok, de momentán erre volt időm és energiám, szóval nem röhögni!)
Mindebből két dolog következik szerintem:
- játéktól is függ, hogy van-e változás 2,5 és 3 Ghz között,
- felbontás értelemszerűen számít, hiszen a procilimit máshol jön elő.És még egy konkluzió: igenis nő az fps!!!!
[/OFF] -
Wukiwo
senior tag
válasz
HarryPotter #37100 üzenetére
most írtam,hogy 2.5 ghz és 2.9 ghz közt 1 fps van
-
subaruwrc
félisten
válasz
HarryPotter #37100 üzenetére
így így. ott már elkezd dolgozni azért.
-
goom
senior tag
Sziasztok, ma csatlakoztam a klubhoz egy HIS 4850 IceQ4 kártyával.
Hát nekem ilyen csendes gépem még életemben nem volt.
A szomszéd íróasztalon hangosabb a laptop, mint ez itt. Döbbenetes.A képe is igen szép (8800GTS 512-ről váltottam), szóval, egyelőre igen elégedett vagyok. Milyen driver-t érdemes feltennem? Az ATi oldaláról töltöttem le a 8.11-est, most azzal megy.
Aktív témák
Hirdetés
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX Csere is
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest