- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
poganytamas #1642 üzenetére
Ha esetleg nem tudsz róla, a lewa rom-ok nem biztonságosak. Általában adathalászos dolgokat sejtenek benne többen is, kicsit homályos a körülötte uralkodó köd.
Ha tudtad, akkor nem szóltam. -
engine19
tag
válasz
poganytamas #1640 üzenetére
Csak pusztán kíváncsiságból kérdem:
azért próbálkozol ennyire felrakni rá valamit, mert valami problémád van a készülék andorid verziójával, vagy azért, mert ennyire elszánt dzsungelharcos vagy, aki a "csak azértis" elvet követi?Semmi rosszindulat nélkül, tényleg csak kíváncsi vagyok
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #1635 üzenetére
Mennyi volt, mennyi időbe telt míg megérkezett? Rendelnél nekem is ?
-
Levente75
aktív tag
válasz
poganytamas #1635 üzenetére
Jól néz ki nagyon!
Nandrágot is küldtek hozzá?
-
atipur
csendes tag
válasz
poganytamas #1632 üzenetére
win7 -nél ez alap
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #1631 üzenetére
Medve anyám, rendszergazda módban kellett futtatni.
-
válasz
poganytamas #1629 üzenetére
XP alatt is ez van, de ettől még működik.
Csak a download gomb megnyomása után csatlakoztasd a telefont. Előtte semmiképp.
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #1627 üzenetére
Nekem a Flash Tool nem akar sikerülni. Konkrétan azt csinálja a win7, hogy rádugom kikapcsolt állapotban a telót, az eszközkezelőben megjelenik a vcom preloader eszköz, és azonnal el is tűnik. Ötletek?
-
tomtombat
tag
válasz
poganytamas #1609 üzenetére
Kernel verzió Okt. 22 szintén. 16:44
Ja, és 2800-as aksi.
-
Levente75
aktív tag
válasz
poganytamas #1609 üzenetére
Az én kernel verzióm: 2012.nov.23. ---- 3.0.13
Alapsáv verzió: 2012.09.05.
-
pusihusi
addikt
válasz
poganytamas #1581 üzenetére
Szia itthon vetted?
-
Mobildeck
tag
válasz
poganytamas #1456 üzenetére
és az honnan van?
-
tomtombat
tag
válasz
poganytamas #1456 üzenetére
Szia poganytamas !
Amit kérésre feltettél cwm mentést én is lementettem, biztonság képen, meg fogalmam sincs hogy kell ilyet csinálni. Ráadásul ha jobb alap gyári állapotú rendszert menteni nem pedig agyontelepítetted akkor meg még jobb, még ha tudnám is hogy kell.
Most nem érek rá, de alkalomadtán majd leírom az én készülékem adatait és légyszíves hasonlítsuk össze a tiéddel. Eddig stimmel mert nekem is 2800-as aksi van benne. -
jagada
addikt
válasz
poganytamas #1454 üzenetére
Eddig csak 3 féléről írtak a kedves fórumozó kollégák, azér az messze van még a "kismilliótól".
-
Jancsi1024
csendes tag
válasz
poganytamas #1428 üzenetére
Köszi!
Sajna ez nem jo. -
lalszi
aktív tag
válasz
poganytamas #1428 üzenetére
Köszönöm
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #1313 üzenetére
KÉPEK
Az első 4 fotó cameranext programmal készült a 5-8 képek pedig a saját programjával.
Mindenki eldöntheti melyik a jobb.
A mérete így sem haladja megy az 1 Mb -ot képenként. -
motinka
tag
válasz
poganytamas #1196 üzenetére
Köszi, rw- rw- rw- volt állítva, most már elvettem az írásjogot, így rw- r-- r--
Bár ettől nem változott semmi jelenleg. maradt a kitűnő pontosság és a gyors felállás. Maradjon is ígyköszi még1x
-
csongi
veterán
válasz
Szerintem megcsináltam, de ezt egy totalcommanderrel is simán meg lehet csinálni.
-
csongi
veterán
válasz
Ez az a gps con file ami fent van drop boxba és 20 nappal ezelőtt lett feltéve?
-
tomas01
aktív tag
válasz
poganytamas #1144 üzenetére
Értem. Köszi.
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #1157 üzenetére
Nem ment vagy nem tetsszik?
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #1155 üzenetére
Varom a fejlemenyeket
-
válasz
poganytamas #1149 üzenetére
Hm... ez elég érdekes a gyártótól...
Nem szerkesztesz bele egy ext2/3 támogatást?
Ha gondolod elküldöm a lib fájlt. -
válasz
Viszont Fat-et azt tudja csatolni.
Amúgy érdekes, hogy kivették a kernelből az ext2/3 támogatást.
És ez tuti biztos? -
pusihusi
addikt
válasz
Szia de szinte mindent átrak! Ami nem működik azt vissza kell rakni!
-
tomas01
aktív tag
válasz
poganytamas #1117 üzenetére
Szia. link2sd hogy működik? Mert eddig olyasmit látok mintha az app 2 sd program lenne. Csak áthelyezi az appeket sd kártyára.
-
tomi0529
csendes tag
válasz
poganytamas #1117 üzenetére
Koszi. Akkor azt hiszem en is rootolni fogom
-
tomi0529
csendes tag
válasz
poganytamas #1114 üzenetére
Koszonom :-)
-
tomas01
aktív tag
válasz
poganytamas #1017 üzenetére
Köszi. Akkor úgy látszik, hogy megvan hekkelve,hogy csak galaxyn működjön.
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #1018 üzenetére
És szerintem fogyaszt is rendesen.
-
mckangi
senior tag
válasz
poganytamas #1005 üzenetére
Igen,ez így van!
Tomikám!
Nagyon szépen köszönöm az összes fórumtársam és aTAB5 tulaj nevében ,hogy időt és energiát és persze a telefonod nem kímélve megoldottad a recovery kérdést!!!!!Minden tiszteletem a tiéd!!!!!
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #988 üzenetére
Koszi
Mit ossze kerestem. A 2.3. nal nem itt van.
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #986 üzenetére
Valaki csak ossze dob egy 4.1et erre is.
Mas: Hivas atiranyitast hol lehet beallitani? -
pusihusi
addikt
válasz
poganytamas #984 üzenetére
Én is így gondoltam, akkor miben segíthet egy új rom?
-
pusihusi
addikt
válasz
poganytamas #981 üzenetére
A ramon így sem tudok változtatni? Marad az 512 mb.! Vagy tudok? Nekem így is gyors a rendszer a 2+ programmal! A pro unins. és a ram bosterrel. Mi + adhat majd egy új rom? Mert ha 1 gb. lenne a ram, akkor hozzá se kellene nyúlni!
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #981 üzenetére
Csak akkor ha az uj rom nem megy a gyarival. Hatha lesz hamarosan egy Jb vagy eg 4.0.*valami.
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #977 üzenetére
Ezel vissza allithato a mar mentett dolgok is? Nekem a titanium bacup al mentett gyari allapotom van
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #975 üzenetére
Miben mas ez a rom?
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #966 üzenetére
Először is BUÉK mindenkinek! Másodszor pedig:
ClockWorkMod Recovery 6.0.2.7Köszönetnyilvánítás
Illik megemlékezni erről a leírásról, e nélkül most nem lennénk itt.Figyelmeztetés, elöljáró szavak
Mindenki saját felelősségre telepítse, használja a recovery-t. Jómagam nem értek a cwm-hez, vagyis nem tudom forrásból megépíteni, kijavítani, válaszolni olyan kérdésekre, hogy ez miért van, az miért nem működik. Köszönöm a megértéstEz az egész egy második generációs készüléken készült, gondolom én megy a másikon is, de nem tenném érte tűzbe a kezem.
Gyakori kérdések
-Miért pont a touch verzió?
-A normálban a kamera gomb lenne az Enter, nekünk nincs kamera gombunk sajnos-Ha touch verzió, akkor miért nem reagál az érintésre?
-Fogalmam sincs-Hová kerülnek a mentések?
-sd kártyára a clockworkmod/backup könyvtárba-Mekkora egy mentés, mit ment, és mennyi ideig tart megcsinálni?
-1 giga körül van, a system (maga a rendszer), sd-ext (link2sd pl), cache, data (a lényeg,a programjaid, beállításaid, stb) és android secure partíciókat menti, 5-10 perc megcsinálni. Figyelem az SD kártyát nem menti!!!-Miért maradt ki a mentésből a boot és a recovery?
-Mert nagyon veszélyes, inkább kivettem. Azt olvastam, hogy ha ezt megformázod a cwm-ből lőttek a telefonnak.-A rendszert is vissza tudom állítani?
-Igen, azt is!-Hogyan tudom irányítani?
-Hangerő gombokkal lépkedsz, bekapcsoló gombbal kiválasztod (aka. enter)-Hogyan tudom előhívni?
-Kikapcsolod a telefont, majd bekapcsoló gomb és hangerő fel együttes nyomásával, ahogy a gyári recovery-t is.-Vissza tudom rakni a gyári recovery-t?
-Igen, lásd lejjebb-Miért lesz fura neve a mentésnek, pl 2012-06-06 00:xx:yy?
-Fogalmam sincs, gondolom abból adódik, hogy automatikuson van az idő beállítás, és recovery-ben ugye nem csatlakozik gsm hálózathoz, ahonnan lekérhetné. Nevezd át ha zavar!-Lett ez tesztelve?
-Igen, csináltam egy mentést, leformáztam mindent (kivéve természetesen az sdcard-ot, hiszen oda készült a mentés), és visszaállítottam. Ez működött pöpecül.-Muszáj rootolnom a telefont?
-Igen, hiszen partíciót írsz felül, nem lehet megúszni!-Mi az amit kérdez amikor a reboot system-re kattintok a recoveryben?
-Nem tudom, én mindig a no-t választom.Letöltés
Gyári recovery
CWM 6.0.2.7Telepítés
A telefonnak mindenképpen rootolva kell lennie!
SD kártya gyökerébe fel kell másolni (nem a 2 gigás belső tárolóba!) a kiválasztott recovery-t
Mobiluncle Tools-ban Recovery update, kiválasztod az img fájlt, megerősíted, hogy telepíteni akarod. A reboot into recovery-re a válasz mégsem! Inkább kapcsold ki a telefont, és bekapcsoló + hangerő fel-re próbáld előhívni a recovery-t.
Figyelem! Lehet hogy a telepítést kétszer kell elvégezni! Ez nem tudom miért van, volt olyan hogy megakadt az aTab logonál. Ekkor akku ki, akku vissza, és meg kell ismételni a telepítést és menni fog! -
csongi
veterán
válasz
poganytamas #965 üzenetére
Ha össze áll, és működik akkor, be rakatom az első hsz-be
-
mckangi
senior tag
válasz
Ez az Tomikám!
Megérdemled, most én is koccintok az egészségedre, csak így tovább!! -
motinka
tag
válasz
Nem tudom miről beszéltek, de jól hangzik, hogy ti értitek
Jó bulizást és egészségetekre! -
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #965 üzenetére
A rendszer is visszaállítható
Fűűűű de izgultam közben, erre most inni kell
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #962 üzenetére
Sikeres mentést és visszaállítást hajtottam végre a legutolsó buildemmel (data, cache és sd-ext, rendszerhez nem nyúltam). Holnap megpróbálok egy frisebb verziót is csinálni, aztán csinálok egy nagyobb postot használatról, miegymásról.
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #955 üzenetére
Hajrá ! Csak így tovább
b0bcat: Szuper előre is köszönjünk.!
mckangi: előfizetős Vodás és az egyes slotba van. -
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #955 üzenetére
Ez bizony nem csalás, nem ámítás. Ezt a leírást követtem, vagyis részben, mert felülírtam a recovery.fstab-ot, minek köszönhetően nem látja a partíciókat. De már legalább fut, haladás!!! -
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #954 üzenetére
Találtam egy toolt, ami kicsomagolja a recovery.img-et. Szépen látom a kernelt, és a recovery fájlrendszerét. Igazad volt, a két kernel teljesen megegyezik, a hiba az eltérő img formátumból eredhet, még próbálkozok.
-
mckangi
senior tag
válasz
poganytamas #949 üzenetére
Hát én ennyire nem ástam bele magam de amennyit kiderítettem:
A telefon lelke egy preloader nevű rész.Ha ez megsérül akkor "tégla" lesz a telefonból.
Egyéb külföldi fórumokból csekély angol tudásommal kiderítettem,hogy ez az adb-s mentés valamiért "nem teljes".Most persze lehet én vagyok "eltájolva".
A "windozos" progi nálam eleve nem is működik az MTKTools-ban mert külföldi fórumokon eleve azt írják,hogy vedd ki az akksit! Tehát ha a sz.gép látja a telefont,akkor ehhez a preloader-hez már nem lehet hozzáférni.
Talán itt van a kutya elásva.
A Mobileuncle-ban is hiába a sok kinafon recovery a miénken azért nem megy mert más a preloder amit adb-vel nem , vagy nem úgy menthető.
A kernel maga meg szerintem nyilt forráskódú:minél frissebb annál jobb és egységes,mert a google közzétette.
Nem hinném hogy minden egyes kinai klóngyártó magát a kernelt modosította volna a saját telefonjához (ratech77_ics2).....hát nem tudom.....szerintem itt a preloader lesz a gebasz.Mellesle észrevettem azt is hogy az adb-vel lementett aTAB5-ös recovery.img (ami meg is jelenik a Mobileuncle-ban) eleve nagyobb méretű,mint a többi kinafon ugyanilyen hardverrel megáldott recovery.img-je.Talán ezért nem is jó hozzá.
Ráadásul még elolvasni sem lehet,mert a dátumon kívűl full kinai a szöveg. -
mckangi
senior tag
válasz
poganytamas #945 üzenetére
Szerinted írjak neki én is ?
Mi lenne ha írnánk neki "közösbe" egy aláírásgyűjtést szervezve? -
mckangi
senior tag
válasz
poganytamas #928 üzenetére
poganytamas:
"CWM-el kapcsolatban a tag még nem válaszolt sajnos, még várok."Ővele beszéltél (írtál?) :
-
kakukkos
csendes tag
válasz
poganytamas #887 üzenetére
Szia Poganytamas! Koszi az otletet. Sikerult. A masik hozzaszolast is koszonom!
-
tomas01
aktív tag
válasz
poganytamas #883 üzenetére
Jaja azt láttam köszi
-
tomas01
aktív tag
válasz
poganytamas #879 üzenetére
Szia köszi. Ez nagyon jól néz ki. Azt hiszem én is veszek egy ilyet :-)
-
torrentszaki
tag
válasz
poganytamas #853 üzenetére
-
csongi
veterán
válasz
poganytamas #830 üzenetére
Ha mar be irtad es mukodik, akkor eleg vagolaprol bemasolni
-
mckangi
senior tag
válasz
poganytamas #824 üzenetére
Köszi, megcsinálom a mentést, a visszaállitást persze nem.
-
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #822 üzenetére
Közben eszembe jutott hogy ez így hülyeség, visszatölteni nem így kell, ne futtassátok azt a parancsot! Lementeni rendben van, visszatöltésnek meg még utána olvasok amint tudok.
-
mckangi
senior tag
válasz
poganytamas #813 üzenetére
Hali!
Gondolod sikerülni fog? Reménykedem benne én is....de ez fog útoljára meghalni.Amúgy sikerült az általad leírt mentés.Az 1-es hozzászólásban levő minden drivert leszedtem.Kerestem másikat,feltelepítettem.
Majd az általad linkelt SuperOneClick mappában be kellett lépjek az ADB mappába,mert a cmd nem ismerte fel az adb parancsot,ezért onnan indítva már minden jól ment.
A leírásban az elérési útvonal hiányos,szegény windows honnan is tudta volna hol az adb.A többihez a full rom mentéshez azért leírnád milyen parancsok kellenek?
Na és visszafelé? Mármint a helyreállítás menetére gondoltam...Köszi!
Persze a clockwormod lenne a legjobb.
Ez a
jól néz ki....
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
poganytamas #813 üzenetére
-
Pakliman
tag
válasz
poganytamas #785 üzenetére
Hali!
A "recovery.img" data.hu-n.
Az 1. hsz-ben lévő progikkal készült (gscript->back_mt6577_a4_v2e_sd2.sh). -
csongi
veterán
válasz
poganytamas #792 üzenetére
Az enyém rootolva van
és hiába írogatok bármilyen parancs sort semmi nem történik. Driver fent van -
csongi
veterán
válasz
poganytamas #788 üzenetére
Segítek, de (szájba rágósan) írd le légyszi.
Másnak is fontos lehet. Tegnap 8 órát szívtam mire romot cseréltem a GT540-en. Még egyszer nem szeretnék ennyit legelni tőmondatos leírások miatt. Szóval kérlek lépésről lépésre. Angol oldallal meg nehezen boldogulok. -
csongi
veterán
válasz
poganytamas #786 üzenetére
Root után egyből csináltam egy mentés titanium backup-al.
Hogy találom meg ezt a recoveryt? -
poganytamas
senior tag
válasz
poganytamas #785 üzenetére
Találtam egy nagyon jó leírást rendszer mentésről parancssorban. Összehasonlítottam a /proc/dumchar_info kimenetét az aTab-al, a fat kivételével (ami az utolsó előtti), egyezik. Tehát az ott leírt dd-s parancsok jó eséllyel abszolút alkalmadsak a rendszer mentésére.
Ezt kipróbálandó, valaki megtenné, hogy lementi nekem a saját recovery.img-ét, én pedig visszatöltöm a sajátomra?
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/sdcard/recovery.img bs=4096 count=1536 skip=3976 -
iff
senior tag
válasz
poganytamas #718 üzenetére
Megpróbáltam állítgatni, de semmi. OpenWrt van a routeren, ha 10-re állítom el is megy a wifi. Eddig 2-es vált be a legjobban de az atab-nak teljesen mindegy mit állítok. Ott ahol az ot-995 még 39 Mb/s az atab 1-13Mb/s de inkább 1 Mb/s.
-
Pakliman
tag
válasz
poganytamas #689 üzenetére
Hali!
A két lehetőség közül nekem egyik sem működik.
Nem tudom UNROOT-olni a telót. -
tomas01
aktív tag
válasz
poganytamas #559 üzenetére
Ez a gps.conf csak rootolással érhető el?
-
tihibaby
senior tag
válasz
poganytamas #526 üzenetére
Na!
Az a lényeg hogy sikerült!Egyébként hadd ajánljak figyelmetekbe egy másik fórumot is amely ugyancsak erről a telefonról szól.Nem vagyunk sokan még ott sem,de alakul.
http://atab5.hungarianforum.com/forum -
tihibaby
senior tag
válasz
poganytamas #522 üzenetére
Igen,más is jelezte már hogy Win8 alatt újabb 2 magos telónál nem működik ez a megoldás,sajnálom,talán próbáld meg Xp alatt,ha azzal próbáltad,akkor pedig a lalszi által írtak szerint,visszább meg találod a leírást.
Van egy olyan gyanúm,hogy amit b0bcat felvetett igaz lehet,hogy tudniillik a két féle telefonnak a nevén kívül,nem sok köze van egymáshoz. -
tomtombat
tag
válasz
poganytamas #476 üzenetére
Köszi a segítséget!
Keresem, de egyenlőre nem találom.
Persze lehet nincs is rá szükség, másoltam fel pár zenét, azok címének kiírásakor normális. Lehet nem a készüléknél van a gond. -
b0bcat
addikt
válasz
poganytamas #459 üzenetére
Nekem nincs root-olva a telefonom. De nem is nagyon fogok sokkal több cuccot feltelepíteni.
Viszont egy kérdés: az mitől lehet, hogy a YouTube app-on keresztül hibátlan a videó lejátszás, de a beágyazott YouTube és IndaVideó videók akadnak?
Operát használok (lalszi tanácsára
).
-
Pippen
csendes tag
válasz
poganytamas #414 üzenetére
Nálam ua.a gond a GPS-szel,mint Nálad.Marha gyenge ha egyátalán beindul.Először abban
is kételkedtem ,hogy egyátalán van benne.A ZTE nálam is pikk-pakk talál holdat mindenféle
állítgatás nélkül ez meg csak kínlódik.Már az előbbiekben itt a fórumon ajánlott minden okosságot
kipróbáltam,beállítottam ,de semmi változás.
Valahogy nincs kedvem visszavinni de lehet hogy nincs más megoldás mert ez így gáz. -
csongi
veterán
válasz
poganytamas #414 üzenetére
Kapcsold be az EPO-t a műhold megtalálásának az idejét javítja. A pontosság pedig függhet szoftvertől is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest