-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
iff
senior tag
Pár nappal ez előtt, a telekom szokás szerint sms-ben küldött, hogy hálózat korszerűsítést végeznek. (persze utána semmi sem megy úgy, mint előtte) Észre vettem, hogy amit eddig elértem kívülről, már nem érek el. Rámentem a "csodás" sagemcom v2-re és teljesen más felület fogadott. Beállításaim megmaradtak, (jelszó stb.) azért kapott egy resetet. Újra beállítottam mindent, úgy vettem észre, hogy a dmz csak félig működik, nagyon sok portot a sagecomon is meg kellett adnom. (van ami működik simán) Na mindegy, de ami érdekes, hogy az asus logjában semmi nem utal arra, hogy most annyira be szeretnének jönni.
-
vargalex
félisten
Forwardoltad a 22-es portot az OMV-re? Vagy az Asuson aktív az uPnP, így az OMV nyitott magának, ugyanakkor a korábbi routereken nem volt bekapcsolva az uPnP.
A 22-es port egyébként az SSH (látom ez közben a logból is kiderült), azt semmiképpen nem érdemes azon nyitni, azonnal próbálkozni fognak. -
vargalex
félisten
Rákerestem a kérdéses pluginra. Ez több dolgot is ellenőrizhet, nem csak a definiált kliensek állapotát. A linkelt beállításod alapján nálad
- bekapcsolt ULDL miatt előfordulhat, hogy a forgalom túllépi a beállított értéket (50 KB/s)
- bekapcsolt HDDIO Rate miatt, ha a HDD forgalma 401 KB/s fölötti, szintén nem kapcsol ki
- bekapcsolt SMB ellenőrzés miatt elképzelhető, hogy csatlakozik kliens, vagy nem választotta le magát
- végül ha be vagy lépve a felületre, akkor sem kapcsol kiÍgy én ezek körül néznék szét. Akár úgy, hogy egyesével kikapcsolva kideríteném, hogy mi okozza, aztán ott legfeljebb felülvizsgálnám a beállított limitet.
-
vargalex
félisten
Állítsd kisebbre a DHCP lease time-ot. Ugyanis, ha az eszközök nem küldenek DHCP release-t (jellemzően pl. egy szabálytalan leállításnál, bár előfordulhat szabályosnál is), akkor a router a DHCP lease lejártakor mondhatja azt, hogy nincs a hálózaton. Magától nem ellenőrzi az eszközök elérhetőségét.
Utóbbit csainálhatnád akár a pc-n, ami a többi eszköz elérhetőségétől függően kell, hogy leálljon. -
norba69
senior tag
Nálam 1000/1000 netet tökéletesen kiszolgál az AC65P, 5-600 szál torrent, 100-110 MB/s le föl egyszerre is. Wifire nem használom, arra vannnak Ubiquiti AP AC-k, fájlmegosztásra, dlna-ra, torrentre szervert használok. A routeres plusz funkciókat próbálgattam, és nem váltak be, még a legdrágább 100+ E Ft-os kategóriában sem, így elkönyveltem használhatatlannak, és azóta nem próbálgatom, inkább veszek megfelelő célhardvert.
Te is el fogsz jutni a megvilágosodás állapotába, és utána arra használod a routert, amire való. -
blakey
titán
Valami nem frankó nálad, ez nem így működik, elhiheted. Nálam 30 eszköz csatlakozik a routerhez, vígan elvan a 300-as nettel, soha egy darab panaszom nem volt gyári firmware alatt sem, csak én inkább CFW-vel használom, OpenWrt-vel is tökéletesen teljesít. A kistestvére (AC57U V1) és hibátlanul teljesít, azon Padavan fut. Szerintem rosszak a beállításaid. A QoS nem "jó barát", bármennyire is sokan azt hiszik, ahogy a DoS prtoection sem jó, sajnos.
-
ProNoob
tag
Lehet, hogy ez lesz a baj. Köszi a tippet!
Itt írnak ilyesmit, hogy több szolgáltatással összeveszik. És lent kommentben írja valaki, hogy le kell törölni az appot:
[link]
Ma hw nat nélkül nem volt problémám a routerrel. Most letöröltem az appot, visszakapcsoltam a hw natot és holnap letesztelem, hogy így működik-e. -
USB háttértár sebességteszt, ASUS RT-AC57U routerrel és Padavan firmware-el Fontos megemlíteni, hogy a tesztben lévő RT-AC57U routerben ugyanaz a MediaTek SoC van, mint az RT-AC65P-ben, viszont csak USB 2.0 port van rajta.
És még egy jóval régebbi, RT-N66U-val készült teszt, csak az összehasonlítás végett. Routerre kötött USB / HDD sebességteszt Jól látszik, hogy bár ez egy tizenéves router jóval gyengébb hardverrel, az 1-8MB/sec-et még ez is túlteljesítette.
-
iff
senior tag
Úgy néz ki, hogy megvan a hiba forrása
Ismét reseteltem, visszaállítottam az előzőleg mentett beállításokat, teljesen normális volt a load. A telefonomon fent volt az asus app, de nem léptem be vele, illetve most már töröltem is. Láss csodát minden rendben. Ami durva, hogy usb-re másoláskor cpu az egekben a ram 98%-on és akadozik.
másolás végeztével a ram marad 98%-on a load szépen visszamegy. Olvasásnál kicsit megugrik a load, de ott is visszaáll normálisan, a ram meg visszaeset 35%-ra.Na ennyi....
-
vargalex
félisten
Most nyitottad a WAN elérést? Az én build-emben nyitottad a TL-WDR3600-on?
Igaz, nem neked, de nemrég linkeltem a telepítést és visszaállást. -
vargalex
félisten
Állítólag az ext4-et nem kezeli a gyári firmware. Viszont én mindenképpen külön SSID-t adnék a két frekinek, ez a jelerősségből következetünk rá nem biztos, hogy az igazságot jelenti.
Illetve érdemes ránézni a csatornák forglaltságára (pl. wifi analyzer Androidon) és választani egy lehetőleg szabad, vagy kevésbé terheltet. -
vargalex
félisten
Ha a Redmi Note 4-en gyári ROM van, akkor 2,4 GHz-en 72 Mbps linksebességgel kapcsolódik, így a 45 Mbps teljesen normális (50 Mbps körül lehet a maximálisan elérhető gyakorlati sebesség). 5 GHz-en viszont többet kellene tudnia (itt 150 Mbps a linksebesség, gyakorlatilag 100 Mbps környékén kellene mérni), igaz a Note 4 csak N-es wifi-t tud. Próbáltál csatornát váltani?
Külső eszközön pedig ext3 filerendszert kell használni (bár, a FAT32-nél nem biztos, hogy jelentősen gyorsabb lesz).(#2949): Egy alternatív firmware felrakása azért nem gányolás kategória...
-
blakey
titán
A Wifire nem tudok mit írni, nálam hozza az N18U szintjét 2,4GHz-en, 5GHz-en meg teljesen rendben van, sebességben is hozza a maximumot amit a készülékeim tudnak. Talán próbáld meg az antennákat másképp állítani válassz fix csatornákat. Az általad említett routereknél nálam mindenképp jobb, voltak olyan routereim is. Másik alternatíva, hogy kipróbálod az OpenWrt-t.
-
iff
senior tag
Úgy néz ki, hogy a KingstonDTSE9G2 3.0 64GB, nem szereti (NTFS vagy exfat lehetett formázni, de az exfat-tal fel sem ismerte.). Intenso 32GB 30MBps is írt. fat 32-es. Később kapna ssd-t, de csak ha kipróbálom előtte vele. Ez a wifi eléggé bánt, azt hittem jobb mint a C5 vagy tp-link 3600. Még a 1043ND-t se éri el nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Diablo IV
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kuponkunyeráló
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest