Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
+ tobias40. Miért adtok minden egyes eszköznek FIX IP címet? Mi értelme van ennek? A DHCP lényege pont az, hogy nem kell foglalkozni az eszközökkel, kapnak egy szabad IP-t a poolból és kész. Az persze tiszta sor, hogy a NAS-nak, riasztónak, vagy annak az eszköznek amire port forwardot kell beállítani kézzel adtok IP-t, de mobiltelefonoknak, tableteknek, laptopoknak minek? Vagy security szempontból? Ez esetben viszont abszolút le kell tiltani a DHCP-t, és minden egyes klienst kézzel felengedni. A DHCP-t engedve hagyni, ugyanakkor minden eszköznek kézzel IP-t adni szerintem teljesen értelmetlen.
-
Rick4
félisten
Ennek a ténynek erősen ellent mond az a dolog, hogy rengeteg wifis vezeték nélküli internetszolgáltató van, akik az 5GHz-es sávon lőnek át akár 5-8 km-eket. Szegeden pl a netsurf nevű cég csinálja ezt.
Gyaníthatóan erősebb eszközeik vannak, mint itt nekünk az otthoni routereink. -
Manka76
senior tag
Akkor marad így már egy hete küzdök vele. Amúgy az egész azért van mert hogy erős a router akkor megszabadulok a kábelektől. De tulajdonképpen az 1.2 Gbps-en is átjön a 900 Mbps csak a tudat hogy mehetne jobban is.
Vicces: az jutott eszembe hogy betekerem alufóliába meg kitudja mibe legalább egy próba erejéig hátha akkor felszabadítja a sávokat
-
Manka76
senior tag
Az eszközkezelőben Auto van meg 20 Mhz. Az SNB fórumon is sokan panaszkodnak erre a problémára. Volt akinek úgy oldódott meg hogy arréb ment 3 várossal és nem zavarta be a radar. Nekem kb 1500 méterre van az egész országot lefedő radar és minden jel szerint ez miatt nem engedi a csatornákat használni. Néha a 124-es teljesen inaktív ez miatt.
-
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Tegnap láttam, hogy AC65P-re kijött júniusban a 3.0.0.4.382.52272 gyári firmware. Visszaolvastam pár hozzászólást és látom, hogy egykét dolgot javítottak illetve bekerült a game mód. Azt is olvastam, van akinek wifi gondja volt vele.
Kérdésem az a szakiktól, hogy ez a firmware kritikus vagy ajánlott frissítés-e?
Egy házi rendszeren van két AC65P, egy router és egy AP-ként, azon 5 LAN eszköz és vagy 20 wifi eszköz. Fél éve megy gond nélkül, újraindítani sosem kellett, csak max. ha valamiért áramtalanítani kellett. Ha nem muszáj, akkor nem frissítek, de ha kell, akkor igen.
Köszi: sinick
-
Manka76
senior tag
A 6114-es hozzászólásomban lévő részt amit az Rendszerinformációban találsz elküldenéd hogy nálad hogy nézki?
De ha esetleg jársz a 18kerben és megkérhetlek hogy nézzél rá az enyémre vagy esetleg Teamviewer.en keresztül az nagy segítség lenne. Még volna időm vissza vinni de nem akarom. -
Manka76
senior tag
Egy Intel AX200 van TpLink TX3000 kártyán. Minden beállítva ahogy kell, legalabbis szerintem. Néhány hozzászólásal előrébb föltettem már hogy mit ír meg hogy vannak a beállítások. Az a legnagyobb baja szerintem hogy az AX sávban csak 100 és 140 között lehet a csatornát állítani és például a 36 os tól kezdve nem lehet kiválasztani.
-
válasz
Manka76
üzenetére
Sehogy.
A wifisebességnél feltüntetett adatok egyrészt egy soha meg nem valósítható ideális helyzetre vonatkoztatott linksebességet jelölnek, másrészt az összes kapcsolati adatfolyamot összeadják.
Így aztán sok függ a rádiós környezeti tényezőktől (eleve felezik-harmadolják a sebességet), másrészt attól, hogy a wifis eszközök hány adatfolyammal csatlakoznak egymással.
MaCS
-
Manka76
senior tag
Esetleg valaki tudja hogyan lehet az AC sávban azt az 1733 Mbps elérni, valamint a 80+80 Mhz- sávszélességet?
-
válasz
fjudors
üzenetére
Persze, áttölthető, csak aztán milyen jelenségek következnek...
Még típuson belül sem triviális, hogy egy újabb verziójú FW-en használható-e az előző mentése.
Típusok között meg azért komoly kutatómunka mázli kell ahhoz, hogy jó legyen.
Nem ahhoz, hogy működjön, hanem ahhoz, hogy tényleg jó legyen.
Én legutóbb kb. három hete szívtam így egy Merlin update-tel. Borzalmas volt: lassú és dobálta a WAN-t. Újrabeállítgatva kifogástalan.
Úgyhogy alapértelmezetten nem ajánlott a beállításfájlt hordozni!
MaCS
UI: Azt persze én sem egészen értem, hogy az olyan alapdolgokat, mint pl. a legmacerásabb DHCP-foglalási lista, miért nem lehet külön kiexportálni...
MaCS
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi mindenkinek!

Ezt hogyan csinálod ?(jah hogy nem gyári rendszer.)
fjudors: asus87-ről megyek majd át de úgy hallottam hogy nem ajánlott a mentéseket visszatölteni mert a "szemetet" is átviszi az ember ilyenkor...
Rick4:és a dhcp bérletet is megtudod így csinálni
Csak az asus a javasolt márka vagy van esetleg más márka ami ajánlottabb és nem drágább,esetleg még olcsóbb is?
Nincs bajom az asus-al csak kérdem..Az AX92U gyári szoftja is jó vagy cserélni kell valami másra?
Nekem most is merlin vagy a 87U-n,nekem megfelelt de ha van jobb akkor nyilván kipróbálom. -
Rick4
félisten
válasz
tobias40
üzenetére
Szerintem ha a 35 eszközt nem indítod újra, hanem a régi router ki, az új bedug, mindegyik megkaphatja az eredeti belső IP címét gond nélkül. Persze 100%-ig nem vagyok benne biztos, AC65P routereknél csereberéltem egyiket a másik helyére, és nem tűnt fel, hogy össze- vissza adogatna másik ip-t nekik.
-
válasz
tobias40
üzenetére
Sajnos kézzel kell.
Én táblázatot vezetek a bő 50 eszközről. Amikor konfigurálom a routert, az éppen csatlakozó eszközöknek foglalok IP-címet, és bezöldítem az adott eszközt a táblázatban. Így szépen feltöltődik a befoglalt eszközök listája, és nem kell MAC-addressekkel szórakozni.
MaCS
-
tobias40
veterán
Ha megveszem az új routerem AX92U,akkor az megoldható valahogyan hogy a dhcp-n lefoglalt eszközök ip-it egyszerűen "átmásolni" az új routerbe?
35 eszköz van így és elég sokáig tartana kézzel beírogatni ..
Ti ezt hogyan csináljátok?(mindennek felírjátok az ip-jét és egyesével beírogatjátok az új routerbe? ) -
Mivel eddig nem árultad el, hogy milyen USB stickkel sikerült rendes 4G sebességet elérni, kicsit részletesebben leírom, hogy szerintem miért IGEN a válasz arra, hogy érdemes-e SIM-kártyát fogadó esközt használni.
A lényeg, hogy a 25 MBps az megaBYTE / másodpercet jelent. Mivel, ahogy írtad, nagy B-vel van írva. Ez valóban 200 Mbps-ot, azaz megabit / másodpercet jelent -- csakhogy senki, sehol nem írt 25 MBps-os sebességről.
Az Asus routerekből én USB-sticken AsusWRT-n és Tomaton is maximum 25 Mbps-ot tudtam kihozni, és még nagyon sokan vannak ezzel így. Anno igen kiterjedt tájékozódást végeztem ezügyben, és világszerte ezen ment a kesergés. Sokféle stickkel, sokféle Asus routerrel.
Tény, hogy összesen talán ketten 50 Mbps fölötti sebességekről is beszámoltak, de sosem derült ki, hogy hogyan csinálják.
Az, hogy maga az USB elméleti sebessége ennél magasabb, a világon semmit nem jelent. Nyilván nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a generikus driverek rossz illeszkedése. Az Asus listájában nem régen (és tartok tőle, hogy most is) elkeserítően régi stickekhez volt nevesített driver. Olyan volt a lista, mint egy múzeumi katalógus.
Amúgy próbáltam két TP-Linkkel is -- még lassabbak voltak...
Ha viszont egy eszköz eleve a SIM-kártyát kezeli, akkor ugye ez a szűk keresztmetszet ugye kiesik.
Az értékek nálam Huawei 3372 stickkel (akár külső antennával, akár nélküle) és D-Link DWM222 stickkel egyaránt:
PC-be dugva: maximum 90 Mbps
Asus N18, AC87, AC66b1 routerbe dugva: maximum 25 MbpsSIM-kártyás megoldások:
Huawei B525 router: maximum 50 Mbps
Mikrotik wAP LTE router: maximum 70 Mbps
Mikrotik SXT LTE router: maximum 90 Mbps.A TP-Linkek (az egyik tán egy 3420-as volt) 15 Mbps körül tetőztek, de ezekkel csak pár órát volt türelmem játszani.
Ja, és mindez egy helyen -- ami viszont erősen ingadozó terhelésű cellát jelent, de éppen ezért nagyon sokat teszteltem.
MaCS
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Sikerült visszarakni a Vargalex féle romot a 65p-re. Minidlna-val van egy kis gondom. Egy külső hdd-t csatlakoztattam hozzá, openwrt-ben csatoltam, mégsem működik a megosztás, minidlna 0 fájlt ír ki. A hdd ext4 formátum, winscp-vel látom is rajta a fájlokat. (MP3, divx, mkv) Csatolási pontként hozzáadtam, restart is volt. Mit hagytam ki? Nincs erről valami step by step leírás? Vagy az ext4 nem jó neki?
-
tomej
aktív tag
Azért, hogy ASUS router ügyben mi a helyzet.... Nálam a cégnél eddig több, mint 10 db ASUS gyártmányú router működött.. RT-N12, 4 db. RT-N18, 2 db. RT-N66 2 db, AC1200 - 2 db.. stb... Emellett voltak TP-Link routerek is. De most telt be a pohár nálam ASUS ügyben. A 12-es ből 1 db halt be. A 18-ból szintúgy 1 db. De az AC1200 - most (EURONICS-ben vásárolt) Mindkettő behalt 3 hónap után... Hát szánalmas... Ráadásul mindegyik router apc back ups pro 900-on van, tehát még csak hálózati ütés sem éri...
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2
üzenetére
Hm.... Most méregettem megint (utoljára talán 1 hete mértem). Most windows alatt olyan 850mbit körüli sebességeket kaptam Speedtest alkalmazással, telekom és szerverplex szerverekkel, megismételtem speedtest-cli vel is, ott is hasonló eredmények jöttek ki.
Ellenben linux alatt speedtest-cli ugyanezekkel a szerverekkel 6-700mbit-et mér csak, chromeban linuxon szelessav.net -en összejött a ~800mbit kétszer is. Érdekes... De inkább a ~700mbit a jellemző amit mérek openwrtvel. -
atos30
aktív tag
válasz
felsatan
üzenetére
Nem.
Usb 2- őn az a 25MB/s az olyan 200Mb/s lesz (igen, számít hogy "b" vagy "B") USB 3- ba dugva ,ha a stick is támogatja az USB 3-at, akkor 5Gb/s lehet a sebesség. Jelenleg a hazai mobilszolgáltatóknál örülhetsz, ha kapsz 100-150 Mb/s sebességet. Diginél már a 8-10 Mb/s -nek is lehet örülni.
Szóval bőven elég a stick USB 2-őn egészen 300-350 Mb/s -ig, de ilyet nem fogsz tapasztalni.Ennél nagyobb sebességhez Lte A képes router kell meg hozzá olyan szolgáltató ,aki biztosít Lte A vételt (Telekomnál van ilyen, de nem mindenhol elérhető)
-
attilav2
őstag
válasz
üzenetére
Nekem AC57U-n miért nem megy ~700mbit fölé a sebesség bekapcsolt HW flow offloaddal openwrt-n? 19.07.3
Router nélkül természetesen megvan a ~900mbit, valamint Padavan és gyári alatt is.
Megnéztem hogy telepítve vannak e qos, sqm csomagok(ezek bekavarhatnak) de nem találtam ilyen telepített csomagokat, attól még be lehet kapcsolva a Qos vagy Sqm ? Hol tudom ezt ellenőrizni? Melyik konfig fájlban tudom megnézni hogy a HW flow offload valóban be van e kapcsolva? -
válasz
felsatan
üzenetére
Szerintem igen, mivel szerintem a generikus USB-csatoláson bukik a dolog.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak, akiknél ment már gyorsabban is -- nálam viszont az N18 - AC87 - AC66 hármasból a 25 Mbps volt a maximum.
Merrefelé tartózkodsz? Csak mert esetleg tudnék adni kontrolleszközt kipróbálni.
MaCS
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
felsatan
üzenetére
Szia!
Ha az RT-AC68U támogatja azt a típusú USB modemet amit használni szeretnél vele, akkor jó eséllyel működni fog a mobilnet megosztás.
-
válasz
tobias40
üzenetére
Én az AC87-est egy AX92-esre cseréltem le, de pár napig volt nálam egy 86-os is, ami a switch (egyébként jellemző) hibája miatt ment is vissza a boltba.
A 92/86 (a kettő gyakorlatilag azonosan teljesített, a különbséget jelzem) a 87-eshez képest:
A wifi hatóköre majdnem olyan jó, mint a 87-esé,
A 92 sokkal, a 86 is majdnem ennyivel gyorsabb minden wififrekvencián,
meshA 86-ra van Merlin, de hajlamos elromlani.
MaCS
-
-
felsatan
tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC68U routerem. Úgy hozta az élet, hogy hónapokig olyan helyen leszek, ahol nincs vezetékes internet, csak mobilnetet tudok használni. Kérdésem, hogy mivel csak egy SIM kártyát fogok kapni egy USB-stickben, megoldható-e, hogy ez a router szórja a jelet. Azt már tudom, hogy nincs benne SIM foglalat, van viszont USB-port. Mi van akkor, ha a mobilnetet adó SIM kártyát tartalmazó sticket, beledugom a routerbe?
Bocs, ha hülyeség, nem értek hozzá, azért kérdezem.
-
mrmft
senior tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Az en kornyezetemben Intel 8260-al hatotavra minimalisan jobb volt, ha ez segit. Sebessegre mar nem emlekszem, talan ott is valamivel jobb volt, de semmi egetrengeto, mert arra emlekeznek.
Az AX-re valtas hozott nalam jelentos javulast sebessegben. -
Abban egyetértünk, hogy AC86-ost venni nem biztos, hogy jó döntés -- de ennek az oka szerintem a 86-os magas meghibásodási hajlama.
Wifilefedettség terén viszont jelentős előnyben van a 86-os, ami ugye nem antennaszámfüggő.
Nálam a három szintes házban a 86-os röhögve nyújtott teljes lefedettséget 2,4 GHz-en + a kert jelentős részében, a 65P viszont a ház sarkaiban már komoly holttereket hagyott, a kertre meg már semmi nem maradt.
5 GHz-en is sokkal gyengébb volt a 65P.
MaCS
-
-
daeyvd44
tag
Csak 1 kérdés, nem kötöszködésből:
Miért nyomjátok ennyire minden esetben az AC65P-t? Illetve miért írjátok le ennyire a QoS-t?Komolyan érdekel a dolog, nem rosszindulatból kérdezem.
-
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus RT-AC66U AC1750 routerem van, amit szülőknek ajándékozok, mivel szükségük lett jobb wifire.
Először egy ugyanilyet terveztem venni, de végül lehet érdemesebb egy kicsivel tovább nyújtózkodni és egy WiFi 6-os Asus RT-AX56U AX1800-at vagy Asus RT-AX58U AX3000-et venni? Az általános "milyen routert" topicban inkább az AX58U-t javasolták, de ahogy nézem, nem kicsi felára van.68 m2-es panellakásban lesz használva, sokat streamelünk pl. Chromecasten másik szobában is, illetve mindketten itthonról dolgozunk, úgyhogy fontos a jó WiFi. Overkill vagy megéri ehhez a felhasználáshoz az AX58U szerintetek?
Ahogy nézem a különbséget, +2 antenna és a 160 Mhz támogatása amivel többet tud, illetve a nagyobb WiFI sebesség, de 1-el kevesebb mag és USB port a kb 1,5x ár mellett.
-
TeeJay
félisten
válasz
szaboi6512
üzenetére
66UB1 egy kazán és csak a Merlin tudása ér valamit. Nálam panelban mindenben veri a 65P
-
szaboi6512
addikt
Asus 66u b1-et megérné Asus AC86U-re cserélni,most hogy ilyen kedvező áron van?
Wifiben jobb mint a 66U b1?
Intel® Wireless-AC 9260 a hálózati kártya.
köszi -
woodworm
veterán
válasz
daeyvd44
üzenetére
Csak az utolsó megjegyzésedre reagálva. Nem hiba az oldalon, hanem szándékos "tévesztés". Annyira olcsó a hardver, vagy annyira drága lenne külön típust gyártatni, hogy nem éri meg.
Higgy a hozzáértőknek, az ac65p-nek ugyanaz a hardvere és szoftvere, mint az ac85p-nek. Mondjuk az utóbbi is alá van specifikálva a valós tudáshoz képest, mert a hardver 4x4-es és 2,4 GHz-en tudja a turboqamot (800Mbit linksebesség), tehát valójában ac2600-as mindkét eszköz.Hasonlóan ugyanaz a hardver az ac66 B1 és az ac68u esetén, az ac57u v2, ac58u v2 és az ac59u esetén.
-
daeyvd44
tag
Visszatettem az AC65P, hogy megnézzek 1-2 dolgot. A beállítások ugyan azok mint az AC86U esetében.
Az eredmények:
-Nincs SSL titkosítás gyárilag a FW-ben a DDNS menüpont alatt. Konkrétan ez a menüpont hiányzik és sehol nincs benne:
-Lassabban kapcsolódik 1-1 eszköz az 5G-hez, mint az AC86U esetében (később is látják meg)
-Ha UDP-s kapcsolatot használok valahol (pl TeamViewer) egyszerűen lassan épül fel a kapcsolat és néha el is dobja
-Jelerősség valamivel rosszabb, kisebb a hatótávja. Ugyan azon a ponton mérve a sebesség pl 360mb/s az AC65P-nél és 500mb/s körüli az AC86U-nál.
-Ha például wifin keresztül állítok valamit mondjuk az 5G beállításoknál akkor anélkül változtatja meg, hogy bármelyik eszközt ledobná.Nekem az AC86U erősebbnek és jobbnak tűnik és továbbra is fenntartom azt, hogy az Asus hivatalos oldala szerint csak 3X3-as az AC65P. Nem hiszem, hogy 2 év alatt ne jöttek volna rá a hibára és ne javították volna.
-
daeyvd44
tag
Let's encrypt nincs az AC65P-ben. Ha sajátot csinálok, akkor igen de az nem automatikus.
Viszont nem értem akkor az Asus hivatalos oldala (https://www.asus.com/Networking/RT-AC65P/) miért ír csak 3T3R-t mind a 2 frekvenciára? Nem tudják mit gyártottak? Gyanús...Nekem a QoS-el nincs bajom jelenleg az AC86U-ban. De nyilván ezt így 2 nap teszt után neház megmondani. Ma visszateszem az AC65P-t és meglátjuk mit tud.
-
-
mrmft
senior tag
40ert vette akcioban, ennyiert ar/ertek aranyban jo dontes volt.
@#6131 tobias 40
Konzolvilagban 40ezer az AC86U... Az AX92U minden szinten jobb, de +25ezer, ha ez nem faj akkor az AX92U-t. Annak ertelmet nem latom, hogy vegyel egy AC65-ot majd jovore agy AX92-t. Az AX92 ara errol a 65 koruli szintrol mostanaban lejjebb nem valoszinu, hogy megy. 90 felett volt amikor en vettem, csak ebbol gondolom.
Az AX-es router nalam az AC-s kliensekkel is jobban teljesit, az Intel AX200 pedig olcson beszerezheto kintrol, ha sebesseg kell. -
tobias40
veterán
Egy AC87U után mire lenne érdemes cserélnem a routert?
Maradnék az asus mellett de ha van ennél jobb és ajánlottabb márka,arra is vevő vagyok.
Gigabites netet kellene kihajtani maxon(torrent 0-24-ben megy) és kb. 30-40 eszköz kapcsolódik hozzá wifin és kábelen is.
Telekomos internet van de most ai az asusom intéz mindent a telekomos eszköz csak modemként szolgál.
Látom hogy az AC65P az ajánlott jelenleg,de lehet hogy érdemes lenne egy AX92U-ban is gondolkodnom hosszú távon.
Vagy erre még várjak és jobban beessen az ára?
Nincsennek még ilyen eszközeim ami miatt az AX-et kellene vennem de nyilván ez a jövő.
Vagy most vegyek egy 65P-t és majd egy év múlva az AX-et?
Ráér a csere,de sajnos a jelenlegii asusom nem tudja kihajtani az 1000/1000-es netet és már elég régi router...
A wifije viszont bitang jó 2,4-en és 5 gigán is tehát gyengébb wifis routert nem szeretnék venni,csak esetleg jobbat vagy hasonlót!Tehát mit vegyek??
-
blakey
titán
válasz
daeyvd44
üzenetére
TeeJay néha (majdnem mindig) :) túlóz de most igazat ír, 4x4-es, Let"s encrypt tanúsítvány van az AC65P-n is, QoS mindenen sz@r, érdemes kikapcsolni, de a lényeg, hogy nem AC86U-ra érdemes cserélni. Olvass bele a topikjába. Elég nagy a meghibásodási arány. Ahogy korábban írtuk, AX92U jobb döntés.
-
-
daeyvd44
tag
válasz
daeyvd44
üzenetére
Egyébként itt van:
https://wikidevi.wi-cat.ru/ASUS_RT-AC65P
Plusz itt hibásan is szerepel, mivel 4X4-nek írja holott csak 3T3R a hivatalos adatok szerint. De akkor is csak 3 antennát kezel. -
TeeJay
félisten
válasz
daeyvd44
üzenetére
Tévedés... Olvass picit vissza
AC65P = AC85P és 3 külső valamint 1 belső antennája van és 2,4 illetve 5GHz-en is 4antennát kezel
600Mbit N és 2,4GHz és 1733mbit 5GHz AC-t tud sőt elvileg
800Mbit N wifi 40MHz chan., 256QAM melletthttps://wikidevi.wi-cat.ru/ASUS_RT-ACRH26
AC65P = AC85P = AC1750U = AC2400 = ACRH26Szóval wifiben jobb a 65P főleg úgy hogy több mint 2x drágább a 86U
FW-ben a 86U persze jobb mert van rá Merlin de 65P-re meg OpenWRT -
daeyvd44
tag
Az AC65P csak 3 antennás mind a 2 esetben.
Az AC86U csak az 5GHz esetében 4 antennás de az elég is.
Igazából kezdem megszokni és felfedezni az előnyeit. Pl a Let's encrypt tanúsítvány kiállítása. Ezt persze saját magamnak is meg tudnám csinálni, de így, hogy kezeli az Asus nagyon jó.
Az adaptív QoS is jól kezeli a csomagokat és nekem pl streamingre van állítva így a Plex/4K talán jobban teljesít de ezt 1 film megnézése után nehéz eldönteni.
Az OpenVPN is tök jó funkció de azt még nem próbáltam.Azt továbbra is tartom, hogy 80at nem adtam volna érte mert annyival nem jobb. De így igazából simán megérte.
-
vak_bottyan
tag
Sziasztok.Útban van az Asus AX92U.Jövő hétvégén be szeretném üzemelni és van pár kérdésem.Van VPN előfizetésem a NordVPN-nél és a Norton 360-hoz is adtak.Valahogy be lehet állítani a routeren ezek közül valamelyiket?Mennyire bonyolult,ha igen?Ha be lehet, akkor az összes wi-fi-n aktív,vagy lehet választani,hogy csak az egyiken legyen,a másik kettő meg használja a használat országát?Ugyan ez a LAN portokra is kérdés,hogy az is így használható!Nyilván a 4 port egy hálózat!A teljesítmény beállítását melyik országra kell megadni,ha azt szeretném,hogy a legmagasabb teljesítményt szórja?Olvastam itt Japánt és USA-t!Van különbség?Olvastam itt,hogy az okos eszközöket érdemes vendég hálózatra rakni!Alexa,Ring.A mosógép és szárító és a HUE és az elektromos fűtés (Nobo) Hub-ja is erre legyen kapcsolva,vagy az maradhat simán,maximum lekapcsolják.Vagy nem jól gondolkodom és azokon keresztül hozzáférnek a routerhez ha nem vendégként van rákötve?Köszönöm,ha tudtok ebben segíteni.Szerintem lesz még pár kérdésem,de most csak ennyi jutott az eszembe.Köszönöm még egyszer.
-
daeyvd44
tag
Konzolvilágból lett véve igen. Pont amiatt, mert "csak" 40 volt. A másik routert meg el tudom adni kb a feléért így még jól is jöttem ki a dologból.
De még mindig vissza tudom küldeni csak igazából nem tudom eldönteni jobban jártam-e ezzel a kicsit drágább routerrel így a black friday-os akció keretein belül.
A kezelőfelület, meg a router jobban testre szabható, több beállítás van benne. Cserébe sebességre valamivel lassabb, de nagyobb hatótávval rendelkezik. Pl ahol egyszer csak 360 mb/s-t mértem ott most 500 körüli a letöltés (telekom 1000/1000 csomag).Esetleg megpróbáljak felrakni rá egy Merlin/OpenWRT/Padavan stb CFW-t?
-
daeyvd44
tag
Sziasztok,
Tegnap lecseréltem az Asus RT-AC65P routerem egy Asus RT-AC86U modellre.
A csere hátterében az állt, hogy szerettem volna egy erősebb routert ami nagyobb sebességre képes. Viszont kb ugyan azt mérem vele talán 10-20 mb/s-es kevesebbet. Cserébe viszont nagyobb a hatótávja és a kapcsolódás mintha gyorsabb lenne.Szerintetek megérte a csere? Első sorban 4K UHD filmek lejátszása lenne a cél, na meg persze a gaming.
-
kkp900
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Akkor ezt beolvastam...
Nem nincsen bekapcsolva . Szóval ez nem lehet ezek szerint a baj. -
Manka76
senior tag
Sziasztok.
Vajon miért nem áll át a router (AX92u) a 160 Mhz sávra. A WIFI kártya tudja 160 Mhz 2402 Mbps-t. A sávot sem rakja át a 100 csatornáról másra. Valamint ezt a "RADAR Sensitive" dolgot sem értem.
A kártya ezt mutatja:
Az infóban ezt írja:
SSID: "MankaLand AX"
RSSI: 0 dBm SNR: 0 dB noise: -91 dBm Channel: 100/80
BSSID: 04:D9:F5:9B:03:58 Capability: ESS RRM
Supported Rates: [ 6(b) 9 12(b) 18 24(b) 36 48 54 ]
HE Capable:
Chanspec: 5GHz channel 106 80MHz (0xe06a)
Primary channel: 100
HT Capabilities: 40Mhz SGI20 SGI40
Supported HT MCS : 0-31
Supported VHT MCS:
NSS1 Tx: 0-11 Rx: 0-11
NSS2 Tx: 0-11 Rx: 0-11
NSS3 Tx: 0-11 Rx: 0-11
NSS4 Tx: 0-11 Rx: 0-11
Supported HE MCS:
80 Mhz:
160 Mhz:
Interference Level: Acceptable
Mode : AP Only
DFS status: state In-Service Monitoring(ISM) time elapsed 33600ms radar channel cleared by DFS channel 100/80 (0xE06A)
Channel Information
----------------------------------------
Channel 100 A Band, RADAR Sensitive
Channel 104 A Band, RADAR Sensitive
Channel 108 A Band, RADAR Sensitive
Channel 112 A Band, RADAR Sensitive
Channel 116 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 120 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 124 A Band, RADAR Sensitive, Passive, Temporarily Out of Service for 31 minutes
Channel 128 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 132 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 136 A Band, RADAR Sensitive, Passive
Channel 140 A Band, RADAR Sensitive
Stations List
----------------------------------------
idx MAC Associated Authorized RSSI PHY PSM SGI STBC MUBF NSS BW Tx rate Rx rate Connect Time
A8:7E:EA:CB:3F:09 Yes Yes -59dBm ax No Yes Yes Yes 2 80M 1201.0M 960.7M 00:00:26 -
kkp900
senior tag
Lazika szia! Láttam,hogy neked van almás géped otthon ezért írok neked címezve.
Lenne egy AC 65P routerem meg egy Mac mini 2018-as plusz Iphone 11 Pro max . Az a bibi ,hogy mióta közbe iktattam a Telekomos ruter után a AC65P azóta a WAltr2 program meg attól a gyártótól az összes program ami a wifit használná a fájlok küldésére a telóra nem tudom átküldeni. Egyik programmal se sajnos. Van ilyen 4 is. Mutatja ,hogy van a telo wifin de nem küldi át a pld egy zene számot. Ezért gondoltam arra ,hogy ez esetleg a Router hibája lehet. Mit kell hozzá beállítani ,hogy menjen ? Vagy merre induljak el a programok full egyszerűek csak be kellett pipálni a wifit. Fel is ismeri és valamiért (Szerintem a Router) blokkolja. De ha van valakinek más ötlete akkor szí
vesen veszem. -
Joci0623
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!!
-
Joci0623
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
A routert elérem így, de a download master timed out os lesz. -
partymaci
aktív tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy random elmegy a helyi háló meg a net (1-2 órát bír, vagy másnap reggelig) és ezt csak eszköz áramtalanítással tudom helyrerakni. Amikor megvettem a routert volt ilyen gond vele, de pár újraindítás után ment fél évig hibátlanul, most a napokban volt áramszünet és a probléma megint előjött.
A topológia a következő:
Internet bejön - Sagemcomnál F@st 3890V3 (wifije letiltva) ip - 192.168.0.1
oszt egy IPt az asus routernek 192.168.0.13
Asus RT-AC65P wan portjába RJ45 - LAN IP 192.168.1.1
továbbiakban ez oszt DHCP-vel minden eszköznek.Tuti hogy az asus zavarodik meg mert amikor elmegy a net és kábellel feldugok egy gépet a modemre akkor ott van net. Hol kutakodjak?
-
Joci0623
csendes tag
Üdv!
Ac 1200 GU esetén a torrent letöltés elérhető neten keresztül is (kivülről)?
Köszönöm! -
válasz
farkas-j
üzenetére
Az eszköz lehet jó, de a cikk szövege...
"Dupla hálózati sebességet biztosít és a falakon is áthatol a Huawei AX3 routere, amely a Wi-Fi 6 szabványokat is támogatja. Előnye, hogy kevesebb az energiaigénye, így az arra csatlakozó készülékek lassabban merülnek."
"A vállalat multi-chip technológiájának köszönhetően az AX3 „Wi-Fi 6 Plus” dupla hálózati sebességet biztosít, fejlett, akár falakon is áthatoló képességgel, amennyiben más Huawei WI-Fi 6 termékekkel együtt használják."
MaCS
-
Obyboy
addikt
Sziasztok a WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat topikból irányítottak ide hátha ASUS specifikus a problémám.
Telekomos ONT mögött van 2 db ASUS routerem (RT-AC66U_B1 és RT-N18U). Eddig mindkettő UTP kábelen keresztül AP módban csatlakozott az ONT-ra. Kicsit átrendeztük a házat így az egyik routernek is költöznie kellet olyan helyre ahová nem tudok kábelt húzni.
Kérdésem a következő:
Az ONT mögött kábelen AP módban van az RT-AC66U B1 erre jelerősítő módban csatlakoztattam az RT-N18U-t, ha az N18U által szórt wifi hálózatra próbálok csatlakozni nem kap az eszköz IP-t. Tudom, hogy egy RT-AC66U B1 Mesh router jobb lenne az M18U helyett de ha lehetséges akkor szeretném a meglévő eszközökkel megoldani a dolgot.Mindkét routeren WPA2-Personal hitelesítés és AES titkosítás van (Jelszóban nincs spec karakter: Titkos12)
Log csak az AP módban futón van a jelerősítőn nincs.
Több eszközről is próbáltam csatlakozni de egyik sem sikerült, azt a hibaüzenetet kapom, hogy nem sikerült lekérni az IP címet, a router logjában pedig ez a sor van:
Aug 2 08:05:54 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(466): wl0.1: Deauth_ind A8:9C:ED:6D:21:F1, status: 0, reason: Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3)
Aug 2 08:05:54 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(466): wl0.1: Deauth_ind A8:9C:ED:6D:21:F1, status: 0, reason: Class 3 frame received from nonassociated station (7)
Aug 2 15:03:57 syslog: WLCEVENTD wlceventd_proc_event(466): eth1: Deauth_ind A4:6C:F1:F2:23:2A, status: 0, reason: Deauthenticated because sending station is leaving (or has left) IBSS or ESS (3)Csináltam egy NVRAM törlést az N18U-n (jelerősítő módban lévő router) majd feltettem a legfrissebb gyári ROM-ot de így is fennáll a hiba
, olyan mintha az AC66U_B1-től nem kapna rendesen hálózatot.
Ha pl az ONT IP címe: 192.168.1.1 a mögötte AP módban lévő AC66U B1 IP-je: 192.168.1.111 és az ehhez kapcsolódó N18U IP-je: 192.168.1.121 akkor így működnie kell a hálózatnak?
Ha így jó a hálózat IP kiosztása akkor mit nézzek meg mit ronthattam el?Ha nem az AC66U B1 wifi jelére csatlakoztam jelerősítő módban az N18U-val hanem a telekomos ONT-éra akkor sem változott semmi...
az IP cím lekérésénél megakad a csatlakozás...
Olyan mintha az N18U nem tudna wifi hálózatra csatlakozni és wifi eszközt kiszolgálni egyidőben.
Míg a Telekomos ONT mögött ment AP módban mindkét router addig minden jól működött.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, olyan mintha az AC66U_B1-től nem kapna rendesen hálózatot.
Gubek-Einste