- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
Balinov #25189 üzenetére
Biztos, hogy a routert borítja az a Pixel? Nem csak a wifi-t? Nekem egészen más itthon a felállás: router (wifi nélkül), switch(ek), wifi AP. Eddig egyik kliensem sem borította az AP-t. Igaz, nincs Pixel telefonom, de lesz
Ha már használom és hasonló tapasztalatom lesz vele, jövök.Persze, Asus router hiányában ez sem jelent sokat.
-
stigma
addikt
válasz
Balinov #25187 üzenetére
Hali.
Remélem segítek, megoldást nincs egyenlőre, hasonló gonddal közdök én is, de ritkán jelentkezk a probléma.
Asus AX82U, gyári FW-vel, Pixel 8 Pro teló. Android frissítés nem okozhatta, mert frankó minden, viszont 1-1,5 hónapja észleltem azt, hoyg ha elmegyek itthonról, vagy wifi-ről lecsatlakozom dobálja a hálózatot.
Egyenlőre az oldotta meg a dolgot, hogy kikapcsolom a Wifi-t meg vissza 1-2x és utánna jó.
Ahogy nézem februárban 2 update is volt nálam routeren, ami okozhatta ezt a dolgot, de régi FW-t nem tettem vissza egyenlőre.
Ha melóba/rokonokhoz mentünk az elmúlt 2 hónapban, akkot Wifire fellépve ilyen probléma nem jelentkezett, mint itthon, hogy látszólag mutatja, hogy a wifi-re csatlakozott, de a router nem oszt ki IP címet.Én routerre gyanakszom mint írtam, mert ezenkívül más ismerösök/rokonoknál 1-1 pillanatra fellépve ezt a gondot nem produkálta ,mint itthon.
Nekem Syno DS423+ van itthon, Dockerben Adguard Home fut, ami blokkolja a reklámokat, kb 1 hóapja telepítettem újra a routert ugyanazokkal a beállításokkal amik voltak, mivel kifényképeztem magamnak.
-
FirstTripla
tag
válasz
Balinov #24997 üzenetére
Hmm, ilyet nem próbáltunk, hogy az ONT-t hosszabb időre áramtalanítjuk és kihúzzuk a FB routert belőle addig. Lehet ez lesz a megoldás, ha valahogy zárolta magához az ONT a FB-t. Ez a service portál nem tudom pontosan hol van, de lehet az a szolgáltatónak a weblapja. Köszi a tippet.
-
FirstTripla
tag
válasz
Balinov #24990 üzenetére
Holnap majd megnézzük ha lesz kis ideje és mindenképpen írok majd. Amit adtak routert, abban is megnézem majd hátha látszik valahol ott is ez a vlan id hogy mit is használ, azt eddig nem találtam, meg németül is van ami nem segít sokat
. De mutatta a papírt amit kapott azon fixen vlan 7 van feltüntetve mint PPPoE kapcsolat feltét.
Ennyit ír a szolgáltató követelménynek a saját routerek használatához egyébként:
WAN interface:
-1000Base-T RJ-45 port
-VLAN (IEEE 802.1Q)
-DHCP client with prefix delegation support
-PPPoE
-IPv6
-IPv4/IPv6 Dual Stack
-DS-Lite -
-
tobias40
veterán
válasz
Balinov #24445 üzenetére
Nekem van Proton vpn előfizum(2 évre,ebből 1 már eltelt) mégis alig használom.
Egy ismerősöm beszélt rá és jó ötletnek tűnt de vhogy nem jut eszembe beállítani.
Az én "hülyességem" de nem szeretem ha netes vásárláskor meg pl. útvonal tervezéskor ügye máshova tesz mint ahol vagyok!
De mondom ez kis apróság de vhogy nem érzem hiányát de lehet rászokok és és beállítom a routerre.
Ezeken kívül amiket írtam van még esetleg "hátránya" a vpn-ezésnek?A saját routeremen fut a vpn server és néha használom is ha távolról kell elérnem pl. a NAS-t.
szerk:na most azért is bekapcsoltam ezen a laptopon amiről írok,egy osztrák serverhez kapcsolódok tesztelni,hátha megszeretem.
Vannnak "ajánlott" beállítások vagy trükkök amivel jobban kilehet használni a vpn védelmét-szolgáltatását? -
válasz
Balinov #24104 üzenetére
ONT-t újraindítottad már?
Nekem kb. 1 hete kezdte ezt, de főleg este 11 és reggel 5 között, de szinte minden nap. Volt, hogy csak egyszer, de volt, hogy egymás után többször is óránként.
Vasárnap délután újraindítottam az ONT-t, azóta nem volt szakadás (lekopogom).
DIGI-s netem van egyébként, ha ez esetleg fontos lehet. -
ffodi
veterán
válasz
Balinov #23696 üzenetére
Igazából a friztbox esetén a rendelkezésre álló 1800 + 600 Mbit-en osztoznak (névleges értéknek tekintendő továbbra is), mert gondolom vegyesen vannak 2,4 Ghz-es és 5 GHz-es vezeték nélküli klienseid. Viszont sokszor nem is ez az elméleti sávszélesség a szűk keresztmetszet egy ilyen otthoni eszköznél, hanem az, hogy hány klienst képes szimultán kiszolgálni. A link speed pedig szerintem ilyen formában nincs összefüggésben azzal hány eszközöd aktív éppen (legalábbis nem kéne...). Ha időközönként alacsonyabb értékeket tapasztalsz érdemes megnézni milyen üzemmódban kapcsolódik a kliensed. Simán lehet, hogy valamilyen okból 80 MHz helyett 40 MHz-re vált, ilyenkor kapásból feleződik.
AX56u is csak 80 MHz-t tud az 5 GHz-es sávon.
-
-
ffodi
veterán
válasz
Balinov #23679 üzenetére
Ha a korábban emlitett AX56u-ról van szó, akkor van egy rossz hírem. Az "AX1800" jelölés a marketing bullshit része, ami az összes sáv összege felfelé kerekítve, mint "elméleti maximum". 5 GHz-en 1200 Mbit a max. elérhető link speed ezzel az eszközzel, így a kb. 800 Mbit reális.
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #22675 üzenetére
Sracok, 2 kerdes:
1.
Ha az AX56u repeater modban van, akkor csak bongeszobol tudom elerni az admin feluletet, androidos app alol nem? Jol latom?2. Ugyanezen routeren Merlin FW alol ment egypar Entware-s csomag, Jol gondolom, hogy ezeket repeater modban sajnos el kell felejtenem?
udv
Bali -
Balinov
titán
válasz
Balinov #22668 üzenetére
Update.
Tegnap este elszorakoztam, Bridge modban sikerult is, kapott extra 2 SSID-t, minden eszkoz tud csatlakozni. Bridge modban 5ghz-en teszteltem, olyan 270-280mbit jon at lefele, ami picit jobb, mint amit vartam, viszont erdekes, hogy a bridge-re csatlakozva a 100mbit feltoltes megvan, azt gondoltam, wireless megoldas miatt az is kb felezodik.Erdekes egyebkent ez a FRITZ!Box 7530 AX. Belso antennas letere az ax56u-val szemben jobban lefedi az egesz lakast, raadasul ugy, hogy a csatornavalaztas mind a ket bandon egyenlore auto-n van.
Ami viszont sajnos fajo - bar valszeg csak en vagyok balfasz - hogy az androidos asus apppal nem tudok belepni a router, ize Bridge feluletere. Erre van valami megoldas es/vagy mire kell figyeljek?
Bali
-
memorix
senior tag
válasz
Balinov #22236 üzenetére
Az AX56U 4x GbE LAN /1x GbE WAN támogat
A Fritz router nem tudd többet mint az Asus 56U. Az AP mode felezi a AP routernél a sávszélességet. Ez a legrosszabb opció.
Ha nagyobb kiszolgált WIFI sebesség kell, egy router felől akkor TUF AX4200/AX6000 lehet gondolkodni. Persze ha van AX eszközöd.
Ha pedig Meshbe rakod a mostani rendszered és kábelen kötöd össze az Asus routereket annál nincs jobb. Pl veszel fő routernek egy TUF 4200 -t és abba dugod be az összes kábeled és az AX56U lesz a MESH párja slave-ben akkor kellően gyors lesz minden. Gyorsulást akkor érsz el itt is ha az eszközeid egy részébe van AX kártya.
A legolcsóbban akkor jársz el ha marad az AX56U router és kábelezel minél több eszközt. -
FF23
senior tag
válasz
Balinov #20775 üzenetére
Az nem nem annyira jó, ha jól vettem ki egy hozzászólást, akkor talán a Diversion 5.0-ban már benne sem lesz.
Nekem yt-ra a uBlock Origin+I still don't care about cookies páros jött be. Vivaldi+Opera+FF alatt ugyanúgy működik jelenleg. Jelenleg(!) mert ki tudja mit találnak még ki a guglinál. -
Đusty
addikt
válasz
Balinov #20306 üzenetére
Sajna semmi nem segít. Visszatettem az AC-t és tadam látja a laptop mindkét csatornán és jön a net. Megállapítom, hogy az asus AX-ek egy kalap fosok.
Az aimesh megoldás lehet a problémámra? Az annyi, hogy az ax-ből kimegy egy utp az ac-be meg az megy be? Vagy az hogy van? -
jozsi252
veterán
válasz
Balinov #18905 üzenetére
Eszerint is zárva van a port? - -> https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
Nálam is Asus router van illetve NAS is van ahogy fix ip cím is van neki, viszont nálam az external port egy 5 számjegyű port amit a download station használ, az internal port üresen van hagyva, ahogy a source ip is.
Esetleg próbáld meg így hogy a TM portját írod az External porthoz, és az internal portot üresen hagyod. -
válasz
Balinov #16384 üzenetére
Milyen adatok kellenek a kliensnek? Cím nyilván a router.asus.com (vagy IP), a port gondolom külön mezőbe írandó 8081, és szerintem valami RPC útvonal is van, az meg alapesetben /transmisson/rpc szokott lenni. Persze ezek csak lokális elérést adnak, tehát WiFi-re kell csatlakozni hozzá a mobillal. Ha ténylegesen távolról szeretnéd elérni, akkor a DM-nek is engedélyezni kell a távoli elérést, és a domain sem router.asus.com lesz, hanem valami DDNS cím.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Balinov #16384 üzenetére
Derítsd ki a routered IP címét! Egy PC előtt ülve add ki az ipconfig parancsot! Amit kiír Default Gateway címnek, valószívűleg az a routered belső IP címe. Azt írd a router.asus.com helyére és próbáld meg csak a port-ig beírni a linket az app beállításakor! Nem tudom, hogy DM esetén hogy megy ez pontosan, én Transmissionnel használom.
-
-
blakey
titán
válasz
Balinov #13404 üzenetére
Elvileg elég a telepítés utáni gyári visszaállítás, viszont már én is csináltam úgy, hogy a gyári FW-t gyári állapotba helyeztem majd utána felment a Merlin és megint nyomtam egy gyári visszaállítást. Utóbbi akkor jöhet jól ha már alapból nem úgy működik ahogy elvárnánk.
-
-
válasz
Balinov #13087 üzenetére
Számomra triviális, hogy minden állandó eszköznek IP-t foglalok.
Bizonyos esetekben ez a használat előfeltétele. A médialejátszó például honnan tudja, hogy a NAS, amelyen a zene lakik, milyen címen található.
De ha rá akarok nézni vagy álltani akarok valamin, nem szeretném keresgélni.
Én szépen felosztottam az IP-tartományt eszköztípusok és családtagok között, és amint új eszköz költözik hozzánk, az első dolgom, hogy beleillesztem ebbe a rendszerbe. Úgyis konfigurálnom kell, a IP-foglalás kb. 15 másodperc, és használható hálózatom marad.
Enélkül eluralkodna a káosz a kb. 60 hosztos rendszerben.
A fix IP-címeket viszont nem szeretem.
MaCS
-
blakey
titán
válasz
Balinov #12705 üzenetére
QoS esetében bukod a HW NAT-ot, sok értelmét nem látom a QoS-nak. Merlin-gyári Fw oda-vissza telepíthető, nem kell különösebb "hekk"
, telepítés után nem árt egy gyári visszaállítás és újbóli beállítás. Wifin fix csatornák legyenek, 2,4GHz-en 1-11, 5GHz 36-48, ezek a csatornák biztosan működnek minden eszközön, a többi csatornát ki lehet próbálni, hogy még melyik lehet jó. Nálam a 2015-ös LG-k pl. nem szeretik 5GHz-en a 48 feletti csatornákat, nem is látják, tehát nem tudnak csatlakozni, 2,4GHz-en 1-11 között biztosan működnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Macrodroid
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest