- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Van egy régi Samsung F6400-as TV-nk. Azt vettük észre, hogy a netflix úgy 5 perc után megakad, mintha elszállna a kapcsolat. Most költöztünk lakásból házba, athoztuk a Telekom-ot, és pár napig a HGW-rol ment a net az minden ok volt, igazából teljesen elégedett is voltam. Ma bedugtam az ax56u-t, AP módban, ahogy volt a lakásban is, és most u.a a jelenség a netflix-en. Létezhet, hogy köze van a routernek ehhez? Mert eléggé úgy tűnik. De mégis hogy, és micsoda?
-
Gabesz87
veterán
Vettem tegnap egy AX55-öt, és a meglévő AX56U-val kábeles AiMesh-ben szeretném használni, úgy, hogy mindkettő AP módban van. Az AX56U a HGW-n lóg perpill (HGW LAN port az AX56U WAN portjába dugva), AP módban. Az itteni leírás szerint akkor nekem a 4-es Scenario kell? Csak azon csodálkozom, hogy itt a LAN-LAN összeköttetés van a modem és a main router közt. De ha LAN-ba dugom, el fogom tudni érni hálózaton a konfig oldalt? Mert emlékeim szerint régebben amikor az AP módot állítgattam be, LAN-ba dugva nem értem el. Van amúgy egy switch is a HGW és az AX56U mellett, perpill az is a HGW-be van dugva. Szóval ha minden igaz, akkor akár a 3-as Scenario-t is használhatom!? Valamint az ITT leírtakat is meg kell csinálnom? Kábeles backhault nyilván be kell gondolom kapcsolni, csak a wifi beállítás nem tiszta, hogy a smart connect kell-e? De gondolom az alapján fog automatikusan váltani, hogy melyikre csatlakozzon a wifi?
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #13988 üzenetére
Így néz ki perpill a hálózat:
Az alsó sor a falban menő kábelek, az emeleti szobákba. A switchben van egy kábel, amit nem tudtam hová tenni, ezt még próbálom kideríteni, mi lehet. Össze van szigszalagozva a kamerák kábeleivel, és bemegy a fali kábelcsatornába (nem az emeleti szobákhoz, mert azoknak külön külső fali csatlakozójuk van itt).
Szóval hogyan lenne érdemes a kábeles Ai Mesht kialakítani az AX56U-val, és az AX55-el? Utóbbi menne az emeletre, és mind írtam, AP módban menne mindkettő. -
Gabesz87
veterán
válasz Bacusuz #13992 üzenetére
De itt akkor a main router nem AP, hanem normál router módban kéne menjen. Nekem a Telekomos HGW után, IPTV-k miatt is egyszerűbb, ha szimplán csak AP módban van. Sok éve így használom már, nekem ez így tökéletesen megfelel, kényelmes. A kérdés csak az, hogy ha én mindkét routert AP módban használom, és a 4-es Sc. alapján mindkettő a HGW LAN-ba van dugva, csak a main LAN porton, a node WAN ponrton csatlakozik, hogy fogom (el fogom-e tudni) elérni a main router konfigját. Mert alap esetben ha egyx routert AP módban akarok használni, úgy tudom LAN-LAN kapcsoalt kell a modemmel, viszont Asus-nál WAN-ba kell dugni, hogy elérjem. Teszek egy próbát mindenesetre a leírás alapján, aztán meglátom. HGW-ben adtam a node-nak is MAC alapján fix IP-t, laptoppal összekötve beállítottam AP módba és feltettem a legfrissebb fw-t.
-
Gabesz87
veterán
Úgy néz ki, a leírás alapján csatlakoztatva a routereket, elérem mindkettőt, bekapcsoltam az Ethernet backhaul módot (itt a SmartConnectet be kell kapcsolni, vagy sem? Én külön SSID-vel használom a 2,4 és 5GHz-et), viszont az AiMesh csomópontnál nem látom a Mesh topológiát. RÁkeresve új csomópontra sem talál semmit
-
Gabesz87
veterán
válasz Alex91 #13995 üzenetére
Hát én is ugyanezt írtam le, csak pepitában! AX56U a main router, akárcsak eddig. AP módban volt ezelőtt is. Úgyhoyg azon csak annyit csináltam, hogy a HGW-ből jövő kábelt átdugtam WAN-ból LAN-ba.
A másikat hogyan adom hozzá Mesh Node-ként? REsetelés után mi a módja, mit kell választani majd? Nem ott is sima AP módot kell választani, és majd az AiMesh menüben hozzáadni node-ként?
Az összeköttetés jó, úgy van ahogy írtad. Nem tudom, mit nem csináltam jól akkor, de megpróbálom akkor az AX55-öt resetelni. -
Gabesz87
veterán
válasz AtaWrc #13997 üzenetére
Na, végre sikerült. A videó segített igazából, köszi. Ott rontottam el, hogy én úgymond, manuálisan a node beállításaiban próbáltam hozzáadni az AiMesh rendszerhez. Hiába állítottam be AiMesh csomópontként, csak nem talált semmit. Elővettem a mobilt, és az alkalmazásból simán beállítottam, úgyhogy mostmár minden frankó, ott van a topológia, ahogy kell Ilyenkor az a normális egyébként, ha én meg akarom nyitni a node konfig oldalát, a hozzárendelt IP-vel, automatikusan a main router IP-jére ugrik, és oda tudok belépni?
-
Gabesz87
veterán
AiMesh-el kapcsolatosan kérnék egy kis segítséget (újra). Vettem itt aprón egy AC57U V3 routert, de sehogy sem sikerül node-ként hozzáadni a rendszerhez. Próbáltam már mobilról is, gépről is...mobilról nagy nehezen az app megtalálja, de hosszas procedúra után kiírja hogy nem lehet hozzáadni az eszközt. AX56U routerem AP módban az AiMesh router, és van már egy node, egy AX55 kábelen. Az AC57U wifin keresztül lenne az AiMeshbe állítva. Mi lehet a gond? FW-t frissítettem. Reseteltem, rákötöttem kábellel az AX56U-ra (AX56U LAN-ból az AC57U WAN portjába).
-
Gabesz87
veterán
AiMesh-ben kérnék segítséget. Most csinálok harmadjára AiMesh hálózatot, de mindegyik alkalom eszméletlen kínlódás volt, mobil APP-ból sikerült valahogy egyszer csak. AP módban van az Asus AC57U v3 a Telekomos HGW-re kötve. Kábeles AiMesh lesz, a node egy AC1300G+ v3. Próbálom az AC57U-ba belépve hozzáadni az AiMesh node-ot, de nem találja. Ugsanígy az app-ban is. Wifin rajta vagyok az AC57U-n, rákattintok a csomópont hozzáadására, de ugyanúgy nem látja. Az AC1300G-t reseteltem a műveletek előtt (szóval már többször is). FW up-to-date mindkettőn. Mit cisnálok rosszul? Az AC1300G szintén a HGW-re van dugva (HGW Lan-ból az Asus WAN portjába dugva).
-
Gabesz87
veterán
válasz -cobra- #14853 üzenetére
EZEN leírás alapján csináltam (Scenario 4). Otthon nálam is így megy az AX56U és az AX55. Mindkettő közvetlenül a modemre van kötve, és AP módban van a Main AiMesh router.
Az a fura, hogy az AC57U Aimesh menüjében nem látok semmiylen beállítást, Ethernet Backhaul mode-ot. Pedig emlékszem, hogy nálam otthon be is állítottam, hogy kábel legyen a priorizált. -
Gabesz87
veterán
Most azon filózom, hogy ez az AC1300G+ talán nem is v3-as verzió, mert a matricán sehol nem látom, hogy HW ver. v3 És nincs AiMesh menü a setup-ban. Használtan vettem csüt-ön, v3-nak volt hirdetve. GUI-ban valahol látom ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Intruder2k5 #14860 üzenetére
Hát ahogy írtam, azt hogy HW rev. v3, azt nem. És a neve is csak AC1300G Plus. Hirdetésben AC1300G Plus v3 volt, de szerintem a srác a fw verziót nézte, és azt írta oda. Na mindegy, akkor megreklamálom, és megy vissza. Csak most itt vagyunk anyóséknál, ahol meg akartam csinálni, mert jó xar itt a wifi a vályogfalak miatt, és most b..hatom.
-
Gabesz87
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy AC58U router címkéjén hol/hogy van jelölve az hogy v3 verzió? Ha nincs rajta egyáltalán H/W rev. jelölés, akkor az v1?
-
Gabesz87
veterán
Ez az AiMesh konfigurálás minden alkalommal az őrületbe kerget. Nekem valahogy sehogy nem megy simán, nem tudom mit rontok el, de már mindenhogy próbáltam, és nem találom meg a node-ot a csomópont hozzáadásnál. Másik gondom, hogy ahol az Ethernet backhaul mode-ot kéne beállítani elsődleges prioritásnak (Aimesh menü --> System Setting), na nekem nincs System Settings. Egy AC57U v3 és egy AC58U az alanyok. Reseteltem a node-ot, próbáltam PC-ről, telefonról hozzáadni a meglévő AP-ben a node-ot. Majd beállítottam a node-ot AP-ként, majd AiMesh node-ként, de sehogy nem találja meg.
A másik meg, reseteltem a routert, 192.168.0.x a tartomány, amit a T-s HGW oszt. Erre LAN-on csatlakozva a router kap egy 192.168.50.1-es IP-t. Miért?Egyszer már csináltam otthon nálam egy ugyanilyen hálózatot, most itt apósoméknál is ez lenne a cél: HGW-re csatlakoztatva mindkét Asus, AP módban. Scenario 4 lenne a cél, ahogy itt le van írva. Így van nálam is megcsinálva.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz enginev3.0 #15223 üzenetére
Reset után be kell állítani a kapcsolatot hogy mi legyen, plusz Jelszó változtatás, wifi jelszó, működési mód. Akkor itt mit válasszak? Amúgy egyszer már megtalálta telón amikor hozzá akartak adni a node-ot, el is kezdte, de megszakadt, nem sikerült valamiért.
Eddigi AiMesh beallitasaim során is telóról sikerült, gépről valamiért nem.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz enginev3.0 #15225 üzenetére
Holnap nekifutok újra akkor majd úgy hogy resetelem a korábbi ac57u-t is. Ac58u-t szeretném node-ként hozzáadni. Amúgy miután resetelem az ac58u-t, mobilról a csomópont hozzadasnal megtalálja, de folyton azt az üzenetet kapom, hogy Ezt az eszközt nem lehet hozzaadni az AiMesh rendszerhez.
-
Gabesz87
veterán
válasz AtaWrc #15231 üzenetére
OK, reseteltem az AC57U-t, beállítottam routerként, hozzáadtam a node-ot. Eddig simán ment valóban. Viszont amit nem értek, hogy még most sem látom az AiMesh menüben a System Settings almenüt fent, csak a Topology-t. Bár most megtaláltam, hogy a node-ra kattintva a Management-en belül ott van a kapcsolódás elsőbbsége.
Most ha én a routert átállítom AP-re, és a node-ot átdugom közvetlenül a HGW-be, vjaon megmarad az AiMesh hálózat?[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #15233 üzenetére
Úgy tűnik működik. Valóban a fő router visszallitas volt a kulcs ezek szerint. Böde hozzaadasa után visszatettem AP módba, a node-ot atvittem a helyére, másik szobába, és most elvileg úgy néz ki mint nálam, HGW-re van kötve közvetlenül mindkettő. Mondjuk a node mellett a szobában a telefonon fura mód a wifi jel nem volt fullos, még csekkolom majd azért hogy valóban minden rendben van-e. Köszönöm a segítséget.
-
Gabesz87
veterán
Apósoméknál pár hete szenvedtem össze Aimesh hálózatot egy AC57U v3 és egy AC58U V3 routerrel. Kábellel van a node összekötve, kapcsolódás elsőbsége Ethernetre van állítva, viszont mégis azt írja a Connection Quality-ra, hogy gyenge. Ennek mi lehet az oka? Kábelre tudok tippelni, de más esetleg elképzelhető?
-
Gabesz87
veterán
Nem biztos, de szerintem van egy kis AiMesh gondom. Ma szolgáltató váltás volt nálunk (T-ről Digire;családi ház). Eddig úgy nézett ki a hálózat, hogy a T-s HGW volt a router, és a saját eszközeim kábeles AiMesh-ben AP-ként (main "router" szerepben egy AX56U, emeleten AX55, garázsban meg AC57U v3). Most a Digi ONT bridge módban van, tehát az AX56U a router, és utána ugyanúgy kábelen a 2 másik node. Minden resetelve volt, újra beállítva. Viszont az tűnt fel, hogy pl. a fsz-en, ahol az AX56U van, a céges gépem nem arra van csatlakozva a topológia szerint, hanem a garázsban lévő AC57U-ra. Vagy pl. a szintén fsz-en lévő robotporszívó meg az emeleti AX55-re. Nemrég pedig azt vettem észre, hogy az emeleten, a fürdőben, ahol a Samsung S21 telómon wifi6-on full jel szokott lenni, mivel nincs messze az AX55, 1-2 csíkocska van, mert ahogy látom, az is a fsz-en lévő AX56U-ra csatlakozik. SZóval olyan, mintha bizonyos eszközök nem a legközelebbi, legjobb jelű eszközhöz csatlakoznának. Mi lehet ennek az oka? Látszólag minden OK, csatlakozás minősége mindenhol kitűnő a webes setup szerint.
-
Gabesz87
veterán
EZ a roaming továbbra is kiborít. Mászkálok a fsz és emelet közt, aztán egyszer csak azt veszem észre, hogy 1-2 pálcika a wifi jelerősség, ill. el is tűnik, lecsatlakozik. Samsung S21 telón. Holott a wifi beállításokat megnyitva full jelet mutat. És kb. 10m-re vagyok a routertől. AX56U router + 2 node (emeleten AX55, garázsban AX1800U). Kábeles backhaul van. Mi a fenét lehet csinálni, hogy ez rendesen működjön? Most is pl a fürdőben vagyok, ami nincs távol az AX55 node-tól, de most nem tudok wifire csatlakozni. Ennyire szar még talán sosem volt.
Mondjuk nyilván az sem segít, hogy a router egy beépített szekrényben van az előszobában, csak hát ott van a Digi modem, ott jön be a padlásról az optika, plusz minden UTP kábel oda fut be, a fali elosztókon keresztül innen mennek a szobákba, emeletre, szóval elég bajos kihozni a routert onnan. Van egy 2ajtós tolóajtó az előszoba és az ebédlő közt. De amúgy családi ház, nincs a közelben 100+ hálózat, szóval azt nem mondanám, hogy ettől még gyenge a jel. Mert nem. A baj ezzel a roaminggal van szerintem. Telónak amúgy érdemes fiy IP-t adni? Ha igen, DHCP tartományon kívülit?
MÉg valami: az időzített újraindítást érdemes beállítani? Mit tudom én heti egyszer hétvégén hajnali órákban!?[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz MaCS_70 #18462 üzenetére
Egyedül, amit csináltam egyszer, hogy a wifi beállításokban, a professzionális menüben a Barangolás asszisztensnél -65dBm-et adtam meg. Ez lett változtatva. Írtam már itt a problémáról (vagy a router gondok topikban), és valaki mondta, hogy hasonló szitu volt nála is, és ezt vette lejjebb(?). Nem tudom esetleg ezen érdemes-e még változtatni. Próbáltam külföldi fórumokat is olvasgatni ezzel kapcsolatban, olyasmit is láttam, hogy a wifi teljesítményét is le lehet venni.
Ill. amit még csináltam korábban, hogy a routerre SSH-n belépve a log level értékét alacsonyabbra vettem (6-ról 5-re).[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz MaCS_70 #18477 üzenetére
Smart Connectet meg nem használom, külön SSID van 2,4 és 5GHz-re. Alapjában az 5-öst használom, 2,4 meg azoknak az eszközöknek van, amik nem tudnak 5GHz-et.
#18479 DoItYourself:
én eddig úgy 3-4x telepítettem AiMesh rendszert, de mindegyik alkalommal kínszenvedés volt, min. 1 órás procedúra, néha többszöri resetelés után sikerült. De úgy rémlik, kábelen csináltam mindig.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Apósoméknál frissítettem a routerek fw-ét. Egy AC57U V3 van a Telekom HGW után AP módban (AiMeshben ez a main "router"), és utána kábelen egy node, egy AC58U V3. Ahogy látom u.a. az új fw mindkettőre. Update után viszont az Aimesh úgy látom megbuggyant. A node eltűnt, nem látom a topológiában, majd egyszer csak előjött, de azt mutatja, nem csatlakozik rá semmi, majd egyzser csak az állapota "Leválasztva" lett. meg ami még feltűnt, hogy a net, és az 1-2-es LAN port LED-ek (amik csatlakozva vannak), szabályosan egyszerre villogtak folyamatosan.
Közben újraindítottam a node-ot, most látom a rendszerben, egyelőre úgy tűnik, jó. -
Gabesz87
veterán
AiMesh rendszerben a node úgy is működik, ha a main router és a node közé teszek egy switchet? Kábeles backhaul van jelenleg, AX56U router, és AX55 ill AX1800U node-ok.
-
Gabesz87
veterán
Klimatisztitas miatt sorra kapcsolgattam le a kismegszakitokat, hogy rajojjek, mi micsoda, mert miért is lenne felcimkezve. Az egyik node most nem csatlakozik az AiMesh halozathoz. Ujra is inditottam megint, de semmi. Kábelen csatlakozik a routerhez egy switchen keresztül. Tavolitsam el és adjam hozzá ismét csomópont ként? Csak attól félek hogy nem fog sikerülni és a routert is resetelni kell hozzá, amihez aztán semmi kedvem (hogy aztán újra allithassak be mindent).
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
AX1800U routerre most látom a setup-ban, hogy elérhető 3.0.0.4.386_69020 fw. Viszont ezt még nem is látom az Asus support oldalon, az utolsó, 69019-es fw 07/21-ei. Érdemes frissíteni ennek ellenére?
Ezt írja a changelog:New features:
- iPhone/Android USB auto backup WAN allows you to connect your phone to the router’s USB port and use it as an internet source.
Please refer to https://www.asus.com/support/FAQ/1050074/
- DDNS transfer allows you to transfer your ASUS DDNS hostname from your original router to the new one.
Please refer to https://www.asus.com/support/FAQ/1048684/
Security updates:
- Allowed binding DDNS to a user's account to reduce the risk of MITM attacks
- Fixed login password issue in specific SKU.
- Fixed the cfg server vulnerability.
- Fixed lighttpd vulnerability, CVE-2023-35720.
- Fixed several curl vulnerabilities including CVE-2023-28322, CVE-2023-28321, and CVE-2023-28319.
- Fixed OpenSSL vulnerability, CVE-2023-0464.
- Patched several command injection vulnerabilities.
- Upgraded sqlighte and resolved CVE-2020-11656 / CVE-2019-19646 / CVE-2019-8457 / CVE-2020-11655 / CVE-2018-20505 / CVE-2019-16168 / CVE-2019-19645 / CVE-2020-13435 / CVE-2020-13631 / CVE-2020-13434 -
Gabesz87
veterán
Elkeseredettségemben, amolyan utolsó mentsvárként gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha van vmi mentő ötletetek. Az a gondom, hogy van egy Sonoff RF Bridge-em (tasmota+portisch fw-el flashelve), amivel a redőnyöket vezérelem Home Assistanton keresztül, és gyakran (sőt, mostmár szinte minden napos), hogy a bridge lecsatlakozik wifiről, és csak router restart után áll helyre. Próbáltam fw update-et csinálni (bridge-en), nem segített. Még van 1-2 dolog, amit megpróbálok, itt van a hiba részletezve, de van olyan tanács itt, hogy kapcsoljam ki a mesh-t.
A mesh hálózatom ethernet backhaul módban megy, a router egy AX56U, és 2 node van: AX55+AX1800U. Mindegyiken friss fw. A bridge a router USB portjáról megy, tehát a jelerősség abszolút rendben van, de fixáltam is a Mesh hálózatnál a routerhez, hogy véletlenül se csatlakozzon másik csomópontra. 2,4 és 5GHz-es wifi külön SSID-n van. QoS, ha netán bezavarhat, ki van kapcsolva. Most még annyit csináltam este, hogy az ipv6-os tűzfalat kikapcsoltam, úgysincs használva.
Olyan mintha a router valamiért ledobná a bridge-et egy idő után. Router újraindítás után azonnal csatlakozik, és amikor nincs csatlakozva, az sem segít, ha csak a bridge-et indítom újra (kihúz, bedug). Csak a router restart után áll helyre. Más eszközzel nincs ilyen gondom. Van bármi ötletetek, milyen beállítás okozhat ilyet?
Még annyi, hogy nekem a LAN/DHCP beállításoknál meg van adva a PiHole IP-je DNS-nek, bár nem tudom, lehet-e ennek bármi köze a problémához, de gondoltam, minden részletet próbálok leírni. Ill a fentebb linkelt FAQ oldalon van egy ilyen rész:
"If disabling Mesh Networks is not an option, then keeping the network busy, e.g. by issuing a Ping from another host every 20 seconds has helped to avoid the reconnects."
Nem vagyok benne biztos, hogy ezt jól értem, de arra gondoltak ezzel, hogy magát a bridge-et kéne pingelnem rendszeresen?
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Most, ahogy beléptem a routerem setupjába, megdöbbenve tapasztatlom, hogy az egyik node (AX55) eltűnt. Ilyen még nem volt, fogalmam sincs, mikor, miért, tegnap még tuti ott volt. Megy amúgy az AX55, feleségem most is néz fent Netflixet PC-n. Gondolom sima switchként működik most, ha nem AiMesh node-ként működik. Annyi változás volt, hogy a héten bekapcsoltam az automatikus újraindítási ütemezőt vasárnap hajnali 5-re. De hát ez miért okozna node leválást!? Nem akarom újrakonfigurálni az egész AiMesh-t, meg a routeremet is, szóval van valami, amit kipróbálhatok előtte? Pl. egy rendszerújraindítás az Aimesh menüben?
-
Gabesz87
veterán
Bemasolom ide is a problémám másik topicbol, hátha itt kapok segítséget:
Vidéken szüleimnél valami nem ok a net-tel, vagy valamelyik eszközzel. Panaszkodtak már máskor is hogy néha nem megy a net. Na most épp szembesültem vele én is. Hibajelenseg, hogy abszolút nincs kapcsolat, tálcán a hálózati ikon is ezt mutatja, wifi sem megy. Eszközök újraindítása után sem volt még jó. Kábelek ellenőrzése során két dolog tűnt fel. Egyrészt a router wan port csatijával szerintem valami nem ok, mert nem kattan bele az UTP ahogy kéne. Szerintem apám a hozzá nem értésének hála egyszer kitépte a pöcök lenyomasa nélkül a kábelt. A másik, hogy a modem és router közti kábelen észrevettem, hogy abban a 8 helyett 4 szál van! Fogalmam sincs az a kábel hogy került oda és hogy egyáltalán hogyan működött vele eddig a net. Tavaly kb.tavasztol őszig felújítás folyt náluk, és anyám magyarázott valamit, hogy az egyik szaki elvágott valami kábelt, mert nem jó helyen volt, aztán mondta hogy van nála olyan. Na mindegy, nem értettem, lehet, hogy ő tette be a szar kábelt. Szerencsére találtam itthon egy UTP -t, igaz, csak cat 5, de a semminél jobb. Csere után azt hittem minden ok, egyből mutatta a win tálca ikon hogy van kapcsolat, router setupja is bejön. Viszont mégsem megy a net. Wifi sem megy (bár csatlakozva van, de azt írja nincs internet), és a kapcsolati ikon sem mutat semmi hibát. Megy a forgalom számláló, van IP, gigabites kapcsolat, de net mégsincs. A router setupjaban láttam hibát, ugyanis azt irja "az ISP DHCP funkciója nem működik megfelően".
Ez mi lehet, mit jelent, van ötleteket? Elektronet a kábel szolgáltató, egy Thomson THG571 a modem, a router pedig Asus AC59U v2. Modem rossz, szolgáltatónál van hiba, vagy a router a ludas? -
Gabesz87
veterán
Kikapcsoltam a modemet vagy 5 percre, aztán vissza. Előbb a routert kihagyva a gépbe dugtam, volt net, majd vissza a routert, úgy is. Érdekes. Nem tudom most akkor mi történt, de hogy tegnapi restart után nem működött, most meg, hosszabb kikapcsolás után igen. Olvastam tegnap itt talán visszakeresve ISP DHCP problémára, hogy 2-3 perc kikapcsolás is megoldhatja. De ez nem normális dolog, pláne hogy nem egyszeri probléma hanem visszatérő. Hétfőn attól bejelentjük. Max cserélik a modemet újra, és egy hibaokkal kevesebb lesz.
-
Gabesz87
veterán
Anyám felhívta ma a szolgáltatót, elmondta az ISP DHCP hibaüzenetet, amit leaírtam neki, amit kiírt a router, és nem kap WAN IP-t. Azt mondták, az nem a modem hibája, akkor a gép rossz vagy a router. De azért ránéznek a rendszerben, és visszaszólnak, meg max. kimennek megnézni. Hát nem tudom, most ez vagy ilyen szokásos szolgáltatói bullshit szöveg, vagy akkor tényleg arra gondolok, hogy a router WAN port csatija xaródott el. Ma is apám próbált leleteket megnézni EEESZT-ben, de azt mondják, baromi lassú, alig akar bejönni. Biztos ami biztos, legközelebb viszek egy új routert.
-
Gabesz87
veterán
Rendelnék szüleimnek egy AX1800U-t, de azt látom hogy néhol a gyártói cikkszám 90IG05B0-BO3H00, néhol meg 90IG06P0-MO3530. Van valami különbség a 2 közt?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Háztartási gépek
- Gitáros topic
- Robotporszívók
- LG LCD és LED TV-k
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-roller topik
- További aktív témák...
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest