- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Sanyi.mTs #25004 üzenetére
Márt többször váltottam asus routerek között, és ez eddig simán ment (és most sem váltás után jött elő).
Viszont már elvesztettem valószínűleg (pl tesztelés miatt másikkal is próbálkoztam és már több hetes történet, csak most volt időm foglalkozni vele).
De hátha, te anno milyen címre írtál nekik? -
kpityu2
addikt
válasz
Sanyi.mTs #24906 üzenetére
Elég furcsa, mert abban elvileg újabb chip van. Kellene lenni egy olyan pipának, hogy a DFS csatornák engedélyezése, de a te képeden nincs. A DFS csatornákat még a területi beállítás szokta befolyásolni, mert nem mindenhol engedélyezett, ilyenkor elrejtheti a felület ezt az opciót.
-
ffodi
veterán
-
fulton
addikt
válasz
Sanyi.mTs #15848 üzenetére
ezt meg fogom nézni ha otthon leszek, sajna most nem vagyok. És át van dugva ideiglenesen a routerre mind két eszköz. (ha jól értem, ott látni fogom ha a kábel-el van baj, igaz?)
Ha pedig mind két eszköz azt írja, 10M akkor a switch és a router közti kábel nem jó igaz? -
fulton
addikt
válasz
Sanyi.mTs #15846 üzenetére
Ezt nem értem, bocsi ha kicsit járatlan vagyok, mire gondolsz, a kábelre?
A nas és a PC kábelen keresztül van kötve a Switch-re, a switch pedig szintén ugye kábelen keresztül az Asus routerre. Ilyenkor van az hogy nincs sebesség a két eszköz közt.
Ha vissza kötöm az asus routerre közvetlenül a két eszköztr, akkor van ismét 50-60Mb sebességem.
(a lényeg hogy nincs hely, ezért kell a switch) -
válasz
Sanyi.mTs #15690 üzenetére
Éppen a héten volt erről szó itt vagy valamelyik párhuzamos topicban.
A lényeg az, hogy a MAC-címek titkosítatlanul utaznak a hálózatban, ezért ha már bent van valaki, baromi egyszerű egy engedélyezett hoszt helyébe lépni.
Erre kész megoldások vannak, next-next-finish szinten kerülhető meg a MAC-szűrés.
Mivel általában WPA2-alapon mennek az otthoni wifik, a monitorozás mellett a baromi bonyolult jelszavak érhetnek valamit.
MaCS
-
dolon75
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #15015 üzenetére
Én sokat nézegettem, hogy WIFI-n milyen elméleti sebességet tudnak az egyes eszközeik.
Feltételezem, ami elméletben gyorsabb, az gyakorlatban is, még ha sose használom ki ezt a sávszélességet.
Gondolkodtam, hogy XD4 lesz, a három eszköz miatt, és egy plusz switch. Végül az XD6-ot rendeltem, legfeljebb visszaküldtem volna.
De működik szépen.A leggyorsabb wifi-s eszköz fiam RedmiNote9 PRO telefonja, azon a speedteszt olyan 500-600Mbit/sec tempót mutat letöltésre, a routertől 10 méterre és két 20centis téglafallal arrébb.
-
dolon75
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #15013 üzenetére
mindkettőn van 3 ethernet (sárga a fotókon, amiket találsz), és egy kék.
A fő router kékjébe ment a digi, és egyik sárgát kellett dugni a másodlagos kékjébe.Azaz a fő routeren marad kettő, a másodlagoson három szabad ethernet.
A másodlagos nem tud router módban működni, nem is tudom, hogy egyáltalán el tudom-e érni valahogy a felületét. A fő routeren megjelenik a mesh hálózaton, de nem sok mindent lehet állítani.
-
válasz
Sanyi.mTs #13135 üzenetére
jah igen, "tri-band smart Connect" van beállitva.
gondolom a telefon belső kis antennája miatt rakja át a router a 2,4-re. viszont mikor kierőszakolom az 5ghz-et, sokkal gyorsabb lesz a netkapcsolat és jobban is használható. néha visszateszem a router közelébe, viszont ilyenkor van hogy még hosszabb idő után sem mászik vissza. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sanyi.mTs #13129 üzenetére
pontosítok:
a fentieket a TP linken kell csinálniAsus-t beállítod úgy, mintha csak 1 routered lenne. DHCP pool pedig: 192.168.0.100 - 192.168.0.200-ig állítod be, itt oszt majd automatikus IP-ket.
Asus címe lehet 192.168.0.1 (ez lesz a gateway)
TP link meg: 192.168.0.2-re állítsd
és marad még 98 címed, amit fixen ki tudsz osztani (NAS, médialejátszó, PC, stb)Majd összedugod mindkét router LAN porton keresztül. Majd TP linkbe belépsz (192.168.0.2-n) és beállítod a wifiket is.
-
huliganboy
addikt
-
-
-
-
válasz
Sanyi.mTs #2901 üzenetére
A WoL egy meghatározott tartalmú csomag küldése az adott eszköznek, a routeren belül semmi különleges beállítást nem igényel.
Azt, hogy kívülről működik-e (alapból nyilván nem), azt a routered egyéb beállításai döntik el.
Mennyire, hogyan van nyitva a router a net felé?
Az uPnP-t nagyon helyesen kapcsoltad ki. Sok eszközön sajnos a felhasználói elégedettség miatt adják bekapcsolva, ami aztán keserves következményekkel járhat.
MaCS
-
farkas-j
őstag
válasz
Sanyi.mTs #2757 üzenetére
Ha nincs csatlakozás a szerverre akkor nem terheli a routert a VPN. A kedvedért most csináltam egy gyorstesztet. Ha mobilneten keresztül VPN-nel csatlakozom a PC-m helyi megosztott könyvtárához és elindítok róla egy HD film lejátszást, akkor a routerben egy magon látok 10-14%-os terhelést. Hosszabb tesztre most nincs időm.
-
blakey
titán
válasz
Sanyi.mTs #2514 üzenetére
adsz egy nevet amive az assu ddns-en keresztül azonosítod a routert és annak segítségével eléred pl. app-on keresztül.
3) linkelt leírásból nem egyértelmű számomra: ha beírom a host name-t, akkor az már regisztrációnak számít? vagy regisztrálni máshol kell online? - ha kiírja, hogy a regisztráció sikerült akkor igen, más működik is. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #1134 üzenetére
100-as csatornáról egy idő után elmászott. Azt hittem valami radar kavar be, de az nem lehet. Kiderült, hogy a telefon miatt van. Ezek szerint vannak olyan eszközök, amik a routert csatornaváltásra kényszerítik. Nem tudom, hogy lehet, de a telefon azóta 2,4GHz-n van, probléma megszűnt.
Akkor gabor_01 nálad nem ez a gond.
-
-
Dragon3000
nagyúr
-
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #445 üzenetére
A 65P nekem is azzal az ip-vel indult alapbeállításban. Én is meglepődtem. Nem tudom mi "értelme" van ezt megváltoztatni. Bár akinek kialakult egy rutin, és egyből a megszokott (0.1 vagy 1.1-es) címen keresi a routert, annak ez nyílván szokatlan. Az egyszerűbb felhasználók meg úgyis a router.asus-t használják.
Egyébként 57U-nál még nem láttam ezt :D
-
Chaser
legenda
válasz
Sanyi.mTs #445 üzenetére
wifin csináltam, asusrouter.com volt talán
vagy an vkienk szintén egy ilyen routere aminél nyitott a hálózat, vagy valami disznóság van még nálam
külön láttam a 2g%5g hálózatot, csináltam saját ssid-t, akkor már azt, előzőekhez nem kért semmi jelszót, amit csináltam már igen
de pl a tv nm fogadta el a jelszót ( :
majd ha lesz időm játszogatok veleha a routerre csatlakoztatott háttértárról másolok a gépre, az megy teljes 120mbps-es sávszélessége, de ha a gépről másolok ruterre az csak 50-nel megy, ez mitől lehet? erős ac-s wifi van a notebookban
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged