-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9000
senior tag
válasz
Gabesz87 #25224 üzenetére
AiMesh-ben a node-okon a paraméterek állíthatósága a fő routerrel való kommunikácóra korlátozódik. USB-s node esetén még az USB alkalmazást is lehet állítani és paramétezni. Minden egyebet csak a fő routeren lehet beállítani. Ez ilyen. Ne akarj olyat, amit nem lehet.
Az Iphone lecsatlakozások oka lehet a 160 MHz-es csatornaszélességgel összefüggő is! Vedd vissza 40 MHz-re, és tesztelj pár napot. A max sebesség ugyan le fog csökkenni minden eszköznél, de a stabilitás növekszik. (optimális esetben) -
-
válasz
Gabesz87 #21529 üzenetére
Ez tényleg furcsa, de nem példátlan.
A CGNAT ugye jellemzően a 100-as tartományt használja.
DE!
Amikor az előfizetésemet frissítettem, és ezt a Vodafone új szerződésként élte meg és resetelte a hálózati adataimat, és én megpróbáltam visszakapni a bridge módot a HGW-n és a publikus IP-címemet, akkor volt egy pár órás köztes állapot (két elcseszett kísérlet között), amikor én is 192.168.100.xx WAN címet kaptam. És egyébként működött vele a netelérés.MaCS
-
xrvman
őstag
válasz
Gabesz87 #21531 üzenetére
Ide is beteszem amit a másikba írtam válaszként:
https://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_41508-41508.html -
dudika10
veterán
válasz
Gabesz87 #21529 üzenetére
Ez annyit jelent, hogy a modem igazabol router is es DHCP szerverkent a sajat routerednek oszt IP cimet. Kerdezd meg a szolgaltatot, hogy at lehet-e kapcsolni bridge modba.
Ekkor a routeren kell majd bekonfiguralni a kapcsolatot.Ha a routeren is aktiv a DHCP, akkor jelenleg teljesen feleslegesen ket routered van a halozaton.
-
kpityu2
addikt
válasz
Gabesz87 #21525 üzenetére
Azt jelenti, hogy a router nem kap IP címet a szolgáltatótól, vagyis a szolgáltatói eszköztől. Simán lehet, hogy a modem megkukult, nekem tavaly cserélték. A router webes felületén nézd meg, hogy kap-e WAN IP-t. Próbálj egy másik routert rádugni a modemre másik kábellel és nézd meg, hogy működik-e.
-
VGYke
addikt
válasz
Gabesz87 #20471 üzenetére
Ha befejezte az asszony a filmnézést, próbálkozz a routerek ki/bekapcsolásával, de várj vagy 1 percet kikapcsolás után. Először a "node" routerrel kezdj, ha nem jó, a fő routerrel. De miért is kellene újra konfigurálni az egészet ha nem jársz sikerrel? Max. újra kell kerestetni. Ha nem találja, és ki van kapcsolva a WPS gomb funkció, be kell kapcsolni, ha megtalálta, ki lehet kapcsolni:
-
kpityu2
addikt
válasz
Gabesz87 #19308 üzenetére
Nem hiszem, hogy resetelni kell a routert. Dugd rá direktben a node-ot és a router AiMesh menüjében indítsd a node hozzáadását ha nem találja egyből. Ha nem sikerül akkor reseteld a node-ot és ugyanúgy a routerből indítva próbáld újra hozzáadni. Ha sikerült, csak tedd vissza az eredeti helyére.
-
válasz
Gabesz87 #18461 üzenetére
A jelszinteket bekonfiguráltad?
Ha szekrényben van, akkor különösen, de szekrény nélkül is tudnak az AP-ok érdekes jelenségeket produkálni, köszönhetően a visszaverődéseknek és elnyelődéseknek. Volt már egy-két igen cifra, teljesen lehetetlennek tűnő történetem ezzel.
MaCS
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #15233 üzenetére
Úgy tűnik működik. Valóban a fő router visszallitas volt a kulcs ezek szerint. Böde hozzaadasa után visszatettem AP módba, a node-ot atvittem a helyére, másik szobába, és most elvileg úgy néz ki mint nálam, HGW-re van kötve közvetlenül mindkettő. Mondjuk a node mellett a szobában a telefonon fura mód a wifi jel nem volt fullos, még csekkolom majd azért hogy valóban minden rendben van-e. Köszönöm a segítséget.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gabesz87 #15224 üzenetére
Azokat beállíthatod, sőt netet is, csak ha már bent vagy a felületen, akkor első dolgod legyen hozzáadni a node-ot
AX55 simán felment az AX58u-ra, AC57u v3-ból mindegyik csak így
Fontos hogy az AC57u is resetelve legyen, még akkor is ha nem sikerült beállítani korábban
-
-
Bacusuz
őstag
válasz
Gabesz87 #13989 üzenetére
Szia
2. scenariot használnám:
HGW LANt-AX56U(Mesh router) WAN portjába dugnám,
az AX56U LAN-ba dugnám a:
-NAS, SWITCH, + 2 emeleti szobát, többekközt az AX55U-t is és Ő lesz a Node routerA többi emeleti szobát switcről táplálnám,
AX55U-WANt kötném AX56U LANból
tehát mint a kettes megoldás, csak a switchet kihagynám a meshből és az 56u után dugnám -
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #13988 üzenetére
Így néz ki perpill a hálózat:
Az alsó sor a falban menő kábelek, az emeleti szobákba. A switchben van egy kábel, amit nem tudtam hová tenni, ezt még próbálom kideríteni, mi lehet. Össze van szigszalagozva a kamerák kábeleivel, és bemegy a fali kábelcsatornába (nem az emeleti szobákhoz, mert azoknak külön külső fali csatlakozójuk van itt).
Szóval hogyan lenne érdemes a kábeles Ai Mesht kialakítani az AX56U-val, és az AX55-el? Utóbbi menne az emeletre, és mind írtam, AP módban menne mindkettő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest