Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdigit
addikt
Elutaztunk 1 hétre. Ránézve app-ból azt látom 2 napja szintén app-ból valaki be akar lépni 5-10 percenként. Sajnos csak helyi hálón belépve tudnám letiltani a távoli hozzáférést. Esetleg valami ötlet?
-
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egyszerűen el lett rontva, egy 54 MB-os fájl töltődik le, ennyire nem figyelnek oda.
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
ASUS RT-AX58U-val?
-
-
blakey
titán
Azért ekkora frissítési fájl érdekes lenne egy router esetében.
-
Köszi.
Eddig jutottam innen hogyan, miket kell beirkálni?
A Wireguard weblapon se találok továbbiakat.
Addig eljutottam fejben hogy valahogyan telepíteni kellene a wireguard szervert. De hogyan, egy routerre?
Tényleg bocs de totálisan láma vagyok ezekhez a távoli dolgokhoz. -
Madoc
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Vpn-t a vpn menüpontban találsz.
-
-
Valakinek kapcsolódik a ASUS app a MERLIN 3004.388.10 firmware-hez? Állítólag nem és ezért nem merem feltenni.
-
SztiviVander
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Tuzfalban nem tudsz mac-re szurni mert azon a layeren nincs jelen a kapcsolodo kliens mac cime. IP-re tudnal szurni, de nem hiszem hogy minden kliensed fix ip-rol csatlakoznay szoval az sem igazan jarhato ut egy otthoni kornyezetben.
A nas azert nem jo pelda mert az egesz mast csinal mint egy router. A routereden sem maga az ftp terdel le, de egy nast is agyon lehet am utni egy nagyobb botnettel ha nincs kulon (pl cloudflare mogott) vedve. A vpn portokra is raprobalkoznak (foleg ha a default portokon van uzemeltetve), de azok egesz mashogy kezelik le az ilyen illegal probalkozasokat mint egy ftp.Wireguardnal egy kliens konfiggal egyszerre egy kliens tud csak csatlakozni, mivel a kliensnek egyedi ip is van a konfigban beallitva. Openvpn-nel lehet az hogy egy vpn user-el tobb eszkozrol is lehet egyszerre csatlakozni, mert annal alapbol dhcp oszt a klienseknek vpn vlan-ban ip-t, cserebe viszont az lassabb.
-
tobias40
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Pedig pofon egyszerű a vpn.
Beállítod (bekapcsolod)a routereden a wiregard servert,letöltöd a config file-t a kliensekhez.
Kliensekre feltelepíted a wiregard klienst,betallózod és kapcsolódsz a serverhez és már bent is vagytok az otthoni hálózaton.
Minden kliensnek töltsél le egy-egy config file-t sztem de lehet hogy egy-el is megy mind az öt,ezt nem tudom...Ennyi!
-
-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a tomato sajátjából, betallózom, 3mp mulva megáll, írja hogy várjam amíg rebootol 120mp, és ott írja.
-
-
Alvin76
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
húú, valamit nagyon benéztem... bár rég nem használtam.
Köszönöm a linket.
2020.5 verzió van fent.
frissítésnél tmp/flashu2es6s: bad trx header hibaüzenet dob. lehet hogy köztes verziót kellene feltennem? bootloader (CFE) 2.0.0.7 verziójú. nvram törléssel már próbálkoztam. -
válasz
SztiviVander
üzenetére
Köszi.
Vpn-t életemben nem próbáltam, de ezekszerint lehet el kell kezdenem valahol.
olyan módszer nincs hogy csak meghatárzott mac címeket engedne be? Összesen 5 külső gépről kéne elérnem a megosztást. Hogy ftp vagy bármi fájlszerver az mindegy mi lenne.
Az ötön kívül meg már a bejövő többit eldobná vagy figyelelmbe se venné.
Vagy nem jól gondolkodok?
Még valamit nem értek. Ha nasom lenne, azt is kismillióan próbálnák, az nem ugyanaz mintha a routert próbálnák?
Valaminek le kell reagálnia a ménkű sok címről érkező próbálkozásokat, és az ddos vagy mi védelem nem pont erre való?
Hálózatokba, illetve ebben a részében láma vagyok. -
válasz
Alvin76
üzenetére
Tomato Fresh fw-van rajt, de azt már régóta nem frissítették
freshtomato-RT-N18U-K26ARM-2025.4-AIO-64K-NOSMP.zip
Persze ha a 2025-10-05 már rég volt akkor elnézést, újabbal nem tudok szolgálni.
-
Alvin76
tag
Egy régebbi de működő RT N18u routerem van, most AP-ként bekötném. Tomato Fresh fw-van rajt, de azt már régóta nem frissítették. meglepődve látom, hogy az asus oldalán 2025-ös fw. a legfrissebb. Érdemes visszatenni ezt?
-
SztiviVander
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
A NAS nem natol és nem szakad le a pppoe kapcsolata sem. Ez eléggé almát a körtével.
A ddns névnek ehhez semmi köze, IP tartományokat szkennelnek végig aztán ami válaszol ott biztos hogy ismert portokat is csekkolnak és ha van nyitott port akkor megpróbálnak exploitokat és/vagy dictionary jelszó próbákozást. Szóval az ok biztos nem a ddns, hanem az hogy kilógatsz a netre egy ftp-t amire az összes scanner bot rápróbálkozik (lásd logban a nat tábla betelt bejegyzéseket, nf_conntrack: table full). Megoldás: ne tegyél ki ilyen ósdi ftp protokollt (de igazából a modern vpn-ekenen kívül semmi mást se) bárki által támadhatóan az internetre, csinálj inkább vpn-t és a vpn-en át eléred majd az ftp-t a belső lan címén. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De van benne ilyen, gyárilag 3 kísérlet után 5 perc tiltás.
Itt van 1 nap logja, én nem nagyon megyek el rajta ebbe benne kell lennie legalább 1 wan kikapcsolásnak mert ahogy nézem van több reboot is. Az egyik reboot tuti emiatt volt.
[link]Viszont így hiába regelek asusékhoz másik dns-t, ha ez az ok akkor nagy valószínűséggel ez se élne 1-2 napnál tovább.
Ezeket a támadásokat hogyan kezelik le pl. a házi nasok? Fiam néha ránéz a saját nas logra és néha napi több 1000 kísérletet logol a nas. Ennek ellenére évek óta jól működik.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
És logot néztél, nem látni benne semmit? Ha "kint volt" az FTP, akkor gondolom nekiestek brute force attack-al több irányból is, és az fektette meg. A gyári ASUS firmwareben nincs valami beállítási lehetőség az FTP kapcsolódási kísérletek limitálására?

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen FTP.
Bekonfigoltam ezt az Aicloudot, elmagyaráztam neki az asus dns-emet, kérte hogy kapcsoljam be az aidisknél vagy minél az ftp-t.
Ezek után ftp kliensből (TC, Filezilla) szépen el is értem a megosztott lemezt bárhonnan kívülről.
Melóhelyről stb.Ez szépen működött is kb. 1 napig. Aztán elkezdte magától kikapcsolni a teljes WAN oldalt.
Ugyanezt értem el a 3x teljes reset, teljes újrakonfig után is csak már nem 1 nap hanem 10-20 perc elteltével.Ezután mindent bekapcsoltam, azt a ddos vagy mi védelmet meg amit lehet ebben az Aiprotectionba de ugyanez a helyzet.
most csak mint router meg helyi samba megosztó működik és villámgyors, hibátlan. Semmi gond a wan oldallal. -
-
gippazoid
őstag
Exnejemnek az általam ott hagyott AC66U-t támadták, állandóan leszakadt a WAN-ról és ő meg HO-ban dolgozik. Mikor benéztem a logba, elképedtem, milyen egzotikus helyekre utaló IP címekről támadták.
DDNS-t meg kellett változtatni, a külső hozzáféréseket tiltani és átkonfigurálni más portra a szabványosról.
Plusz kapott a router egy factory resetet meg a legutolsó firmware-t.Azóta jó.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Az mit jelent, hogy a lemez elérhető kívülről? FTP, vagy esetleg samba, vagy médiaszerver szolgáltatásnak van külső port nyitva?
-
kpityu2
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Töröld az asuscommos regisztrációt, lehet, hogy már rászálltak a regisztrált domain névre. Lehet, hogy egyszer bejutottak és letárolták mint támadható címet.
-
xrvman
őstag
válasz
TODI1111
üzenetére
Kíváncsian várom a tesztet, majd írj.
Dowload Master a torrentet meddig seedeli? Csak amíg leszedi vagy már végtelenségig seedben hagyja utána is?
Mennyi a fogyasztása (ha van okoskonnektor s meg tudod nézni), mennyire melegszik?
Mondjuk nekem NAS van, de érdekel ez a része is. -
Tegnap ráértem, szabadnapos voltam idő mint a tenger

3X próbáltam, 3x ugyanaz az eredmény.
Teljes reset, azt az nvram izét is töröltem, majd nulláról bekonfigoltam.
Amikor a bedugott lemezt kitettem a netre az asuscomm.comos dns-el, 10percen belül bekövetkezett a wan kikapcsolása.
Visszakapcsolva vagy reboot uán kb 5-10 perc és ismét wan leválasztás.Ezt, a teljes resetet, az újrakonfigot minden felállásban 3x játszottam el.
Közte volt az általatok tanácsoltak is, a vpn tiltás, az ai-ban engedélyezve a mindent, majd csak a ddos vagy mi védelmet stb.Végeredmény ugyanaz. Mihelyst a lemez elérhető kívülről és él a dns, 10 percen belül meghal a wan oldal.
Bármikor reprodukálhatóan.
Reboot bármi után 5 perc és kampec.Okát nem tudom. Marad helyi hálón smb, azt tökéletesen tudja.
Tegnap kb. délután 15 órakor volt az utolsó hard reset majd újrakonfigolás, természetesen csak az alapok, se külső elérés se asus dns se semmi.
Atomstabilan megy azóta ahogyan egy routenek működnie kell. -
gippazoid
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Vagy most ért megint a hibás területre az írásban. Tele a log írás timeout hibával.
Így kezdődött:
Oct 15 01:12:41 kernel: sd 13:0:0:0: timing out command, waited 180s
Oct 15 01:12:41 kernel: blk_update_request: I/O error, dev sda, sector 5522910128
Oct 15 01:12:41 kernel: Buffer I/O error on dev sda1, logical block 690363510, lost sync page write
Oct 15 01:12:41 kernel: tntfs error (device sda1, pid 25374): ntfs_write_mst_block(): I/O error while writing ntfs record buffer (inode 137501, attribute type 0xa0, page index 0, page offset 0, block 690363510, block size 4096)! Unmount and run ntfsck.
Oct 15 01:12:41 kernel: tntfs error (device sda1, pid 30374): ntfs_index_descend_into_child_node(): Failed to map index page (error 5).
Oct 15 01:12:41 kernel: tntfs error (device sda1, pid 30374): ntfs_index_lookup_by_position(): Failed (error 5).
Oct 15 01:12:41 kernel: tntfs error (device sda1, pid 30374): ntfs_readdir(): Failed to look up index entry with position 0x0 in directory 0x2191d (error 5). -
TODI1111
veterán
válasz
Mostly Harmless
üzenetére
Köszi.
-
Mostly Harmless
tag
válasz
TODI1111
üzenetére
Megy faszán. Ami nekem kell (Download master, Samba megosztás), működik. A Samba másolás mintha gyorsabb is lenne egy kicsit (felfele is).
Miután feltettem a Merlint, megérkezett a Hdd sleep opció is, beállítottam 15 percre. De a logban nem látom, amikor leállítja. Utoljára az Ac68u-n a Freshtomato logolta, amikor leállítja a vinyót.
Tegnap kellett volna ideiglenesen egy kívülről látható ftp szerver, de nem tudtam életre rugdalni, úgyhogy elengedtem a dolgot. -
Jaaa, azt én is ajánlom, és bár nagyon jó a wifi része is, csak hát a fórumtárs eleve mesh rendszerben gondolkodik, ha jól értettem. Arról nem is beszélve, hogy tegnap reggelig 42 ezer HUF volt az ára akcióban, de most perpillanat 55 ezret kell érte adni ha valaki venne, ami azért fájdalmas ugrás, szóval inkább kivárnék, 1-2 hetente úgyis vannak jobb akciók.
-
-
gippazoid
őstag
Szombat óta megy az újraformázott HDD, külső tápos USB 3.0 HUB-bal, néztünk róla több óra filmet, már visszatettem rá több, mint 3 TB adatot, a Download Master is felment rá miután az Asus rendbe tette a maga oldalán, tegnap elkezdtem torrentezni is. Egyet letöltött, hármat ott hagytam éjjel, mert még folyamatban volt.
Ma, szerda reggel ránéztem, megint megállt a HDD! Természetesen a router felülete is lefagyott, mert a HDD-re vár.Ugyan ott vagyok, ahonnan indultam.
-
TeeJay
félisten
válasz
BB9000
üzenetére
RT-BE82U és RT-BE58U is simán ajánlható, utóbbi nálam 2hete megy 24/7-ben 1000-es DIGI optika alatt és folyamatosan megy a torrent, mellette gyerek online játszik, meg 3 okostelefon lóg wifin.
BE82U ugyanaz a router csak 4x4 MU-MIMO 5GHz-en
A bennük lévő Broadcom proci WAN-LAN még pppoe net esetén is át tud tolni 2,4gigabitet külföldi tesztek alapján szóval elég bikaMellesleg AC65P-t váltotta nálunk ami ugye 4antennás 5GHz-en is de nem érzem hogy a 2antennás BE router hátrány lenne, sőt 5dBm-el erősebb a jel ugyanazon frekin de még a panel lakás másik felében is mérek 30-40megabitet miközben AC65P-vel nem is látta már az SSID-t
-
*H*
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Voltak régebben is gondok amik pont FW frissítés után jöttek elő, de mivel már nem támogatott, újabb nem lesz. Próbáld meg a fenti dolgokat, hátha.
-
Kb. 6 hete van meg, ebből 4 hetet hibátlanul ment.
Nem tudom pontosan melyik lépésem okazhatja a galibákat mert kb. egyszerre frissítettem rajta firmet a legújabb elérhetőre, és kezdtem a próbálgatni a rákötött vinyót elérni kívülről.
A vinyó helyben smb már az első naptól jól működött igaz Win11 alól nehezen tudtam hálózati mappát csinálni neki de sikerült.
De én mohó vagyok és szeretném elérni a tartalmát kívülről is.
És ekkor kezdett lehalni meg betegeskedni.
Ki fogom próbálni holnap hogy teljes reset és a távoli elérés bekonfigolását hanyagolom.
Bár ha erre (is) találták ki akkor nem kéne ebbe beleszakadnia.
Kpityu lehet ráhibázott és szerencsétlent ostromolják kívülről és ebbe döglik bele.
Fiamnak komolyabb nas van és a logjába van hogy napi több 1000 kísérletet logol. Ott nyúvadjon meg az összes ilyen aki ezzel tölti az idejét hogy másokhoz akar betörni. Mindet fellógatnám egy jó erős lankábellel az első lámpavasra. -
xrvman
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ok, ezt nem tudtam, storno. Digihez PPPoE kell.
Ha számítógépre dugod az ONT-ból közvetlenül, routert kihagyva, akkor minden okés? -
woodworm
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ez esetleg?
"ASUS routerek esetében előfurdulhat, hogy naponta többször megszakad a kapcsolat, ilyenkor a router menüjében az Internet detectiont PPP Echo-ról OFF-ra kell állítani."
-
gippazoid
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nekem is digi van, a múlt héten kapott factory resetet az AX58U és a legutóbbi ilyen alkalommal simán csatlakozott. Most már állítgatni kellett a defautl értékeket is, mert kapcsolódott majd azonna lekapcsolt.
Pl. authentication type Auto nem működött, PAP-t kellett állítani, meg mittomén, ott idegeskedtem, hogy már lassan netem sem lesz, nem hogy file streaming vagy download master. -
*H*
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Jó az úgy, a te szolgáltatód PPPoE kapcsolattal működik a bridge módban lévő modemhez csatlakoztatva.
A ,,DHCP query frequency" beállítást ne keresd, nincs ilyen PPPoE kapcsolat esetén.Az AC87U hírhedt arról, hogy sok a gond vele.
Amiket még kipróbálhatsz mielőtt feladod:1. Az AiProtection beállításnál ezek legyen letiltva (vagy tesztelheted az AiProtection-t teljesen kikapcsolva is):
Infected Device Prevention and Blocking
Malicious Sites Blocking2. A legutolsó Merlin FW-t kipróbálod. Aktív támogatása már nincs se gyári, se Merlin. Vagy esetleg régebbi FW-t (akár gyári vagy Merlin), de azokban meg vannak ismert sebezhetőségek.
-
-
-
xrvman
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ha van előtte modem, akkor minek a PPPoE? Kapcsolat típusa: Automatikus IP legyen.
-
gippazoid
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
guglizva a WAN disconnected üzenetre amit a logodban találtam - WAN Connection: WAN was exceptionally disconnected. - egy olyan fórumot talált a kereső, melyben ugyan az a problémája a posztolónak. Szétkapcsol.
Az egyik hozzászólásban pedig valaki írja, hogy egy DHCP-s hibaüzenet volt a logjában, amikor neki is szétkapcsolt.
Nos ez a hibaüzenet megtalálható a te logodban is. ISP's DHCP did not function properly
A hozzászólónak ez volt a megoldása:"ISP's DHCP did not function properly. To resolve this, all i did was change the DHCP query frequency to "Continous mode" instead of "Aggressive Mode""
Próbáld ki. Állítsd át a DHCP query frequency paramétert "Continous mode"-ra.
-
kpityu2
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Én ugyanígy voltam a Tenda-val. Ott annyi volt a különbség, hogy a céges modem volt megfáradva, ezért eldobta a netet és a Tenda meg nem volt hajlandó újracsatlakozni. Akkor vettem Asust, és az nem zavartatta magát pár másodperc alatt visszacsatlakozott. És akkor láttam a logban, hogy állandóan leszakad, és reklamáltam meg a szolgáltatónál. De amíg kicserélték, addig az Asus lekezelte a problémát. Persze simán lehet, hogy kifogtál egy gyenge darabot, más is volt már így, valaki egy AX52-őt kukázott.
Amúgy a log végén ilyen van: "nf_conntrack: table full, dropping packet"
Ez azt jelenti, hogy túl sok a kapcsolat. Nem tartom lehetetlennek, hogy mivel WAN hozzáférésed van DDoS támadás alatt vagy. Be van kapcsolva a DDoS védelem?
-
Megtaláltam.
Kikapcsoltam.
Tényleg innentől 1 darab wan ip-m lettde semmi nem változott.
Ugyanúgy ad-hoc kiszámíthatatlanul önhatalmúlag kikapcsolja a wan-t.
Komolyan mondom kib@szom az ablakon. Ha valakinek kell szóljon vigye el ingyen ezt a trágyadombot. Veszek egy 5000 forintos tplinket, eddig is az volt.
Azt se tudtam évekig hogy van routerem a bekonfigolás után.
Ha kézzel próbálom a wan oldalon ki meg bekapcsolni, közli hogy manuálisan lett kikapcsolva. vagy visszakapcsolja vagy Ilyenkor reboot.
Tegnap 2x ma reggel 2x kapcsolta ki a want.
Most egyelőre megy. Nem tudom semmihez kötni.
Ha valaki a logból bármit ki tud olvasni, itt a log, nekem nem sokat mond. [link] -
válasz
Ghoost1
üzenetére
A BE-t is tudó újabb Asus Routerek közül négy olyan van, ami ajánlható:
Asus RT-BE86U
Asus RT-BE88U
Asus RT-BE92U
ASUS TUF-BE6500
Mind a négy szuper router !
Javaslom a BE88U-t, mivel a felsoroltak közt az az egyedüli, ami 4x4 MIMO-t tud 2,4 GHz-en is és 5 GHz-en is.
A BE92U is megfontolást érdemelne, a 6 GHz-es sáv használata miatt, azonban a megvalósítás miatt ez inkább hátrány lett. ( "csak" 2x2 MIMO-t tud 5 és 6 GHz-en is ) Mivel a WiFi kliensek igen kis része képes használni a 6 GHz-et, ezért jobban érvényesül a 4x4 MIMO 5GHz es BE88U. Több kliens egyidejű használatát és gyorsabb kapcsolódását lehet vele elérni.
Az ASUS ROG Rapture GT-BE19000 lenne az a router, ami mindhárom frekvenciasávon tudja a 4x4 MIMO-t, viszont az már oly mértékben meghaladja a keretet, hogy nem jön szóba. A 6 GHz használatának jelenlegi és a közeli jövőben történő alacsony elterjedtsége miatt nem lesz fájó annak hiánya. -
Ghoost1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia. Jelenleg 31 eszköz van wifin és szerintem még csak szaporodni fog. Elgondolkoztató, ha már veszek, jobbat kellene. Tudsz ajánlani megbízható és jó BE típust max. 120-150 ezerig?
-
Ghoost1
csendes tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szia. Köszönöm a jó tanácsot, ki tudok kábelt húzni a kettő közé.
-
TODI1111
veterán
Sziasztok.
BE92U- val kinek milyen tapasztalata van? -
enginev3.0
félisten
-
-
Ghoost1
csendes tag
Sziasztok. Jelenleg a családi házban egy ASUS ROG Rapture GT-AX6000 üzemel megfelelően. Az okos otthon miatt mesh-be szeretnék venni még egy routert a ház túlsó felébe, mert a 2,4 jel gyenge vagy nincs is néha. Légyszi ajánljatok valamilyen megbízható routert. Ha jobb mint az AX6000, akkor az lesz a fő darab. Előre is köszönöm.
-
*H*
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Az ,,Enable VPN + DHCP Connection" nem a VPN beállítása, hanem speciális ISP beállítás, amelyik szolgáltatónál szükséges (WAN -> Internet Connection -> Special Requirement from ISP). Ezért van a 169-cel kezdődő IP címed is. Ott egy IPv4-es címnek kell lennie, illetve IPv6-nak, ha be van kapcsolva.
A két DNS normális, ez a kettő a szolgáltató elsődleges- és másodlagos DNS címe. -
norbertoth
senior tag
Hoppá AI protection kikapcsolva, alakul a dolog, felment 600-ra laptopon wifi-n, bár telefonon most meg csökkent

De nem lesz ez baj, ha kikapcsolom? Nehogy bejussanak a renccerbe
-
Balinov
titán
válasz
norbertoth
üzenetére
Ai protection nincs bekapcsolva?
-
-
norbertoth
senior tag
Bridge módba tettem, smart connect off, és 5Ghz2-n van, továbbra is 480Mbps mint ha valami beállítás nem engedné, nem értem… 80Mhz-en is van az ax 5Ghz1-2.
-
kezo0
addikt
válasz
norbertoth
üzenetére
Először is kapcsold ki a Smart Connectet, akkor látni fogod külön is az 5GHz 2-t, és próbálj arra csatlakozni.
És ha mindent a router intéz, akkor a szolgáltatói HGW legyen modem (bridge) módban. -
norbertoth
senior tag
A modem router módban van, az jó lehet? Nekem is egyben van de úgy sincs meg, külön szedtem de akkor sem, pedig elvileg a router tudja a gigabitet.
-
HPAA
őstag
válasz
norbertoth
üzenetére
szolgáltatói modem bridge módban van már ?
illetve én nem választom szét a 2,4 és 5 g hálózatokat
ugyanezzel a szolgáltatóval azóta 8-900 az asus szórásával wifin is /ax 56u -k/ -
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég üzemelte be a One az új modemet gigabites net miatt. Nekem egy RT AX 92U tipusú routerem van, de egyszerűen nem bírom rávenni, hogy 500Mbps-nál több menjen át ax módban 5Ghz-en. A One modemén 850Mbps megy ár (gondolom a koax ennyit tud) de a méregdrága router meg csak 500-atvés nem tudom hol lehet a hiba. A modemmel a router cat5 e kábellel kapcsolódik, csatolok egy kélet, a wifi beállításokról. Mi lehet a probléma? 😕 Az 5Gh 2-es csatornát nem is latom de gondolom az egyben van az 5Ghz1-el. -
*H*
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
A WAN beállításoknál az ,,Enable VPN + DHCP Connection"-t kapcsold ki, a te szolgáltatódnál az nem kell. Az (is) okozhat kapcsolati problémákat bizonyos szolgáltatóknál.
-
válasz
kpityu2
üzenetére
Szia megtörtént, többszö.
Valóban jobboldalt bejön egy ablak ahol zölden világít egy csúszka hogy ON. Hiába kapcsolom ki majd be, wan nuku, elvitte a cica.
Ezért írtam hogy csak egy reboot segít.
Jól írod, én is valamit beállítok és ha mégegyszer kell az a menüpont, tényleg kattingatok összevissza hátha megtalálom megint
Ránézek a logra holnap, már eljöttem melóba és mégegyszer nem küzdök meg a távoli elérés bekonfigolásával az biztos
-
kpityu2
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Kattints rá arra a bolygó ikonra és akkor jobboldalt előjön a ki-be kapcsoló gomb. (Már vagy 3 éve van Asus routerem, de még mindig nem tudtam megszokni ezt az felületet. Eleinte konkrétan semmit nem találtam. Mondjuk most se nagyon, össze-vissza kattintgatok mint egy hülye és csak halvány sejtésem van, hogy mintha arrafelé láttam volna. Nem tudom kinek volt a zseniális ölete ez a csicsa.) Nézz be a logba, hátha ír valamit.
-
gippazoid
őstag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Ez pontosan mit jelent?
-
agyamra megy ez a router. Az eddigi gagyi tplinkekkel 100-ad ennyi gondom nem volt.
Most a legújabb, csak úgy random lelövi a wan-t.
Ezzel mit lehet kezdeni?
Mi az hogy Leválasztva? én ilyet még nem láttam.
Bemegyek a wan fülre és ott a wan IP, vagyis minden oké de miért kapcsolja ki...? Visszakapcsolni hogy lehet? Vagy mi ez?
ma 2x kellett emiatt rebootolnom. -
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
Szolgálati közlemény:
Asus Support és danzig61 fórumtárs egybehangzó visszajelzése alapján a DM "Távoli szerver nem található" probléma megoldására intézkedtek.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Köszi nem próbáltam ki, valami gyíkja amúgy is volt a sok konfigolgatástól mert tetűlassú lett a 2,4-es wifije.
Az 5G meg nálam eléggé korlátozott, 1927-ben 60 centis sárfalakból épült a ház. A routertől 3. helyiségben már nincs csak 2,4.Reseteltem, utána még valami nvramot is kellett törölni és most éppen újrakonfigolom az egészet.
-
kpityu2
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ok, csak azért javaslom mert nekem ez vált be. Évekkel ezelőtt megcsináltam és azóta folyamatosan megy probléma nélkül. Nem kellett újrakonfigolni, nem szakadt meg a kapcsolat. Néha kiveszek eszközöket a hálózatból, berakok újakat, ennyi a változás. De kinek a pap, kinek a papné.
-
SztiviVander
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
Persze egy csomo mindent lehet, rpi-t venni is lehet, de ha valaki nem kifejezetten azt kerdi hogy lehet kulso hdd meg entware-el megoldani vagy hogy van neki plusz valami hw-e a celra, akkor en nem terelem egybol a bonyolultabb es plusz dolgokat igenylo megoldas fele. Plane ha ugyanaz a funkcio tok egyszeruen minden plusz hw vagy buveszkedes nelkul is megoldhato.
-
kpityu2
addikt
válasz
SztiviVander
üzenetére
Akár egy Raspberry Pi elég ami a hálózaton lóg (direkt van hozzá tailscale, letölthető) vagy egy OpenWRT-s router. Nekem speciel egy passziv Asrock alaplap fut linuxal. Azon van a megosztás és a tailscale is. De persze kinek mi az egyszerűbb.
-
HPAA
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
#26102 ben pont most kaptam elég korrekt mkivitelezési leírést hozzá /
/
jóvő héten rá is próbálok -
SztiviVander
addikt
válasz
kpityu2
üzenetére
Mondjuk a gyari asusban olyan pont nincs, de meg merlinben meg meg ft-ben se. Openwrt meg eleg keves asusra teheto fel ugy hogy mindene mukodjon is (pl a bcm wifi). Vagy arra gondolsz hogy otthon mindig menjen egy pc is? Minek? Van wireguard meg openvpn az asusokban, azok is pont azt tudjak.
-
kpityu2
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ha melóhelyről akarod elérni, izzíts be egy Talscale VPN hálózatot. Gyerekjáték, végpont-végpont titkosítást használ, mobilról is, pécéről is megy, egy kattintással ki-be kapcsolható. Engedélyezed az otthoni gépen, hogy route-oljon a belső hálózatra és akkor elég csak azon a gépen fusson a Tailscale otthon mégis mindent látsz ami a LAN-on lóg.
A Funnelt, vagyis, hogy publikus domain néven bármilyen gépről elérd a Tailscale hálózatodat fizetőssé tették, de az szerintem tök fölösleges magánszemélynek És biztonsági kockázat. Így viszont csak arról az eszközről lehet belépni amin fut a Tailscale kliens és engedélyezve van a menedzsmentben. -
SztiviVander
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
https://192.168.1.1:8443 , ezen fogod elerni, tok logikus ha kintrol is igy erted el (https es 8443-as port). admin beallitasokban majd vissza tudod alllitani sima http 80 portra ha akarod. az ai disk lefoglalja a normal 443-at ezert az admin felulet ssl portjat atrakja a 8443-ra, amikor meg bekapcsolod az admin felulet kulso elereset akkor a sima http elerest letiltja.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És Kpityu2.
2 napja kezdtem el belőni hogy a rácsatlakoztatott 2 terás vinyót nemcsak helyi smb hálón hanem kívülről is elérjem.
Mivel többet vagyok a melóhelyen mint otthon, megtaláltam benne a menüpontot ahol engedélyezhető a távoli külső elérése a routernek.
Ehhez, meg a vinyó kívülről elérhetőségéhez regeltem az Asushoz, beállítottam a ........asuscomm.com dnst-is.
Mikor bekapcsoltam otthonról, helyi hálóról a távoli elérhetőséget, a böngésző eldobta a routert, közölte hogy ezen a 192.168.1.1 címen semmi nncs.
Ajvé mondom ez f@sza, ezekszerint vagy csak wan vagy csak lan oldalról lehet elérni.
Bepötyögtem a böngibe a ....asuscomm.com:8443 címet, és tényleg bejött a router bejelentkező ablaka. Név jelszó és bennt is voltam.
Ugyanezt természetesen a melóhelyről is.
Lassan kész voltam hol otthonról hol a melóhelyről mindennel, valami AI disket meg egy csomó anyámtyúkját be kellett konfigolni, meg tudtam csinálni szépen.
A csatlakoztatott vinyó tartalma bárhonnan elérhető volt a ....asuscomm.com dns megoldással. Ez az Asus saját dns szolgáltatása.Ezért feleslegesnek éreztem, egy támadási felülettel több, így ma délelőtt otthon voltam és beléptem a routerbe a távoli dns wan eléréssel és kikapcsoltam a wan oldali belépést.
Leokéztam, érthetően eldobta a routert, a beállítóablakot, böngésző kiírta hogy ezen a címen webhely nem elérhető.
Okés igaza is van, hisz most tiltottam le.
Beírtam a helyi háló 192.168.1.1 és ledöbbentem, ezen sem érhető el.Nem tudom ez hogyan megy Asuséknál de kizártam magam a routerből. Mivel nem adta vissza a LAN belépési lehetőséget.
Próbáltam a wifi helyett lankábellel, azon se érhető el.
Helyi hálón a smb megosztás elérhető, mennek a beállított portforwardok stb, a router minden funkciója működik csak nem tudok belelépni sehogy.
Ennyit tudok bocs ha hosszú lett.Ja és eltűnt a wan azaz a világhálóról a megosztott vinyó is, beírva a dns nevet közli a böngésző hogy ezen a címen semmi nem található.
Se http se https se sehogy.
Sakk-matt. -
válasz
gippazoid
üzenetére
Nem. Ez egy Linux rendszer,, a működéshez szüksége van a UNIX alapú jogosultságokra, amiket NTFS rendszeren nem lehet beállítani. Ahogy írtam korábban, ha NTFS-re van szükséged az adatoknak, akkor vágj le egy 1-2GB-os részt az Entware rendszernek, annak az elég, a többi lehet NTFS.
-
kpityu2
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Wifiről se éred el vagy a mobil appról se? Nézz rá az Advanced IP Scannerrel a teljes 192.168.x.x tartományra, hátha látha valahol a webszervert.
-
gippazoid
őstag
Ha most NTFS a filerendszer, arra nem lehet feltenni?
Úgy néz ki, a külső táppal működik, csak a DM nem akar felmászni. -
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szia!
Ha telnet/ssh hozzáférés nem volt engedélyezve korábban, akkor csak reset. Ha volt, akkor az nvram változók terminálból történő módosításával talán helyre lehet hozni.
De egyébként ezt, hogy sikerült összehozni? Hol, mit állítottál, hogy lokál network alatt sem éred el? Próbáltad HTTP-n és HTTPS-en is?
-
Sziasztok.
RT-AC87UEngedélyeztem a távoli komfiguráci hozzáférést wan oldalról.
Meglepődtem mert ugyanekkor elvette a helyi hálón a 192.168.1.1 címen a hozzáférést, de arra gondoltam ez így okés.
Távolról volt elérve 2 napig, majd ezt a funkciót kikapcsoltam.
Eredmény, kizártam magam a routerből mert távolról már nem, és helyi hálón sem érem el.
A webhely nem létezik vagy nem válaszol.
Minden funkció működik de nem tudom elérni a routert sehogyan.Ilyenkor reset, vagy van valami mód belépni?
-
Persze. Ahogy látom még némi segédletet is találni hozzá.
-
HPAA
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
tailscale_1.82.5-1_armv7-3.2.ipk is felmegy innen ax56u -ra ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az én routerem több mint 500MB-os firmware fájljáról gondoltam, hogy nagy
(nem Asus)