- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Nos, úgy nem próbáltam valóban. Mindig használtam a jv16-ot és nem volt sosem gondom vele. DS-sel is volt már dolgom - ha jól emlékszem, csökkentettben kellett futtatni -, de az sem rontott el semmit. Azonban maradványok valahogy mindig akadnak, ezektől akartam megszabadulni. No, legalább megint friss a win...
-
-
Frenky89
addikt
Köszi!
Így végre rátaláltam a különbség okára is. CoreTemp/RealTemp valamiféle "VID request"-et (aktuális MHz-terhelés pároshoz mennyi feszültséget kér a CPU), az AIDA, AISuite, CPU-Z pedig a pillanatnyi tényleges - szoftveres méréssel ez egyáltalán lehetséges - feszültséget mutatja.
Nekem kicsit bekavart, hogy régebbről nem ezt a VID-et ismertem.
-
embe
nagyúr
Próbáltam, de nem hagyja. Valszeg a RAM frekivel lehet összefüggésbe. Ha a ram 1333-ra van állítva, akkor az IGP memória sebessége 667MHz, ha 1600-ra, akkor 800MHz. Most gyorsan meg is állapítom akkor, hogy mivel a rendszer memóriát használja, így annak sebessége lesz az IGP "memóriájának" a sebessége is. ha 2200MHz-es ramok lennének a gépben, akkor az IGP 1100-at jelezne.
Így levezetve meg is válaszoltam magamnak a kérdésem... -
Vigneau
félisten
No, ezt sosem csináltam még. De mindig tanul valamit az ember. Szerencsére a nagyja beállításokra emlékszem. Gondolom, az offset-en kívül továbbra sem lehet a CPU-nak manuális feszültséget beállítani.
Viszont időközben a pendrive-om megadta magát és írásvédettnek tekinti magát. Napok óta próbálom megjavítani, de eddig semmi.
-
mekex
tag
Van egy P8Z68-V Pro/Gen3 alaplapom. Tudja-e valaki, hogy az utolsó BIOS (3202) támgatja a I7-3770K processzort? A alaplap támogatott processzor listájában nincs benne, viszont a BIOS-nál azt írja, hogy támogatja az új 22nm processzorokat:
"Enable support for Intel Next Gen 22nm Processor E1 stepping MP version CPU" -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Így van..
Egyébként, kb 1 órája kaptam egy olyan üzenetet, hogy 123 fokos az alaplapom az AI-tól,, ráaásul még az AIDA is azt írta, újraindítva, majd belépve a biosba, 100 fokkal kevesebb volt természetesen.
és ezt a baromságot az eseménynapló is feljegyezte.
A legújabb bios van fent természetesen...
-
embe
nagyúr
Nem fáj ha jobb, tisztában vagyok vele, hogy a magasabb freki a jobb.
A kérdésem inkább úgy helyes nem árt-e a magasabb freki, ha a default állás alacsonyabb?
Illetve a freki adatlapján lévő adatok szerint így jó-e a beállítás?szerk.:
Erre vagyok kíváncsi, amit pl. Jenő76 írt. -
Paulie86
tag
Úgy tűnik segített a MemOK -val való indítás, lefutott hiba nélkül a MemTest utána.
Amit viszont most nem értek, hogy az AI Suite-ban miért ez a sávszélesség szerepel?
[link]De megnézem BIOS-ban is mennyit ír külön-külön a 4-re...
Ui.. mégegyszer kössz akkor a MemOK-s tippet!
-
AtHoS
nagyúr
Hmm.. ez érdekes
Eddig nem is vettem észre, hogy az eszközkezelőben ilyen beállítást is lehet eszközölni.Meg is néztem mi újság van nálam billentyűzet ügyben, ugyanis én arról nem tudom éleszteni alvásból a gépet.
Az egérnél szépen írja a típusát, meg minden az eszközkezelőben, de a billentyűzetnél csak ennyit: HID Keyboard Device. Ebből viszont 4 is szerepel egymás alatt, melyek közül az egyiknél van Power Management fül és engedélyezve van az ébresztésLehet, hogy billentyűzet driver probléma miatt nem tudom G15-ről ébreszteni a gépet?
Jelenleg a régi kialakítású 3.06-os Game Panel-t használom és nem a csicsás jól elb.szott Gaming Software-t.
Szerk.
Füge007Összefutottam tavaly egy géppel, ami hasonlóan élesztődött fel, mint most a tied. Ott BIOS-ban kellett kikapcsolni a hálókártyával való élesztés lehetőségét. UPC netről Digire váltást követően jelentkezett a probléma.
-
The.Grobber
csendes tag
-
The.Grobber
csendes tag
Természetesen. Imprúvolt stabilitás és memória kompatibilitás, valamint új procik támogatása is van
Viccet félretéve, én különösebben semmit nem vettem észre, tuningnál is kb ugyan azok az opciók maradtak. Ellenben elég sokan nyűglődnek a hibák miatt, épp most láttam egy "magasabb idle hőfok az új biossal" hozzászólást az Anandtech-en.
Láttam egy bios downgrade guide-ot az Asus oldalán, mint kiderült, elég könnyű vele lenullázni az alaplapot, szóval most a hosszú hétvégén inkább nem kísérletezek vele. Jobb híján próbálok egy win reinstallt, hátha megoldja a kikapcsolási gondot, aztán majd csak jön egy új verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest