- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Hali!
Csak jelzem, hogy az ASUS P8Z68-V LX lapomhoz ma új biost adtak ki. Várható a többihez is. -
embe
nagyúr
Hali!
Az ASUS P8Z68-V LX alaplaphoz új bios jelent meg. Gondolom a többihez is. -
embe
nagyúr
válasz
stormy8906 #863 üzenetére
Ha van hozzá frissítés akkor tedd fel. De a Z77 alapból kezeli.
-
embe
nagyúr
Fel sem tűnt..ma reggel rendben indult. Annyit csináltam, hogy mind a cpu, mind a ház venti beállítást a biosban a min fordulatszám érték meghatározásnál "ignore" állásba tettem. Meg a hűtő leszorító csavarokon lazítottam egy 1/4-ed fordulatot. Hogy mi miatt indult így rendben nem tudom, de nem is érdekes így már.
-
embe
nagyúr
Hali!
A következő gondom van:
A a cpu hűtőt kivettem, mert más módon szereltem vissza. Na ezután kezdődött a kálvária. Nem indult a gép.
Mintha a ram ment volna meg...
Ha beállítom az XMP profilt nem indul a gép. Volt bios frissítés oda-vissza. Sokszor még a boot képernyő sem jelent meg, csak a nagy semmi. Trükközéssel most megy.Közben rájöttem, hogy valszeg a hűtő visszaszerelése miatt feszült a lap, vagy valami összezárt a hűtő hátlapjánál.
Csináltam alá egy elég vékony alátétet, egy defektes vékony Tescos matracból. Nem feszítettem - húztam meg a csavarokat úgy mint korábban. Most már az XMP is működik, a memtest is fút rendesen.
Ergo jó a gép. Kopp-kopp. Semmi hiba... de mégis.
Most ha "hidegen" reggel elsőre indítom a gépet, mindig kéri hogy lépjek be a biosba, mert "CPU fan error" . Pedig beindul a venti, ezt leellenőriztem levett oldallappal. Arra gondolok, hogy kevés az az áram mennyiség amit kap a venti, és nem indul el lehet elsőre... e akkor másodjára már elég neki?
Korábban ezt nem csinálta. Kíváncsiságból lehúztam a venti csatit úgy indítottam, úgy nem volt semmi hiba.Most feltettem az egyel korábbi biost, majd meglesem ezzel is. Az a gond, hogy nem tudok kísérletezgetni, mivel másodjára már indul mindig.
Mi lehet a gubanc?
szerk: - na meglesem ez alapján. Látom más is belefutott ebbe a hibába.
-
embe
nagyúr
Próbáltam, de nem hagyja. Valszeg a RAM frekivel lehet összefüggésbe. Ha a ram 1333-ra van állítva, akkor az IGP memória sebessége 667MHz, ha 1600-ra, akkor 800MHz. Most gyorsan meg is állapítom akkor, hogy mivel a rendszer memóriát használja, így annak sebessége lesz az IGP "memóriájának" a sebessége is. ha 2200MHz-es ramok lennének a gépben, akkor az IGP 1100-at jelezne.
Így levezetve meg is válaszoltam magamnak a kérdésem... -
embe
nagyúr
Hali!
Nem lehet a ház venti fordulatát fixre venni a biosban? Csak ez a silent, turbo stb van? -
embe
nagyúr
Ismét elérhető a lapom P8Z68-V LX oldala. Van friss bios hozzá.
-
embe
nagyúr
Ha esetleg valaki nem nézte volna, én is most vettem észre. Új bios jelent meg az ASUS P8Z68-V LX laphoz, április 27.-én. Vélhetően más lapokhoz is jelent meg.
-
embe
nagyúr
Nem fáj ha jobb, tisztában vagyok vele, hogy a magasabb freki a jobb.
A kérdésem inkább úgy helyes nem árt-e a magasabb freki, ha a default állás alacsonyabb?
Illetve a freki adatlapján lévő adatok szerint így jó-e a beállítás?szerk.:
Erre vagyok kíváncsi, amit pl. Jenő76 írt. -
embe
nagyúr
Hali!
A kérdésem a következő lenne:
Alaplapom:ASUS P8Z68-V LX
CPU: i3-2100
Ramok: KINGSTON HyperX1600 2x2 GBBiosban eddig default állásban 1333 MHz-re állította be a ram frekit.
Most a MEM OK. gombot nyomva tartva, miután elindult, 1600-ra állította be a ram frekit.Véleményetek szerint melyik beállítás lenne a jobb, előnyösebb?
-
embe
nagyúr
Nekem is azt mondták egyébként, hogy hiába 1600-as a ramom, ha ai i3-2100-es proci csak 1333-at kezel. Mondták: így kinyírhatom a cpu mem. vezérlőjét.
Mivel én ehhez alfa-béta / analfabéta vagyok, így passz.
Akkor én is átállíthatom a biosban autóról 1600-ra a memória frekvenciát? Egyébként automata állásban 1333-ra lőtte be a ramokat a rendszer default állásban.
Ja nem XMP-s memóm van, hanem ez:[link] -
embe
nagyúr
Ezt írtad: "47e Ft - Asus P8Z68-V Pro (Ez nem tudja a PCI-E 3.0-t)"
Eszerint a cikk szerint meg tudja. -
embe
nagyúr
válasz
rayoliviero #312 üzenetére
Igazán nem tudom megítélni.
De beszereléskor óvatosan bántam vele, tekintettel voltam a figyelmeztetésre. Most meg már amikor üzemel, nem feszegetem.
Vizet nem tervezek bele, illetve semmi olyat ami nagyon feszegetné.
-
embe
nagyúr
válasz
rayoliviero #308 üzenetére
Nekem ASUS P8Z68-V LX van 3 napja.
Eddig tökéletesen teszi a dolgát, elégedett vagyok vele. A venti szabályozását én például jobbnak ítélem meg, mint az ASRock 870 extreme3 -nak volt.
Sajnálom, hogy nem üzleteltünk. Nem vertem volna magam ennyivel több költségbe! Sok sikert a cseréhez majd!
-
embe
nagyúr
válasz
Kolondrum #280 üzenetére
Igazad van, hisz nem véletlen az árkülönbség a lapoknál. Az sem véletlen, hogy a hűtőbordák ott vannak. Ebben tökéletesen igazad van. Egy percig sem vitatom.
AtHoS is felsorolt egy pár különbséget.
Én mint jó ár/érték arányú lapot említettem meg. 2 héttel ezelőttig tökéletesen ( ? ) elvoltam az AMD konfigommal, amihez egy ASRorck extreme lapom volt. Ezen is volt extra hűtés. Na mindegy. haverral konzultálgattam, aztán nagy hirtelen jött az ötlet a platform váltásra.
Eladtam a HD5830extreme karimat. Ebből vettem egy i3-2100 procit.
Először a terv az volt veszek egy lapot, H jelűt, így a proci integrált videovezérlőjét használom, amíg nem lesz lové diszkrét vga-ra. Közben beszaladt egy MSI HD5770Hawk. Megvettem. Elkezdtem a lapokat nézegetni. A terv egy ASRock volt. De a fórumban meg úgy általában kaptam 1-2 negatív visszajelzést. Közben majdnem vettem egy ASUS H61-es lapot, nagyon jó áron, csak az eladó visszalépett. Ekkor kezdtem nézegetni az ASUS lapokat.
Végül találtam ezt az ASUS P8Z68-V LX - 27,700 Ft.-ért. Az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Ha kell, akkor egy esetleges vga cserénél tudom az integrált videó vezérlőt használni, ha esetleg olyan procit vennék, akkor egy kis tuning is belefér.
A frissítésekkel az újabb procikat is tudja majd kezelni. természetesen ha valakinek komoly tuningos szándékai vannak akkor egy komoly P vagy Z-s lapot vegyen! -
embe
nagyúr
Én ezt a lapot vettem, igaz amikor megrendeltem akkor még 27,700 Ft. volt, délutánra már felment az ára ~1300 Ft.-al. Nem bántam meg a döntésem. Ma jött meg, fél nap távlatából jó kis lap. Az árát mindenképpen érte. Egy jobb H-s lap kerül ennyibe.
-
embe
nagyúr
" Hát nem tudom, de érdekes hogy a lapod támogatja a PCI-E 3.0-át. Szerintem az tévedés!
Vagy csak szép reklám arra vonatkozólag, hogy a Z68 chipsetű alaplapok között már van olyan ami támogatja."
Ne haragudj de megkérdezem! Te foglalkozol ezzel a témával, vagy csak úgy magadtól írsz ilyen hülyeségeket?
Utána olvastál? Ezt pl. olvastad? <-- Ha nem javaslom olvasd el!
Más gyártók lapjai között is vannak olyanok amik kezelik.Műszakilag - hardveresen alkalmas a lap a 22nm-es procik fogadására. A biossal pedig szoftveresen is alkalmassá tették. De mivel még nem adtak ki ilyen procikat, így nem tudták a típusszámokat a támogatási listába beírni.
Ráadásul már tavaly októberben kijött az a rom ami tudja elvileg kezelni ezeket a procikat. Szerinted egy ilyen kis "gagyi" gyártó mint az ASUS bevállalja azt, hogy valótlan adatokat ír a termék dobozára???
Olvass utána! -
-
embe
nagyúr
Üdv a topic lakóknak!
Most vagyok két gép között. Az AMD -ASRock870Extreme3 lapomat tegnap adtam fel a vevőnek.
Proci már meg van: i3-2100Nézegettem a lapokat, ez (is) megtetszett:
ASROCK Z68M/USB3 . Az IPON-ból most szállítással meglenne~25,300Ft.-ból. lebeszéltek róla, abban a topicban. Legalábbis kicsit elbátortalanodtam tőle.Most vettem észre ezt az ASUS P8Z68-V LX lapot, az IPON-ban szállítással ~29eFt.
Megmarad a "régi" ramom, 2x2 gb. Kingston : KHX1600C9AD3B1K2/4G
Kérdéseim:
- Mennyire jók ezek a lapok? Jellemző hibái vannak?
- A fent linkelt ramok vajon jók lesznek a tervezett konfigba?Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest