Új hozzászólás Aktív témák
-
taxi
aktív tag
válasz
Frenky89 #1319 üzenetére
Hát több dolog is érdekelne, és nem akartam láma kérdésekkel teleszemetelni a topikot
Pillanatnyilag a legaktuálisabb kérdésem az, hogy tud e egy időben működni az alaplapi hdmi, illetve a vga-n lévő. Most a vga kimenete az elsődleges és nekem az megy a tv felé. Ezt is szeretném megcserélni.
És hát elkezdtem olvasgatni a fenti ezerhároszázvalamennyi hozzászólást. -
-
Weareus
addikt
válasz
Frenky89 #503 üzenetére
Ok, utánanézek, csak gondoltam egy szaki ír valamit, most rohannom kell.
Amúgy 2xHD 7970 egy monitoron 1920x1200-ban, később talán lesz egy 30" DELL, ami ugye 2560x1600-ot bír.
Játékok?
Aktuális "sláger" FPS-ek kimaxolva.
Itt már lenne különbség, gondolom, de majd nézek egy-két tesztet...
Azért köszi -
rayoliviero
veterán
válasz
Frenky89 #307 üzenetére
Asrock Extreme 3 Gen 3-at fogok venni vagy ezt, még én sem tudtam dönteni. Megmndom őszintén az Asusban jobban bízok, akárhogy dícsérik az Asrockot. Gari szempontjából is az Asus a nyerő (3 év) és van rajta ház elejére kivezethető USB 3, ami nekem fontos lenne. Asrock kinézetben verheti
és elvileg tuning szempontjából, ami jelenleg nekem nem fontos, mert nem tervezek tuningot, esetleg később.
Én is 2500K-hoz venném amúgy, mint amilyen neked van, még a RAM is ugyanaz lenne. -
Ilsyde
őstag
válasz
Frenky89 #205 üzenetére
Azóta feltúrtam a fél internetet mert nagyon nehéz korrekt leírást találni. A hivatalos dokumentáció (Lucidlogix Technologies honlap) is egy nagy nulla. Azért nagy nehezen találtam választ a kérdéseimre:
D-mode amit használni érdemes, az i-mode csak akkor jó ha nincs onálló grafikus kártya a gépben. A tesztek alapján nem számít semmit játékoknál, de kíméli a VGA-t mikor éppen nem fut semmilyen directx alkalmazás.
(legalsó az i-mode, pont azért nem szabad használni mert megfelezheti az fps-t)Engedélyezni BIOSból lehet, a hibásan feltuntetett multi-monitor kapcsolóval. Utána a Virtu, majd az iGPU drivert kell feltenni hogy mukodésbe lépjen.
Elvileg ha nincs grafikus kártya a gépben akkor alapból ez válik elsodlegessé. Ami nem rossz, ha mondjuk garba kell kuldenem a Geforceomat.Remélem késobb ez másnak is segítségul szolgál
-
Vigneau
félisten
válasz
Frenky89 #184 üzenetére
Az volt, de azért örülök neki nagyon. Hiába, mindig tanul valamit az ember. Gondoltam, nem hagyom magamban az infót, hátha más is jár így. Végül is a HD Sentinel elég elterjedt progi, ahogy elnéztem. De muris, hogy én az IRST, majd később a víruskereső és az ütemezett lemezellenőrzés felé indultam el, mint lehetséges hibaforrás. Aztán véletlenül szemet szúrt a HDD hőmérséklet karakterisztika...
-
Vigneau
félisten
-
plekk
tag
Nyílván még nem vennék egyből Ivy-t csak szeretném okosan összeállítani a konfigot hogy ha esetleg nagyon leágazóban lenne a sandy és az ivy meg épp jó árban van akkor váltani tudjak anélkül hogy teljes konfigot cserélnék.
Egyébként az hogy "nem hivatalosan" az azt jelenti hogy nem biztos hogy támogatni fogják? -
Vigneau
félisten
Semmi extra nincs benne, érintetlenek a HDD partíciói. Viszont levettem 3 percre a pihentetést 5 percről és már nem indul újra, csak ha valami miatt használni szeretném a HDD-t. A fene se érti ezt...
SSSSsheef:
Megnéztem, de a lapozófájl az auto beállítás mellett is csak az SSD-t érintette - a HDD-n egyik partíción sem különített el a rendszer lapozófájlt magától. Ezután kézire állítottam, de semmi változást nem tapasztaltam, majd visszaállítottam az eredeti állapotot. Szóval most kísérletezek még egy darabig. -
stm_
tag
Nekem nincs SSD-m bár azért egy fél éves használatból nem vonnék le messze menő következtetéseket. Nyílván butaság SSD-be fektetni ha utána állagmegóvás gyanánt porrá butít mindent az ember és pont ott nem használja (mint pl lapozófájl) ahol nagyobb értelme lenne. Az általános közvélemény az, sőt ez egyes gyártók ajánlásai is, hogy SSD-nél ha van rá lehetőség merevlemezen legyen a lapozófájl. Ezen felül az indexelést stb stb ajánlott kikapcsolni. Szóval ez engem nem érint és nem is akarok állást foglalni ebben a témában.
Gondoltam az áthelyezett lapozófájl a kulcs a "korán" ébredő HDD-re.
-
Calee
csendes tag
A bios-t neztem egybol restart utan, es allandoan 40 fokon allt pontba. Ezert gondoltam hogy hatha valami letiltja 40 foknal ami tenyleg nem sok. A proceszor amugy egy I5 2500k. Lehet valahol allitani ilyesmit Biosban hogy hol tiltson az alaplap? Megneztem a hutot is, teljesen stabilan all rajta.
-
Vigneau
félisten
Nekem max. Excel táblázat megnyitásakor volt duruzsolásom, de az is inkább az AMD-s konfigomnál.
Apropó AMD-ről jut eszembe. Van egy SSD-m és egy HDD-m - előbbin az OS. A korábbi konfigomnál azt figyeltem meg, hogy a HDD kikapcsolt, mikor nem használtam és újraindult, mikor szükség volt rá. Itt viszont folyamatosan megy. Hol lehet ezt beállítani, már ha lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- War Thunder - MMO Combat Game
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Kerékpársportok
- Milyen program, ami...?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest