Új hozzászólás Aktív témák
-
Ediva8
tag
válasz
Kolondrum #775 üzenetére
Egy - két menübeállítás picit módosult,de megmondom őszintén,még nem nagyon néztem,mert nem tuningoltam,csak a memóriákat raktam XMP-profilra,hogy 1600-on menjenek.2500k nekem még elég alapon is,lehet,hogy az Ivihez is optimalizáltak az új Bios-nál,de még jó darabig meghagyom a Sandy-s procimat..
-
F_Zolee
nagyúr
-
Carasc0
őstag
válasz
Kolondrum #510 üzenetére
Nem vagyok kiakadva ha legalább a felére csökken a bootidő mint a HDD esetében!
Boot szerintem mindenkinek fontos, mert nekem feláll a win7 addig lediplomázok mégegyszer. Fontos szempont! De gondolom így is ütni fog!
Oh bocs nem szóltam! Nem fog az kitolódni. A teszt cikkben is 22mp alatt bootolt egy lelakott system amiben még a jövőév is benne volt! Vertex 3-al meg 20MP. Alighanem nekem ez még kevesebb lesz. Nem lesz itt semmiféle kitolódás.
Ja és persze a tesztben is IRST volt fenn
Nem aggódom
SSD-m: Samsung 830 256Gb (tehát ami különösen ajánlottat kapott!)
Igen... ez az 1. SSD a birtokomban!
-
-
rayoliviero
veterán
válasz
Kolondrum #316 üzenetére
Asmediából nem jó sajnos sem a Sata 3, sem az USB 3.
Volt egy külső USB 3 vinyóm és sajnos lassabban teljesített, mint másoknál. Drivert hiába frissítettem a legújabbra, alig dobott a sebességen.
Asmedia USB 3-at még be is vállalnék, mert nem halok bele ha lassabb, de Sata 3-at soha többet, az a fő oka, hogy alaplapot cserélek.Vigneau: Értem. Nem tudom, hogy honnan szerezte az iponos fórumozó azt az információt, hogy baj van ezekkel a lapokkal.
-
embe
nagyúr
válasz
Kolondrum #280 üzenetére
Igazad van, hisz nem véletlen az árkülönbség a lapoknál. Az sem véletlen, hogy a hűtőbordák ott vannak. Ebben tökéletesen igazad van. Egy percig sem vitatom.
AtHoS is felsorolt egy pár különbséget.
Én mint jó ár/érték arányú lapot említettem meg. 2 héttel ezelőttig tökéletesen ( ? ) elvoltam az AMD konfigommal, amihez egy ASRorck extreme lapom volt. Ezen is volt extra hűtés. Na mindegy. haverral konzultálgattam, aztán nagy hirtelen jött az ötlet a platform váltásra.
Eladtam a HD5830extreme karimat. Ebből vettem egy i3-2100 procit.
Először a terv az volt veszek egy lapot, H jelűt, így a proci integrált videovezérlőjét használom, amíg nem lesz lové diszkrét vga-ra. Közben beszaladt egy MSI HD5770Hawk. Megvettem. Elkezdtem a lapokat nézegetni. A terv egy ASRock volt. De a fórumban meg úgy általában kaptam 1-2 negatív visszajelzést. Közben majdnem vettem egy ASUS H61-es lapot, nagyon jó áron, csak az eladó visszalépett. Ekkor kezdtem nézegetni az ASUS lapokat.
Végül találtam ezt az ASUS P8Z68-V LX - 27,700 Ft.-ért. Az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Ha kell, akkor egy esetleges vga cserénél tudom az integrált videó vezérlőt használni, ha esetleg olyan procit vennék, akkor egy kis tuning is belefér.
A frissítésekkel az újabb procikat is tudja majd kezelni. természetesen ha valakinek komoly tuningos szándékai vannak akkor egy komoly P vagy Z-s lapot vegyen! -
Carasc0
őstag
válasz
Kolondrum #289 üzenetére
Sziasztok!
Nos akkor felmerült bennem 1-2 kérdés! Lehet hogy van köztük ami nem ide paszol közvetlenül! Előre is sorry!
- Nekem GTX 570-m van. Milyen jó tudni hogy azért egy I7 2600 jobb mint a jelenlegi CPU-m (I7 940) így ha az nem hajtja ki akkor az enyém még úgyse. Sosem tuningolok tehát és azért 52E Ft-ot megér egy 2600 nem?
- Alaplap terén gondolkodtam hogy tényleg itt az előzőekben említettek alapján jó lehet nekem egy P67-es kategória. P67 is megbízható úgy mint a Z68? Valójában nekem a SATa portok számítanak meg a 22nm. VGA-t még nagyon nem akarok 1-2 évig cserélni, ez bőven jó nekem.
- Ezek szerint a GTX570-hez prímán illene az I7 2600?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Carasc0
őstag
válasz
Kolondrum #280 üzenetére
Nos én sosem tuningolok! Tehát a cél egy új platform amihez szeretnék egy olyan alaplapot amely már a 22nm-re van felkészítve nem beszélve a natív PCI-E 3.0-ról. A tervezett CPU eredetileg egy I7 2600K lenne, de vakarom a fejem mivel nem tudom hogy érdemes-e. Eleve azt nem tudom eldönteni hogy a jelenlegi CPU-m (I7 940)-hoz képest mennyivel gyorsabb és jobb az I5 2500K. Amennyiben jobb akkor felesleges az I7-2600K mert akkor úgy is idővel beinvesztálok egy Ivy-ra. Ezért gondoltam hogy legalább az alaplap legyen valami klassz. Hát a V/GEN3-ba beleszerettem.
Végszó: Tuning részemről nem játszik soha!
-
-
WiZARD
addikt
válasz
Kolondrum #241 üzenetére
fel
P8Z68-V Gen3 -hoz
persze törölt minden bios beállítást, amire azt hittem el van mentve az se volt, lehetett az emlékekből belőni mindent újra.
mintha minimálisan kevesebb fesz is elég lenne most a procinak az eddigi 4.7 ghz-hez, de lehet hogy csak nem teszteltem még eleget. -
Vigneau
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE B760 GAMING X alaplap eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest