- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kanál01 #1173 üzenetére
Én mondjuk alapból úgy telepítettem volna mindegyik OS-t, hogy csak az a tároló van csak rákötve telepítéskor, amire akarom telepíteni.
Miután mindhárom OS esetében ezt meglépem beállítom azt amelyiket a legtöbbet használom. Ezt követően gép indításkor F8 és a megjelenő Boot menüből kiválasztható a másik két tároló is az indításhoz.
Ahogy írod nálad jelenleg hasonló a helyzet, azzal a kivétellel, hogy a két win7-et egy választó menüből tudod indítani.
Teendő: állítsd be azt a winyót alap indításra amelyikről a legtöbbet használod az OS-t (win8 vagy win7ek)
A másik lehetőséget boot alatt nyomott F8-al tudod megoldani.Egyébként elárulod, hogy miért kell 2 win7 egymás mellé ill. ezekhez még a win 8?
3x20k azért kicsit pazarlás szerintem egy gép esetében OS-re, bár ugye nem vagyunk egyformák sem a lehetőségeinkA kiválasztós megoldásra, amit szeretnél nem tudok mit mondani, talán kérdezz be win7 vagy win8 topikba ezzel. Na persze, ha még eddig nem tetted meg
-
AtHoS
nagyúr
válasz
lp640sv #1086 üzenetére
Pedig ez szoftveres gond lesz, ha telepítést követően meg működik.
SSD-s topikban egyébként javasolják, hogy sem chipset sem RST drivert ne telepítsünk, csak abban az esetben, ha gond van.
Tehát az is megoldás lehet, hogy leszeded mind a chipset, mind az RST meghajtót és a linkelt hálókártya drivert telepíted.
Itt a 10-es hibakódra illesztőprogram frissítést javasolnak. Nemsoká kiderül majd nálad, hogy meghozza-e a várt eredményt
-
AtHoS
nagyúr
LAN driver: Intel 82579 Gigabit Ethernet Controller
-
AtHoS
nagyúr
válasz
lp640sv #1083 üzenetére
Milyen OS? Milyen net? Van-e router? Eszközkezelőben ilyenkor van-e problémás eszköz?
Nálam P8Z68-V Pro (nem gen3) win8 pro x64 alatt routerrel osztott net mellett néha előfordul, hogy rendszerindításkor hibát dob a hálózati kapcsolatra. Eszközkezelőben ilyenkor a hálókártyánál problémát jelez. Ha ráindítom a hálókártya telepítőjét megjavul, még mielőtt a tényleges telepítéshez elérnék, így félbe is hagyom a telepítést. Utoljára hagytam "lógni" a gépet ilyen állapotban és kis idő múlva magától rendbe jött.
Ez 2-3 havonta jelentkezik véletlenszerűen, de legutóbb leszedtem egy újabb meghajtót, hátha nem jelentkezik többet. No meg amúgy is itt a nyakunkon a 8.1, tehát lehet az is belejátszik majd a történetbe. -
AtHoS
nagyúr
válasz
krisztyann #1071 üzenetére
BIOS-ban nem tudok segíteni, nem GEN3-as a lapom ill. nem is tuningoltam eddig vele
-
AtHoS
nagyúr
Jók azok a ventik. Én a helyedben
kerítenék egy ventiszabályzó "kütyüt" és arra kötném a ventiket, így nem a lap szabályozná.
Persze ez plusz költség és a ventiszabályzó felszereltsége válogatja, hogy mennyit kérnek el érte.
Nekem pl. egy 5.25"-os Scythe Kama panel van beépítve, amivel kézzel szabályzom a házban lévő ventiket. Persze a ventik fordulat visszajelzése is működik, mert a fordulat érzékelő vissza van vezetve a lapra.
Mivel elég tág tartományban szerelik fel az ilyen paneleket különböző fícsörökkel lehet válogatni erősen közülük.
Persze a venti csere talán egyszerűbb megoldás
-
AtHoS
nagyúr
Az új hűtőhöz 3 pines csatlakozójú a venti?
Ha igen, akkor jó lenne tudni, hogy pwm-en kívül tudja-e a lap feszültséggel szabályozni a ventit.
Elméletileg (kézikönyv alapján) a CPU fan profil silent vagy manual állásában lehet elérni az alacsonyabb venti fordulatot. Persze 3 pines venti esetén csak akkor, ha képes a lap fesz alapú venti szabályozásra -
AtHoS
nagyúr
Szerintem itt már közbe szól, hogy a különböző ventiknek más-más tápellátás szükséges. Mondjuk PWM-nél elvileg érzékelnie kell a venti fordulatszámát, de hát ugye mit lehet tudni.
Amúgy a 600-as fordulat ami be volt állítva az szerintem az elfogadott legalsó fordulatszámot jelenti, ami alatt beszól, hogy probléma van a CPU hűtővel.
Viszont amit bemásoltam beállítás ha 100-as értéken volt és a cél hőmérséklet 50-re volt lőve, akkor nem tudom miért nem pörgette max-on a ventit.
Egy lehetőség még van, mert a könyvben háromféle cél típus van megadva venti üzemelésre. Próbáld meg átállítani Turbo-ra, mert azt írja itt keményen pörgettyűzi a ventit. Nem tudom most milyen beállításon van ez nálad.
Amúgy pont ilyen lapom van nekem is, de vizezve a proci, így tesztelni sajna nem tudom, hogy nálam mit mutat
-
AtHoS
nagyúr
A kézikönyv 92. oldalán írnak pár okosságot CPU ventiszabályzás témában.
pl.
"CPU Fan Max. Duty Cycle(%) [100]
Use the <+> and <-> keys to adjust the maximum CPU fan duty cycle. The values range from 20% to 100%. When the CPU temperature reaches the upper limit, the CPU fan will operate at the maximum duty cycle." -
AtHoS
nagyúr
Olvasgattam pár helyen és olyan infók terjengenek, hogy Intel bácsi csak az új chipkészletes lapokon engedélyezi RAID0 esetén a Trim-et
"How is it possible, that Intel developed an amazing feature like "TRIM in RAID0" to full functioning, but enabled it just for their newest chipsets?"
Módosított BIOS-okat készített egy srác Asus, Asrock és MSi lapokhoz, melyekbe integrálta az Intel RAID OROM 11.6.0.1702 verzióját: [link]
Itt lehet csemegézni még infókból [link]
-
AtHoS
nagyúr
Raid Rom BIOS-ra írják, hogy:
"The raid rom is ver 11.2.0.1527 and doesn't support trim as I understand"Viszont találgatják, hogy talán a P8P67 lap BIOS frissítésénél olvasható infók érvényesek a P67/Z68 sorozatnál is
P8P67 BIOS 3602
1.Improve system stability.
2.Enhance compatibility with some USB devices.
3.Fixed Nvidia GTX 680 hang when runing with UEFI driver.
4.Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-usSzerk.
Képet linkeltek a visszatért Additional Turbo Voltage BIOS menüpontrólUtóbbi kettőhöz[link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
JSHammer #817 üzenetére
Ha van lehetőséged, akkor egy másik winyóra (hogy a mostani "bejáratott" rendszeredet ne érintse) megnézheted egy tiszta win telepítéssel USB3 driver nélkül (mivel írtad, hogy annak frissítése után került elő) mit mutat a probléma tekintetében
Ha itt is jelentkezik, akkor kérdezz rá a boltnál még mielőtt szétkapnád a gépet, hogy találkoztak-e ilyen jelenséggel.
Illetőleg azt is kérdezd meg, hogy mi a menete a probléma megoldásának, mert részemről innentől garis ügyintézésnek néz ki. -
AtHoS
nagyúr
válasz
JSHammer #815 üzenetére
USB3-as drivert telepítettél?
Én mondjuk kikapcsoltam BIOS-ból a USB3 részt, mivel nem használom.
Ha még mindig jelen lesz nálad a probléma, akkor megnézheted, hogy leszeded a winről a USB3 drivert és kikapcsolod BIOS-ban.Persze így nem is tudod használni, de legalább meg tudod nézni, hogy USB3 nélkül használva a lapot is megmarad-é a probléma.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
JSHammer #812 üzenetére
Ezt megpróbálhatod, hátha: disabling PLL Overvoltage in BIOS
-
AtHoS
nagyúr
P8Z68-V Pro laphoz tegnap rakták fel a 3402-es BIOS-t. [link]
Májusban ez már a második
P8Z68-V PRO BIOS 3402
1.Improve Improve system stability.
2.Enhance compatibility with some USB devices.
3.Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us -
AtHoS
nagyúr
Kösz az infót
RST vezérlőt is felrakta vagy csak a drivert belőle?
Úgy emlékszem, hogy előző lapomnál (P8p67) RST volt feltéve (driver+vezérlő) és ott volt egy külön Inteles progi, amiből lehetett kezelni a leválasztható maghajtókat.Mivel nem kívánok RAID-et használni, így a vezérlőt nem telepítettem csak az AHCI drivert belőle, de innentől nem jelent meg a kis wines ikonka az óra mellett a leválasztáshoz, szóval szivacs volt. [link]
W7 x64 HP OS alatt -
AtHoS
nagyúr
Sima Intel meghajtó van nálam telepítve.
Ha felrakom az IRST meghajtót, akkor az e-sata-ra csatolt külső winyókat nem tudom leválasztani (mivel nem jelenik meg a leválasztási ikon), szóval inkább nem kérek az IRST-ből, mivel amúgy sem kell számomra raid.
szerk.
Amúgy mit is értesz "beledrótozás" alatt? Azt láttam, hogy a letölthető zip fájlban ott az IRST telepítője
-
AtHoS
nagyúr
Na, itt szépen látszik, hogy 1866 MHz-en üzemel a modul.
Mivel az AIDA is ugyanazt a "hülyeséget" írja az SPD -> Memória sebessége részen, mint az Asus progi a MaxBandwith-nál, így szimplán be kell tudni a Corsair modulba "égetett" kiolvasott infónak.
Aktuális működési paraméterre semmi érdemi információval nem szolgál.
Első körben vedd vissza alapra a procit és nézd meg úgy is produkálódik.e a jelenség.Ezzel tudod kizárni a tuning általi esetleges problémákat.
-
AtHoS
nagyúr
Linkelhetnél egy képet az AIDA Számítógép -> Túlhajtás oldaláról, ahol látszik a CPU sebesség alatti Memóriabusz értéke.
Az SPD infókat megnéztem most én is AIDA-ban, de felül és alul ugyanúgy 1600 MHz olvasható (1600 MHz-es XMP-s G-Skill memó van a gépemben). A fentebbi Memóriabusz értéke pedig 800 MHz, ergo valóban 1600 MHz-en üzemel a memó.
-
AtHoS
nagyúr
Hmm.. eléggé "jól" sikerült akkor összeszerkesztened az első megfogalmazást, ha tényleg 1866-ot mutat az AI
Amúgy meg a MemOK! szépen belőtte 1333MHz-re a memót, ezért is jelez az Asus progi ennyit (bár írhat hülyeséget is)
Ha XMP-sek a memók, akkor én beállítanám az XMP profilt és nem nyúlnék egyéb memó beállításhoz
-
AtHoS
nagyúr
válasz
spiderwti #535 üzenetére
Pontosan miyen a memkited? [pl. ilyen?]
Ha igen, akkor picit problémás a helyzet, mert 1,65V kellene neki hivatalosan az 1600MHz-hez és ez magasabb, mint amit az Intel megadott az SB-khez.
Kis figura memó ügyben [link]
Szerintem memó miatt van probléma, bár nem biztos, hogy igazam van
A lapon található MemOK! gomb segíthet azért kompatibilisen belőni, ha kézzel nem sikerül rendesen beállítani BIOS-ban
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Hmm.. ez érdekes
Eddig nem is vettem észre, hogy az eszközkezelőben ilyen beállítást is lehet eszközölni.Meg is néztem mi újság van nálam billentyűzet ügyben, ugyanis én arról nem tudom éleszteni alvásból a gépet.
Az egérnél szépen írja a típusát, meg minden az eszközkezelőben, de a billentyűzetnél csak ennyit: HID Keyboard Device. Ebből viszont 4 is szerepel egymás alatt, melyek közül az egyiknél van Power Management fül és engedélyezve van az ébresztésLehet, hogy billentyűzet driver probléma miatt nem tudom G15-ről ébreszteni a gépet?
Jelenleg a régi kialakítású 3.06-os Game Panel-t használom és nem a csicsás jól elb.szott Gaming Software-t.
Szerk.
Füge007Összefutottam tavaly egy géppel, ami hasonlóan élesztődött fel, mint most a tied. Ott BIOS-ban kellett kikapcsolni a hálókártyával való élesztés lehetőségét. UPC netről Digire váltást követően jelentkezett a probléma.
-
AtHoS
nagyúr
Igaz, ha beállítod az XMP profilt, akkor a Memory Frequency-nél automatikusan beállítja a megfelelő órajelet
Az XMP profilban nem csak a működési frekvencia került eltárolásra, hanem több egyéb a memória működésére hatással levő paraméter is: időzítések, működési feszültség
embe
Vannak gyári maximum értékek, de ugye ezek általában inkább korlátozások, hogy a user vegye a drágábbat.
ph!-n egész jól kielemezték a Core i3-2100 prockót, ahol a következőket írták:
A procinak inkább a memó feszültség túlzott emelésétől lehet baja
-
AtHoS
nagyúr
Ha XMP-s a memód és ezt megcsinálod:
"ne kézzel állítsd be az órajelet, hanem válaszd ki az XMP profilt hozzá az oldal tetején lévő Ai Overclock Tuner beállításnál. A Memory Frequency beállítást pedig tedd AUTO-ra"
, akkor igen, 1600MHz-en fog működni.
Na persze ezt a BIOS Advanced módjában az Ai Tweaker menüjében kell megejteni
-
AtHoS
nagyúr
Jól látod
"Includes XMP performance profile"
Én XMP profilt állítanék be BIOS-ban
Carasc0 #481
A memória "független" a proci órajelétől, "FSB"-től.
Amit FrostyBoy84 linkelt memó adatlapot, éppen Corsair Vengeance 1600MHz-es kitHa neked is ilyen van, akkor ne kézzel állítsd be az órajelet, hanem válaszd ki az XMP profilt hozzá az oldal tetején lévő Ai Overclock Tuner beállításnál. A Memory Frequency beállítást pedig tedd AUTO-ra
Jenő76 #486
nah akkor ehhez még kellene valamiféle USB3 hosszabbító kábel a házbelsőn kívüli használathoz, ami tovább drágítja.
Komfortosság miatt csak akkor érdemes ilyet venni, ha maga a ház előlapi kivezetése egyből erre köthető (vannak ilyen házak, ahol az alaplap hátlapi kivezetését az előlapra így oldják meg pl. CM 690 első széria, bár az csak USB2) vagy pedig a házon belül közvetlenül rá lehet kötni a használni kívánt eszközt. Mondjuk ilyen egy sem ugrik be per pillanat ami USB3-at igényelne feltétlenül
Szerk.:
Virtu d-Mode teszt VGA rásegítés ügyben: [link] -
AtHoS
nagyúr
Helló!
A memóriával igazából két lehetőséged is van:
- beállítod kézzel 1600 MHz-re (sajnos nekem ezzel nem sikerült az 1600-as Geil-eket működésre bírnom, de a MEMOK! gomb a lapon bevált utána)
- másik lehetőség pedig, hogy XMP profilt állítasz be (már ugye, ha a memó XMP-s. Na így már simán jól üzemel nálam a Geil 1600 MHz-en)
Az iGPU-t a BIOS Advanced részén egy külön menüpontban tudod kapcsolgatni: Advanced -> System Agent Configuration alatt.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
The.Grobber #426 üzenetére
Nekem nem Gen3-as a lapom és nem tapasztaltam ilyen lenemállós problémát. Persze nálam nincs telepíve az Intel RST driver, szóval valószínű, hogy ezért
-
AtHoS
nagyúr
Na kicsit belefeküdtem a proci tuningba és átbuheráltam a BIOS beállításokat.
Mivel az i5-2500k alap turbo 3700 MHz-e elegendő számomra, így alul feszelés történt.
Offset - 0.175V -ot kapott a proci, ezáltal IDLE 0.816 V, Load 1.080...1.112 V (98%-ban 1.080 V) + még ugye az egyéb BIOS beállítgatások megtörténtek- Limit CPUID Disabled
- Execute Disable Bit Disabled
- Virtualization technology Enabled
- EIST Enabled
- Turbo Enabled
- C1E Enabled
- C3 report Disabled
- C6 report Disabled
- Power limitek mind AUTO
- Load line calibration Regular
- VRM frequency AUTO
- Phase control manual
- Phase .... Ultra fast
- CPU current capab. 100
- VCCIO 1.0875
- CPU PLL 1.65000
- PCH 1.070iGPU kikapcsolva
18..19 fokos szobahő mellett (épp szellőztettem a szobát)
IDLE (1600 MHz) maghőfokok 24...28 fok, terhelve (IBT 5 kör alatt) maximum maghőfokok: 44, 47, 49, 47Teljesítmények
CPU Packages max. 98W 48 fok
IA Core max. 92W 48 fok
GT Core max. 0.21W 37 fokSajnos a fogyasztásmérőt nem néztem meg mennyit mutat terhelve. Most zenelejátszás és netezgetés közben 98..100W-ot mutat konnektorból felvett teljesítményre (monitor nélkül). IDLE mondjuk nem sokat csökkent a fogyasztás. Ha emlékeim nem csalnak, akkor előtte 105W magasságában tartózkodott a fogyasztás.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Atti1112 #367 üzenetére
Üdv a klubban
Én kikapcsolva tartom az i5-2500k GPU-ját
A CoreTemp progi szépen kiírja az óra mellett a számodra érdekes hőfokot
Elég sokat használod az "egyenlőre" szót, de a szövegkörnyezetből látszik, hogy helytelenül írod.
Az egyenlőre szó annyit tesz, hogy ugyanakkora részre, darabra, szeletre, stb... osztani.
Amit Te szerettél volna azt az egyelőre szóval szokás leírni.Bocs a nyelvészetért, de ezt a két szót itt ph!-n a fórumozók kb. 80%-a folyamatosan keveri/rosszul használja, holott teljesen más jelentéssel bírnak.
-
AtHoS
nagyúr
Igaz nekem a sima P8P67 volt csak Pro nélkül, de nagyon meg voltam vele elégedve.
Már mondjuk azon kívül, hogy a lapcserébe belejátszott bizonyos rejtélyes rendszer fagyás. No persze kiderült, hogy nem lap gond volt, hanem a használt védelmi szoftver újabb verziójában a reklám védelmi rész okozza a problémát.
Tuning P67-tel sem volt, meg a Z68-al sincs eszközölve. Viszont pikk-pakk volt a rendszer, bár ehhez hozzájárul erősen az SSD is.
-
AtHoS
nagyúr
Jól látod. 1 hónapos korában vettem át a lapot úgy, hogy nem volt még kibontva a dobozából.
Erősen 40k alatti összeget (akkor annyi volt az összes pénzem) adtam érte és egy P8P67 lapot cseréltem le vele.
Igazából a P8P67 is bőven jó volt nekem, de tényleg kihagyhatatlan volt az ajánlat, még, ha utána "zsíroskenyerezni" kellett is -
AtHoS
nagyúr
Jó az a lap. Nekem pont ilyen van.
Viszont az ára már annyira nem tetszik. 55k? Brr... Kiráz a hideg, ha rágondolok ennyiért kellett volna megvennemmég akkor is, ha BF3-at dobnak mellé.
Ami igényeket leírtál számodra fölösleges ilyen drága lap.
P8P67-es topikban Ivy képes, CF+SLI ready lapot sikerült 32...35k magasságában ajánlani, igaz nem Asus. Bár azon is "csak" 6 sata port van. -
AtHoS
nagyúr
Nézegettem az ivy képes lapokat, melyeken 6-nál több Sata csati van.
Egy Gigát láttam legolcsóbban 8 sata csatival [link], de ez is majd 31kViszont mivel tuningot nem akarsz, így egyből dobja magát, hogy keresd meg a legolcsóbb Ivy képes lapot, melyen van 6 sata port és ebbe dobj bele egy Raid kártyát, amit 3-4k magasságában már lehet kapni. Procinak vegyél egy nem K-s 2600-at, ha később úgyis Ivy lesz a lapban ráadásul úgysem tuningolsz, akkor pár ezret nyersz így is.
Lapból szerintem H67, P67 is szóba jöhet, ha úgysem tuningolsz.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
LivingColour #287 üzenetére
Intel speckó szerint 1.5V-os memvezérlő van a prociban ezért ajánlgatják az 1.5V-os memókat. A magasabb fesz a proci halálához vezethet.
Ám nézd meg, hogy a memód bírja-e 1.5V-tal az 1600-as órajelet, ha nem, akkor két lehetőséged van.
1. visszaveszed 1333-ra és megy 1.5V-on (teljesítményben nem lesz veszteséged, benchmark progikon kívül nincs jelentősége a memória sebességnek)
2. megnöveled BIOS-ban a VCCIO feszültséget 1.15...1.2 magasságára. Hogy miért? [link] -
AtHoS
nagyúr
- 2db x16 slot, melyek 2x8-ként tudnak működni így nVidia Quad SLI is működhet a lapban
- van rajta e-sata csati az extra Jmicron vezérlőnek köszönhetően
- Intel LAN realtek helyett
- bluetooth
- jobb, ALC892 hangkütyü Blu-ray audioréteg tartalomvédelemmel
- 4 USB3 vs. 2 USB3
- 16 fázisú digitális tápellátás vs. 4+2
- win alól változtatható feszkók Digi+ VRM progival
- VRM hűtés jobb
- 6 venticsatlakozó a lapon vs. 4
- 2-vel több USB2 a hátlaponFelületesen ennyi kb. a különbség. Persze az árcédulán kívül
-
AtHoS
nagyúr
No, csak dobálják sorban kifelé az új BIOS verziókat
P8Z68-V PRO lapnál nem kis ugrás jött, ugyanis 1101-et 3203 követte [link]
"1.Improve system stability.
2.Improve memory compatibility.
3.Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us
* Enable support for Intel Next Gen 22nm Processor E1 stepping MP version CPU."
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Hát, ha szerinted elbírja, akkor mindet oda, hogy elbírja
De tényleg, ez a legpontosabb ajánlás a beállításokhoz, mivel minden proci más és más.
Nézz be szerintem Sandy topikba [link] és olvasgasd a hozzászólásokat a tuning beállítások felfedezése érdekében, hogy milyen órajelhez átlagosan milyen beállításokat használtak.Mod:
Kiindulási alapnak
pl. itt egy 4.8GHz-es [link]ez meg 4.6GHz [link]
Ez pedig elég szájbarágós segítség OC-hez: [link]
De mondom, a Sandy topik legelső hozzászólásában találsz még érdekes dolgokat
-
AtHoS
nagyúr
Adataimnál látható tuning mentes konfigot visz egy FSP Everest 400W-os tápegység
Furmark + IBT 3 thread esetén konnektorból 370..375W-ot sikerült max. mérni, tehát 320W környéki "hasznos" fogyasztás realizálható nálam.
Ebből már ki tudsz indulni, de szvsz. simán viszi a felvázolt konfigod.
-
AtHoS
nagyúr
LOL már miket nem találok. Gondoltammegnézem már a különbség a sima és a Gen3 lapok között, erre belefutottam ezen infókba. Jó lesz megjegyezni, bár nem volt szándékomban egyikre sem ATAPI meghajtókat kötni:
Marvell® PCIe SATA 6Gb/s controller : *2
2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blue
JMicron® JMB362 controller : *2
1 x eSATA 3Gb/s port(s), red*2: These SATA ports are for data hard drivers only. ATAPI devices are not supported.
Szóval e-sata-ra és a 6GB/s-es Marvell csatikra nem lehet tenni ATAPI meghajtókat ill. tenni lehet csak nem működnek rajta
Mod:
Ja, basszus micsoda árak vannak most lapoknál. Csak lestem, hogy majd 20k-val többet kérnek ilyen lapért, mint amennyiért sikerült megvennem -
AtHoS
nagyúr
No majd melóból hozok haza egy USB-s billt (sajna tartalékban csak PS/2-es van)
Amúgy teljesen mindegy milyen USB portra van dugva. Egyikben sem ébreszt. BIOS reset után sem, pedig ott már azért ha lenne valamilyen BIOS beállítás erre csak rendben kellene lennie. Gondolom másnak nem volt ilyen problémája, szóval alap BIOS beállításnak csak jónak kellene lennie.
Viszont mivel van USB HUB a billentyűn és, ha az egeret ide kötöm be, akkor az egérrel sem tudom ébreszteni a gépet. Illetőleg rég óta úgy használtam az egeret, hogy a billbe volt dugva. Aztán mikor a P67-es lappal előjött a jelenség javasolták, hogy nézzem meg egérrel az ébresztést úgy is, hogy nem a billbe van bedugva.
Na azóta nem eget verő a probléma, mivel egérrel csak fel tudom ébreszteni (ehhe.. nem kell lehajolnom a ház bekapcsoló gombjához
)
Csak azért elég érdekes ez a dolog és szeretnék rájönni a nyitjára, de igazából kifogytam az ötletekből
-
AtHoS
nagyúr
Azóta szórakozik, mióta tavaly nyáron SB-re váltottam. Előtte nem volt gondom ezzel.
P8P67 lappal is ugyanez volt, meg most a P8Z68-V Pro-val is.BIOS-ban sok mindent nem matattam. Igazából csak azokat a hardver részeket tiltottam le, melyeket nem használok. Integrált hang, jmikron vezérlő, stb.. Még csak tuning sincsen, csak memó lett XMP-vel 1600-ra átállítva
Viszont ugye P5K Premium Wifi/AP 775-ös lappal nem volt gond a váltás előtt, meg korábbn még jó pár lappal sem tapasztaltam ilyet.
Szóval fogalmam nincs mi lehet, de előbb-utóbb átdobom egy másik gépre aztán meglesem ott mit mutat a bill. Ráadásul nem is egy olcsó "gagyi" bill. Logi G15 igaz már nem mai darab, még legelső szériás bezárható LCD-vel és 18 makrózható gombbal. -
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Van egy Asus P8Z68-V Pro lapom és egy Logitech G15 billentyűm, ami még a legelső szériából való (18 programozható gombbal, becsukható LCD kijelzővel). Nos a lényeg, hogy ha elküldöm alvásba a win7 x64 hp-t, akkor a billentyűvel nem tudom éleszteni a gépet. USB-s egérrel egyből ébred.
Előtte egy Asus P8P67 lapom volt és ugyanezt a tünetet produkálta. Viszont gépfejlesztés előtt egy Asus P5K Premium wifi/AP lappal még rendben volt az ébresztés. Miután megtörtént a platformcsere kezdtem csak tapasztalni ezt a "kényelmetlenséget".
Jelenleg 0606-os BIOS van a lapon és nincs tuning a gépen. A PLL overvoltage dolgot már a P67-es lappal is elszórakoztam mindhiába és itt sem segített ráadásul ugye egérrel simán ébred S3-ból. Az is mindegy melyik USB-be dugom a billentyűt, egyikben sem tudok róla ébreszteni
Valakinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- LEGO klub
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest