- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusik
tag
válasz
F_Zolee #1374 üzenetére
1 hosszú 2 rövid sípszó, 1 hosszú 3 rövid sípszó: videokártya hiba - A BIOS nem tudja elérni a videokártyát. Elképzelhető, hogy a kártya nem csatlakozik megfelelően a slot-ba, rosszabb esetben a memóriája hibás. Esetleg alaplapi hiba is okozhatja, de nem ez a jellemző. Netről másolva. Jumper helyén ramokat is seréltem
-
tusik
tag
válasz
F_Zolee #1372 üzenetére
Memory remap engedélyezve van.
CPU-t cseréltem is i5-2400s volt itthon azzal is ugyan ez a helyzet. De visszaraktam a 2500K-t semmi változás jó irányban. Lehet elszállt a GPU? Ha nincs benne VGA akkor csippan 1 hosszút és 3 rövidet. Ez aggaszt, rendszerhibára utalna.
1 hosszú 2 rövid sípszó, 1 hosszú 3 rövid sípszó: videokártya hiba - A BIOS nem tudja elérni a videokártyát. Elképzelhető, hogy a kártya nem csatlakozik megfelelően a slot-ba, rosszabb esetben a memóriája hibás. Esetleg alaplapi hiba is okozhatja, de nem ez a jellemző. -
mzsolty87
csendes tag
válasz
F_Zolee #1365 üzenetére
Ugy értem, hogy valaki vett, vagy akart venni már ekkora méretű vinyót és talált a neten olyan oldalt ahol konkrétan leírják, hogy egy egy alaplap mekkora méretig ismeri fel a merevlemezeket. Vagy egyedül én vagyok az egész fórumon, aki ekkora vinyót akar venni??
Tudom hülyén fogalmaztam meg, de sztem érthető a problémám. Nem akarok feleslegesen kidobni ennyi pénzt az ablakon ha esetleg mégsem fog működni. -
Vimi 90
tag
válasz
F_Zolee #1360 üzenetére
Újból üdvözölném a laptulajok topicját, a problémámra szeretném leirni az orvoslást, hátha másoknak is segitség lehet, de röviden összefoglalom a tapasztaltakat és a megoldáshoz vezető utat.
Röviden számos probléma ütötte fela fejét, cpu, gpu melegedés, nem kicsi hanem nagy mértékben, teljes usage-ben pörgött bármilyen videókártya a lapban, a procim tuning opció teljesen eltűntek a biosból, illetve az iGPu-t sem látta v kezelte, ha nem volt benne videókártya alaplapi led égett h nincs gpu, illetve csak 1333-n akart ramokat futtatni, sehogy máshogy és 16 gb-nál többet nem látott. Proci ram csere megvolt még tápot is cseréltem, és mindent amim van leteszteltem más gépben, szóval le lett szűkitve a kör.
Biosom alapból a legújabb volt, de downgrade upgrade sorozatok után, szinte mindet kipróbáltam sem volt áttörés.
Ezután már kezdtem feladni, hogy a lap meghalt, de még egy utolsó reménysugár volt egy másik bios chip, illetve a meglévő teljes újraírása, utóbbira esett a sor egy aprós kollega segitett, nem akarok elkiabálni semmit de a legtöbb felmerülő problémámra megoldást adott a bios újrairása, elvileg valami windows frissitéssel jöhetett valami aranyosság amivel a biosba is bele tudtak úgy irni ami nem volt előnyös számunkra, számomra.
Elsősorban azoknak szól akik már lemondtak vagy lemondani készülnek az alaplapjukról, hogy van megoldás, azoknak akik pedig a jövőben lesz hasonló problémájuk talán támpont lehet a tapasztalatom, azoknak akik pedig itt segitettek támogattak ezuton is köszönöm a közreműködést. -
Vimi 90
tag
-
-
firstman3333
tag
válasz
F_Zolee #1333 üzenetére
Nem a lap volt érdekes,és ha olvastad a cikket akkor tudod azt is hogy nem én voltam az egyedüli akinek ilyen problémája volt. Valamiért a biosokból tűntek el bizonyos funkciók. Nem tudom hogy mi lehetett az oka,az viszont biztos hogy nem normális dolog. Jelenleg kivétel nélkül minden működik,illetve eddig úgy tűnik.
A tiédnek milyen nyűgje van? -
firstman3333
tag
válasz
F_Zolee #1331 üzenetére
Tudom,de nem is akartam túlságosan nagy oc-t,mindössze a turbó órajeleket emeltem minden magra 40-re. Inkább a tudatlanság volt idegesítő,mivel egyszerűen el sem tudtam képzelni hogy mi történhet. Azt hittem hogy valami a lappal nem okés. Egyébként már erősen fent állt a lehetősége annak hogy megy a kukába és veszek helyette egy gigát vagy asrockot. Féltem hogy bedöglik és esetleg valamit magával visz.
Eddig egyébként egyáltalán nem fogadta a kézzel beállított értékeket. Sem az xmp értékeket,sem a feszeket,sem pedig az órajel változtatást. -
firstman3333
tag
válasz
F_Zolee #1328 üzenetére
Hihetetlen,de sikerült! Ennek a videónak a segítségével sikerült visszaállítanom egy régi biost,ebben meg van az összes funkció,és nem mellesleg akadás nélkül fut. Le van írva egy cikkben is a megoldás,azonban ezen nem tudtam elmenni.
Sikerült megcsinálnom a legújabb biossal is a javítást,azonban az valahogy nem akart tökéletesen működni. Visszakapta a funkciókat,de akadozott az oc menü,illetve nem fogadta el az xmp profilokat,valamint overlocking failed hibát dobott mikor megpróbáltam kicsit húzni a procit.
Jelenleg a régi bios van fent,tökéletesen működik és egy csomó hibától megszabadított.
Megvan az összes beállítási lehetőség,elfogadja az xmp-t,megy az oc gond nélkül,nem akad meg a windows és az aida?? betöltés közben,meg lett az igp.Még szerencse hogy valaki foglalkozott ezzel a témával ha már az asust nem érdekelte....
Ja,és persze mint mondtam,a bios EZ-móddal,illetve win alól történő oda-vissza frissítése nem oldott meg semmit. -
firstman3333
tag
válasz
F_Zolee #1328 üzenetére
Meg fogom próbálni,mivel már nagyon érdekel hogy mi lehet a háttérben.
Lehet hogy valami előző non-k proci miatt jegyezte meg ezeket a beállításokat? Ámbár,azt hozzá kell tennem hogy azóta többször is kivettem a processzort is,illetve a bios oda-vissza frissítések miatt sem kellene hogy valami még benne legyen. Üresen viszont nem volt még elem ki+clr cmos. Meglátjuk.
Bánom hogy az Asus mellett döntöttem,ez az első ilyen lapom. Ezelőtt volt MSI,Intel,Giga,Abit....azok mindig azt tudták amit tudniuk kellett! Főleg meg a Gigabyte-ok. Kicsit elrettentem mert azt írták több helyen is hogy a Giga nem volt valami fasza 1155-ben,de nem hinném hogy ennél rosszabbul jártam volna vele. -
firstman3333
tag
válasz
F_Zolee #1326 üzenetére
Csináltam néhány képet,mivel az f12 megnyomásánál mindig kidobta hogy válasszam ki a pendrive-ot,csak éppen lehetőséget nem adott rá.... Azt látom hogy hogyan is kellene kinéznie a biosnak,a lap ph-s tesztjében is van pár kép róla,illetve máshol is lehet találni bőven. Már nem csak azért idegesít a dolog hogy nekem nem megy,hanem azért is hogy egyáltalán hogy változhat meg egy bios ilyen módon. Jelenleg sem oc,sem pedig igp.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] -
firstman3333
tag
válasz
F_Zolee #1324 üzenetére
A biost cserélgettem,visszamentem amíg csak engedte,most pedig a legfrissebb van fent.Egyik sem hozott sikert. Default,reset,stb. megvolt,de semmi. A teljes beállítás alatt mit értesz? Advancedben módban próbáltam,Ai tweaker,illetve advanced menükben.
Van valami bevált dolog arra hogy esetleg vissza tudjam rakni a régebbi biosokat? A lehetőségek amiket találtam elég megkérdőjelezhetőek. -
Baryka007
addikt
válasz
F_Zolee #1311 üzenetére
Igen, én is ezt olvastam a weblapon róla. Hmm, most tervezek felsőbbik platformra váltani úgyis... Z170 vagy ha nagyon jó lesz a fizu 270 re... Esetleg B250 is elmegy, bár azoknál szinte biztos nem lesz x8+x8 mód. De próbálok olyan lapot választani, ami 2x x8 módba tud üzemelni CF ben legalább
Amúgy létezik olyan deszka ami tud 2x x16 3.0 -át ?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
F_Zolee #1291 üzenetére
Az még rendben is lenne, de miért nem tudom a szorzót állítani, illetve visszakapcsolni az alaplapi VGA-t? Kipróbálni meg nem tudom mással, de ha így marad akkor ez lesz a multimédiás (internetes) gép. Egyébként kipróbáltam másik VGA-val, az AW simán futott fix. 60 fps-el, hiba nélkül. Most is erről írok, ezért nem értem, hogy ha minden tökéletesen megy rajta, akkor ezek (a K-s funkciók) a dolgok miért nem elérhetőek.
-
Kean_Sorbo
őstag
-
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
F_Zolee #1282 üzenetére
Nem indult az alaplapi VGA-val. Igen visszaállítottam.
Mind a négy modult látja a lap, illetve a CPU-Z, de csak 4Gb-ot ír a BIOS.
Mindegyik slot-ban bármelyik memória, de egyszerre csak egy bankot használ. Egyszerűen nem értem.Egyébként minden menüpont megvan, de csak 33-ig engedi állítani a szorzót.
-
xrvman
őstag
válasz
F_Zolee #1260 üzenetére
Beszedák!
Azért egy 3 éves, nem low end laptól elvárná az ember, hogy legyen Windows 10 driver hozzá. Ezt annak fényében mondom, hogy ez az alaplap szinte még forró volt, úgy került le a gyártósorról, mert még csak alig lehetett kapni.
Emlékszem rá, várni kellett, hogy Magyarországon kapható legyen a P8Z68-V/GEN3 -
pakfong
tag
válasz
F_Zolee #1248 üzenetére
Egy délutános telepítgetés után végre működik és a sebesség is megvan, ha a kb 100 megás sebességet annak vehetjük. 4,25 gigát 42 sec alatt másol át. Ugyanazt a fájlt usb 2.0-n 134 sec alatt (33 megás sebesség kb).
Az alaplaphoz tartozó 3 db usb 3.0-ás driver ami a honlapon van nekem nem működik. Az itt található usb 3.0 boost-al viszont működik (csak jelenleg nem tudom miért nem lehet letölteni). De ebből is csak az AiSuite II. UASP kompatibilis eszközöm meg egyelőre nincs.
Gondoltam leírom, hátha vki belefut ugyanebbe, mint én. -
Chase
csendes tag
-
JSHammer
tag
válasz
F_Zolee #1167 üzenetére
hali
tegnap a teszt után megfagytam:S
a tápra rámértem az jólvan
többféle temp progival néztem az is ok:Sa memtest is jó
a cpu-nek nemigen lehet baa mert az lényegében vagy jó vagy nem:S
csak a mobo maradt , de az meg össze vissza csinálja ezt, és ha meg a bolt fél óra alatt leteszteli nem csinal semmit akkor meg jön az hogy nem cserélik ki, pedig ennek a gépnek 2 év alatt 10-ed ennyiy baja nem volt mint december vége óta:S
-
-
rob83
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Spórolós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest