- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz
Pyttawrx #32852 üzenetére
Hát, eddig azzal meg volt elégedve szóval legalább nem lesz negatív a váltás.
Esetleg egy Acer Aspire 5 A515 megérne +40 ezret, ebből a szempontból mennyivel lenne jobb szerinted?
-
paolinho
őstag
válasz
Pyttawrx #32824 üzenetére
Köszi szépen a segítséget mindkettőtöknek!
Próbálkozom ezzel a Live Linux-szal, de az a helyzet, hogy nem vagyok képben ezzel a rendszerrel. Ha a Settings alatt nem látok kamerát, az jelentheti, hogy nincs meg az eszköz?
Vagy ha nem ennél a menüpontnál, akkor hol, vagy hogy tudnám megnézni, hogy itt működik-e a kamera Linux alatt? -
swoody
senior tag
válasz
Pyttawrx #32705 üzenetére
Nah igen, pedig ugyan az fo tipusa (s533).
Annyira idegesito, hogy milliofele variacio letezik, vagyis az igazabol egy nagyon jo dolog, de az amikor a gyarto a sajat oldalan nem kozli, hogy egy adott tipus pontosan miben mas es ok sem listazzak ki tipus szerint rendesen, az mar fleb@sz. Kiirja tobb gyarto is, hogy milyen fajta cpu-val lehet kerni, ami neha 2-3-4 varriacio, de kodszamot nem ir, hogy mit keresen a buta vasarlo.
-
Chieftec
őstag
-
Apollo_21
addikt
válasz
Pyttawrx #32573 üzenetére
Touch résszel no problem.
Kattan stb, most csináltam friss telepítést.
Friss bios is van fent este óta, legújabb driver a gyártói oldalról.
A jobb gomb most nem megy. Lehet szétkapom hátha.
Konkrétan 10bekapcsolásból 2x furán felhozza a jobb gomb menüjét a win asztalon mintha rányomnék, ezt eljátsza kb 4x ,majd ez megszünik és lehet használni, kivétel a jobb gombot.
A homeról váltásról letettem egyenlőre, igazából jön-megy ezzel is. Amint netet kapott aktiválta is magát. -
Giii
senior tag
válasz
Pyttawrx #32513 üzenetére
Semmi gond. Én köszönöm nektek, hogy Ti is utána neztetek.
Cserélném már a ramot de a patent.... Agyverzes komolyan.
Még egy dilis kérdés. Ha a ram sebess~ge 2400 vagy 2666Mhz és az mem vezérlő 2133ig enged, akkor vissza veszi igaz?
Vagy az a leg egyszerűbb ha 2133-at veszek? -
-
Csatravi
senior tag
válasz
Pyttawrx #32495 üzenetére
Bocs hogy lassan válaszolok csak közbejött valami.
Szóval csak ezt a segédprogramot adja amivel a frissítést lehet végrehajtani. A Bios fájl ami letöltöttem az csak egy .205 kiterjesztésű fájl. Más programot nem ajánl fel az oldal. Mondjuk olyat amivel egy Pendrive bootolásnál futtatja a frissítést. Csak windows alatti frissítés lehetősége van.
BIOS-on keresztüli frissítés lehetőségét nem néztem. Olyat még soha nem csináltam, nem is tudtam róla, hogy van ilyen. (sűrűn nem kell ilyeneket csinálnom)
BIOS-on keresztül, hogy történik? -
Csatravi
senior tag
válasz
Pyttawrx #32491 üzenetére
Óó, úgy már más. Ezért nem találtam. A fene essen a derekukba
Az általad linkelt oldalon a BIOS verzióbol a 205 van fent. Ezen a gépen meg 203.
Azt hol találom meg, hogy mi a változás az újban? Egyáltalán kellhet-e nekem?
Win 10 menne fel a gépre, gondoltam ha szükséges akkor felrakom. De csak akkor ha tényleg szükséges. -
janeko
őstag
válasz
Pyttawrx #32461 üzenetére
Szia, igen nincs rajta win, viszont amit bedugtam pendrive az biztos, hogy jó, mert nem egy gépet raktam újra vele. A problémám az, hogy a biosban sehol se találom, se a hdd-t se a pendriveot. Így azt se tudom beállítani, hogy miről bootoljon, és ahogy bekapcsolom folyamatosan csak a bios-t tölti be.
"valószínűleg legacy a pendrive" ez mit jelent pontosan? MBR a particiós séma és ntfs-ben van rajta. rufussal lett csinálva
-
kenand
veterán
válasz
Pyttawrx #32432 üzenetére
OFFTOPIC
Ez Kb olyan, mint egy adott CPU-ból a csúcs széria, létezik, de használtan sem éri meg, mert alig jobb, mint mint a picit gyengébb, az meg bagó pl Xeon 5670 5-6E FT, x5690 20-60E FT, ráadásul a 1366 még húzható is, a vége Mhz-ben kb. ugyan az
RAM-nál DDR1 1gb, DD2 2gb, DDR3 4-8 GB ami jó áron megvehető (DDR4 4-16-os is)
DDR3-nál figyelni kell hogy L vagy nem (1.35V vagy 1.5V), van lap ami mindenevő, de van ami csal L-et vagy normált fogad.
-
kenand
veterán
válasz
Pyttawrx #32430 üzenetére
Én ugyan ezt írtam.....létezik, de drága...
Pl ASUS UX32A azt írja üres slotba max 4GB megy, max 6GB RAM, nekem 2 ilyen notim is van egyikben +8GB van, DDR3-asból az még megvehető..nem túl drága
-
kenand
veterán
válasz
Pyttawrx #32402 üzenetére
Zenbook ux310UQ-ban m2-ben SATA volt gyárilag, de fogadja a PCIe-t s arra cseréltem a fiam gépében
Régebbi Zenbook kérdés..... van egy UX32-es Zenbookom, elviekben van az alaplapon egy Sandisk 24GB-s SSD. Sentinel részben tudja lekérdezni (hőmérsékleten kívül talán mindent), de rövid önteszt hibátlan, írás-olvasás rendben, de megformázom, másolok rá valamit, akkor a gép újraindítása után az adat a partícióval együtt eltűnik. (Így került hozzám már a gép) Valakinek ötlete?
-
kenand
veterán
válasz
Pyttawrx #32385 üzenetére
Köszönöm, talán mSATA. Az asus alkatrész képe alapján ( nem hivatalos oldal hibás )
Az is lehet az van benn : ) egy 128fb-s samsung 840 SSD van benn amiből volt mSATA és akkor a sima 2.5 hely üres. AIDA vagy szétszedés lesz
Wifit hagynám benn (pont ilyen 7260-t tettem a régebbi UX32-es Zenbookokba) -
kenand
veterán
válasz
Pyttawrx #32382 üzenetére
Igazad van UX303LB Core i7 5500 (Broadwell)
Itt vannak képek a 303l-es gépekről (3 széria volt, de az elrendezés hasonló)
Majd szétkapom
-
person
senior tag
válasz
Pyttawrx #32362 üzenetére
Nem tudom ez miatt cserélnek e alaplapot, mi van ha a szervizes semmit nem hall belőle és szó nélkül visszaküldik? Nem szivesen nélkülözném hetekig a semmiért. Ezért vagyok kicsit tanácstalan, ezt a felvételt a hang forrásától max 1-2 cm-re rögzítettem. Szerintem sok ember nem is venné észre, ahogy a párom sem. De egy csendes helységben munka közben az én fülem elég hamar ráhangolódik.
-
-
jokerone
tag
válasz
Pyttawrx #32265 üzenetére
Szia!
Kicsit elcsúsztam a memória teszteléssel, de ma végre sikerült. Az eredmény: indulás után egyből elkezdte szórni az errorokat, 10397-nél állt meg, hogy túl sok neki. Azt hiszem a probléma ezzel fel lett derítve, köszönöm a segítséget
Ha valakit érdekel a noti eladóÜdv:
Laci -
kago
újonc
válasz
Pyttawrx #29458 üzenetére
Szia Pyttawrx!
Látom, hogy neked is volt dolgod Asus K50IN laptoppal, ami SSD-vel megy.
Nekem is K50IN van, amibe szeretnék SSD-t tenni. Vettem egy Kingston A400-at, amit már másik hasonlóan régi laptopomnál sikeresen használtam, de ennél nem fogadja el: Win telepítés megszakad hibával, vagy "hiányzó bootmgr"-t ír ki.
Neked hogy sikerült, hogy elfogadja az SSD-t? Küldök én is boot képernyőt képet.
Előre köszönöm a válaszod.
-
lacusska
csendes tag
válasz
Pyttawrx #32258 üzenetére
Köszi , csinálok fotót és felteszem. én is a VGA ra gyanakszom, azzal sajnos nem sokat lehet kezdeni, de hátha. a gép elég öreg de egy két aprób dologra még jó enne sajnálom kidobni jó áapotban van, és kel keresnem bele még 2 GB RAM ot, de egyben, mert 2db foglala van benne s ddr2 ramot inkább csak 1gb t lehet találni (jelenleg 2 GB ddr2 800 van benne, egy darabban nem nagyon van ilyen kézen közön.
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #32246 üzenetére
Jött hozzá frissítés, azt feltettem. MyAsus nélkül sajnos ez a funkció nem működik. A Lenovonál ez az energiatakarékossági beállítás hardveres. Ha egyszer beállítottad, bármi van, tartja a 60%-ot. Akkor is, ha utána Linuxot teszel rá, ott is érvėnyben marad. Ellenben itt csak akkor él, ha a MyAsus fut. Ha Windows alatt beállítom a 60%-ra töltést, és utána egy Live Linuxról bootolok, ott tölt, csak windows alatt nem. Ezért kell a MyAsus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Házimozi belépő szinten
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Túra és kirándulás topic
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amazon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest