- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz HartgeH3-2.8 #34044 üzenetére
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz HartgeH3-2.8 #34036 üzenetére
Úgy látom, nem vagy képben. Az új trend a forrasztott RAM és a forrasztott SSD!
Ahogy tomp írja, az alkatrészek cseréjének lehetősége egyre szűkül. Vegyél újat, ettől nő a GDP.
...de a szívószál, meg a zsemlés zacsi, az ellenség."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
-
senior tag
válasz Pyttawrx #33993 üzenetére
Egyelőre nem lényeges, csak a felmerült bennem a kérdés.
...előbb-utóbb nyilván valamelyik ismerős megtalál majd a kérdéssel, és nem baj, ha van némi infóm a tárgyban."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
...azért láttunk már olyat, hogy a felirat csak "tájékoztató jellegű" volt.
De el tudom fogadni, főleg, ha ki is van próbálva, hogy nem megy.[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz Pyttawrx #33568 üzenetére
"Amúgy van egy csavar azt hiszem ezeknél, ha az nincs visszatéve, akkor okozhat ilyet..."
Igen, ez így van. Mi a kollégákkal csak mágikus csavarnak hívjuk (még akkor is gond lehet, ha nincs rendesen meghúzva).
-
senior tag
válasz Russel009 #33555 üzenetére
Erre mondtam, hogy sok minden lehet.
Ha UEFI/GPT a telepített rendszered, akkor a boot pillanatában a Windows (loader) indul, és ha ott gond van, akkor jöhetnek az ilyesmi gondok.
De előbb jó lenne tudni, hogy a hardver rendben van-e. Ezt a MemTest86 nagy biztonsággal megmutatja."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz Russel009 #33553 üzenetére
Ez, sajnos akármi is lehet.
Csinálj egy pendrive-ra boot-olható MemTest86-ot. Ez teszteli a memóriát és egy kicsit megmozgatja a CPU-t, megizzasztva light-osan a masinát.
Ha hiba nélkül fut 1-2 órát, akkor inkább Windows vagy driver probléma."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
Ha a így csináltad, akkor valószínűleg UEFI a telepítőd.
Az UEFI-t azért találták ki, hogy ne legyen olyan probléma, amibe belefutottál.
Azaz, hogy a Windows lát egy eszközt, de nem tudja a hozzávaló driverrel működésre bírni.
Az UEFI abban különbözik a hagyományos BIOS-tól, hogy az operációs rendszer sokkal "mélyebben" eléri a hardvereket.
Szóval, ilyen probléma hivatalosan nincs, ha jó az eszköz és jó a driver.
Ha hagyományos BIOS/CSM/MBT telepítést csináltál volna, akkor se lenne szabad ilyesminek előfordulnia, de láttunk már olyat, hogy számított a sorrend a drivereknél.Én a következőt csinálnám. Felraknám a Windowst, hagynám, hogy felpakolja a Windows frissítéseket.
Utána, ha Intel alapú a géped, akkor felraknám az Intel® Driver & Support Assistant programot és hagynám, hadd keressen frissebb drivereket.
Utána megnézném, hogy szedett-e le drivereket a Windows Update, azt is felraknám a nem Intel komponensekhez.
Ha ezek után valami nem működik (pl. sárga háromszög az Eszközkezelőben), akkor az ASUS oldaláról vagy az ASUS Live Update-tel próbálkoznék."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
Szia!
Én visszalépnék a tegnapi állapothoz és feltenném újra a kérdésem: a telepítőd UEFI és GPT fájlrendszerben megy a telepítés?
Windows 10 vagy 11, amit telepítenél?"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz Mikulásbá #33528 üzenetére
Mivel ez egyszerű, igen, igazad lehet, hátha szerencséje van.
...a másik viszont szükséges feltétel!
Akkor van értelme korszerű Windows telepítésnek, ha a telepítő UEFI módban, GPT fájlrendszerrel van."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz GoodSpeed #33493 üzenetére
Évek óta olvasom aprólékos hozzászólásaidat különböző topikokban és bátran állítom, hogy mind a mai napig nagyon sokat tanulok belőle. Egy IT analfabétát is fel lehetne hozni a szerkesztett kiadásából egy erős középszintre!
Hogy miből, nem tudom. Valahogy olyan desktop-osan közelítesz a laposhoz.
Megarespect and peace!
-
senior tag
válasz GoodSpeed #33491 üzenetére
Ne vedd tolakodásnak, sértésnek vagy kötözködésnek, de megkérdezném, hogy neked tényleg notebook-ra van szükséged? Nem lenne egyszerűbb egy asztali gép? Ha ragaszkodsz a márkához, akkor is megoldható. Az ASUS-nak vannak workstation kategóriában is konfigjai!
-
senior tag
válasz Bálnaborjú #32950 üzenetére
Üdvözlünk a modern marketing világában!
-
senior tag
válasz Marcsello31 #32892 üzenetére
Én is használok LGA1156-os gépet, tudom, hogy mindenre is elég, nekem.
-
senior tag
válasz Marcsello31 #32890 üzenetére
Nincs mit. Remélem, sikerül a megfelelő beállítást megtalálni!
-
senior tag
válasz Marcsello31 #32888 üzenetére
17GB RAM? A P55 chipset hivatalosan csak max. 16GB-ot kezel; 4×4GB formában. 8GB-os modulokat nem támogatja.
Szóval: régi 16GB-nál több memóriához.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz avalanche73 #32840 üzenetére
A hőcsőben (heatpipe) nem sima levegő van, hanem speciális gáz(keverék), ami segít a hőleadásban. Légmentesen lezárva. Ha kilyukad és a speciális gáz elillan, akkor a hőcső csak egy réz hővezető, onnantól eredeti képességeinek csak töredékét tudja.
-
senior tag
válasz swoody #32701 üzenetére
A RAM bővítés lehetőségét nézd még meg, a 8GB elég - most.
Gyanítom, hogy nincs két slot benne. Azt sem tartom kizártnak, hogy "integrált" a 8GB vagy a fele.
...ha ezzel is meg tudsz alkudni."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz HoppMaster #32695 üzenetére
Milyen a telepítőd? UEFI vagy CSM?
A kettő kizárja egymást.
Valaminek kell lenni a BIOS-ban, hacsak nem nagyon régi a noti."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz HoppMaster #32693 üzenetére
UEFI/CSM/Fast Boot/SATA Options
-
senior tag
Gondolom, valami Vega 8 (Picasso) van benne, ennél a rendszer szabja meg, szerintem nem érdemes és talán nagyon nem is lehet állítani. Az a több mint 2GB így is tisztességes mennyiség. A 6/2 arányt én már nem rontanám, mert kevés lesz a rendszernek.
szerk.: ...ja, hogy kevesebbett akarsz a GPU-nak és többet a rendszernek? Szerintem a CPU optimalizálja, ne foglalkozz vele.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
...akkor, még egyszer:
- Tiszta telepítés: Windows 10 64 bit 20H2 (Microsoft oldaláról letöltve, Rufus-szal, UEFI módban).
- Utána telepíteném, nem tudom melyik lenne a jobb sorrend, de én így csinálnám: először ASUS System Control Interface V2. Vigyázat, exe! másodszor: ASUS ScreenXpert Interface.
(Ezt a konkrét típust még nem ismerem, ezért nem tudom, hogy a másodlagos kijelző csomagja tartalmazza-e a többi drivert, mert az is Live Update-s.)
- Többi Windows frissítés telepítése.
Ha korábban is így csináltad, akkor bocs', de nálam ez lenne a rutin."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz draco31 #32634 üzenetére
Igen, erre csak a "sajátját eszi" dologra emlékszem, ezért is kérdeztem. Még szerencse, hogy az ASUS nem ennyire válogatós.
...igen, a Bluetooth is jó lenne, ha megmaradna."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
Szervusztok! Segítsetek!
Belefutottam a WHEA-logger Event ID:17 hibába egy ASUS X541UJ notebook-kal. Ez elvileg a 6-os és 7-es generációs chipset (PCI Express) és a Realtek WiFi/Bluetooth modul problémája.
Windows 10 Pro 64 20H2 (legújabb) rendszerrel szeretnénk használni.
A BIOS frissítés, lehető legújabb driverek megvoltak és a WiFi és PCI Express energiagazdálkodásán is állítottam a neten talált leírások alapján.
Sajnos induláskor még mindig 1000-es nagyságrendben írja tele a Rendszer esemény naplót és kékhalál is van - bár nem annyi, mint az energiagazdálkodás beállítása előtt. Hajlandó lennék WiFi/Blutooth modult cserélni egy újabb vagy más gyártó típusára, ha tudnám, hogy nem lesz kompatibilitási probléma.
Kvázi minden megoldás érdekel; legrosszabb esetben kiszerelem és majd USB-s wifi-vel fogják használni, de ez a legutolsó megoldás."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
Csak arra vonatkozott megjegyzésem, hogy bizonyos modellek esetén nem csak hogy addig eljutott, ahová te el várod, ha nem messze azon túl is.
Ezért, a jogos kifakadásodat én úgy fogalmaznám át, hogy:
"Az meg a másik kérdés, hogy egy Asus szintű gyártó miért nem képes eljutni arra a szintre, minden termékénél, hogy az egyszeri user, mindenféle informatikai képzettség nélkül, könnyedén fel tudja driverezni a gépet."
...mondom, én azon döbbentem meg, hogy az Egyszeri Pistike, akinek a gépét éppen reparálom, minden gond nélkül tud Windows alól BIOS-t frissíteni anélkül- bár ez az UEFI miatt mégsem akkora meglepetés, sőt még csak UEFI sem kell, elég egy megfelelő program - , hogy bármilyen figyelmeztetést kapna arról, hogy jobb ha nem piszkálja a gépét a következő néhány percben."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
"Az meg a másik kérdés, hogy egy Asus szintű gyártó miért nem képes eljutni arra a szintre, hogy az egyszeri user, mindenféle informatikai képzettség nélkül, könnyedén fel tudja driverezni a gépet."
Nem tudom feltétlenül megerősíteni.
Bennem tegnap egy ASUS X541U újratelepítése közben fagyott meg a vér.
Úgy frissített BIOS-t (Firmware néven), hogy kiválasztottam a drivereket a Windows Update-n belül.
Új UEFI telepítést csináltam, a legfrissebb 10H2-es gyári ISO-ból. Felraktam az OS-t, a létező összes frissítést (elsőnek az Intel, majd az nVidia VGA driver ment fel). Mire elkészült a naprakész Windows, még mindig volt 6-7 ismeretlen eszköz az Eszközkezelőben, de felkinált a nem kötelező frissítések között vagy 12 drivert. Ott volt ASUS Firmware frissítés címen a legutolsó BIOS is. Mindent a pipálás után hiba nélkül felrakott, közben belépett a BIOS-ba, kétszer újraindult (üzemszerűen). Gyakorlatilag kész.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Pyttawrx #32614 üzenetére
Új, UEFI-s rendszereket már nem olyan sűrűn telepítek, mint évekkel ezelőtt. Az új lapoknál nem is szoktam bemenni feltétlenül a BIOS azon részébe állítgatási céllal, de a nevezett darab megizzasztott rendesen.
-
senior tag
válasz bandris1 #32609 üzenetére
UEFI telepítő nem fog felmenni Fast Boot Enabled mellett.
Győződj meg arról, hogy tényleg UEFI telepítőd legyen.
CSM Disabled, Fast Boot Disabled, és az IDE módot is el kell felejteni....nem akartam az előbb beleszólni, de látom elakadtál.
-
senior tag
válasz Tibkokass #32541 üzenetére
(1) Érdemes lenne kitakarítani, ha nem volt eddig, lehet hogy melegszik és visszavesz a proci.
(2) Ha egy memória modul van benne, akkor egyszerűen lehet bővíteni a memóriát; ez sosem árt. Ha kettő, akkor a mérettől függően el kell gondolkodni.
(3) A HDD cseréje SSD-re még értelmes beruházásnak tűnik.
A fenti sorrendben kezdenék neki."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
Szervusztok! Segítség kellene!
Nem tudom, hogy ezzel ide lehet-e jönni, ha nem nézzétek el és töröljétek.
Ismerős ASUS X200MA-KX274D-jéhez keresek billentyűzet/touchpad combo-t (palmrest).
Legyen műszakilag hibátlan, legyen magyar kiosztású (iskolás gyerek is használta), lehetőleg legyen minél szebb állapotú, lehetőleg legyen fehér.
Új vagy használt mindegy, aki tud segíteni beszerzésben, annak is örülök.
Úgy néz ki, folyadékot kapott mert hol egyik, hol másik gomb ragad be. Nyomokat találtam a bill. fém hátlapi részén szétszedéskor. Tegnap folyamatosan qqqqqqqqqqqqqqqqq-t írt, ma reggel vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv-t. Így nem használható. Ha kikötöm, akkor a gép USB-s bill/egérrel hibátlanul működik.
A touchpad korábban tönkrement, állítólag leesett a gép és azóta halott, ezért egér volt mellé rendszeresítve.
Ha tudtok szervízt, ahol foglalkoznak a reménytelennek tűnő javítással, az is jöhet (Miskolc elsősorban, de Miskolc-Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonal is jó lehet).
Valójában minden megoldás érdekel, ésszerű határok között.
Ide is írhattok, de jöhet PÜ-ben is.
Előre is köszönöm!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest