Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Vettünk faternak egy Vivobook X712F notit. Gyárilag 1Tb-os hdd-vel volt. Első dolgom volt szétkapni, hogy lehet-e vmit bővíteni benne? Tudtam, hogy elvileg lehet M.2 ssd-vel. Kiderült, hogy mehet az M.2 és lehet még egy memória modult belerakni, az alaplapi 4gb mellé.
Vettem bele egy M.2 ssd-t. Én is úgy jártam, mint ahogy feljebb írták többen. A rendszer egyáltalán nem látta. A lemezkezelő sem. Ha önmagában tettem bele, akkor igen. Kivettem mellőle a hdd-t, úgy már látta. Feltettem rá egy w10-et. Az volt a fura, hogy nem kapcsolódott wifire, nem csinált a telepítő olyan beállításokat a végén, amit meg kellett volna tennie. Amikor felállt a rendszer, nem is volt pl wifi kibe kapcsoló a beállításoknál. Ha visszatettem a hdd-t azt sem látta a rendszer, sehogy sem.
Végül manuálisan telepítettem a wifit, úgy jó lett egyből és elkezdtem frissíteni a w10-et. Addig, addig frissítgettem, míg egyszer csak megtalálta a HDD-t és elkezdte felrakni az összes drivert is.
(Előtte pl a myasus-t sem tudtam feltelepíteni, sem semmilyen drivert.) Aztán fölkerült az összes driver az updaten keresztül és most már megy minden rendesen és látja a hdd-t is.Csak azért írtam le, ha esetleg másnak is van hasonló problémája, hátha neki is megoldódik w10 frissítéssel.
Nekem egy Asus Strix notim van. Azt is hdd-vel vettem, de simán felismerte mellé az M.2-őt is. Ott nem voltak ilyen problémák. Meg semmilyen másik családban lévő, vagy korábbi notinál nem volt ilyen jellegű gond.
Bár, ha jól emlékszem, a Strixnél sem látta a sajátgép elsőre az ssd-t, de a lemezkezelő igen. Kapott egy bötűt, le lett formázva és jó lett. -
SkyLine3000
addikt
Néztem videókat hdd-ssd cseréről, de elment a kedvem tőle. Szét kell szedni az egész notit jóformán. Akksit sem lehet kiszedni simán belőle (hálózatról menne). Egyáltalán nem felhasználóbarát megoldás. Asszem, mást keresek.
-
SkyLine3000
addikt
Sziasztok!
A 12 éves lányomnak vennék egy notit, használtat. Kinéztem egy Vivobook 15-öt.
i5-8250U/8 Gb ddr4/Geforce MX130/1Tb hdd/FHD a konfig. 2 éves.
A jelenlegi Samsung notimnál bőven jobb (i3-3120m, AMD 7670M 1gb/8gb ddr3)
Elvileg ASUS VivoBook 15 A542UF-DM119 a tzípusa, de ilyen a542uf-et nem találtam az asus oldalán. Lehet, h X542UF? Viszont sem Firefox, sem Opera alatt nem igazán jönnek be az oldalak, ahol konkrétan a driverek vannak az Asus oldalán. Ha rányomok egy konkrét típusra, , elkezd molyolni és végül kiírja, hogy "hamarosan visszatérünk, az oldal átmenetileg bezárt, fejlesztés miatt."
Ha szükség lenne rá, honnan lehet hozzá drivereket leszedni? Ez az ivanrf.com oldal, amit itt a fórumban találtam? Bár, gondolom, a W10 fölpakolgatja magának őket.
Holnap mennék megnézni, úgyh ha valaki tudna válaszolni, jó lenne.
(Samunál és Acer-nél simán tudtam leszedni a notikhoz drivert. Van még 3 noti a családban)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged