- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kenand #33163 üzenetére
Persze nem is ezeket az alkatrészeket írtam. De sok új gépnél már a ram is integrált
Én és nyilván ez csak saját tapasztalat, kerüném a zenbook notikat. Van olyan is amúgy amibe már a speciális csatis (mint az apple) ssd van. Vagy átalakító kell, vagy keresni olyan ssd-t. A multkor pont bele is futottam egy ilyenbe, de szerencsére nem kellett ssd-t rendelni bele. Picit meg is örültem
-
válasz
kenand #33160 üzenetére
Zenbook-ok szervizelés iszonyat rossz. Elmentek talán az Apple irányába... pl egy lcd-t nem tudsz benne cserélni, csak kompletten hátlappal, kábelekkel, zsanérral... 70-80 ropi. Még amennyi volt a kezembe, hát brutális milyen gyenge érzetet ad.
Amúgy gyönyörűek, meg könnyűek, de ilyen használd, ha elromlik valami benne, akkor kuka és vegyél másikat szvsz.
-
-
Csatravi
senior tag
válasz
kenand #32538 üzenetére
Igazából azzal voltam meglőve, hogy pontosan mi van benne. Mivel csak vendégségben van nálam a laptop, hogy felrakjak rá egy oprendszert. Semmiféle works manual nem található róla így próbáltam volna megúszni hogy kétszer kelljen szétszedni. Bár szerencsém volt, hogy csak az alsó fedlapokat kellett levenni és nem ripityára bontani. Az elem nem probléma mert lehet kapni ipari forrfüles elemet és tölthető elemet is. A régiről levettem a vezetéket és ráforrasztottam az új forrfüles elemre. Rá egy zsugorfólia meg egy kétoldalas ragasztó és már ment is vissza a helyér. A kivett elemben már csak 0,67V feszültség volt így nem csoda hogy eldobta az adatokat.
Ami a kamerát illeti ha az enyém lenne akkor már nekiestem volna hogy át lehet-e forgatni a kamerát. -
Csatravi
senior tag
válasz
kenand #32534 üzenetére
Köszönöm a választ! Végül oda jutottam hogy nekiálltam és kibontottam és egy forrfüles CR2032 elemből legyártottam. Hogy miért kérdeztem és végül miért bontottam inkább. Mert van olyan laptop amiben csak gombelem kell, pld [link] [link] . Van olyan amiben vezetékes elem van CRXXXX típus. És van olyan amiben ugyanolyan kinézetű de tölthető elem van. MLXXXX [link]
Biztos válasz hiányában nem akartam lyukra futni, vagy galibát csinálni.
Van elég bajom amúgy is ezzel az Asus márkával (még jó hogy nem az enyém).
Katasztrofális szupport, idióta módon fejtetőn beépített kamera így a WIN10 driverrel csak fejtetőn ad képet. WIN10 nem támogatott de az Asus se ad rá megoldást. Hiába keresek a kamera PID-jének megfelelő drivert a vagy hibás telepítés vagy hibajelzés vagy el sem fogadja verzió van. Még kompatibilis módban is.
Még egyszer köszönöm a segítőkészséged! -
redbulz
tag
válasz
kenand #32522 üzenetére
Sajnos arra nem találtam semmit, hogy az alaplapra mi van forrasztva, biosban semmi, 3rd party appok meg a forrasztott memóriából nem tudnak adatot kiolvasni akkor sem, ha egyedül van a gépben. De vajon ebben az esetben képesek lennének rávésni a szabad foglalatra, hogy "1,5V DDR3 STD" ha DDR3L van ráforrasztva az alaplapra? Nekem az tűnne logikusnak, hogy ha eltérés van a kettő típusa között akkor vagy nem is indul el a gép vagy mindig csak forrasztottat látja. Képes egyáltalán ugyanaz az alaplap foglalattól függően több fajtát kezelni?
Amúgy az egy dolog, hogy engem összezavarnak, de hogy a gyártói support sem tudja mit gyártottak és találgatnak nekem, na az ciki.
-
valeno
tag
válasz
kenand #32427 üzenetére
Megnéztem és 1db 2GB-os van benne, viszont a pontos típust nem írja, míg az én laptopomnál (Dell 3542) pontosan jelzi.
HW aprón milyet kellene keresnem? Bármilyen memória, ami DDR2 800 MHz SDRAM az jó lehet bele?
SSD-re nem költenénk, édesanyámnak teljesen megfelelő ez a gép jelenleg. Mondjuk én kitépném tőle az összes hajam -
pinnacle
nagyúr
válasz
kenand #32415 üzenetére
Sajnos továbbra is villog. Egyébként találkoztatok már ilyen problémával? Gondoltam, hogy újratelepítem a Win-t vagy BIOS frissítek, de szinte biztos, hogy az akku a gond. Idáig 2éven keresztül folyamatosan hálózaton volt, így ki sem derült a probléma, illetve ez tette tönkre az akkut. Akku cserét még soha nem csináltam. Tudtok ajánlani Budapesten erre szervizt?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kenand #32413 üzenetére
Köszi! Nekem is bekacsolt az Nvidia, nem tudom, hogy azért mert Enterprise-ról Win 10 Pro-ra váltottam, szeriállal, vagy azért mert letöröltem az Nvidia drivert, ami valahogy magától visszatelepült. Gondolom az utóbbi az valószínűbb, csak nem tudom ezt, hogy csinálta. Ráadásul a régit, én a legújabbat talán 460-at tettem fel. Gyenge akkunál a villogás megmaradt, ilyen szörnyen néz ki. Viszont kijött egy új Intel diver, nem akarom elkiabálni, igaz még nem tudtam annyira tesztelni, de talán elmúlt ez a probléma.
-
pinnacle
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest