- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
WolfiMusic
csendes tag
válasz
cs.zs. #36159 üzenetére
persze, lehajtom és már alszik is. 😊
Pár napja raktam újra a windows-t, hátha megoldja a gondom. Nos, nem oldotta meg és a megfigyeléseim alapján a Chrome zabálta, de letiltottam, hogy bezárás után a háttérben fusson, plusz a hardveres gyorsítást is kikapcsoltam. Egyelőre úgy néz ki minden oké. Aztán majd meglátjuk, hangosan üvöltök, ha mégsem... -
WolfiMusic
csendes tag
válasz
cs.zs. #36148 üzenetére
Nos ezt produkálja 2-3 aktív megnyitott lap esetében is, valamint 30-40 soros táblázat esetén. Ezek igazán nem combos értékek. A memória bővítés tervben van, de egyelőre ritkábban használok notebook-ot, mint asztali gépet. Ott viszont folyamatosan monitorozom az erőforrás kihasználtságot, sokkal durvább folyamatok esetén alig megy 5 GB felé a memória értéke. Egyszer csak valami teljesen lezabálja az összes memóriát, aztán ismét jó lesz, ha kifagyott, majd magáhoztért.
A windows eredeti, géphez járt, szóval nem lehet gond....
Chipset a legfrisebb.
Egyelőre görcsösen figyelem a memória kihasználtságot, folyamatosan és nézem mi mennyit zabál. Ha más javaslat, tanács lenne, várom szeretettel és köszönöm. -
RedCat
senior tag
válasz
cs.zs. #36145 üzenetére
Eddig is próbálgattam guglizni, de nem sok sikerrel.
Most kipróbáltam, hibernálni lehet, úgy le is áll a gép szépen.
Viszont az alvás azért lenne jó, mert kikapcsolva/hibernálva csak a power gombbal lehet bekapcsolni, usb wireless bill/egérrel nem.Ezt az alvás dolgot engedjem el?
-
válasz
cs.zs. #36149 üzenetére
Szerencsére nem, csak olvastam, vagy ebben a topicban, vagy egy másikban, de szerintem ezen a fórumon valahol, igaz az NEM RAM-os kérdés volt... hanem arról volt szó emlékeim szerint, hogy felesleges e az erős CPU, meg a sok mag, és akkor hangzott el hogy egy masszív, mindenféle kalkulációval megspékelt, rengeteg adatot tartalmazó Excel táblázat megrogyaszt egy gyengébb CPU-s konfigot
Szerk: Most olvasom, lehet pont Te írtad
Szerk 2: ASUS notebook topic - PROHARDVER! Hozzászólások Jaja
-
válasz
cs.zs. #36130 üzenetére
Nagyon szép mind a két laptop
Valamikor a Vista idején jött be a hibrid alvás
De a hibernálás az nekem eltűnt a szemem elől, és Windows 7-től nem is igen láttam... Azt mondjuk nem gondoltam, hogy 2023-ban elém fog kerülni mint lehetőség
Nálam 2021 októbere óta összesen ennyi írás generálódott a mai napig. A napi 20 GB, az olyan 20-30 GB ha úgy veszem, hogy a 32 GB RAM-nak a fele van lefoglalva. -
válasz
cs.zs. #36125 üzenetére
Ja most nézem, hogy Tied Intel
Asus Vivobook S532FL, i5-10210u
Akkor az AMD kiesik ilyen téren. -
válasz
cs.zs. #36125 üzenetére
Nálam azt csinálja, hogy ugye én nagyon ritkán nyitom fel, meg ebből fakadóan ritkán is nyitom fel... szóval egérrel + billentyűzettel ébresztem. Van, hogy 20 másodpercig kell nyomkodni az egeret + a billentyűzetet mire felébred, de ott is van egy érdekes sorrend. A "kedvencem" amikor az egér világít, majd elalszik, ugyanezt csinálja a billentyűzet... ilyenkor tudom, hogy még nyomogatni kell az egeret és / vagy a billentyűzetet, a következő fázis, hogy a szintén ASUS Xonar U5 ledje elkezd fehéren világítani, de még ekkor sem lehet feltétlen hátradőlni, mert ha mákom van, akkor már a következő magától nyomogatás hiányában is, hogy a monitor ledje is átvált fehérre és kap jelet, de ha nincs, akkor még nyomogatnom kell az egeret
Abban sincs rendszeresség, hogy egy éjszaka mennyire mélyen alszik. Ma például simán pár kattintásra ébredt. Máskor meg a fenti rítust kell járni.
Amúgy ez ilyen ASUS laptop sajátosság lehet, mert ugye rendszeresen előjön és nemcsak egy típusnál az alvási anomália. Példának okáért a 2018-as HP laptopnál nem volt ilyen gond. Amikor az ASUS laptop odavolt a szervizben alaplapcserén, akkor a HP került a helyére teljes mértékben, tehát volt alkalmam meggyőződni arról, hogy akkor is rendben működik ez a funkció, ha rajta van minden HDD + SSD, mechanikus billentyűzet, egér, külsős monitor.
Az persze jó kérdés, hogy az ASUS-nál miért vannak laptop esetében ilyen alapvető funkciónál anomáliák. Azt gondolom, és azt is tapasztaltam, hogy PC-s ASUS alaplapoknál ez nem tapasztalható, 2003 óta csak ilyen alaplapjaim voltak. Már a 2005-ös ASUS A8N-SLI is igen fejlett energetikai menedzsmenttel rendelkezett. A laptop használati utasításában is az van írva, hogy Notebook PC, ezzel szemben, úgy kellett kitapasztalgatnom, hogy most akkor szoftveresen mi gátolja, hogy rendben lemenjen aludni.
A hibernálást használtam, még az XP-s időkben
Jóval 2010 előtt
Jó volt
Csak ugye azzal az volt a gond, hogy a memória tartalmát kivéste a HDD-re, akkor tehát leállíáskor arra kellett egy kicsit várni, olvasásnál gyorsabb volt valamivel. SSD-nél nem feltétlen jó megoldás mondjuk 16-20 GB-ot feleslegesen íratni minden leállítás alkalmával.
Amit nem néztem még meg, hogy akiknek gondja van az alvással, mindegyik AMD-s laptop e... mert egyébként még ez lehet egy olyan rész, ami magyarázattal szolgálhatna anélkül, hogy azt mondjuk, ez az ASUS fícsőre. Ha Inteles laptopoknál nincs ilyen, akkor AMD-s sajátosság legalábbis laptop fronton.
#36126L4mie: ez a plussz 5-10 FPS érdekes, én nem tapasztaltam. Úgy voltam vele, hogy nagyobb teljesítményű játékoknál egyszerűen átadja a Radeon az RTX-nek és nem segít extraként be, de lehet, hogy ezt rosszul tippelem
-
-
tpeter77
addikt
válasz
cs.zs. #36097 üzenetére
Jelen pillanatban az üzemidő az elsődleges, mert nulla a játék, mivel sem otthon sem a cégben se játszok.
Köszönöm az összehasonlítást, ha most ajánlanék gépet vkinek aki nem fog játszani, a Ryzen 5000 szériát fogom javasolni.
Régen nézegettem teljesítmény és fogyasztás adatokat, hasznos volt erről beszélni.
Üdv! -
tpeter77
addikt
válasz
cs.zs. #36093 üzenetére
Köszi
De fura! A laptopomban 6.gen i3 cpu van, ami 17 wattot eszik.
Ebben az új Asusban a 13. gen i5 fogyasztása 35-95W.
Ehhez képest a 12. gen i5-12600HX cpu 55-157Wattot eszik.
Ezr jóval kevesebbnek gondoltam, mert másik topikban pont azt írták, hogy a 11. gen cpu nem tud keveset enni, aki hosszú üzemidőre vágyik vegyen 12. gen cpu-t.
A 13. gen még kevesebbet kér.Persze a teljesítmények nagyon messze vannak egymástól.
-
válasz
cs.zs. #36093 üzenetére
Intel Core i9-13900H
Ehh , régen azért egyszerűbb volt a HT/SMT is. Ha tudtad hány mag, meg azt, hogy van e benne HT/ SMT akkor azt is tudtad hány szálas. Ennek is vége részben, mert:
14 (Threads: 20) ilyen hibrid magos CPU-kat hozott be az Intel. -
válasz
cs.zs. #36086 üzenetére
Igen csak itt több minden képbe kerül.
Felvetődik, hogy a gyártónak miért jó megoldás ez? Lényegében bekorlátozza a vásárló lehetőségeit az érintett szériánál, mintha egy okostelefont venne, ott sem lehet RAM-ot bővíteni meg itt sem.
Bár okostelefonnál Samsung és Xiaominál az van, hogy 8 GB RAM ami még 3 GB lénygesen lassabb, de flash alapú tárhellyel kibővíthető.Az eladó szempontjából: Ha azt látja, hogy laikus megy be, akkor az ő "becsületességén" is múlik, de legfőképpen a vásárló anyagi lehetőségeinek behatárolásán. Ha nincs pénze prémium kategóriás laptopra, akkor nincs. Bár ez a Zen pl nem egy olyan olcsó laptop azért. 284 E Ft a legolcsóbb ár...
a Fixált RAM pont az a komponens aki mindenkit telibe talál, hiszen elég a böngészők "étvágyára" gondolni. A földrajz szakos tanárnéni nem valószínű, hogy Filmorában szerkeszt videókat, vagy BF2042-t tolna, de az pont erre a korosztályra jellemző, hogy elfelejti bezárni a böngészőablakokat. Gyorsan átfutottam a leírást de én nem láttam, hogy oda lenne írva - tudom, hogy így van, hiszen mondtátok -, hogy nem bővíthető, és a laikus bemegy abban a tudatban ,hogy hát most van 300 E Ft-ja, aztán majd utólag bővíti. Szóval ha valaki tudja mit vesz, akkor nincs baj, belövi, hogy neki mennyi kell és olyat vesz. De azért nem lennék meglepődve ha páran utólag döbbennének rá, és 14 napos elálláson belül még oké is, de amikor az letelik, aztán vinné be a laptop szervizbe, hogy bővíteni szeretné
A másik, 2017-ben vásároltuk a HP laptopot. Akkor örültem ,hogy 8 GB RAM van benne, mert anyumnak lerohadt az én régi gépem (AMD Athlon64 X2 4200+ 3 GB DDRI-es RAM
) , és hát jó volt negyed milláért ... de akkor 2017-et írtunk, most meg 2023 van, és az akkor egy minőségi alsóközép-kategóriás laptop volt, most meg 2023-ban kiadni egy ilyet így
... meredek egy kicsit. Viszont ha már nem bővíthető, akkor 16-nál lenne célszerű meghúzni a legalsó határt, ha nem szeretné 1-2 éven belül sírva eladni, hogy semmire sem elég már ...
-
válasz
cs.zs. #36081 üzenetére
Eleve ugye azért problémás, mert már vásárlásnál el kell döntened. Pl én speciel a laptopomból eleve 32 GB-osat akartam venni, de nem volt erre opció ebből a ROG szériából, csak, akkor ha ilyen 3080-as GPU-val párosítom ...
A másik része a dolognak, hogy a RAM is meghibásodhat. Akkor ugye megint az van, hogy még cserélni sem lehet, csak az egészet
Igen, a használt gépes hirdetéseknél látom Facebookon, hogy ennyi rammal, meg jó kis sebezhető intel 7.gen (az már nagyon modern
), előtti 3.-4. genes CPUkkal ja meg DDR 3-mal hirdetik. Hivatalosan csak a Windows 10 megy rájuk, de azt 2-4 GB RAM-mal használni ...
A kisebbik laptopban (HP Pavilion 15-cc516nh - 2LE41EA) 8 GB RAM van nekem is, de bővíthető. Viszont a 8-as DDR4 2133-as, és nincs leforrasztva, valamint van egy bővítő hely neki szabadon hagyva. Szóval 16 GB-ra feltornázhatnám. De anyám használja, és elég neki
#36080HartgeH3-2.8: Helyes, én bevállaltam pár hónap szünet után, nincs bajom vele, és cserébe tudok váltogatni a Silent meg a Perfomance között -
-
-
tpeter77
addikt
válasz
cs.zs. #36035 üzenetére
Asus billentyűzetvilágítását napközben nem látom!
este meg nem szoktam dolgozni munkahelyen, így arról beszámolni nem tudok,
de a tanári Dell 5480 világítása nappal is látható az irodában, tehát az Asus bill.világítása gyengére sikeredett.
Asus akksija:
Model B31N1915
11.55V 42Wh -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36025 üzenetére
Csati:
Na igen, korábban néztem videót azt hátrafelé húzták (magam felé), a másikban felfelé emelte. Én ezt most simán meghúztam volna hátra. Jobb is, hogy hagytam a fenébe.
Bevillant egy kép, hogy ezt inkább engedjem el.Rögtön partíció után egy gyors teszt. Elvileg azt írja firmware (is) a legújabb.
Hőmérséklet szépen felpattan ahogy írtad. Majd játék alatt is tesztelem. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36015 üzenetére
Durván 25 évig AMD közelébe nem mentem, most meg minden második proci H, és már azt nézegetem milyen Ryzen konfigot lehet összerakni jó árban. Én nagyon örülök neki, hogy megérkeztek. Bevallom én az FX korszak óta mondom azt, hogy "van" AMD. Ismerősök körében is már nem az a kérdés, hogy melyik intelt javaslod, hanem hogy Ryzen vagy Intel.
A sorrend nem mindegy.Nagyon komoly amit művelnek.
-
-
-
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #35850 üzenetére
Az ASUS gyári oldalán volt szépen feltöltve az infó, emiatt is esett a választásom erre a gépre, mert könnyű, gyors és sokat bír. Nézegettem teszteket is előtte, nagyjából a 10-11 órát hozta a gép átlag irodai használattal.
Itt a kép az ASUS oldalán:
Mellé apróbetűs rész:
5 - Battery tests conducted by ASUS on December 8, 2022 using the 1080p Video Playback scenario. Test configuration: Zenbook UX3402VA, IPS panel, Intel i5-1340P, 256 GB SSD, 8 GB RAM. Test settings: WiFi enabled but disconnected (not connected to any access point), Windows Power Plan set to Balanced, display brightness set to 150 cd/m2. Actual battery life may vary depending on product configuration, usage, operational conditions and power management settings. Battery life will decrease over the lifetime of the battery.
(Nálam 16GB RAM és 512GB tárhely, az i7-1260P ugyanannyit fogyaszt, mint az i5-1340P, az intel oldala szerint)Ami elkeserít, az az hogy a gép is havonta egyszer vagy kétszer mutat olyan értékeket, mint az ASUS oldalán feltöltött, de természetesen sose valódi, ennek a töredékét tudom használni.
Átlagosan 50-60%-on használom a fényerőt, itt a Wifi kikapcsolva van, mivel letöltött PDF dokumentumokat nézek, kiemelek, szerkesztek is. -
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #35846 üzenetére
3 hónap alatt 4-5% az teljesen normális. Nem is azt írtam, először 8% volt, valami hiba csúszott a gépezetbe, aztán nem volt valódi az eredmény.
Az akku üzemidő kicsit kiábrándít, mivel az ASUS nem tudom milyen üzletpolitikával hirdet meg olyan gépet, ami 18,5 órát tud produkálni 1080p YouTube videó nézésével. Jó, nem is várom el, hogy annyi menjen, ez olyan mint az elektromos autóknál a WLTP. Számított érték, sose lesz annyi. Na de 5-6 óra üzemidő az a harmada annak amit mondtak. Kicsit csalódás így, mert MacBookok esetén annyit is írnak, amennyit tud menni. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #35833 üzenetére
Neeeee
Az utólagos pótlás nem ér
Eskü lemérem az enyémet is, de kellően hosszú szerencsére. Nekem nem is a hosszával van bajom, hanem hogy a hűtésemnek kell plussz egy (USB) vagy villásdugós hely. Ahol dolgozom DELL, HP, stb laptopokon mind van minimum 3 db USB port, szerintem van amelyiken több is!! Viszem a fél millás gépemet mint a Jani, peckázok érted, hogy TUF, meg RGB, meg minden, és mint egy jó képességű pöcsölök, hogy oké rádugtam az egeremet, rádugtam a billentyűzetet (mert külsőt használok), és hoppá nincs több USB port.
Mérnincsen?! Kifizettük?!Asus oldalán nincs fent milyen hosszú a tápkábel?
Nagyba.GoodSpeed for President
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #35806 üzenetére
WTF are u doing me, bro
Ez too much ikon.
Kedves Asus! cs.zs. kollégának annyi csempéje van a MyAsus-ban, hogy a fürdőt leraknánk, még maradna is neki talonba cseréhez.
Hogy a p** ,úgy értem hogyan lehetséges ez?
Mi is kifizettük!!Tisztelt Ügyfelünk!
Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését. -
-
-
xXxian
senior tag
válasz
cs.zs. #35725 üzenetére
Köszi (mindkettőtöknek). Gondolom, azonos verzió belül érvényes, amit írsz. Azért kérdezem, mert a Zenbook 11-el jött, nem tetszett, W10 felment rá gond nélkül (és aktív). A feleségem Ideapad gépén ezzel szemben sokáig kiírta, hogy aktiválja a Windows-t. Este ránézek megint.
Amúgy MS oldaláról letöltött USB W10 telepítővel is le lehet gyalulni a partíciókat? Valahogy nem rémlik ez a stáció a telepítés során.
-
válasz
cs.zs. #35712 üzenetére
Nem érdekes ez, és nem is erről volt szó eddig, és én sem írtam erről. Elárulom, hogy nem véletlen. Annál igen jó a 60 (max 80%). Lemerítve viszont nem ajánnlott eltenni (ha kivehető) Csak ugye itt megint kevernénk a dolgokat. Nem kell mindig hitetlenkedni, el kell fogadni a tényeket. Igen néha makacs dolgok
Mint a DC ott is belecsúsztunk abba, hogy nem hiszed el amit írok, pedig az is úgy van. -
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #35654 üzenetére
ilyen formában egyetértek
A 0ra merülésnél annyi kockázat van, ha sokáig nem kapcsolják be, hogy ha önkisülés miatt még lejjebb megy, baj lehet. Attól függ mennyi tartalékot használ a gyártó a névlegesen kívül. De az gondolom hetek, nem órák vagy napok. A modern alvás hülyesége miatt hoztam csak fel, mert többféle gépen is bosszúságokat okoz nálunk. Azt lehet meséltem is, hogy így csodálkoztam rá, hogy nincs külön cmos elem a gépemben, mert normál esetben úgyis a nagy akkuról szívja ahelyett is az real time clock a pici energiaigényét, de modern alvásnak sikerült letiltásig merítenie az akkut és megállt az óra a gépemben, hétfőn még pénteknél járt, amikor töltőre dugtam és bekapcsoltam.
Meg sajnos egyik régi thinkpadem utángyártott akuját sikerült úgy kinyírnom, hogy hónapokig nem használtam és elfelejtettem tőltőre dugni, így túlmerült az akkuja. -
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #35650 üzenetére
30 éve úgy volt, ahogy írod. De már jóideje lithium akkukat használnak, aminél nincs ilyen. A kadminum akkus tanácsokat el kellene engedni már. A gyárban megformázzák az akkut.
Az tudja rombolni a lithium akkut, ha folyton teljesen lemerítik majd feltöltik, mert azt hiszik, hogy az jót tesz. De akkor magasab lenne a ciklusszám. A magas hőmérséklet tud kárt tenni benne. Meg az, ha 0ára merült gépet hosszabb időn át nem töltenek fel és túlmerül az akku, attól sérülhet. Sajnos a modern s0 alvás tud ilyen lemerítést, volt hogy hétvége után nem kapcsolt be a gépem, míg töltőre nem tettem, de megúsztam.
Esetleg még a myAsusban ellenőrizni, hogy nincs -e lekorlátozva a töltési szint. Hátha csak amiatt írja ki rosszul.
Valószínűleg hibás az akkuja, ha egy hónap alatt 15% az elhasználódása.
-
nova_mentor
újonc
válasz
cs.zs. #35599 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A CRU-val (https://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU) valószínűleg kreálható bármi 60 és 90 Hz között, nekem viszont főleg 50 Hz kéne, hogy az 50 fps-sel rögzítő videókamerám microSD-jéről ne csak pocsék minőségben tudjam visszanézni a felvételeket, az viszont lehet, hogy túl alacsony freki a panelnek.
Tud valaki olyan boltot, ahol megengednék, hogy kipróbáljam a dolgot? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #35595 üzenetére
Még anno voltak ilyen mende mondák, hogy nem roppant a csavar = user belenyúlt mókolt stb, vagy jelölve volt a csavar és az kicsavarva nincs ott, de ezen már én is nevettem
Köszönöm akkor így tiszta, a hűtést nem illik megbontani gari alatt.
Biztos ami biztos.
Nehogy rossz tanácsod adjak a kollégának. Viszont én teljesen úgy emlékszem az Asus oldalán is fent volt ez valamilyen formában ,hogy "szabadon bővíthető".. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
cs.zs. #35575 üzenetére
Sziasztok, ha már Vivobook, én is szemezgetek velük.
Kérdés az akksi: ha később cserélni szeretném, "mennyire van tele a net vele" ? Ergo, egy üzleti Dell-hez, Lenovo-hoz nyilván pillanatok alatt találok akksit eBay-en, akárhol, egy Vivobook milyen ilyen szempontból ?
Sok éve pl. egy öreg régi Acer laptopunkhoz akartunk akksit, meg is jött, működött, csak épp a töltést mindig 0-nak jelezte a Windows és nem akart sehogysem rendesen működni, valami elektronika-kompatibilitás-baja volt. Mint kiderült, DELL és hasonló nagyobb neveknél nincs ilyen, itt ASUS-nál ez hogy néz ki, mi várható 3-4 év múlva kb. ?
-
zsolt19900
őstag
válasz
cs.zs. #35573 üzenetére
igen, pont ezt a vidit néztem, hogy nincs kábel, de ha benne van a dobozban az más tészta, csak ilyesmi eszembe sem jutott megmondom őszintén
köszönöm szépen
Nagyon átlagos, full asztali felhasználásra megfelelőek ezek a gépek? szemezgetek vele egy ideje, nem várok el tőle milló kategóriás gép érzetet stb. stb.
igaz, ha jól láttam pár embernek van a topikban ilyen típusa, de hát ha vannak tapasztalatok -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #35546 üzenetére
Minőségi csavarhúzószettem az van, több féle bitekkel, a "pengető" a probléma. Komplett szettet emiatt megvenni felesleges lenne talán. Évente 1x bontom meg.
Köszönöm a segítséget, valamelyikre majd rábökök, ez olcsóbb úgy se lesz.
Takarítás végett úgy is kell ezzel a hátlappal foglalkozni. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #35544 üzenetére
Szétszedéshez az iFix féle pengető vagy van valami alternatív házi megoldás? A sima plasztik kártya szerintem eltörik ha csavarom vele. Az a szett plussz 5k. Igazából most tartok durván 8 hónapnál kb , amikor egy éves lesz akkor akartam belenézni, de kevéske az 512 GB. Mivel gigabit net van otthon is, családnál is , (melóba nem de ott is párszáz) ezért nagyon nem tárolok semmit, amit éppen játszom azt lekapom steam, epic stb. Egy 30k-t megérne nekem az A DATA is, de mindenhol nagyon bevált az EVO az az igazság.
Szerintem témába vágós kérdés, nyugodtan lehet ON
Szerk: Ezek a kis antisztakikus takarók amik vannak rajta, kell nekem olyat tenni rá? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #35531 üzenetére
A-DATA az ár miatt szimpatikus, nem tudom be merjem e vállalni, igazából csak tárhelynek kell (szerk: de ha játékot is teszek rá akkor meg nem mindegy az olvasási sebesség se)
Olyan 4-5 játék van fent általánosságban, tehát a 2x512 igazából elég lenne nekem. A Samsung eléggé feláras. Azt mondják ha várok még drágább lesz. -
memorix
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #35528 üzenetére
"Ryzen 6000 szokott 4.0 lenni, és ott már van TB4 is."
Pontosabban, lehet usb4.0, de nem biztos, hogy aktiválták a firmwareben., sok gépen usb 3.2 gen 2. És amd-nél nem thunderbolt4, hanem usb4, ami kb a tb3 képességeit közelítheti.
A minimum megkövetelt képességek mások, persze lehetséges, hogy teljesítse akár a tb4 képességeit is egy usb4. Csak hogy még nagyobb legyen a kavar a type-c csatik közt
Én most egy Kingston nv2 -es 2TB ssd-t vettem, de még nem szereltem be. Az nv1-ek elég jól mennek a dell vostroinkban, pörgősebbek mint a gyári ssd-jük. Csak ahogy olvasom lehet különbség sorozatonként, hogy pontosan milyen chipsetes és flash-es egy stick. És dram nélküli 4gen pcie, de talán ettől még nekem bőven jó, nem mozgatok óriás fájlokat.
-
-
-
D013
aktív tag
válasz
cs.zs. #35457 üzenetére
Köszönöm, egyenlőre nincs benne upgrade, de idén tervezek egy 32Gb ramot, meg +1 tera m.2-őt! De azt megoldom. Csak óvatosan kell a led-kábelekkel, nem is értem miért így oldották meg.
Nagyon régen nem volt laptopom, ha kiszedem a 2*8 Gb ramot, van valami megkötés hogy milyen DDR4 notebook ram kell bele? Azt tudom hogy az i7 csak 2933Mhz-ig támogat, de gondolom ettől függetlenül mehet bele 3200-as DDR4. -
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #35392 üzenetére
Újraraktam a gépet, hihetetlen hogy fele annyit merül, mint előtte. Minden programot rádobtam amit használtam, gyorsabb lett és semmi hangja sincs
A malware services meg érdekes módon nem fogyaszt semmit se
Jelenleg 92%-os akksival írt 15,5 óra üzemidőt
Lehet valami crypto bányász vírust benyeltem -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged