Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
Nem is kevés típus nem jut el, főleg amcsiban maradnak, onnan meg még beszerezni is VÁMos, ÁFÁ-s móka

K4xx szériában is felfelé fújja, tegnap amikor megdolgoztam és a proci a 90 fokot nyaldosta akkor eléggé forró levegőt nyomatott, de főleg a zsanér kapta, maga a kijelző szerencsére nem volt meleg.
ami inkább aggasztó, hogy alul kb 5 négyzetcentiméteres nyílás látja el hideglevegővel a gépet.ahogy nézem nem atomfizika leszedni az alsó fedlapot
holnap meglátjuk, HDD-t már felkészítettem tükrözésre, particiók már 120-120, baromira nem lesz kedvem windózt telepíteni, pedig lehet jobban járnék valami nyerssel mint az ASUS izébizékkel telepöttyegetett gyárival. -
Dhampir
félisten

Sokféle jól felszerelt típusú noti nem jut el hazánkba.
Más:
Láttam, hogy FX-8800P procival van szerelve az Asus X555DG. Ideáig csak a Lenovo jutott el, de jóval drágábban, és optikai meghajtót sem adnak, az Asusban az is integrálva van.Az X555DG zsanér megoldása nekem tetszik, kicsit a Lenovo Y szériára emlékeztet. Elmentem egy boltba megnézni, de nem volt hasonló gép, csak a hagyományosan két forgópántos zsanérral szerelt típusok.
A hűtés nagyon érdekesen van megoldva az Asus X555DG esetében, felfelé fújja a meleg levegőt, talán a kijelzőre. Azt nem tudom, hogy ez okozhat-e később problémát.
-
L4mie
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
De megvan, az a menyasszonyomé

Ez lett enyém, komplikált a helyzet, mert nekem muszáj volt 14" vagy kisebbet venni.
Y700 ból van 14", ráadásul mindenben megfelelt volna az igényeimnek, erős CPU, sok RAM, M2 foglalat, (Bár VGA AMD...de abból legalább nem a full szar) IPS fullHD, de nem forgalmazzák itthon!!!

még egy lenovo volt versenybenm 500s, de a 940 es Geforccal azt se forgalmazzák itthon csak 920-al, az meg kb. fölös bele
Így maradt ez a kis ASUS, eddig klafa, tetszik, bár a kijelző fényes, és TF
ez nagy bánat
bár az SSHD kb arra jó, hogy a win gyorsan bootoljon, szóval már meg is rendeltem a 240es SSD-t.
Tegnap végre teszteltem, Blizz gamekkel, fullHD-ban alacsony-közepes beállításokkal mind hozta az 50-60 fps-t. meg amikor nem a HDD-t tekeri kifejezetten fürge.
Még Battlefield 1 el nyaggatnám meg szívesen, de sajnos ma lejár a béta.
Hűtés még érdekes kérdés, nagyon kíváncsi leszek, hogy fogja megoldani a hűtés ha mondjuk 2 órát WoWozok majd rajta.necsak: Valahogy sejtettem, csak gondoltam ez faceliftelt, hátha valamire vigyázni kell, de LB-ről van videó

Az alapján sima.
Talán még hőmérséklet csökkentős eshetőség érdekelne, pasztát érdemes-e megnézni meg ilyenek.
Én meg pont fordítva, sajnos el kell passzolni a jó kis asztalimat -
HoaryFox
őstag
Nem nagyon szoktak variálni 1 típuson belül, szóval 99%, hogy ugyanott találod meg a dolgokat

Más: Hát, ennyi volt az Asus laptopos pályafutásom, elbúcsúzott a G56JR, most már az asztali PC-sek táborát erősítem, de azért még itt leszek, hátha még ki tudok segíteni valaki múltbéli tapasztalataimmal

-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Tegnap kaptam meg a K401UB notim, eddig bejövős, egy biztos, az SSHD megy rackbe, helyére pedig SSD-t teszek.
Valaki esetleg tudja, hogy mennyire kell szétszedni a K401 szériát, hogy ki tudjam cserélni SSD-re?
Esetleg videó? youtube-n nem találtam az UB-re videót.
LB-vel 1-1 ben ugyanaz a kettő belül?
-
szobbal
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a hibernálást beállítani win10 alatt. X550DP a laptop. A6-5350M procival.
Merre találom? Egyáltalán lehetséges?
Válaszokat köszi! -
lemcsi
tag
Reggelt.
Adott egy eeepc. Nagyon szuper lenne, ha müködésre tudnám birni.
Win10 feltelepül, képernyö felbontás nem a legszuperebb, igy frissitem vagy driver updaterrel, vagy a hozzá való korábban müködö letöltött driverrel.
Minden formációban video tdr failure-el leáll a gép.
Mi lehet a baja? -
zooole
senior tag
Sziasztok!
UX303LB gépet gariztattam zsanérral és kontaktos alaplapi töltőcsatlakozóval.
Mind a kettőt cserélték.
Bizalom igénylést leadtam, bár fel kellett őket hívni a szervizes papírért. Feltöltöttem, utána láttam hogy a zsanér nincs rajta a javítási listán.
Gondolom szórakozni fognak velem. Még nem jött válasz, viszont szeretném tudni hogy mit érdemes csinálni ha ki akarnak táncolni a dologból. Van ezzel esetleg valakinek tapasztalata?
-
Benir8
senior tag
Sziasztok
Nem tudja véletlenül valaki, hogy melyik laptop boltba van kirakva, meg lehet nézni élőben az Asus K501 típusú laptopot? Mert voltam 4 boltba, és nem találtam. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy az Asus X555DG-nek, illetve ugyanolyan házzal rendelkező típusnak mennyire "huppogós", könnyen benyomható a fedele?

-
Gergosz2
veterán
-
BIOS
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hihetetlen! Újraindítottam a gépet már felismeri rendesen.
Viszont a HDD-ről csak a C-t formáztam le. Lehet valamiféle particionálóval egyesíteni a HDD-t? Vagy formáznom kellene? Elég sok adatom van már rajta és nem tudom egyenlőre hova másolni őket, -
BIOS
tag
Na tehát valamit sikerült állítanom. A következő a helyzet. Az alaplap HDD helyére betettem az SSD-t, optikai meghajtó helyére a HDD-t. Boot menübe az SSD-ről indúl a rendszer. Viszont a HDD-t valahogy nem akarja kezelni de biosba szerepel.
Mit rontottam el? Vagy mit kellene beállítanom, hogy működjön mind kettő?
-
hossszú
őstag
Néhány napja vásároltam egy Asus X540L notit.
Most vettem észre,hogy időnként nem működik minden billentyű. Azért írom, hogy időnként mert van olyan indítás, hogy mind működik de van olyan is,hogy néhány nem de mindig ugyan azok nem mennek.
Mi baja lehet szerintetek? -
BIOS
tag
Vagyis boot menübe bele tudok menni. Ott kellene állítanom valamit?
-
BIOS
tag
Szevasztok! Remélem jó helyre írok. Iszonyat nagy bajban vagyok! Van egy Asus X552C laptopom amibe vettem a héten egy Samsung 850 EVO 250Gb-os SSD-t+ egy beépítőkeretet amibe belehelyeztem volna a meglévő HDDmet. SSD-re feltettem egy Win 10-et ment is szépen vele. Most viszont boot menüből eltűnt minden. Nem indúl a gép! Help!

-
Gergosz2
veterán
válasz
horvigabi96
üzenetére
Vagy lehet, hogy win8-at támogat már csak?
Igen. De ez például a driver DVD-re is rá van írva, ha kaptál, de neten is írja.
-
horvigabi96
csendes tag
Üdv!
Nemrég kaptam egy új ASUS X554L laptopot. 64 bites win7-et telepítettem rá. Problémám akadt az USB vezérlővel. Például a telefont ha rá csatlakoztatom akkor tölti a telefont, de maga a laptop nem érzékeli, egérnél is világít az egér, de nem érzékeli. Próbáltam telepíteni USB vezérlőt a laptop CD-jéről, illetve a gyártó oldaláról letöltöttel is próbálkoztam, de hibát ír ki a telepítés elején: "This computer does not meet the minimum requirements for installing the software." Többféle verzióval is kísérleteztem, de mindegyik ezt írta ki.
Mi lehet a probléma? Vagy lehet, hogy win8-at támogat már csak?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha a N3700 hozza a C2D P8400-at akkor az elég, de még senki nem írt be, akinek ilyen procija lenne.
khalox Elég a 1366, Lenovo IdeaPad 100-14-re is gondoltam, csak a Lenovot nem ajánlják a Telemax miatt. Mondjuk nekem már 2 telefonomat javították gond nélkül, de lehet, hogy ez csak kivétel volt. Új gépet a Laptopszalonban vennék, mert ott +2 év garanciát adnak.
-
khalox
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Az árba nem férsz bele... 160 alatt nem kapnád meg a 128GB-os fHD-s modellt, ha lenne... (de nincs).
Ha elég az 1366-os kijelző, akkor is 140 -> és akkor nem sokkal odébb i3, i5, rendes SSD, fHD (még IPS is) modelleket is találsz: a legolcsóbb 14'' fHD-s dolgok 165-175 között vannak (kitalálod: Lenovo Yoga akármi).A 64GB-os modell szerintem annyiért pénzkidobás (hisz a Win megeszi belőle legalább a felét). És bővíthetőség egy nagy kerek nulla. (Semmi nem mozgatható benne.) Emiatt "időtállósága" max. 1 év.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Hali!
Anyunak megdeglett az akkuja a gépben. Asus A41N1306 az akku típusa. Melyik utángyártott ebayes akku márka az amelyik említésre méltó minőség? Német eBay-en nézegettük, németországban él. -
pinnacle
nagyúr
válasz
khalox
üzenetére
Köszi! Újat nem tudnak ajánlani 11-14-es méretben 150k alatt, használtakat ismerem Lenovo X220, HP Elitebook 2560P, Dell E6220, csak gondoltam, ha valakinek van ilyen gépe vagy N3700-as procija elmondja, hogy mi a tapasztalata. Korábban írtam, hogy nekem a C2D P8400 teljesítménye is elég, azzal semmi gond, több program is fut rajta, .mts fájlokat simán lejátssza, ezért lenne jó tudni, hogy mi a helyzet az N3700-al, mert elméletileg a teljesítménye hasonló. Korábban olvastam, csak most nem találom az Árukeresőn, hogy valaki írta az N3050 nagyon gyenge volt, de N3700-al már elvan.
-
khalox
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Hmmm.
A szűkös keret nem ad sok mozgásteret, mert sajnos eleve a 13.3''-14'' mindig drágább, ha ilyen méretet szeretnél. Ha átballagsz ebbe a topicba, és kitöltöd a 10 kérdést, akkor valószínűleg egy belépőszintű Fujitsu-t, Dell-t vagy HP-t fognak ajánlani az újak közül, de szinte mindegyik ajánlott modell többet tud, mint ezek a se nem tábla-PC, se nem notebook konstrukciók. Vagy esetleg nézhetsz ennyiből használt üzletit. Ha másra nem is, gondolatébresztőnek jó lesz, vagy magad is jobban rájössz, hogy milyen igényeid lennének.
Vannak jó Asus-ok is, csak sokkal magasabb árkategóriában. -
srs24
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
driver boosterrel fent van az összes driver + felraktam ezt az ATK-t is, de semmi. Mindent kipróbáltam, amiket írtak, hogy mivel kell bekapcsolni. fn+space , win+space , fn+schift+space, egyikre sem reagál

-
albinolynx
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Szerintem, de csak óvatosan okoskodva, azok a fekete négyzetek a tekercsek. Külső ferrit burkolatnak tűnnek, belül, kupak alatt a tekercstestek.
-
khalox
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Ez egy igen fura állatka. Laptopnak nem nevezném a tábla-PC hardver miatt (N-es processzor, 64 giga eMMC(!) háttértár. Ehhez képest az árcédula is igen vaskos.
A melegedéssel az a gond, hogy bizonyos idő után a processzor órajele leesik és egy youtube videó is simán beakasztja, ha mást is akarsz rajta csinálni, arról ne is szóljunk. Ugyan a Te pénzed, de találhatsz neki jobb helyet is. (És itt nem az Asus-sal van gond, ez a termék-kategória egyszerűen ilyen.)
-
helgi
aktív tag
Sziasztok, Erről van valakinek tapasztalata?
ASUS GL752VW-T4343D
[link]
Mire lenne elég játékok szempontjából? -
PrinceHerceg
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
Dettó ugyan ez a helyzet, de ahogy külföldi fórumokon olvastam, erre a drága gyártó nem csinál semmit se, szóval a garis részére kíváncsi lennék!
+ az alaplapomon sehol se látok tekercset!

-
davidsz
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Nekem ilyen miatt ment vissza garanciába hétfőn az UX501. Várom hogy mi lesz.
-
albinolynx
senior tag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Vga-n egyszerű volt - ujjal ha hozzá értem a tekercshez elnémult. Gépből kiszereltem és türelmesen jó pár csepp ragasztóval átitattam. Egy-két csepp után vártam száradásra.
UX303UA gépem most kaptam meg. Weblapoknál ha görgetek, ez is sípol, magas frekvenciás hangot ad ki.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
Ezt pontosan, h kivitelezted, mert egy SSD se nagyon csendesített rajta sokat, tehát nem ez a valódi hiba oka, sokkal inkább az alaplapon egynémely alkatrész!

-
agyas23
csendes tag
elég jókat hallottam az asus gl 552ről. úgy sejtem a nagy papit venném meg az ssdvel. kéne valamit tudom vagy tényleg ilyen jó választás mint ahogy kinéz
-
srs24
tag
Sziasztok! Asus K501-en valaki nem tudja, hogy lehet a billentyűzetvilágítást bekapcsolni? Tuti, hogy van benne, mert kikapcsolásnál világít 2-3 mpig. Azt látom, hogy az fn+f3 és fn+f4-el lehetne szabályozni az erősségét, de nem csinál rájuk így semmit, így hogy nincs bekapcsolva.
-
szobbal
csendes tag
Hello!
Srácok Érdemes Ebay-en megvenni az SSD-t is? vagy inkább itthon vegyek valamit? Most az Edigital-ban is vannak jó áron! vagy Tudtok valami jó üzletet BP-n ahol tuti coccokat lehet venni nem horror áron?

-
perge666
veterán
Üdv.
Több mint 3 éve vettünk menyasszonyomnak egy Asus laptopot, eddig nem volt vele gond, viszont most
Indításnál nem tölt be a rendszer,4-5 másodpercenként újraindul.32 bites Win7.
Biosba be tudok lépni, rendszert is újra raktam, de ugyan az a hiba.
Asus X501AVistát felraktam gond nélkül, de ahhoz nem találtam drivereket, sem a VGA-hoz, sem pedig a Wifihez, pedig az is jó lenne.
Most a Win8 is felment, de azzal baromira lassú, meg azt nem szeretjük.
Tavaszig semmi gond nem volt vele, csak mindig jelzett hogy váltsunk és kísértésbe estünk, azóta lassult, fagyott, kékhalál.....
Valahogy vissza tudnám rá varázyolni a Win7-et?
-
pistukaa
csendes tag
Sziasztok!
Nagyjából 2 hónapja hogy vettem egy asus f550j notebookot és már a kezdetektől fogva kikapcsolt állapotban egyenletes időközönként (úgy 2 másodpercenként) furcsa halk sípolást ad ki. Egy kicsit szét is szereltem, hogy jobban halljam merről jön a hang és mintha a memóriák felől jönne. Ha be van kapcsolva ennek a csipogásnak nyoma sincsen, egyedül kikapcsolva csinálja.
Mit gondoltok, vihetem is vissza?Válaszotokat előre is köszi!
-
szobbal
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem! Asus X550DP Win10
Nem tudom kikapcsolni a képernyőt vissza kapcsolja.

És a beállított idő után is visszajön a kép elalszik majd visszakapcsol. mi okozhatja ezt?? valami ötlet?
Köszi! -
Gergosz2
veterán
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Jut eszembe, hogy a HDD caddy-ből nem kell a legdrágábbat venni, az eBay-es kíni is megy rendesen. Én például 2800Ft-ért vettem idehaza.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
SSD-ből 2.5"-osat vegyél, HDD caddy-ből pediglen 9.5 mm-est. Az ajánlott SSD-k listáját megtalálod itt.
Az én gépemben (N550) egy 120 GB-s Intel 530 van.(Csak, hogy egy itteni fórumozó konfigját is lásd.) De manapság már nem nagyon lehet félrenyúlni.
-
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus X455-LA laptopom.
A kérdésem az lenne, hogy ha a DVD egységet kiveszem és rakni akarok a helyére egy SSD-t akkor melyik lenne célszerű illetve még az, hogy milyen tálcát ajánlanátok hozzá? Vagy ezek mind egy méretűek és bármilyet vehetek? Válaszokat előre is köszönöm. -
Mano01
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Persze elolvastam. A 8.1et mar kiakartam probalni rajta korabban, a 10es valahogy nem jott be.
Tudsz esetleg regi drivert win 10hez?
-
Mano01
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pl. CS-Go ami nem egy eros jatek, de kiprobaltam a bf4et is mediumon es kisse szaggatott, plusz a gta4 sem ment high szinten. Tudom nem egy PC minoseg, de nem azert vettem 170ert hogy ne az legyen benne, amit leirnak es fizettem erte.
Most kiprobalom feltenni ra a 8.1et, ott 2 driver van a VGA-hoz, es majd jelentkezem

-
Mano01
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Ennyit ir..
a radium.hu oldalon vásároltam. Asus oldalán lévő chipset drivert raktam fel. Első sorban gyanus volt játékoknál,hogy high lehetőségen eléggé szaggatott, a teszteken pedig nem ezt láttam. Meg ha már az oldalukon is így hirdetik akkor nem bánnám, ha nálam is az R7 és R8 lenne fent, nem pedig R5 és R7..Jövőhéten valszeg felkeresem a boltot,mert ez így nem jó, főleg, hogy a laposon is az R8 van eltűntetve:
-
pinnacle
nagyúr
Próbáld meg automatikus kereséssel.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Mano01
üzenetére
Melyik van, illetve hol vetted? Látom 8800P, akkor tényleg fura, 1GB VGA RAM is, lehet, hogy a driverrel lesz a gond.
R7 Graphics + Radeon™ R8 M350DX Dual Graphics with 2GB DDR3 VRAM Built-in FX-8800P
R6 Graphics + Radeon™ R6 M340DX Dual Graphics with 2GB DDR3 VRAM Built-in A10-8700PLehet, hogy nálunk csak a 8800P-t forgalmazzák. Gondolom az AIDA-val meg tudod nézni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mano01
üzenetére
A bolti tesztben is ugyanez a két kártya szerepel a GPU-Z szerint.
A Crimson szerint egy alsó kategóriás R5 M330 VGA piheg a gépben. Mellette a Carrizo FX 8800P integrált APU-ja, az R7 (Carrizo) látható.
Itt valami nem stimmel szerintem, a boltot nyaggasd meg.
-
Mano01
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam, egy Asus X555DG tipusú lapost, aminek a leírásában az szerepelt,hogy a VGA típusa:
Grafikus kártya: AMD Radeon R8 M350DX Crossfire 2GB DDR3
Több mindent olvastam a laposról, mindenhol win 10-et javasoltak hozzá.
Viszont miután felraktam a drivereket hozzá, a VGA kezelő felületen nem az R8-at mutatja, hanem R7 és R5Csináltam róla egy képet:
Illetve itt egy leírás a laposhoz:
http://radium.hu/blog/asus-x555dg-laptop-teszt-review-bemutato/Tudtok esetleg tanácsot adni, hogy milyen driver kellene hozzá, amivel előjön az a VGA, ami a laposban van?
Előre is köszönöm!
-
kotelhuzo
csendes tag
Hellosztok,
Egy olyan gondom lenne, hogy a wifit nem tudom életre kelteni a gépemen. Azt írja, hogy az adapter nincs csatlakoztatva. A lannan nincs semmi gond, azt simán telepítette. A wifi telepites utan meg is jelenik a bal alsó sarokban az ikonja, de ha rámegyek, akkor azt írja, hogy nincs telepítve az illesztőprogramja. A hozzá adott cd-n egyik se jó, se az Asus oldalárol letöltött egyik driver se. Nem lehet, hogy biosban kell ezt állítgani? Sajnos ezt a részét nem vágom
-
srs24
tag
Sziasztok! Egy pár napja jött meg a k501UB típusú laptopom és bekapcsolás után még olyan 5percig a hűtés jobb oldalánál recseg, utána pedig véletlenszerűen elkezd recsegni. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy vissza lehet küldeni? Media-tól lett online vásárolva
-
renziNNN
tag
Sziasztok,
Vettem egy Asus Zenbook-ot és ílyen a billentyűzete .Nem tudja valaki véletlen, hogy az ékezetes betűkön lévő többi karaktert milyen kombinációval érem el? Vagy egyáltalán hogyan?
Előre is köszi. -
-
HoaryFox
őstag
Vigyázzatok a legújabb Intel IGP driverrel, nekem ilyet csinált: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- HP EliteBook 840 G9 i5-1235u/16GB/256 SSD/14 " WUXGA magyar bill. laptop
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

holnap meglátjuk, HDD-t már felkészítettem tükrözésre, particiók már 120-120, baromira nem lesz kedvem windózt telepíteni, pedig lehet jobban járnék valami nyerssel mint az ASUS izébizékkel telepöttyegetett gyárival.

Pyttawrx