- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Ez sem mondható el általánosan. A Mikrotik is már annyi féle SoC-ot és Wifi chip-et használ, mint égen a csillag. Nekem egy hAP ac²-m van (most éppen egy kollégámnál van), nincs gond a wifi-vel, de az elérhető sávszélességben nagyon elmarad az azonos sebességet ígérő egyéb (mondjuk én OpenWrt-t használok, így OpenWrt kompatibilis) eszközöktől (pl. MediaTek). Ugyan ez igaz a cégnél lévő Mikrotik AP-kre is.
-
Tankblock
aktív tag
Ezek szerint még nem volt instabil TP-link routered :-) Az előző routerem imádta eldobálni a Wifit és a Sonoff fali kapcsolók meg csak lestek. Úgy cseréltem le egy ASUSra hogy csak na.
HA fontos h jól menjen akkor csak a jó öreg hard wired kábeles megoldás jöhet szóba, nem szükséges RJ45, bár az igaz h az jó ha van, de RS485, CAN, ezek felett modbus whatever protokollal ..., csak arra várnak h beépítés után akár évtizedekig menjenek....
ha meg szeparált háló akkor minek is a SSL? Ha annyira titkosítani akard AES is használhatsz. Emlékek szerint ESP32 100% h hardveresen benne van. ESP8266 meg láttam programot, mondjuk nem annyira nehéz számolni sem.
-
Tankblock
aktív tag
Innentől jön a puding próbája,
Mind a kettő működő képes (Főleg h az MQTT egy protocoll amit bele lehet tuszakolni az Websocketen keresztül is... [link] ). Ha viszont üzemszerüen kell hogy működjön akkor a Wifi felejtős lesz....
egy sima DeAuth attakkal szétbontható a ESP és a Router között a kapcsolat.... -
Tankblock
aktív tag
Szia
Mire szeretnéd használni?
Mivel az utolsó ESP-IDF hez is van websocket ssl el [link] így gondolom h működik. (én csak az ESP8266 al próbáltam anno és működött)
Kérdés mire van szükséged. Ha csak pár szenzor adatára ritkán akkor MQTT és a mérések között altathatod a projectet.
Ha több adatot szeretnél streamelni folyamatosan akkor websocket egyszerűbb mivel nem kell még 1 MQTT Broker is.vagy implementálhatsz saját protokollt és akkor nem fogják feltörni.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest