Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Ez sem mondható el általánosan. A Mikrotik is már annyi féle SoC-ot és Wifi chip-et használ, mint égen a csillag. Nekem egy hAP ac²-m van (most éppen egy kollégámnál van), nincs gond a wifi-vel, de az elérhető sávszélességben nagyon elmarad az azonos sebességet ígérő egyéb (mondjuk én OpenWrt-t használok, így OpenWrt kompatibilis) eszközöktől (pl. MediaTek). Ugyan ez igaz a cégnél lévő Mikrotik AP-kre is.
-
Tankblock
aktív tag
Ezek szerint még nem volt instabil TP-link routered :-) Az előző routerem imádta eldobálni a Wifit és a Sonoff fali kapcsolók meg csak lestek. Úgy cseréltem le egy ASUSra hogy csak na.
HA fontos h jól menjen akkor csak a jó öreg hard wired kábeles megoldás jöhet szóba, nem szükséges RJ45, bár az igaz h az jó ha van, de RS485, CAN, ezek felett modbus whatever protokollal ..., csak arra várnak h beépítés után akár évtizedekig menjenek....
ha meg szeparált háló akkor minek is a SSL? Ha annyira titkosítani akard AES is használhatsz. Emlékek szerint ESP32 100% h hardveresen benne van. ESP8266 meg láttam programot, mondjuk nem annyira nehéz számolni sem.
-
Tankblock
aktív tag
Innentől jön a puding próbája,
Mind a kettő működő képes (Főleg h az MQTT egy protocoll amit bele lehet tuszakolni az Websocketen keresztül is... [link] ). Ha viszont üzemszerüen kell hogy működjön akkor a Wifi felejtős lesz....
egy sima DeAuth attakkal szétbontható a ESP és a Router között a kapcsolat.... -
Tankblock
aktív tag
Szia
Mire szeretnéd használni?
Mivel az utolsó ESP-IDF hez is van websocket ssl el [link] így gondolom h működik. (én csak az ESP8266 al próbáltam anno és működött)
Kérdés mire van szükséged. Ha csak pár szenzor adatára ritkán akkor MQTT és a mérések között altathatod a projectet.
Ha több adatot szeretnél streamelni folyamatosan akkor websocket egyszerűbb mivel nem kell még 1 MQTT Broker is.vagy implementálhatsz saját protokollt és akkor nem fogják feltörni.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 16X - i9 14900HX, 32gb ram, RTX 4070 (140w) 1tb SSD + gyári gari
- HTPC házi szerver config eladó ÁFÁS számla (Ryzen 5 2400G, 16 GB RAM)
- Jack Wills Parka Jacket Men kabát eladó
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- 7 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 840 G10
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold