Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mprrpm

tag

válasz JozsBiker #8124 üzenetére

Na tisztázzuk a dolgokat.

Ha egy arduino programot megtalálsz igaz ez bár mire az szinte semmit nem ér ha nincsen hozzá meg a könyvtárrendszere ami alapján hivatkozik egy csomó mindenre valamint még nagyon sokszor a verziója sem mindegy.
    Példa: amivel menetrend szerint szívok, engem érdekelnek a pontmátrix kijelzők, megjelenítő felületek, ebben az arduinóra szerintem legjobban összerakott nagyon profin megalkotott igen igen struktúrált program az MD.parola.
    (Egyirányú soros kommunikáció sokat lehet belőle tanulni. WS2812 ledek meghajtása hasonló csak ugye ott kicsi másképpen + bejön a szín is.)
    De ahhoz, hogy ez működjön ehhez kell egy csomó minden. Többek között ami a max7219 ic soros vonali meghajtót kezeli. Ebből kijön kb. 3 havonta újabb és újabb verzió. De a meghajtó progiból is van kb. 4-5 féle amit remekül lehet használni. (Ha nagyon profi vagy csinálsz sajátot.)
    Tehát alkotok dcf77-hez saját programot szuperül csillog-villog, működik és eszembe jut valami kb. 3 hónap elteltével amit szeretnék hozzátenni a programomhoz de közbe már felajánlotta az arduino progi, hogy megjelent újabb frissítés, lefrissíti az ember, rá akarod tölteni a módosított programodat és már hibát dob, hogy valami gond van. A te esetedben a time.h-val. (time.h-t már nem nagyon használják van helyette Time-master, szebb, jobb) Szokták mondani ugye a kőkorszaknak sem azért lett vége mert elfogyott a kő.
    De ezek a frissítések amik a könyvtár rendszert is tartalmazzák sokszor meg bekerülnek újabb jobb dolgok, esetleg portolják más hardverekre is (pl. ESP32 :C ) ami az előző verziókba nem volt.
    Nagyon sok arduino minta program uno-ra íródik, de attól kisebb-nagyobb átalakításokkal megy az mondjuk Arduinó Megán is a hardver sajátosságaival együtt lábkiosztás, memória...stb, stb.
    Lehetőségek a megfelelő könyvtár felrakására.
    Vagy bemásolod a letöltött könyvtárat az arduino könyvtárba vagy ahogy az előzőekben írtam feltelepíted és elintéz mindent a program(letölti bemásolja) vagy pedig a letöltött zip file-t a zip file hozzáadása menüpontban rakod fel. (github-ról komplett leszeded a zip file-t és hozzáadod)
    Ilyenkor telepítésre kerülnek többek között a példaprogramok is és ezek általában megfelelően hiba nélkül lefordulnak és elindulnak. ;)
    Remélem tudtam valamicskét segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák