Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
1501N
tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy kis külső "időjárás állomást", amit később, még pár funkcióval meg szeretnék toldani.
Egyelőre a tervezett eszközök:
1. Arduino Nano - mert bőven elég és olcsóbbnak is tűnik, mint a sima uno
2. DHT22 - hőmérséklet + páratartalom méréshez - itt jól látom, hogy bármelyik digitális lábbal elmegy?
Innentől van némi gond
3. Kellene valami légköri nyomásméréshez, de egyetlen ilyen szenzort találtam: BMP180-at, de elhasználja az SPI-t és ha jól tudom, ebből csak egy eszköz csatlakoztatható.
4. Kéne egy óra modul, ami nagyritkán felrúgja az Arduino-t, hogy mérjen és küldjön adatot.
5. Szükség lenne valamilyen vezeték-nélküli átvitelre. Ehhez láttam 433 MHz-es modult, ami ha jól értem, akkor szintén bármely digitális lábra köthető, viszont az adatátvitelt nekem kellene leprogramozni, az esetleges újraküldést is. A legszimpatikusabb az ESP8266 lenne, ha nem venné el azt a soros kommunikációs portot, amit az usb-n történő felprogramozásnál is kéne használni. Viszont szabványos lenne, nem kell a másik oldalon spéci eszköz a vételhez. Látom még ezt az NRF24L01-et, de ha jól értem, ebből a másik oldalon is kell egy és össze is veszne a barométerrel, mert SPI-s.Mit ajánlotok a hálózat kialakításhoz és a nyomásméréshez? Ez a 433MHz-es RF modul mennyire macerás a gyakorlatban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okos Otthon / Smart Home
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4070 SUPER GDDR6X +Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest