Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- Beépül a Nano Banana a Google Fotókba
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
gyapo11
üzenetére
Oké, felejtsük el a lézert! Teláltam egy opciót: Lidar Light, de 150 dollár és 1 méter alatt nem szupi.
Vissza a kapacitív érzékelésre, megépítem a Disney Touché-t, aztán meglátom mire megyek vele. Meg kéne szereznem mintát az alu profilból is, hogy egyáltalán elég érzékeny-e az érintésre, vagy mindegy is.Esetleg még olyanokon filóztam, hogy fel lehetne darabolni a sínt annyi darabra, ahány analóg portom van és így csökkenteni a kapacitást.
Vagy sorba kötni a darabokat egy maréknyi ellenállással és így meg lehetne különböztetni a feszültségszintekből melyik darabot fogtam meg.
Mondjuk ez utóbbi pár centi huzalon remekül működik, de ha mákom van, akkor a két méteres lécen talán ellenállásra se lesz szükség. Arra kíváncsi lennék fizikailag miért nem számít hol fogom meg a huzalt, vagy csak nincs akkora felbontásom, hogy lássam pár centinél. Azt gondolnám vhogy úgy kéne működnie, mint egy poti, hogy erősebb a jel, ha közelebb vagyok a porthoz. Vagy át kellene ismételnem az általános iskolás fizikát.
Kicsit olvasgatva a témában azért nem egyszerű megtervezni egy ilyet. Nálam a több méteres vezetékezés és a hatalmas érzékelő felület mind alkalmatlanná teszi kapacitív érzékelésre, nem beszélve a majd fellépő parazita kapacitásról.

Arra számítok, hogy elég magasan lesz az alapvonal a jelszintben.Egy nyomom van még, aminek nem jártam utána: vhol láttam egy apró hozzáfűzést, hogy a 2D-s érintő panelnél lehet olyat, hogy a négy sarkán mérni a feszültségeket és amelyik sarokhoz közelebb van az ujjunk, ott lesz erősebb a jelszint. Viszont nem tudom, hogy kvázi össze vannak-e kötve galvanikusan, vagy itt is van vmi elektromos teres trükközés az egymás mellé helyezett absztrakt alakú felületekkel.
Ezért érdekelne, hogy ha a két méteres léc két végén mérek feszültséget, akkor is azonos értékeket fogok-e látni a bemeneten, vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új csak kipróbált Ulefone Armor 28 ultra 16/1TB amoled kijelző, 120w töltés ütésálló
- DELL Latitude 5310 13.3" FHD 2in1 Touchscreen laptop I5-10310U 16G/512G Win11 Pro, Üzletből, 27%ÁFÁs
- XIAOMI Redmi Note 14 Pro 5G 8/256
- POINT S WINTER S 185/65R15 88T téligumi acélfelnivel
- ThinkPad 15,6",core i3 6100u(4x2,3Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,240SSD,Jó akku,nagyon szép állapot
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold