-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Oké, elfogadom.
A következő kérdésem az volna, hogy mihez kezdesz a közös táppal?
Én eddig úgy tudtam, hogy galvanikus leválasztást két külön áramkör összekötésekor alkalmazunk.
Na de itt közös a táp, közös a földpotenciál és vhogy össze kéne kötni az RGB szalag Data In portját az MCU egyik I/O portjával, amin 800 Khz-es adatfolyam fog közlekedni.
Szóval várom a javaslatokat.Amúgy jelenleg a teszt folyamán semmi jelét nem mutatja a rendszer, h ne lenne működőképes.
Már össze van rakva a prototípus, a programot fejlesztgetem. Az MCU és a szalag párhuzamosan van kötve a tápra.
Ez így működik. Igaz semmi sallang nincs rajta, de megy.
Én csak kiegészítő védelmet szeretnék hozzáadni, ha beépítésre kerül 24/7-es használatra, hogy megfeleljen "a biztonsági előírásoknak". De legalább ne legyen háztűz, ha a táppal gond adódik. Az se baj, ha meg tudom védeni az MCU-t, ha bejön vmi zavar a hálózatról.
Vagy mint az eredeti kérdésben is szerepelt, hogy okozhat-e problémát hidegindításkor a nagy áramfelvétel? Ilyenkor ha megszaladna, akkor azt ki kéne védeni vmivel. Erre van a kondi a szalag elején.
VAGY ha rövidzáram van, akkor azt mivel lehet kivédeni. Szóval ez volt a kérdés.Szóval még egyszer. Itt az MCU csak közvetetten kapcsol nagy áramokat, nem az a feladat, hogy az 5V-os I/O-t illeszteni kell az akármilyen feszültségű nagyobb áramhoz. Itt az I/O port egy 220-as ellenálláson keresztül közvetlenül csatlakozik a led szalaghoz. A led szalag meg közvetlenül (illetve egy 2200 uF kondival) a tápra.
Az MCU is közvetlenül a tápra párhuzamosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vatera, Teszvesz topic
- Hardcore café
- Battlefield 2042
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest