- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ezzel a mobillal készülhet a 2026-os MWC-re a HMD
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
őstag
válasz
tibi-d #21187 üzenetére
Ugye az első ötlet az volt hogy egy analóg fényorgonát mellétennék és a fényorgona kimenete vezérelne egy COB vagy Power LED-et. ami a hangnak megfelelően elő tudna idézni egy hasonló stroboszkóp effektet mint maga a villám a természetben.
Erre kerestem megoldást a MSGEQ7 IC-vel, analógot kilőttem mert csak 1 DFMinit használnék 1 PC hangszóróval, de ugye már limitált az idő és ninca kedvem arra várni hogy megérkezzen. Le tudnám programozni hogy kb úgy nézzen ki mintha villámlás történne a hang lejátszát közben. Csak szeben ée elegánsabban szerettem volna megoldani. De jó ötleteket kaptam, így marad az. Nem is akarom túl bonyolítani így is egy vasárnap ráment amíg találtam megfelelő holló hangot - de jó hogy vannak madártani intézetek ahol mindent dokumentálnak -, ez a projekt ott tart hogy tegnap megérkeztek a ledek amikből max 2-3 db 3W-os COB ledet vagy 1 db 10W-os Power LED-et fogok felhasználni. Több felesleges, úgy is csak alulról szeretném "megvilágítani" a hollót, aminek a szemét piros ledekkel helyettesítem, annyi az extra hogy mindkét szemet külön vezérlem ezért tudni fog kacsintani is.
A program pedig valahogy így futna le
0, villámlás - stroboszkóp hatással együtt
1, hollóhang
2, Szemek villogtatása.
3, Random szem villogtatás
4, csönd.
5, Random szem villogtatás
6, csönd..
Majd minden kezdődik előröl. Ide lehet érdemes lenne valami mozgásérzékelőt hozzátennem ha felé közelednek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Lexus, Toyota topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 2042
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Elden Ring
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Acer Swift 3 Ultrabook / Ryzen 7 5700U / RX Vega 5 / 16 GB RAM / 512 GB SSD
- ASUS TUF FX505DU - 15,6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 7-3750H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB 6400MHz / B650 WiFi / 1TB Gen4 / 750w GOLD! BeszámítOK
- FÓLIÁS, szinteÚJ SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 512GB 1 év gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest