- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem vág témába ezért offolom a választ.
Alapvetően az LS120 jó megoldás is lehet és köszi az ötletet. Van is egy a szekrényben, de úgy emlékszem az is ATAPI megoldást használ az IDE porton, ahogyan az IDE portos ZIP drive, nem pedig ATA protokolt.
Ez pedig azt eredményezi, hogy igen kevés usb-ide vezérlő képes működtetni. Nekem több fajta vezérlőm is van, de egyikkel sem működött eddig. Pedig próbáltam sima 40pin és laptop 44pin adapterekkel is megoldani. (Mármint ZIP drive-ot, az LS120-al nem tettem próbát, viszont kíváncsiságból kipróbálom)
Másrészt sajnos az LS120 igen érzékeny és a retro fórumokon rengeteg leszakdt fej problémával találkozni. Szóval nem biztos, hogy sokáig kitartana.Ma reggel jutott viszont eszembe a legkézenfekvőbb megoldás az eredeti probléma elhárítására. A probléma ugye a Teac drive-ok (ez van a slim usb fdd-ben, vezérlők különböznek) pontatlan beállítása.
Namármost van minekünk egy 14 napos elállási jogunk és bár drágább alapban, de mondjuk Alza vásárlás esetén van azonnali cseregarancia kis plusz pénzért.
Szóval addig próbálgathatom ezeket, amíg nem jutok egy normális darabhoz.Másrészt egyéb megoldásokhoz nagyon érdekes a Greaseweazle project.
Ez ugye nyers adatokat ad vissza és vezérlőjeleket fogad a saját protokolon, de érdekes a mindenre is alkalmas fdd kifejlesztéséhez.Közben belefutottam egy ilyenbe is. Ez nagyon jó azoknak akik alapkiépítésű Amiga-t használnak és a netről letöltött anyagokat szeretnék lemezre kiírni, amit aztán a gépben használhatnak tovább. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali notebookos kérdések órája
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged