Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Hét évig frissül az új iQOO
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
üdv, oled+rotary encoder problémám lenne.
A probléma a google szerint jól ismert gond, hogy a rotary encoder (2db kell a projekthez) jól működik soros portra is kiírja jobbra-balra és számol is. Az oled (I2C) is jól működik, de a kettő együtt nem, mert az enkóder innentől 98% felfelé számol, akkor is ha lefele kellene.
Ahogy kikapcsolom a kiírást kijelzőre, jó, tehát nem kód problémaA google megoldások mind mind a megszakításvezérelt enkóderhez vezetnek, de az UNO amihez elkezdtem dolgozni csak két megszakítás lábbal rendelkezik, és két enkódernek négy ágát nem tudom rákötni.
Kérdés, ha egy egy lába van az enkódernek rákötve akkor kettő működhet? mivel ABAB vagy BABA a forgás, elvileg ha csak az A lábak vannak megszakításra kötve, akkor is jó lehet, de ABAB irányban első kattra lefutna a megszakítás míg BABA esetén a második kattintástól ha jól sejtem.Van-e bármi jó megoldás erre? Esetleg SPI kijelző I2C helyett megoldja a problémát? Állítólag a lassú kirajzolás a gond, ezért gondoltam, az SPI gyorsabb mint az I2C
Vagy használjak fel/le gombokat enkóder helyett

Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 5-7535H/16GB RAM/512GB SSD/RTX3050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB fekete 3 év garanciával
- Iphone 13 128gb Midnight 81% + töltő + füles + tok
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo (DJI RC 2) (GL) (Bontatlan)
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold