- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus #13871 üzenetére
1. Ha LORA-ban gondolkodsz, akkor - azt sejtem - nagyobb távolságról van szó.
2. Mennyi NMEA üzenetet akarsz küldeni, mert ha RTK, ahhoz a LORA sávszélessége nagyon kicsi.Én ugyanezt (vezetékmentes UART híd) WiFi-internet alapon oldom meg.
Az egyik eszköz csatlakozik egy vezetékes netre kapcsolt WiFi routerre, ez bárhonnan elérhető portforwarddal, erre küldöm.
A másik egy régi, kidobott mobiltelefon mobilnettel. Mivel erre nehezebb küldeni, ezért ez küld. Amikor csak próbálgatom, akkor WiFi-n elérik egymást, akkor mindkettő WiFi-re dolgozik.
Ha mégis a mobiltelefonos állomásnak akarok adatot küldeni, akkor azt a mobilnetes http-n kéri a fix állomásról, amire a válaszban jön a kért adat.Úgy rémlik, mintha már egyszer itt be is írtam volna a programot, de ebben nem vagyok biztos.
Nekem kilobájtokat/sec kell küldenem, ehhez a LORA gyenge lenne, de ha kevesebbet akarsz küldeni, akkor a LORA valószínűleg jó megoldás, bár én még nem próbáltam ki, pedig már vettem Bangoodról ESP32 LORA modulokat.
Csak tudnám, mit kezdek ezzel a sok összevásárolt kacattal.
Én mindent ESP32-vel oldok meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone-t használók OFF topikja
- Synology NAS
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen3 13.3" FHD+ IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 12 Mini 256GB Kártyafüggetlen, fekete színben, 3 hónap garanciával
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest