Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• patesz

csendes tag

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
    Amatőr szinten programozgatok különböző dolgokat.
    A jelenlegi projektem során egy Arduino Mega és az ESP8266 modul közötti kétirányú kapcsolat megteremtése lenne a cél, Blynk vezérléssel.

Nem sima Mega board-ot használok, hanem az itt látható [link] RobotDyn verziót.
    Ebbe a lapba már integrálva van az esp. Alapvetően tök jó minden.

Blynk általi ESP vezérlés, majd itt keletkező adatok Mega felé továbbítása és ott kiolvasása soros kommunikáció segítségével működik, azonban a Mega által kiolvasott szenzor adatokat nem tudom ESP felé továbbitani és ott mondjuk Serial.println paranccsal kiíratni(, valamint Blynk appon belül kezelni).

A konkrét eset az lenne, hogy Blynk appban lenyomok egy gombot, ami aktivál egy mérést egy lézeres távmérő segítségével (ez megvan), a távolságérték már a MEGA boardon generálódik (ez is megvan. pl serial.print paranccsal ki tudom íratni), majd ez az érték vissza irányú kommunikációban az ESP-n keresztül a Blynk appban is megjelenik (ennek megoldása hiányzik).
    ESPSofwareSerial, ArduinoJson és egyéb megoldásokat is próbálom, valamint nagyon sok fórumot olvasok de nem sikerül összehoznom.

Valaki csinált már hasonlót?
    Általánosságban van valami titka a megoldásnak? Rossz úton járhatok?
    Lenne valaki aki le tudná írni, hogy mik a főbb lépések amelyeket meg kell tennem hogy vissza felé is tudjak kommunikálni?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
    üdv,
    patesz

Új hozzászólás Aktív témák