Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
robohw
üzenetére
"A másik, hogy kopasz diódákkal, tranyókkal kiépítesz egy saját rendszert."
Ezt is szeretném, mivel már kiderült, hogy egy ir receiver kimenetéről sehogy sem tudok analóg jelet levenni.
Egy erősítés (opamp) nélküli sima RC tagot kellene tenni a tranzisztor és a bemenet közé, csak nem tudom egyedül kiszámolni. Tud valaki segíteni egy kapcsolási rajzzal? Analóg áramkörökhöz nagyon láma vagyok"Amit itt kutyulsz, az véleményem szerint aligha fog eredményre vezetni."
Miért mondod ezt? Ez nekem hobbi. Máris volt eredménye a "kutyulásnak", szeretek tanulni, egy csomó mindent tanultam az esp8266-ról, amíg utána néztem a dolgoknak. Beleástam magam az ir és a serial (uart) protokollba, módosítottam egy library-t, kiegészítettem paritás ellenőrzéssel, meg frekvencia modulációval úgy, hogy működőképes maradt.
Bele fogom tenni a GCR kódolást is, mert azzal 1600baudos sebességet fogok tudni elérni, szemben pl a BI Phase Coding-gal, amivel elméleti szinten is legfeljebb csak 1000baud lehetséges (azzal a vevővel legalább is, amivel én próbálkozom).
Elnézést, ha zavarok a kérdéseimmel, sosem tanultam elektronikát, se programozást, csak autodidakta módon, és kizárólag azt kérdezem itt meg, amire hosszas kitartó guglizás és utánaolvasás után sem találok választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bele fogom tenni a GCR kódolást is, mert azzal 1600baudos sebességet fogok tudni elérni, szemben pl a BI Phase Coding-gal, amivel elméleti szinten is legfeljebb csak 1000baud lehetséges (azzal a vevővel legalább is, amivel én próbálkozom).
ekkold