Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz tvamos #10472 üzenetére

"Hogy akarod a jelerosseget kiolvasni? Nekem ez nem ment. Vagy volt jel, vagy nem."
    Hát mivel ahogy írod, analóg jelerősséget nem lehet mérni az ir receiver kimenetén, azt találtam ki, hogy fordítva ülök a lóra. A jeladó erősségét tudom (legalábbis remélem, hogy tudom valahogy) változtatni. Egymás után több kódot küldök, egyre csökkenő intenzitással és a küldött kódba mindig beleírom, hogy az éppen milyen erősséggel lett kiküldve. Úgy működne, mint a GPS rendszer, csak ott ugye az időkódot küldi a műhold és az eltérésből számolja a vevő a távolságot, én meg a jelintenzitást küldeném. A távolságot meg úgy lehet belőle kiszámolni, hogy ha a vevő oldalon sikerült a leggyengébb adást is venni, akkor az adó közel van (ehhez kéne valahogy elérni, hogy csak pár cm legyen a hatótávolság). Ha csak a legerősebb adást sikerül venni, akkor meg a szoba másik felén van az adó. A többi meg háromszögelés kérdése. :)
    Természetesen tudom, hogy ezzel nem fogok tudni cm-es pontosságot becsülni, de ez az említett Spybotics rendszerben is csak úgy van, hogy az ellenfél közel van, távolabb van, vagy valahol előttem a távolban, az irányt is kb 30°-os pontossággal tudja megmondani, de ha nekem ilyen pontosságot sikerülne elérni, akkor már nagyon örülnék neki. :)

"Erzekeloket akarsz fejleszteni, vagy az eszkoz lemasolasa a cel, vagy mi az, amit szeretnel pontosan?"
    Az eszközt szeretném lemásolni. :)

"Sharp tavolsag szenzor nem jo neked? Azzal tudnad a tavolsagot."
    Tudom, hogy ilyen létezik, de nem jó, mivel nem egyszerűen távolságot akarok mérni, kódot akarok elrejteni a mérőjelben, amivel lehet azonosítani, hogy ki van előttem, esetleg még azt is, hogy felém néz és próbál bemérni, vagy éppen háttal van nekem. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák