- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Tesóm lakásának világítását egy Arduino Mega 2560-al vezérlem.
A villanykapcsolók nyomó kapcsolók és a +24V szálat zárják nyomáskor, ami utána egy feszültség osztóba megy, ahonnan kb 4.8V-ot kap a Mega bemenete.
Van 16 relé és 22 kapcsoló.
Működik is minden rendben, a prellmentesítést is szoftveresen megoldottam.Viszont azt vettem észre, hogy ha gyorsan nyomkodom valamelyik kapcsolót, akkor random egy másik lámpa fel vagy épp lekapcsol, attól függően hogy mi az állapota. Ezt most kiküszöböltem, hogy minden kapcsoláskor 1000ms delay-t hagytam, de ez nem a legjobb megoldás.
Valami olyasmi lehet, hogy a kapcsolgatás miatt elektromos zaj keletkezik és amiatt kapcsol fel egy másik lámpa?
Hogyan tudnék ez ellen védekezni?
3 dologra gondoltam:
- Feszültségosztó 2 ellenállását arányosan csökkenteni (ezt a legnehezebb kivitelezni)
- A 24V-ot 16V-ra csökkenteni, így is jutna 3.2V a bemenetre, ami még magas jelszint
- Csak akkor kapcsolna fel a lámpa, ha a kapcsoló legalább 50 vagy 80ms-ig folyamatosan nyomva van, így kiszűrve a néhány ms-os jelet. (Egy átlagos egérkattintás 80-100ms)Bárminemű segítséget, tippet szívesen fogadok!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S7+ 5G 128GB Mystic Silver
- iPhone 15 Pro - 128GB - Black Titanium - Jótállással
- Xiaomi 13T Pro 12GB / 512GB Black Makulátlan állapotban! - Garancia 2027-ig a nextelshop.hu-ba
- Szinte Új - Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 5G 256GB + kiegészítők
- Gamer PC - Ryzen 7 2700X, RTX 2070, 16gb RAM
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest