- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
Az "encrypt phone" fizikailag titkosítja a /data könyvtár tartalmát. Én úgy tudom, hogy magát a rendszert és a külső SD kártyát nem. A titkosítás kikapcsolt telefon esetén valóban védelmet nyújt a telefonon levő adataidhoz való illetéktelen hozzáférés ellen. Viszont bekapcsolt teló esetén adb-ből továbbra is el lehet érni az adataidat, ha engedélyezve van az USB debugging. Ráadásul a titkosítás csak factory reset-tel törölhető.
Magam részéről az érzékeny adatokat inkább egy titkosított konténerben tárolom (mint pl. az EDS, ami olyan, mint PC-n a TrueCrypt).
-
Huma
addikt
Köszönöm!
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
Sziasztok!
Melyik a legjobb ingyenes GPS program androidos telefonra?Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Frod
addikt
Sziasztok!
(valószínű rossz helyre írtam, de nem találtam nekem kellő topicot, remélem tudtok segíteni, vagy a kérdésemben, vagy a megfelelő topicb való irányítássalEgyik kedvenc kis app-om rosszalkodik, így segítséget szeretnék kérni:
Telefont váltottam, Sony Xperia E sorozat, Android 4.1.1, Simple Last.fm Scrobbler v1.4.5, a Winamp pedig 1.4.11-es verzió. (Tehát a legújabb verziók, két napja szedtem le őket) A scrobbler látja is a lejátszót, bent is van a pipa nála, valamiért mégsem hajlandó számolni a zeneszámokat. A Winamp alatt pedig be van pipálva a beállításokban, hogy engedélyezze a scrobblozást ha van fent lastfm alkalmazás hozzá. Nekem itt megállt a tudományom, ránézésre minden megvan ahhoz, hogy menjen a dolog. Valakinek ötlet esetleg?Do you see the white shadow?
-
fatal`
titán
-
trisztan94
őstag
válasz trisztan94 #5881 üzenetére
Valaki otlet?
Nem lehet h a (dalvik) cache szarodott el es torolni kene?
https://heureka-kreativ.hu
-
addikt
Igen, ezt igazából nem is értem. Pont az adatoknak kellene leginkább az SD kártyán lenniük, hiszen az alkalmazás nem onnan fut, csak időnként olvas/ír az adatmappájában.
Én személy szerint próbáltam már átlinkelni adatmappákat az SD ext partícióra, de vmiért összefosták magukat tőle az appok. Valami jogosultság gond lehetett, de annyira nem másztam bele, vettem egy nagyobb belső memóriás telefont. -
af86
csendes tag
Nagyon sok külföldi oldalt találtam, ahol ugyanez a probléma. Mindig ugyanaz a tanács---->volume up/down + power. és miután megy a válasz, hogy nem reagál rá, utána semmi használható infó nincs. függetlenül attól, hogy van-e márkája vagy nincs. de abban igazad van, hogy nem éri meg olcsón venni.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Megbolondult a telom, tudtok segiteni?
Galaxy Nexusrol van szo, cm10.1 (4.2.2) os-el.
A fomenuben nem megy a "home gomb", tehat nem visz vissza a fokepernyore. Neha behal a launcher, kilepek egy appbol es nincs semmi, bajd egy 10mp mulva bejon.. Ugyanez a menuvel, bejon feketen de nincsenek ikonok es varni kell.
Eddig semmi baja sem volt, virust nem szedtem le.
Koszi!
https://heureka-kreativ.hu
-
af86
csendes tag
Sziasztok!
Van a családban egy kínai tablet pc. Pontos márkáját nem tudom, mert nincs ráírva semmi. egy hónapig minden gond nélkül működött. Tegnap elkezdte egymás után kiírni, hogy az alkalmazások leálltak. Nyomtam egy resetet és azóta az android feliratnál nem lép tovább. 4.1 android. A tabon van egy power, back, hangerő gomb. Gondoltam csinálok egy factory restet, de nem tudom előcsalogatni azt a menüt ahol ezt meg tudom tenni. Próbáltam már a vol up+power, vol down+power, back+power, vol up+back+power, vol down+back9power kombinációt, de semmi. Tudna valaki segíteni, hogy mit csináljak vele? esetleg géppel összekötve van valamilyen lehetőség életre kelteni? -
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Ez a encrypt phone hogyan mukodik? Ha valaki kikapcsolja a telomat, mert el hagyom vagy valami, es vissza kapcsilja, akkor ugye nem fer hozza semmihez. Viszont ugye ezt a pin-t boot elott keri, cwm-be betudok lepni attol meg?
Ja es, az external sd-t nem titkositja?Szerintetek van ertelme ennek a titkositasnak?
-
MurdR
veterán
válasz jolti05 #5873 üzenetére
Egy kis szösszenet az Android hungary fórumról:
''Megtelő tárhely és programok áthelyezése SD
kártyára.
A legtöbb alsó és középkategóriás készülék nem
rendelkezik több GB-nyi tárterülettel, ahová
szabadon telepíthetünk alkalmazásokat, és sajnos
hamar betelik a tárhely. Az Android 2.2-es verziója
óta lehetőség van egyes alkalmazások SD kártyára
való áthelyezésére (APP2SD), amennyiben ez
engedélyezve van a programban.
A készülék a /data partíción tárolja a programokat,
a hozzájuk tartozó adatbázisokat, a dalvik-cache-t
(ennek méretre kb. ugyanakkora, mint az
alkalmazások, ráadásul a
rendszeralkalmazásokhoz is van benne állomány)
és az alkalmazások átmeneti file-jait. APP2SD
esetén csak a program kerül át az SD kártyára, a
többi marad a belső tárhelyen (egyes alkalmazások
bizonyos adatokat is engednek az SD kártyára
rakni). Tehát ha egy alkalmazást átmozgatunk az
SD kártyára, előfordul, hogy bőven marad még
utána ez meg az, ami foglalja a helyet.
A DiskUsage nevű alkalmazással meg lehet nézni
pontosan, hogy mi mennyi helyet foglal és ez
alapján mérlegelve eldöntheted, hogy mit távolítunk
el a több hely érdekében.
Rootolt készüléknél van lehetőség a dalvik-cache
SD kártyára helyezésére, amivel igen sok hely
felszabadítható, 2.2 előtti rendszereken is
működik. Ehhez egy particionált sd kátya (ext2/
ext3/ext4 partícióval - telefonja és rom verziója
válogatja - ) és egy külön program szükséges, ami
a Link2sd. Ez a módszer szinte minden adatot
átmásol a memória kártya ext2/3/4 partíciójára.
Azonban ennek van egy nagy hátránya is. Az SD
innentől nem vehető ki a telefonból, csak
kikapcsolt állapotban, valamint az SD olvasási
sebessége miatt sokkal lassabban indulhatnak
bizonyos alkalmazások.
Egyes készülékekre van jobb megoldás is a
Link2sd-nél, de alapok ott is ezek. Érdemes ezért
minden készülék esetében a megfelelő topikban
utána járni a témának''Utoljára módosítva: rtitusz által : 2012-09-26
17:03MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Pár napja vásároltam egy Motorola Razr-t (XT910). Két dologról érdeklődnék e kapcsán, egyikről sem tudom, mennyire passzol bele a fórum témájába, de nem találtam olyan topikot, ahol a telefon hardveres hibáiról lehet érdeklődni.
Szürke háttérrel a kijelzőn itt-ott fekete alaktalan foltok tűntek fel sötétben. Nappal nem észrevehető. Fogalmam sincs, mi lehet és mi okozhatta, valamint 5-7 szubpixelhibát találtam eddig a kijelzőn. Ez, amit leírtam, vajon belefér a garanciáztatás feltételeibe?
A másik, ami inkább ide tartozik, hogy: Jól tudom, hogy a Razr-re nem dobtak ki Jelly Bean-t, csak a Verizonos telefonokra? Ezt ha én valahogy meg szeretném kerülni és mégis Blur felületes 4.1+-t használni, akkor van-e rá valami mód. Lehetőség szerint Safestrap-pel nem szeretnék dolgozni, nem szimpatikus particionálgatni a belső memóriát.Az esetleges válaszokat/segítségeket köszönöm.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Rimuru
veterán
válasz sz.balazs.95 #5869 üzenetére
Play -> Beállítások -> Alkalmazások automatikus frissítése -> Ne frissítse automatikusan...
Vigyázat, csalok!
-
GEPESZ66
veterán
válasz sz.balazs.95 #5869 üzenetére
Az áruházban, a beállításoknál.
-
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne teljesen kikapcsolni az alkalmazások automatikus frissítését?
Tehát csak akkor frissüljenek, ha én rábökök a frissítés gombra.
Két okból lenne fontos: Egyik, hogy az alkalmazások frissítése/telepítése iszonyatosan belassítja a telefont, játszás közben ez igencsak zavaró tud lenni, illetve nem fogyna el azonnal a mobilnetem, amint elhagyom a házat. (utóbbi kissé túlzás, de akkor is...)Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
D.Orion
veterán
Üdv!
SE Live with Walkman mobilom belső memóriája vészesen kezd megtelni(20MB szabad hely van csak). Nem egy combos készülék, de nekem elég. Hogyan tudnám kigyomlálni a felesleges szemetet a rendszerből? A market-en lévő cleaner progikat már próbáltam, semmit nem érnek, mert a rendszerből nem tudom kitörölni a sok szemetet vele. Ötletek?
Korábban már jártam itt és akkor már gondolkodtam rajta, hogy valahogy át kéne kicsit alakítani a rendszert, hogy sd-re mentsen mindent. Most már lassan ideje is lesz megcsinálnom, de először gyomlálnom kéne, hogy átmenetileg még tudjam használni.
-
dave74
tag
Sziasztok!
Tudnátok egy olyan zene lejátszó appot, amely csak egy helyről szedi össze az mp3-kat és nem az egész készülékről?
Köszi! -
Flyme
senior tag
Sziasztok, tudnátok mondani egy appot, amivel mentést lehet készíteni az alkalmazásokról és adataikról? Root nélküli megoldás kéne, köszi!
-
Fandango
veterán
Koszi mindenkinek az eddigi segitseget, holnap majd megprobalom ujra. A fejlemenyekrol majd irok.
-
this is life
Ármester
-
-
fatal`
titán
válasz Fandango #5845 üzenetére
A statusbarnak semmi köze a launcherhez.
Kompletten meghalt a ROM. Próbálj meg recoverybe kerülni valahogy, és wipeolni mindent.
(#5847) Fandango: Nem mindegyiken, a Sonykon pl. nincs. De azt sem lehet teljesen kinyírni, flashtool/sus/pcc mindig helyrehozza.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Az a baj, hogy semmihez nem ferek hozza, mert mindig a launcher leallt hibauzenetet dobja fel, hiaba nyomok OKra, ujra feldobja.
Probaltam masik launchert feltenni apkbol, fel is dobja a valasztot, de ha az uj launcher-re nyomok arra is hibat dob fel hogy leallt.
A gyari launchert nem tudom leszedni, mert nem rootolt a tablet.
Tehat semmihez nem tudok hozzaferni, adb alol nem latszik a keszulek, tehat azzal sem megyek sokra, elvileg adb driver van fent, nem tudom mit csinaljak. -
Fandango
veterán
Sziasztok!
Abba kellene segitseg, hogy van egy ConCorde tab Play tabletem, ami miutan lefagyott, a fizikai reset gombbal ujra inditottam, csak amikor bejonne a launcher mindig feldobja, hogy sajnos a launcher leallt. Ranyomok hogy OK, de ujra es ujra feldobja.
Mit tudok ilyen esetben tenni? adb alol probaltam de nem latja a keszuleket, vagy rosszul csinaltam, de eddig nem jutottam semmire. -
Kasya
nagyúr
válasz this is life #5828 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez lenne a gond... probaltam restartot is. Ilyenkor a telefon automatan lekeri a halozattol a beallitasokat, ugye. Eleg szomoru lennek, ha a 2000 ota mukodo rendszert pont a Samu droidja nem tamogatna...
-
this is life
Ármester
Csakegy tipp lenne, a kinti mobil szolgaltato mobilnet beallitasai megvannak a telefonodon, mert szerintem hazai apn-el kint nem tudsz netezni, a kintiet kene beallitani es alapertelmezette tenni. Legalabbis nekem kulhonban igy mukodott a net, igaz nem droidon, de szerintem attol az ok ugyanaz es a megoldas is.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Hege1234
addikt
erre valaki ?
fontos lenne -
klambi
addikt
szevasztok!
rányomtam ma a szoftver frissítés gombra, system update el is kezdődött, le is töltötte, majd kérte az újraindítást.... mikor instalálni akarta, az volta baja hogy nem jó a hitelesítés, ezt mivel tudom orvosolni, mert amikor kikapcsoltam akkor szintén nem ment tovább.. valakinek ötlet? (HTC One V)"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Kasya
nagyúr
Gondoltam veletek is megosztom a kerdesemet, mert nem keszulek specifikus, valami beallitasi dologra gyanakszom. Esetleg itt tobben vagytok, akik hasznaljak kulfoldon is az internetet.
-
_mrobi
csendes tag
Sziasztok! 4.1.2-es androidnál hol kell beállítani hogy az sd kártyára mentsen, telepítsen?? Nem találom.
-
veterán
-
Vjankovics82
senior tag
válasz aprokaroka87 #5811 üzenetére
köszi sikerült még hajnalba megcsináltam!!!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Vjankovics82 #5810 üzenetére
Hello!A CWM-ben menj a Backup and Restore-ba azon belűl is a Restore-ba menj bele ha ott van egy ilyen sor hogy -dátum/idő akkor arra rányomva visszatudod tenni,persze ez csak akkor mükődik ha CWM backupot készitettél elötte.
Ha nincs a Restore-ban semmi,akkor ha van benne SD kártya vedd ki és tedd be vmi olyan eszközbe ami tudja kezelni...és keress rá egy recoverys romot pl az Xda-n.
Tedd rá az Sd kártyára .zip kiterjesztésű fájlt.
Rakd vissza a telefonba az Sd kártyát inditsd el a CWM-et majd az Install Zip sdcardban keresd meg amit felraktál az SD kártyára és install zip-re menj.
VISZONT EZT TÖLTÖRE DUGVA CSINÁLD!
Remélem tudtam segiteni. -
Vjankovics82
senior tag
valaki tudna segíteni? recoveryben formatáltam a systemet, datát, bootot, cachet és most nem indul a teló. hogy lehet újra softot tenni rá?? de mentésem van csak nem tudom hogy csináljam sehogy se jó!
-
doc
nagyúr
sziasztok!
felraktam az ssh tunnelt, de nem akar mukodni, es fogalmam sincs hogy miert, ugyanis semmilyen ertelmes hibauzenetet nem ad
tudnatok ajanlani valami mukodo appot SSH tunnelen keresztuli proxyra, amivel meg tudom mondani hogy egy adott app azon keresztul erje el a netet? ez az app elvileg tud ilyet, de gyakorlatilag nem hajlando csatlakozniMOD: megoldodott, ugyanennek az appnak a BETA verzioja remekul mukodik
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Keeperv85 #5806 üzenetére
Na utánna nézek, hogy honnan tudom leszedni a gyári romot és akkor még visszajövök tanácsért.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Van egy arc s -em és az utóbbi időben azt vettmészre , hogy állandóan késik az óra.
Hiába van kipipálva az automatikus dátum és idő, mindig késik egy nap alatt kb fél óra késést szed össze.Csak akkor hajlandó hálózatról frissíteni, ha ki- és bekapcsolom a telót.
Valami ötlet , hogy miért van?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Robi BALBOA #5805 üzenetére
Azt én sem. Ha megvan a gyári rom, abból viszont egyszerű a gyári reco.-t előszedni...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Keeperv85 #5804 üzenetére
Hogyan tudom visszaállítani a gyári recoveryt vagy a romot? Azt sem tudom, hogy honnan tudnám leszedni a gyári romot vagy recoveryt.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Robi BALBOA #5803 üzenetére
Teljesen stock rom, de a root pont nem számít. Viszont a CWM igen. Azzal nem fog menni, csak a gyári recovery-vel.
-
Robi BALBOA
őstag
Hy!
Valaki segítsen nekem.
Rendeltem egy Vivo Xplay telefont, előre telepített Google playel és rootolva, működik is, a system update letölti a legujabb frissítést, kéri, hogy indítsam újra, mert csak úgy megy a frissítés telepítése, újraindítom bejön a cwm, meg is találja a frissítést el is kezdi telepíteni, de valamit hibát kiír(na itt nem variáltm, felajánlotta, hogy indítsam újra és újra is indítottam, a teló megy csak ügye maradt a régebbi szoftver verzió).
Valahol azt olvastam, hogy a root miatt nem tud frissíteni, két dolog volt(van rajta) root explorer(ezt sikeült playen keresztül leszednem), de van valmi kínai root progi ami ezen a néven van fenn a playen: 授权管理
Na ebben a progiban egy szót sem értek(mivel kínai), de a playben is csak az van fenn, hogy telepítve és nem engedi törölni, de gondolom lehet valahogyan unrootolni és akkor talán menne a frissítés vagy ide teljesen stock rom kellene? Ja és a factory reset sem segített a progit nem távolította el.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
aprokaroka87
nagyúr
Lenne egy pár igen érdekes kérdésem.
1=Van egy LG-GT540-em Cm7.2 es Rommal(Zoe-Rom 7.7)
Felraktam a Pimp My Rom nevű appot és ott az Android Features fülnél bekapcsoltam a Hardware Rendering opciót.
A Build propban a debug.composition type átis irodott Gpu-ra illetve megjelent egy Debug.egl.hw sor is.
Ez az opció megegyezzhet az Android 4.x-ben megtalálható Hardveres Rendereléssel?
2=Ha a System/etc mapábba belemásolom az Adrenoconfig.txt fájlt annak milyen permissions kell megadni?
3=Android 4.0 alatt csak azok az appok használnak hardveres gyorsitást amiben az Android Manifest nevű fájlban benne a Hardware Accelerated sor?
4=A hwcomposer az cm9/10 alatt műkődik csak?
Mert egy cm10-es rombol kinyerve a hwcomposer libek(et) átmásolva a Cm7-be az Fps meter app nem műkődik és furcsamód ha eltávolitom a hwcomposert akkor műkődik.
5=ICS-óta kötelező minden esetben hardveres gyorsitást használnia egy alkalmazásnak?Megj:Egyébként a gpu renderelést bekapcsolva bizony elég smooth lessz még egy LG Gt540 is.
Eggyik ismerősőm Huawei y300-át nem érzem ilyen Smooth-nak pl görgetés során és abban már Project Butter is vanKöszönöm a válaszokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978