Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-PLevi-
senior tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Szia!
Overclock-hoz mindenképp custom kernel kell. A swap-ban nem vagyok biztos, de ha minden igaz, azt is támogatnia kell a kernelnek. -
kory24
őstag
Sikerült a videó alapján.
Annyi hogy a android sdk nem lett feltelepítve helyette az alcatel-androidmanager-2-2 tettem fel.
Többi lépésről lépésre ahogy a videón és a végén rootolt lett a OT-991.Van saját topic-ja a készüléknek, csak sajna ott még ennyi segítséget se kaptam. :s
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Stock kernellel lehet valahogyan swap memóriát használni? Mármint virtuális mermóriát. Vagy mindenképp kell hozzá swap kernel? Stock kernelen lehet bármilyen hackkel overclockolni?
Köszönöm a válaszokat!

Cyberwarfare: a root/data/data mappában is vannak szükséges fájlok. Azt meg a dalvik cachet lemented, akkor nagy valószínűséggel működni fog, bár ezzel a módszerrel pont a Hill Climb Racinget nem tudtam restoreolni. Inkább használj Titanium Backupot.
-
törölt tag
Sziasztok. A játék mentések a dalvik-chaceban a "data@app@com.fingersoft.hillclimb és társi lesznek? Csak ezeket lementem. Telóresi, visszarakom ide és jó minden?
-
LonGleY
veterán
válasz
burasu4
üzenetére
A Google címtárat ha használta esetleg (és nem a szimpla "telefonmemóriába" mentette a névjegyeket), akkor ott lehetnek felszinkronizált kontaktok. Azon kívül marad az SD tartalma, ami nem sok, de legalább a képei meglesznek. Azt minden bizonnyal be tudjátok olvasni egy adapterrel gépen. A jegyzetprogik alapvetően viszont a belső tárat használják a jegyzeteik mentésére (és akkor is valószínű, hogy titkosított formátumban), így ha az adott programban nem volt valamiféle szinkronizálás beállítva, akkor az bukó. A kijelzőcserén kívül mást nem hiszem, hogy tehetnétek.
-
burasu4
senior tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
egyik ismerősnek vízbe esett a Blade-e. Kiszáradt, bekapcsolni be, de az érintője nem működik, igy gyakorlatilag használhatatlan a teló. Minden adat a telefonon van. Hogy tudja lementeni a telefonszámkkat meg a jegyzeteket gépre. Van esetleg valami ötlet? Köszönöm előre is. -
MurdR
veterán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A Skate topic elég pörgős volt amikor legutoljára néztem, ott is kérdezz rá, mert sanszosabb hogy előbb kapsz választ.
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok.
Egy ZTE Skate-re feltettem a CWM recovery 4.0.xx-et. A gondom az vele, hogy ha feltelepítek egy rom-ot, akkor bootol rendesen, de ha utána újra belépek a recoverybe, onnantól mindig oda bootol be, akár újraindítást nyomok akár kikapcsolást (és onnan már az OS-t nem tudom elérni többé).
Az OS csak akkor töltődik be innen ha megint újratelepítem,de ha utána ismét belépek a recoverybe, kezdődik minden előröl.Szerintetek ez miért van?
-
MurdR
veterán
Saját topicja nincs a 991-nek? Szerintem Superoneclickkel lehet rootolni, se utánanézek..
Na, ez 99% hogy megbízható.
Lasy kolléga blogjában bukkantam rá. Írhatsz neki privátot is, segítőkész figura , személyesen is ismerem.logout.hu/bejegyzes/lasy/alcatel_ot-991_root_jog_megszerzese.html
-
dokee78
félisten
Ha titkosítom az Androiddal az SD-t annak mik a hátrányai előnyei?
-
törölt tag
Android. Calendar. Process váratlanul leálltot ír mindig, és nem tudom használni a naptárt. Egy hülye takarító progi után valahogy csináltam egy rendszer visszaallitast és most rakom össze a telot. Mi lehet a baj, hogy rakható vissza a gyári naptárat
-
kory24
őstag
Ezekszerint nincs itt olyan aki rootolt volna ot-991-et... :s
Többiek szerint, ha megpróbálom rootolni a telefont, ahogy a videón látszik (ugyanazok a fileok) akkor nekem is sikerülni fog?
csak a rootolást szeretném. Ezzel el tudom nagyon rontani a telefont? (flashtool scatter file, boot csere meg superoneclick ) pl. téglává válhat? -
-
palocz
tag
Van 1 olyan érzésem, ez már sohasem fog be indúlni

-
palocz
tag
Nem 100% hogy pont rá való
-
palocz
tag
Ismét a 6007-es hiba üzi, és a Da melett nincs pipa

-
kory24
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan, aki jártas Alcatel Ot-991 rootolásában?
(leírást, videót én is találtam google-ben,d e az érdekelne van-e oylan aki meg is csinálta)
Ez a videó tűnik a legjobb leírásnak, főleg mert, hogy minden file letölthető (többi leírásnál mindnél hiányzik valami...)
Engem csak a root része érdekel, meg talán a recovery.
Csak arra lennék kiváncsi van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Köszi
-
palocz
tag
Most meg ezt dobta a Flashtool

-
beldeczki
aktív tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Most konkrétan rájöttem mi a gond a rootolással... A "data" mappához nem férnek hozzá a root programok, mivel ahhoz is kellene alapból root jogosultság. Ezt elvileg a linkeléssel oldják meg hogy a /data mappát /data/local/tmp be linkelik így azt hiszi a rendszer hogy a tmp mappába írnak a programok, de közbe a linkelés miatt a data-ba írnak. De nálam ez nem működik valamiért, ezért kapok permission deniedet mindenhol, amúgy menne a dolog. Szóval erre kell megoldást keresni.
-
palocz
tag
Sziasztok
Ismét segítséget kérnék a Flashtoolal kapcsolatban. Ezt a hibakódot kaptam és nem tudom mit jelent

Nem tudja valaki mit jelent?
-
qdak
addikt
hy adott 1 regebbi tablet, barmit toltenek le, android.process.media leall.. 1 hete meg siman ment :@ azota nm hasznaltam csak ma...
mit tegyek? -
beldeczki
aktív tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Na lenne gondom. TPSarky szokásos Permission denied hibaüzenetet adja, Superoneclick adb elindítása után lefagy (gondolom amikor keresné eszközt), amit linkeltél az pedig nem megy. Az is kiírja hogy elindította adb-t, de utána amikor kiírja hogy vár az eszközre akkor nincsen semmi. Lekértem az eszközök listáját és nincs is benne a tablet. Eszközkezelőben benne van ADB device, én tettem fel ezzel. Valaki esetleg nem tudna ADB drivert a tablethoz (MyAudio 708DCC Plus)? Már kezdem feladni, minden este elmegy ezzel az áldott eszközzel pár órám és semmire se jutok vele...
-
törölt tag
ADB Driver telepítésben tud valaki segíteni? Fele drivert felrakja, felét meg nem.
-
LonGleY
veterán
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
A romolásban nem tudok segíteni.
-
7Sony7
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Nagyon jó kis teló, de én a helyedben elpasszolnám (vagy meghagynám tartaléknak) És újítanék egy jó kínait. Ha kinyiffan, többel kötöd be.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Ha kernelt cserélek, és kiderül, hogy nem mûködik, akkor a backup már semmit sem segíthet. Esetleg van valami mód arra, hogy visszaállítsam az eredetit ha elromlik? Bár 7Sony7 hsz-a után nem vagyok már ebben az egészben biztos... Csak swapot és overclockot akarok a telefonomra, de mivel senki sem csinált a Plusra sajátot kellene csinálnom... Persze csak ha ez nem müxik.
Vagy esetleg van valami mód arra, hogy swap kernel nélkül swapoljak?
Szasza88: Van a marketen egy AdjBrightness nevû app, azzal be lehet kapcsolni a gombok világítását, folyamatosan fog világítani.
-
Lotusomega
senior tag
válasz
Lotusomega
üzenetére
Erre esetleg valakinek ötlet?

-
7Sony7
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Én kis silver-er tettem kis plus ROM-ot. Kuka lett. Szó szerint. Nem tudom, ez segít-e, de én így jártam.
-
LonGleY
veterán
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
És ha kipróbálnád a megfelelő backup után?
különbözik
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Erre senki semmit?
-
palocz
tag
Sziasztok. Nem tudja valaki Mtk Scatter file betallózásánál miért írja ezt minden típusú Flashtool?

Valaki segítsen légyszi
Köszönöm előre is
-
beldeczki
aktív tag
Üdv!
Lenne egy MyAudio 708DCC Plus tabletom. Rootolni szeretném. Össze is szedtem a megfelelő appokat hozzá, de nem sikerül sehogy se.
Idézem egy másik hszmből (ott nem válaszolt senki):
"Üdv!
Adott egy 708DCC Plus. Ezt hogyan lehetne rootolni?
Leírom miket próbáltam.
1. Moborobo felrak, felismerésnél mindig azt írja ki hogy nincs bekapcsolva a debuging, de közbe be van. Erre letöltöttem a Superoneclick-Shortfuse verzióját, ezzel feltudtam tenni a drivert, moborobo felismeri eszközt rendesen. Letöltöttem a zhuodashi nevű programot, felismeri, de rootolásnál egyszer ezt írja ki:
2. TPSarky-val is próbálkoztam, de az pedig le is fut, újraindítja tabot, de ha jól értelmeztem a fájlokat nem tudja fölmásolni a tabra (permission denied). Pontosabban ezt írja ki:

3. Superoneclick-shorfuse is tesztre került. A képen látható 7-es pontig eljut, de utána semmi.

4. Utolsónak jöhetett a unlockroot. Ez pedig kifagyasztja a tabletot, képernyő egyszínű lesz, program pedig hibaüzit dob, erről nem csináltam képet.
Na szóval a kérdés. Hogy tudnám rootolni? Valamit talán rosszul csinálok?"Most este értelmeztem a dolgokat és hogy ha jól értem, akkor a "data" mappához akarnak hozzáférni a root programok, konkrétan TPSarky és Superoneclickre gondolok. Ha fájlkezelővel megakarom nyitni akkor ezt írja:

Mit kezdjek hogy működjenek a root programok, ha ahhoz a mappához akarnak hozzáférni, amihez lehet (lehet = én így gondolom) alapból root jog szükséges? Ezt csak én gondolom így, lehet a valóságban máshogy van. Ebben kérnék segítséget. A képekről sok mindent lelehet olvasni, mivel van pár hibaüzenet rajtuk.
Köszönöm a segítséget előre is!

-
426os
őstag
Sziasztok, adott egy Lenovo p770 mobil, az előző gyári rom 4.1.1 volt, az ebben alapból megtalálható camera.apk-t szeretném átvinni az új, 4.2.2-es romba (ez már nem gyári).
Amit eddig próbáltam:
-Simán telepíteni (App not installed üzenet)
-Bemásolni a gyári programok helyére, megfelelő jogosultságokat adva (nem jelent meg a programok között)
A mostani kamera programot eltávolítottam, hátha az a baja, de így sem jelenik meg a menüben.
Esetleg az odex fájl miatt nem akar működni? Vagy csak 4.1-en hajlandó menni a program? Van valamilyen mód arra, hogy belehegesszem a 4.2.2-es romba ezt az apk-t? -
-
jooker82
nagyúr
válasz
caindwan
üzenetére
Ezt Rigó Jancsi kolléga tudná megmondani,ő csinált korábban ilyeneket,bár ő inkább a "harweres" résszel foglalkozott,kamerát,kijelzőt pakolt át egyik telefonból a másikba.
Szerintem megoldható,úgy,hogy letöltöd az ACE legfrissebb romját és TC-n átnevezed az adott számokat. Gyári visszaállitást ne felejtsd el...

-
air
nagyúr
Ha sem OTA nem talál frissítést, sem a KIES nem írja ki, hogy lenne, akkor nincs. Ha nincs, akkor nincs mit feltenni.
Samfirmware-en sincs magyar régióra JB, csak ICS.
Egyébként a topikjában biztosan tudnak segíteni. -
And06
aktív tag
Szevasztok!
Van egy GT-P5110 tipusú galaxy tab 2-m. Kis netes kutakodás után arra jutottam, hogy OTA update-l fel kéne tegye a JellyBeant, vagy ha máshogy nem a KIES felteszi. Ezek közül egyik sem jött be, se a tablet se a KIES szerint nincs új firmware. Meg lehet valahogy oldani, hogy magától feltegye az updatet?
köszi! -
pulutodurumo
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Ötlet, tanács, vagy link _részltetes_ leírásról?
-
caindwan
aktív tag
Hogyan kell új android rendszert optimalizálni egy telefonra amire nem adták ki?
-
Lotusomega
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, jelly beanben(alcatel ot-995) hol tudom átállítani az érintőgombok háttérvilágításának idejét, hogy ne kapcsoljanak le 3 másodperc után, mert eléggé idegesítő. Gingerbreadben nem volt ilyen problémám.
Köszi!
-
törölt tag
Nem. Semmi ilyesmi nem volt. Csak feltettem pár új appot és nem megy olyan gördülékenyen pl. a jetpack joyride. Nem tudom melyik app kavarhatott be. Viszont a menétesem sajnálnám ha elveszne. Ehhez meg rootolni kell ugye? Hogy lassám azt a mappát amiben a játékmentések vannak.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Akkor máshogy kérdezem... Van két majdnem ugyanolyan telefon, csak ramban külömböznek... Ha felrakom az egyik kernelét a másikra akkor a ram modulnak nem lesz drivere? Magyarul bootolásnál nem tudja majd betölteni a ramot, igaz? A két telefon kernel forráskódja megegyezik (zte kis (zte v788) <-> zte kis plus (zte p752v_THU)
-
törölt tag
Sziasztok!
Baromi rég volt android telefonom. Az érdekelne, hogy egy gyári adatok visszaállítása egyenértékű egy gyári ROM újratelepítésével? Vagy ez tiztább jobb vagy ahogy tetszik.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Erre esetleg valaki?
-
Nekem egy tv dongle játszik hasonlót.
A böngésző 100-ból 99x kilép, elég hamar.
De nem csak a gyári, az opera mini is és a dolphin is.
Kaptam már segítséget, megpróbálunk módosítani egy fájlon, hátha a ramkezelés mókolása orvosolja a problémát, de sajnos a végrehajtásig még nem jutottam el.
De engem is érdekelne a megoldás ha a modding nem jönne be.
A cucc amúgy antutu alatt teljesen stabil. -
-
BBUN52
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jo topicba írok-e, ha nem, irányítsatok át.
ZTE Blade III készülékem van. Internet kliens használatakor, weblapok felkeresésénél, a telefon hibaüzenetet ír ki, miszerint a "Böngésző alkalmazása sajnos leállt", és egyből kiléptet a programból.
Nem tudjátok, miért lép fel ez a probléma? Ez a készülék vagy az op. rendszer hibája?
Előre is köszi a választ.
Bálint -
pulutodurumo
őstag
Boot animáció cseréjénél mik a fontos kritériumok? A mappák száma, neve, képek felbontása, neve, desc.txt tartalma. Ilyenekre gondolok. Egyszer már elcsesztem (nem állítottam be az engedélyeket a .zip-en
) és akkor nem bootolt be, de valahogy megjavult magától. Szóval elronthatok még valamit úgy hogy megálljon boot közben? -
7Sony7
addikt
Helló Skacok! Kellene egy kis segítség: Governor ütemezőt állítanék. Tudom, hogy van rá több progi is, nem ez a gond. Ha Pl: SetCpu -val beállítom, az felülír valamit a Rom- ban, vagy SetCpu fagyasztása esetén visszaáll az alapra? Tehát futtatni kell a beállítóprogit, vagy elég egyszer, aztán fagyasztható?
Előre is köszi. -
paolinho
addikt
Szerintetek érdemes a GravityBox-ot telepíteni? Használ ilyet valaki? Sajna magyar nyelven nem igazán találok róla leírást, így nem tudom eldönteni, hogy mi az előnye és mi a hátránya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

csak a rootolást szeretném. Ezzel el tudom nagyon rontani a telefont? (flashtool scatter file, boot csere meg superoneclick ) pl. téglává válhat?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
létrehozása.
Nincs olyan, hogy nincs

) és akkor nem bootolt be, de valahogy megjavult magától. Szóval elronthatok még valamit úgy hogy megálljon boot közben?
crok