- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz paolinho #5683 üzenetére
Igen. Ez a vég. Ilyenkor van az, hogy az EEPROM-ba beírt a másik rom telepítője, de azok a részek a CWM mentésben nincsenek meg a másikról, mert azokat nem látja a CWM. Ettől kezdve jöhet az a játék, hogy megtalálod-e a gyári romot a készülékre és fel tudod-e flashelni, de úgy, hogy ismét kicserélje a FW-t is...
szerk: de lehet az is, hogy hardveres hiba. Pl. ki van csúszva a csatakozó...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz paolinho #5675 üzenetére
Úgy tudom ezeken, ha az update.zip fájl az SD kártyán van (külső SD-n!!!), akkor magától fel tudja tenni. (Valamit nyomni kell, vagy hang fel, vagy hang le). Azért kell a külsőn, mert ha belsőre teszed, akkor mindig telepíteni fogja, ahányszor elindul...
Amúgy van még egy tippem ehhez a reco-hoz. Csinálj vele egy mentést, nézd meg milyen fájlokat ment le, majd fogd a te mentésed és írd felül, ami neked van. Ha megvagy, akkor a hiányzó fájlok (amit nem írtál felül) maradjanak az md5 értékeket tartalmazó fájlban, a többit írd át arra, ami a korábbi mentésben volt, amit fel akarsz tenni.
Nem tudom érthető-e...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz paolinho #5625 üzenetére
De, tudsz, ha megvan a CWM. Megcsinálod a mentést, majd megkeresed a clockwork mappában.
A lényeg, hogy a fájlok között 2 vagy 3 db meg kell legyen:boot---
system----
data----A vonalak helyén a recovery verziótól függően értelemszerűen a kiterjesztés vagy valamilyen prefixum. Nálam pl:
system.ext4.tar.a << ez a rendszer "header"
system.ext4.tar << ez meg maga a képfájlVan még itt egy fájl azonban, ami nandroid.md5 néven szerepel.
Nos, megnyitod ezt a fájlt, benne számsorok vannak, fájlnevekkel. Értelem szerűen a számsor a lemezkép md5 hash-e.
Pl.
d9d900293af3b3f38241390fe6ab5bc2 boot.img
d9c35b6032c453bebcd458fce98ea232 system.img..és így tovább. Valószínű mindegyik helyes, ám le is ellenőrizheted EZZEL a kis alkalmazással.
Ha megvan mind, akkor nincs dolgod. Ha több van, mint ahány fájlod vagy egyik értékhez nem tartozik fájl, akkor azt a sort törölni kell, értelem szerűen ha kevesebb sor van, akkor pótolni.
Ezután már menni fog a restore. Ha a másik cucc beállításai nem kellenek, akkor a "data" fájlokat töröld, az md5 kódjaikkal együtt. Ilyenkor csak a "rendszer" kerül át.
@kelzsoca:
Tesztkészülék nélkül bajos kissé a történet...
szerk: a recovery-t nem feltétlen úgy kell kibontani, mint a nagy img fájlt. Sőt...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- LG LCD és LED TV-k
- Automata kávégépek
- Windows 10
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- További aktív témák...