Hirdetés
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
elakadtam kicsit a szinkronizálós mókával. adott egy htc desire x, ami anno beszipkázott a gmail-es címemre pár telefonszámot és mail címet, de elég random, és keveset. ezeket most reset után lehúzta, amit nem szeretnék. hol tudom ezeket eltüntetni, hogy ne emlékezzen rájuk? akár web alól is, sőt talán onnan érdekel jobban.
remélem értitek mit akarok
előre is kösz! 
-
Keeperv85
nagyúr
Te azt írtad, hogy:
"A minimum az a root, superuser jog kell hozzá.."
Ez viszont nem igaz. Nem kell hozzá root. Ami kell hozzá az a custom kernel és SEMMI más. Anélkül viszont tehetsz te bármit rá, lehetsz akármilyen SU, nem fogsz egy mákszemnyi OC-t sem kihajtani belőlük.
@desolator:
Ha nagyon akarom azokat az adatokat, akkor sz.r sem ér. Az ellopás után meg úgysem marad meg...
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az alakzatos képernyőzár az elegendő biztosítást nyújt a telefonom lévő adatoknak ha elhagyom vagy ellopják?
-
damojian
csendes tag
Sziasztok,
Lefrissítettem a google play-en az alkalmazásaim és erre eltűnt a gyári navigáció, de még a drawerből is.
Evvel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni ez normális ill. más is tapasztalta ?
Előre is köszönöm,Üdv,
S -
Dottore
addikt
-
filapet
csendes tag
Kedves Android szakik!
Stock Androidot szeretnék okostelefonomra telepíteni, ami most tele van SonyEricsson-os felesleges cuccokkal. Lehet ilyet? Az Android felismer mindent vagy kellenek külön driver-ek is? Honnan tölthetem le az op rendszert, és hogyan kell telepíteni? Van erről részletes leírás vagy videó valahol? (Xperia Ray a telefon)
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
LonGleY
veterán
válasz
utgyuru
üzenetére
Google Keep
ColorNote
Any.DO
Classic Notes Lite+ saját rajz/kézírás:
Note Everything
FreeNote -
utgyuru
aktív tag
Tudnátok ajánlani valami egyszerű jegyzet programot? Nem kell nekem online fiók meg megosztás, meg anyámkínja, csak hogy jegyzeteket bele tudjak írni, esetleg kiemelni prioritással, meg ami még jó lenne, ha valahova rakna valami értesítést, ha van nem kipipált jegyzet benne.
-
Gh05t
csendes tag
Google playben mi okozza a 403-as letöltési hibát?
-
air
nagyúr
-
Zaja2
senior tag
Ha megnyomom hosszan a kis házikó(home) gombot,és előjönnek alkalmazások,amiket el tudok dobni oldalra,azok mik?
Van egy olyan tippem,hogy azok a leggyakrabban használt alkalmazások,vagy a közelmúltban használtak. -
Zaja2
senior tag
Szép napot!
Nem hekkelt Android 4.1.2-nél lehet overclockolni a procit valami programmal?
-
-
MKLS
aktív tag
Üdv!
"A chrome futtatásához szükséges kritikus funkció hiányzik: vagy nem fejezte be a Chrome telepítését, vagy a Chrome nem kompatibilis az Android ezen verziójával." hibaüzenet már másodszor jön elő, és telefon újraindítás után meg működik. Ezzel találkozott már valaki? Vodafone Smart Mini, gyári 4.1 előre telepített Chrome.
-
törölt tag
válasz
LonGleY
üzenetére

No igen.
A legtöbb dolgom weben intézem, meg telefonon.
A gépen egy opera van, egy kmplayer, egy aimp, meg pár telefonpiszkálós cucc.
Minden másra ott aMastercarda beépített lehetőségek tárháza...
Telefonon sem akarom ezt másképpen...
Szerk. Kicsit mazo vagyok ilyen téren. (Vadász, vadász, te s****ni jársz ide) -
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Ez kb. olyan, mintha a winről mondtad volna, hogy nem szereted teleszemetelni, ezért IE-t meg Windows Live Mail-t használsz...
Meg gondolj bele, mióta van a telefonod, és hányszor frissítették a gyári lejátszót? Most vegyél alapul egy PlayerPro-t: sok-sok éve fejlesztik, és folyamatosan javítgatják. A külső programok azok, amik igazán kifejlett, jó darabok. Az Androidnál is általános, hogy minden gyári megoldás helyett van 5x jobb a Play-en...
-
törölt tag
Jut eszembe.
32-es kártyát miben, és milyen beállításokkal érdemes formázni Fat32-re? -
olivera88
veterán
Egy ismerős elvesztette a mobilját, HTC Explorer, megpróbálták kinyitni a biztonsági billentyűzárat de nem bírták. Majd vissza kapta a telót, és azt mondja azt irja túl sok próbálkozás a kinyitásra
felhasználónevet(email) és jelszót kér. Ezért nem bírja használni. Létezhet h Google fiok email cimje és jelszavat kéri?? Én is Androdos vagyok de nem hallottam ilyenről még. -
törölt tag
válasz
LonGleY
üzenetére
Csak tapasztalati úton tudom, hogy lennie kell valaminek.
Adott egy album, gyakran hallgatok róla 2 db számot. Amikor egy hónap múlva felmásolom a gépre (ahol még sosem volt) akkor ez a két szám 5 csillagos, az album többi nótája pedig 3 csillagos. Tehát valami automatikus minősítés van globális minősítésként a fájlban tárolva.
Igen, normál gyári lejátszó.
Szerk. Én grabbeltem cd-ről a dalokat, nem netről töltött anyag. Így nem lehet, hogy előre benne voltak az osztályozások. -
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
A legtöbb lejátszó PC-n és mobilon is saját adatbázisban dolgozik. Foobar2000, AIMP, WinAmp, Androidon pedig pl. a PlayerPro tuti ilyen, de kétlem, hogy a Poweramp hozzányúlna a fájlokhoz.
Megoldásként legfeljebb benyitod a zenéid egy ID-szerkesztőben (vagy akár foobar2000-ben) és csoportosan kitörlöd a nemkívánatos bejegyzéseket.
-
törölt tag
Csókolom mindenkinek.
Adott egy Androidos készülék, jelesül egy Galaxy S Advance. JB fut rajta.
Van benne egy 32gigás kártya, jó sok zenével. Kb vagy 15 giga.
Hogy lehet azt elérni, hogy random lejátszásnál ne vegye figyelembe a mindenféle eddigi saját/örökölt (sajátot pedig ne is hozzon létre) automatikus értékelést? Talán inkább jobb lenne ki is kapcsolni ezt a funkciót.
Egyszerűen fogalmazva:
A legtöbb pc-s lejátszó id3v2 tagon belül osztályozza (csillagozás) a számokat, népszerűség, hallgatási gyakoriság, internetes adatok, stb. alapján. Sőt, sok telefonos lejátszó is. A véletlenszerű lejátszás esetén ezeket a csillagozásokat is figyelembe veszi. Ami sokcsillagos azt valami miatt többször játssza mint kellene, ami egy csillagos azt meg lehet, hogy sosem.
És ez nekem így nem tetszik.
Anno Xp alatt volt valami olyan, hogy ha az operációs rendszer által adott zene mappában voltak a zenék akkor a mappán állva jobb klikk tulajdonságok alól ezt ki lehetett kapcsolni, és a meglévő osztályozásokat törölni.
Na valami ilyen egyszerű megoldás kellene droidra is.
Várok minden ötletet... -
LonGleY
veterán
Igen, hisz azt jelenti a tiltás, hogy egyáltalán nem kerül használatba az adott program. ICS és felette működik root nélkül. A teljes eltávolítástól annyiban különbözik, hogy a fájlok továbbra is a tárhelyen fognak lapulni, de ez semmiben sem számít addig, míg elférsz a cuccaiddal.
A letiltás ugyanott van az alkalmazáskezelőben, ahol az eltávolítás gomb szokott lenni. Pár gyári alkalmazásnál előfordul, hogy előtte törölni kell a frissítéseket. Így legyakható a Facebook, a Flickr, a Google+, a Maps, a Talk/Hangouts, a gyári zenealkalmazás, e-mail kliens, hangrögzítő, a fölös widgetek és még egy rakás dolog.
-
LonGleY
veterán
Mobile Counter Pro,
My Data Manager,
Onavo Count,
Traffic Monitor Plus,
2G,3G switch traffic counter stb.Ezek az alternatívák, amik az alkalmazások topikban előfordultak - csak van köztük kellemesebb erőforrásigényű.
-
7Sony7
addikt
Üdv! 3g watchdog helyett tudtok valamit, ami SOKKAL kevesebb Ram ot eszik? Az sem baj, ha nem olyan pontos.
-
LonGleY
veterán
Ehhez kapcsolódóan: van egy ilyen, hogy "HTC fiók".
Ez letiltható vajon? (HTC One V, ICS) -
Keeperv85
nagyúr
Erre van egy "nagy" válasz: meg kell nézni milyen app.-ok vannak fent gyárilag. Általánosságban annyi elmondható, hogy a kritikus csomagoknak nincs ikon kihelyezése, tehát a háttérben futnak. Ám ez nem igaz pl. a Settings.apk-ra. Bár annak a törlésétől még képes a rendszer elindulni...
-
LámaZ
addikt
Power Point (pptx) bemutatókat melyik ingyenes app tudja a legjobban megjeleníteni táblagépen? A szerkesztés nem követelmény.
-
Zaja2
senior tag
Na,akkor ennek örömére felteszem a nagy kérdést:
Mik azok a gyári appok ICS-ben amiket ki lehet törölni,a rendszer instabillá tétele nélkül?
Illetve mivel törölhetem ki ezeket a gyári uninstallálón kívül ?
-
dragonfx
veterán
ziasztok.
Leci segitsetek.xperia pro.mnal az következő hibajelenseg van de a régi x10 mini pro.nál is volt ilyen.meg barátnőm mini pro.jan is van.ez az android vagy a sony hibája??Szóval néha mikor úgy gondolja a galeriaba más thumbnail képet rák be kis ikonba amit a galeriaba nézek mint ami valójában a kép.irto megtévesztő nem tudom melyik kép melyik.amikor megnyitom akkor átalakítja az eredetire(én tudom melyik után mit fenykepeztem).ezt hogy lehetne kijavítani?kiküszöbölni?
Amiket berak hamis thumbnailnak már az eredetije sőt a thumbjat se látom a fajlkezelo dcim mappajaba sőt az össze thumbnail mappaba lévő kis ikon toroltem.hol a francba tarolhatja ez a xar ezeket a törölt régi képek thumbjait ami customszeruen berak hamiskent új kepekhez?
Android 4.04 van fen de mint írtam másik telo is csinálta gingerbread -
Vardar
tag
Sziasztok!
Rootolással kapcsolatban lenne kérdésem. A rootolás adatvesztéssel jár, vagy csak járhat? Milyen adatok veszhetnek el? Sms, névjegyek, telepített alkalmazások? Vagy olyan ez az egész, mint a bios frissítés, mindenki óva int tőle, de valójában ritka az adatvesztés? -
Froclee
őstag
sziasztok. van egy htc desire x-em. kipróbáltam a widgetlocker nevű programot, amivle a lock screent lehet testreszabni. hamar letöröltem, de a lock screen-em viszont elcsesződött. ha hívnak nem mutatja a nevet és a képét hogy ki hív, csak a felvétel és elutasitás gombot. a Music alkalmazás pedig eddig a lock screen-en is elérhető volt, most már nem. valahogy resetelni nem tudnám? az alkalmazások között a HTC Lock Screen (amúgy 36 kilobyte) újraindítottam, de nem segített. teló újraindítás sem.
-
sch_a
addikt
Üdv!
Mit lehet kezdeni a névjegyekkel, ha leakarom teljesen menteni? Hiába töltöm fel drive-ra .vcf-ben, hiába szinkronizálom gmail-re, egyszerűen nincs ott az összes névjegy. Ráadásul ugye van hogy csomószor duplázza is őket. SIM-re is próbáltam átmenteni az összeset, de egyrészt levágta a nevek egy részét, másrészt nagy katyvasz lett az egészből. Tudtok valami jó módszert a lementéshez? Esetleg valami appot? -
DeusHun
őstag
Sziasztok!
Egy olyan hibába ütközött bele a barátnőm, hogy a Samsung Galaxy Mini (az első verzió, 2.3.3-as Androiddal) telefonján az a hibaüzenet jön fel 4 percenként, hogy "A(z) Google Szolgáltatások keretrendszer alkalmazás com.google.process.gapps folyamata váratlanul leállt". Ürítettük a Google Play és a Google Szolgáltatások cache-t, de sajnos nem segített a dolog.
Olvastam valahol, hogy a Hangouts fel fogja váltani a GTalk-ot, s neki még ez utóbbi van a készüléken (a Hangouts amúgy sem lenne neki jó, mivel nincs elég hely a telefonon, meg kevés hozzá az erőforrás is).
Lehet az a gond, hogy még nem tért át erre a szolgáltatásra? -
LonGleY
veterán
Eddig nem nagyon izgattak csengő-értesítő-ébresztő hangok, erre találtam egy HTC One-hoz való adagot (feltöltöttem ide: link), és azt tapasztaltam, hogy sokkal normálisabbak és jobban is szólnak, mint az eredetileg HTC One V-mre pakoltak. :] A kérdésem, hogy tudtok még ilyesmi igényes kollekciót?
-
Pityu89
senior tag
Főzött rom esetén amiből kigyalulták a mozgó háttérképeket. Utólag be tudom építeni/ telepíteni valahogy?
-
Zaja2
senior tag
Sziasztok! Elmentettem Google Accountra pár tel számot(nem mindet) és azokat szeretném visszaállítani a készülékre. Hogyan tudom ezt megoldani android ICS rendszer alatt?
-
szaniszlo85
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni az (ADAM)-om android frissítésével kapcsolatban.
ha jól tudom az "anyacég" nem fejleszti a szoftverét a gépnek,ezért főzött ROM-ot érdemelne.
találtam is a tabletroms.com -on de az a bajom, hogy nem tudom megfelelően végigjátszani a telepítési útmutatót.
Ha lenne valaki vagy tudnátok szervizt ajánlani aki ezt nekem megcsinálja és el is magyarázza,hogy hogyan kell azt NAGYON MEGKÖSZÖNÖM ,ill. megfizetem.MINDEN JÓT...
-
ux1
addikt
válasz
hodostamas
üzenetére
Emlékeim szerint a Google fiók tárolja úgy a képeket.

-
hodostamas
addikt
Tudna valaki segíteni a következőkben? CM7.2 alatt, nagyobb contact kép hívás közben, és ne valami ultra pici méretben tárolja el, és nagyítsa majd ki

-
Keeperv85
nagyúr
-
batai15
félisten
gyerekek a media server folyamatosan fut, az gond?
a battery stat szerint az akku 6% át zabálta le 12 óra alatt.
cpu teljes 7p 4mp
ébrentartás : 1ó7p 45 mp,
szerintetek ez rendben van? -
nggabi
félisten
válasz
rootkiller
üzenetére
ezt így látatlanban nem tudja senki megmondani.
-
LonGleY
veterán
válasz
rootkiller
üzenetére
Eszedbe jutott már az a megoldás, hogy veszel egy használható telefont?
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Rég óta szívok vele és egyszerűen nem találom a megoldást. Csak akkor jön rendbe, ha visszaállíttatom a telefont gyári állapotba, de ugye ilyenkor telepíthetek mindent újra. Sokadik androidos telóm, de eddig csak ez szivat ezzel.
Telefon:
SonyEricsson ARC
Android 4.0.4
build: 4.1.B.0.587Tehát a legfrissebb, és semmi maszekolás, törés. Teljesen gyári. Soha nem mókultam.
A hiba:
Ha belemegyek a telefonkönyvbe és rányomok egy névre villan egyet a név, de nem indítja a hívást. Semmi nem történik. Csak úgy tudok hívást kezdeményezni, ha nyomva tartom a néven, és rányomok a szám módosítása hívás előtt feliratra és onnan indítom a hívást.Néha egy hónapig nem jön elő ez a hiba, néha már egy hétre az újratelepítés után egyik napról a másikra.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!

ui: Az alkalmazások között a telefonkönyv adatait már töröltem, letiltottam újraengedélyeztem, semmi változás.
üdv
-
rootkiller
őstag
Szevasztok! Sajnos a Galaxy Mini topicban nem válaszoltak rá...hardveres fórumot meg nem találtam.
Van nálam egy Galaxy Mini, amibe belerakták fordítva a SIMet, ennek eredményeképpen hiányzik belőle két SIM érintkező. A felállás pedig az, hogy vennék egy donor telefont, és csinálnék a két rosszból egy jót.
Ami bizonytalanságot okoz, hogy a donor, amit megvennék, az érintőképernyője nem reagál. Nem vagyok benne biztos, hogy ez az érintőkijelző hibája, és nem valami alaplapos cucc.
Vélemény????
Köszi!!! -
artid
aktív tag
Sziasztok,
Biztos már kérdezték mások is, de kérlek segítsetek nekem.
Android 4.0.4-nél hol lehet megtalálni a böngésző letöltési előzményeit? Hova ment adatokat, amiket letölt?
Ha megnyitok valamit böngészőben, és letöltök valamit, azt hol találom?Köszi.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nyilván jól tükrözi a teszt hitelességét az ilyen eredmény.

Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Fejhallgatós találkozó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lightyear - befektetési app
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

előre is kösz! 
köszi
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

crok