Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Keeperv85 #28290 üzenetére

    Kérlek, mutass rá a képeden a szinkronizációs beállításokra! Én ott csak azt látom, hogy egy névjegyet hová mentsen. Igen, tudom, hogy ha nem Google acc-hoz kötve mentem, akkor nem szinkronizál sehová, de azt nem akartam, mert... áh, leírtam már. :( De egyébként is lényegtelen.

    Igen, ha azt az opciót választod, akkor a felhőbe fog menteni, amit erre adandó alkalma lesz. A készülék lesz a másodlagos. Ha a telóra mented vagy a sim-re, soha sem fogja szinkronizálni, visszafelé sem...

    Igen, csakhogy nem ez történt, mint ahogy leírtam már. Mit értesz másodlagos alatt? Kétirányú szinkron van, remélem, valami időjeggyel is ellátva pluszban (ha pl. 1 Contacton módosítás van mindkettő helyen, szinkron nélkül, akkor szinkronkor ez alapján dönti el, melyiket hagyja meg), hogy jön ide a másodlagosság?

    Google felhőbe volt állítva, de nem volt MENTETT. Nem kell, hogy sérült legyen. A szinkronizálás nem cseréli ki az adatbázist, csak frissíti.

    Nincs olyan, hogy mentett. Ill. mit értesz ez alatt? Azt, hogy ott a felhőben? Akkor lásd az alábbi példa, nem úgy működik ahogy írod. Próbáld ki, én megtettem! Igen, úgy kellene működjön, hogy csak frissíti (merge) és úgy is működik (ha éppen jól). Nálam szerintem az volt a baj, hogy valamiért üresnek érezte a local DB-t, ezért cserélte le a felhős változatra (még 1x: nem merge volt, csere, üres DB-t hozott létre és azt töltötte fel a felhőben lévő contactokkal).

    Mivel a telódban lévő névjegyeket vette érvénytelennek, mivel azokat nem tudta a MEGFELELŐ helyre menteni (nem ment a szinkron akkor) így kicserélte azokat arra, ami jó volt, ami megfelelően mentett tárhelyen volt. A felhőben, ahová TE állítottad be!

    Kérlek, gondold végig a következő esetet: User-nek van egy sikeres szinkronja a felhővel, emiatt a telefon-felhő megegyezik. Elmegy egy hétre túlélési erőpróbára a pusztába, ahol nincsen netelérés. Ott user átírja Kis Jóska contactot, ill. felveszi Teszt Elek contactot. A telefon ekkor nem tud szinkronizálni, mert nem éri el a Google felhőt. Újraindítja a telefont, csak, hogy biztosan újraolvassa a Contact DB-t, mert Windows-on nevelkedett. Közben user asszonykája felveszi Érték Elek contactot, mert user megkérte rá még az erőpróba előtt. Tehát most van egy olyan helyzet, hogy Kis Jóska contactból van egy módosított változat a telefonon, plusz van egy Teszt Elek contact is pluszban. A felhő tartalma annyiban változott, hogy Érték Elek contactot beírta az asszony, tehát ott Kis Jóska még régi és nincs Teszt Elek névjegy, de van egy új contact: Érték Elek. (Itt jegyezném meg zárójelben, hogy nálam ez volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy az erőproba másfél évig tartott, ill. hogy a felhőhöz nem nyúlt senki). Te azt írod az idézett részben, hogy amint a user netet ad a telefonnak (sync bekapcsolva, mert bízik a Google-ban), az le fogja húzni a felhőben lévő régebbi contactokat, azaz visszaállítja Kis Jóska névjegy régebbi változatát, ill. letörli Teszt Elek névjegyet a telefonon és létrehozza Érték Elek névjegyet. (Írtad: mivel azokat nem tudta a MEGFELELŐ helyre menteni (nem ment a szinkron akkor) - itt sem ment a szinkron a Contactok mentésekor, sőt, utána még min. 6 napig nem.) Nos, nem. Az fog történni, hogy frissíti a felhőben lévő Kis Jóska contactot a telefonon lévővel, ill. hozzáadja Teszt Elek contactot, a telefonon pedig felveszi Érték Elek contactot. (Ha éppen jól működik mind a felhő, mint a kliensoldali program.) Mondom, kipróbáltam, mert így lenne logikus, és pontosan ez is történik. A baj ott volt esetemben, hogy a kliensoldali program nálam valószínűleg valamiért üresnek érezte a telefonon lévő változatot, ezért onnan semmit nem akart szinkronizálni, hanem lehúzta az egyetlen elérhető forrást: a felhős változatot. Ezért írtam, hogy kettő komoly hiányossága van a Google szinkronnak (kötelezően és ami az igazi baj, ott még kikapcsolhatatlanul bekapcsolódik a profil beállításakor, ill. nem állítható be egyirányú fix irány, legalább ideiglenesen).

    Én pedig azt, hogy záros határidőn belül befejezd a személyeskedést, vagy úgy kivágnak innen, mint a macskát

    Köszönöm az eddigi türelmet, én szívesen befejezem, kérlek tegyél te is így!

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák