-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon jo kerdes es tema.
Tudomasom szerint nem nagyon lehet (meg) kikerulni.
Viszont nem hinnem hogy itt ebben a topkban lenne a vilagon a legelso publikalasa a megoldasnak.
Max. idezni linkelni lehetne amit mas mar elkovetett. Ez mennyire warez, ha nem itt, mashonnan ugyis megtudja.Jogi ertelemben buntetendo, ha valaki a sajat hibajabol elrontott sajat penzen megvett sajat telefonjat helyre szeretne hozni?
Vagy teljes belenyugvassal ''Mekkora hulye voltam hogy eladas elott nem gugliztam fel napig!! '' felkialtassal kukazza a keszuleket.
Es ez a sajat hiba is nagyon rezeg, igaz a jog szerint a nem tudas nem mentseg.
Epp errol volt szo nehany oldallal visszabb, aranylag hozzaertok is elkovettek ezt a hibat.
Teljesen laikus felhasznalotol mit kene elvarni?Apro szosszenet ami 20 perce esett meg velem, par hsz-al elobb tanacsot kertem mert fr. volt a telefonomon es azota nem tudok a Playstorebol letolteni. Felmentem bongeszobol, de ugye a qurvanagy
adatbiztonsag miatt keri a megszokott felhasznalonevem. Oke, ez megy. Keri a passwordot. Ez is megy.
Es most meglepodtem, mert kert meg telefonszamot, a teljes csaladi es utonevet amivel beregeltem, kert elsodleges es ,asodlagos mailcimet, meg meg a tokom tudja mit. Szegyellem de a nevemet nem tudtam! Be kellett mennem az asztali geprol a gogle fiokomba, ugye onnan beengedett mert nem uj eszkoz, es ott tudatosult bennem hogy a csaladi es utonev nem tordai tibor, hanem tibor tordai amit evekkel ezelott megadtam.
Ilyenkor atlagfelhasznalo mit csinal, uj accountot mert az egvilagon semmire nem emlekszik mit adott meg 1-2 eve. -
-
Daywalkerke
aktív tag
Talán valamilyen "nemkívánatos"(spyware, backdoor) program lehet benne, erre gondolsz? Mert én is már pár napja ez miatt érdeklődm több fórumon is, de eddig többen is azt írták, hogy ez nem szokott előfordulni és a kínai "saját márkás" mobilok is olyanok mint a többi.
Egyébként ez az ár állítólag csak előrendelőknek van, mert youtube-on van egy preview videó róla amiben elmondják, hogy később 120$ áron lesz kapható, vagy még ez az ár is "gyanús"?
-
Daywalkerke
aktív tag
Köszi a választ, bár megmondom őszintén nem igazán értettem minden részét(pl. "nézzük meg, ki merre kommunikál wireshark-kal")
Tűzfalat egyébként mindenképp fel fog rakni ismerősöm, eddig az Android 5-ös oprendszerű tabletjén a Noroot nevűt használta, amivel bármilyen progit lehet teljesen blokkolni, hogy ne férjen hozzá a wifi-hez vagy mobilnethez és ehhez még root-olni sem kell a mobilt, mert ugye garanciát nem szeretné elbukni. -
Daywalkerke
aktív tag
-
Unteroff
aktív tag
Félmegoldást találtam rá, mármint a 5 másodperces lezárás feloldására. A Hívás/Hívások fogadása és befejezése opcióban csak két beállítás van, az egyik a kezdőlap fogadja a hívást és a másik pedig a hívás befejezése gyorsan. Az utóbbin volt egy pipa, amelyet kiszedtem és most már legalább a képernyőt megvilágítja halványan a kikapcsoló gombbal, hogy feltudjam oldani a képernyőt hívás közben.
-
Unteroff
aktív tag
Beütöttem, de csak egyetlen szenzor van, az meg a gyorsulásmérés...
A hivatalos samu oldalon is azt írja, hogy ennyi...Pedig itt ajánlották anno, az egyik PH! fórumon...
-
Unteroff
aktív tag
Ja igen azt nem írtam le, hogy telefonálás közben egyből lezárja a képernyőt, ha létrejött a kapcsolat (nagy lakatra koppintva old fel), viszont kb. 5 másodperc múlva meg teljesen elsötétedik a képernyő, és nem reagál a koppintásra, csak a ki/be kapcsoló és a menügombra (no meg a hangerő gombra, de csak hangerőt szabályozok).
Szerkesztve: Beírtam a kódot, 2x is, nem csinált semmit, gondolom szerviz menüt kellett volna előhoznia vagy valami...
-
-
brd
nagyúr
Összefoglalva: nagyobbrészt a Google a hibás (elvakult fanok a zárójel végéig ne figyeljenek - mert hányja az újabb és újabb OS verziókat, többnyire igazi hozzáadott érték nélkül - sőt, sokszor el is vesz belőle -, ám leginkább dobva a régebbi HW-ek és SW-ek támogatását; pontosabban nem dobja, csak láthatóan sokadlagos szempont - ha egyáltalán - a fejlesztésnél), kisebb részben a HW-gyártók (nem aki összeszereli a telefont, hanem aki gyártja a chipsetet - mert 'sznak újabb drivert kiadni), ill. egy másik kis részben a sok idióta vásárló, aki megveszi az újabb szarokat újra és újra, mert "csak a legújabb a jó".
-
törölt tag
Szerintem, mire eljut hozzánk a 7 -es, addigra Snapi 801 -et már csak múzeumban lehet majd látni. Egyébként, tudomásom szerint Európa Exynosos Samukat kap. Nem tudom, hogy az támogatja -e a Vulcan API -t.
Néztem a bemutatót. Tetszik, hogy végre rájöttek, hogy a gyorskapcsoló panel összevonható az értesítési sávval. Samukban ez már régóta így volt. Ha kicsit még gondolkodtak volna rajta, akkor meg tudták volna csinálni azt, amit Wanam a gyári alapú ROM -jaiban, úgy 3-4 évvel ezelőtt. A gyorskapcsolók szerkesztése külön menüben volt. A megjelenítés ugyanígy egysoros volt, mint itt, a videón, viszont oldalra úsztatható. Így méretnövelés nélkül lehetett elérni az összes gyorskapcsolót (beleértve a kétablakos mód kapcsolóját, 2013 -ban, egy SGS2 -n). Kicsit lassan esik le a Google-tantusz.
-
Keeperv85
nagyúr
Intel: x86-os kódúton bootol, majd csinál egy arm emulációt, amivel a Dalvik/ART futásképes. Tehát az emulátorban fut az emulátor. A JIT compilere egy rémálom. Az egyedi OSSI/OSIP szuperblok stukatúra publikusan nem dokumentált. Értsd: nincs sem boot, sem recovery, sem pedig bootloader partíció: van helyette egy 100-150 MB szuperblok, amibe lebontva felírja az adott -szintén Intel szabvány- lemezképeket... Ha pedig az ebben lévő bootloader zárt + dm-verity kerneled van, akkor még a root is kétséges...
-
Keeperv85
nagyúr
Megosztott a véleményem, szóval egyáltalán nem vagyok egyik párti sem. Texhnikailag:
Többnyire az MTK az, ami nem téglásodik, ha avatatlam kezek közé kerül. A flashtool stabil, ráadásul a SoC gyártó fejleszti. Viszont forráskód csak nyomokban, vagy sehogy. Ezen felül a gyártó több szoftveres támogatással bír. (MAUI, SPMDT és társai).
Qualcomm: itt már neccesebb a dolog. Többnyire a QPST/QFIL megy, de nincs hozzá FW, ráadásul a Sahara port nem túl stabil, a rawcopy pedig még mindig fizetős lenne.
Viszont van forráskód.
Rockchip/Allwinner: se forrás, se szoftverek. De ha van, legalább faék egyszerű (TPT). Van létjogosultsága, de nem mobilokban. Ott talán soha nem is volt.
Exynos/Kirin: célszoftveres, modellspecifikus SoC, változatos hozzállással. Mikor hogy sikerül.
Spreadtrum: lowend modellek, gyártói flashtool, sikerül ahogy sikerül alapon a szofrver. Forráskód nincs, nem is lesz soha.
Intel: höh... Na ők érdekesek. Flashtool van, szoftver már nem igazán mellé....Forrás nincs. Kivéve a nyers MID kernelt.
-
Hunter2
addikt
-
HoTaZo
addikt
Csak azért erőltetem, mert gyermekem kedveli. Persze jó lenne neki is venni jobbat, de...
Van régebbi G.P. Services és Play Áruház .apk-m, de mindig felfrissítették magukat. SD Maiddal fagyasztottam őket, de meg nem működött semmi. Ha a Disable Service csak annyira fogja meg, hogy tudjon vele netezgetni meg áruházban keresgélni, akkor már jó.
Vagy ha van olyan alkalmazás, mellyel lehet a G.P.Servicen belül tiltani, de meghagyni olyat, ami létfontosságú. Ehhez viszont jó volna tudni, mi az amit nem szabad bántani.
-
beg
veterán
És mint tudjuk, ez úgy globálisan az android. Ez és a system tuner mindenre gyógyír. Ha bármi gond van, gpsz elromlott, először azt csináld meg.
Vagy tiltsd le a pékbe.
Ha meg így sem javul meg, akkor nézd meg a cache-tBármi problémád van, a gpsz joker kártyával nyugodtan írhatsz ide is és az alkalmazásos topikba is. Nem baj ha nem értelmes, úgy látszik mennyiségre megyünk nem a minőségre.
-
aprokaroka87
nagyúr
Ez a GPSZ néha kicsit meg is gajdul sajátmagától
15:40-kor frissült és keletkezett egy 30mp 4x es ébresztés a Google szolgáltatásokon belül,checkinservice névvel.
Ha a kis lámpara nyomok,abban a facebook appot emliti meg.De nekem nincs is facebook original alkalmazásom.
Egyébként ugyanugy mutatja a GPSZ serviceket pl a System Tuner,vagy a My android tools app is.
-
beg
veterán
Még egy dolog eszembe jutott, a betterbattery stats-al például root-al karöltve az android alarm is értelmet nyer, ott ugye külön listázhatod a kernel/partial wakelockot, alarm-okat és a cpu states részen megnézheted melyik skálában forgott többet. Ezeket átmazsolázva a gyári és a user appokkal 98%-ban rá lehet jönni hogy mi okozza. Érdemes az alarm-al kezdeni, ott vesznek el hamar a gyengék
A trükkös rendszerfolyamatok meg a kernel és partial wakelock alatt bújkálnak.
-
beg
veterán
Én egyszer lesz ami lesz alapon nekiestem szétszedni a processeit,ha jól rémlik több száz volt. Olyanokat tiltogattam le, mint pl. near communication meg wear-hez köthető folyamatok, aztán az lett a vége, hogy a komplett romot húzhattam újra, mert állandóan max krafton forgott tőle a soc.
Mióta nem piszkálom és bízok a droid folyamatkezelésében, azóta csak app/permission szinten avatkozok a dolgokba, 1% akksi fogyasztás/éjszaka
-
beg
veterán
1, jelen esetben nekem ami GCM-et használ:
-telegram
-pixelphone
-messenger
-1weather
-pushbullet
-photosTehát igen, nem csak a google használja. Greenify elárulja melyik app használja.
2. Nem, nem tapasztaltam. Ami meg szokta mostanában pörgetni és a GCM-hez köze van az a google photos. Ha le van tiltva a 0-24 cloud save (tehát csak töltés csatlakoztatáskor) akkor elkezd néha egy fotó készítése után wakelockolni. Ezt kb. 3-4 verzió óta csinálja. Reboot, adat/cache törlés, uninstall/reinstall, újra belépés és normalizálódik. (A következő 2-3 frissítésig
) Szoros barátságban van az egyéb szinkronnal is a gyakori wakelock.
Továbbá igen, google szerverein keresztül kommunikál az API
https://gcm-http.googleapis.com/gcm/send
aprokaroka87: Megint sokat segítettél a konstruktív semmitmondó amatőr hozzászólásokkal és a finom elutasítást sem fogtad fel, csak nyomtad tovább.
-
nova001
senior tag
marshmallow raktam fel és rootolni akartam, mivel ez nem jött össze adb-vel fastbottal ujra akartam rakni vissza a gyári lollipoppot de hiába raktam fel a droidboot.img ,recovery.img, boot.img, system a rendszer nem indult el és recovery se jött be. Ekkor felraktam egy splashscreen_ze551ml.img fájlt amit nem kellet volna mert azóta nincs kép se.
Sok forumot leírást végig néztem már de nincs semmi leírás erre az esetre. -
Keeperv85
nagyúr
Kb. semmi köze a dex-odex-oat dolgonak ahhoz, ami most téma volt. A deodexelt romok esetén a boot alatt a dex fáljlokat "ki kell bontani" azaz fut a preopt. Az oat esetén pedig az art odexel...
A libek úgy jöttek ide, hogy ha a systemre masolsz egy apk-t, az nem fog futni, ameddig ki nem bontod a system/lib mappába az osztott könyvtárait. Persze, ha van neki...
-
aprokaroka87
nagyúr
Nekem a Google Play services a data/app-ból indul ki,ám bármilyen taskmanager csak akkor listázza ki ha rendszer appok listázását bekapcsolom.
A titanium backupban ha rámegyek akkor az van hogy konvertálás felhasználoi alkamazássá.
Nem tudom mi a trükk.
Nem a Systemen van,mert kimenetként a data/appot adja meg.Bár pl az én saját véleményem az hogy pl A Google dolgainak egy helyen kellene lennie.
-
-
Bozek
nagyúr
DiskDigger, de szerintem root nélkül az se túl hatékony.
-
Silious
tag
Használom a Gmail appot 2db mail címre, és az Outlook-ot is 1db e-mail címre. Csak a mailek szinkronizálása van bekapcsolva, nem tudom ez okozhatja-e a hibát, már közel 2,5 éve így használom őket, de ez a hiba kb. 2 hónapja jelentkezett. A régi appokba lehetett beállítani, hogy milyen időközönként frissítsen, de itt már nem lehet. Clean Masterem is van, de az totál le van tiltva, csak akkor fut, ha megnyitom.
A google Play-szolgáltatások adathasználata pl. ápr4.-e óta 137MB, RAM használat az elmúlt 3 órában 39MB. Ezek nem olyan kirívó adatok, hogy így kellene merítenie az eszközöm nem?
-
ArpiCBR929
csendes tag
Szia!
Előrebocsátom nem vagyok egy okostelefon zseni, de azért próbálkozom. Megvan elvileg a vcf fájl amiben benne van az összes név és telefonszám. Outlookkal megnyitva legalábbis úgy tűnik hogy megvan. Rárakom microsd-re, K8-ba be, importálok, és lámlám minden név megvan, csak egyikhez sincs szám. Nem értem (pedig lehet hogy egyszerű...). A telefonon sem bírok felfedezni semmi funkciót, hogy esetleg le lennének tiltva a számok.... Amikor importáltam akkor kiírta, hogy adatvesztés lehet, dehát mi mást lehet tenni, folytattam. Nem tudom elhinni, hogy egyesével kéne bepötyögni a számokat. Kell legyen megoldás. Van valami ötleted? Előre is köszi! -
Elvileg a fiddler ki tud bontani https forgalmat, és tud hiteles cert-et is hazudni a proxy-ján keresztül.
Melóhelyen csináltunk már hasonlót, csak nem emlékszem a részletekre.
Lehet, hogy nekiugrom egyik nap, ha más még nem próbálta ki.mod: Bár, mi egy konkrét website-ot néztünk csak, aminél a szerver host file-ját tudtuk szerkeszteni. De majd utánanézek a lehetöségeknek.
-
air
nagyúr
"attól még, hogy a BL zárt, root-ot simán el lehet érni, független tőle"
Általában lehet, de nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy a rootolás miatt bukhat-e a garancia.
Van ahol igen.(#27219) Keeperv85
Több olyan fórumot olvastam évekkel ezelőtt, hogy a HTC-n bukták a garanciát, ha a rootoláshoz kinyitották a BL-t. Ez tény.
A Sony weboldalán is egyértelműen leírják, hogy a szolgáltató megvonhatja a garanciát a BL nyitása miatt.
Ez is tény. Ezekkel kár vitatkozni.
Egyébként miért kár a Knoxot idekeverni?
Root ugrasztja a Knox-ot, ugrott Knox-szal bukod a garit. Ergo root miatt bukod a garanciát.
Ez volt az alapkérdés. -
air
nagyúr
Nem csak a Samsung. (for Keeperv85)
Régebben HTC-ket is csak úgy lehetett rootolni, hogy nyitottad a BL-t.
Visszazárás után nem "lock"-ot, hanem "relock"-ot írt, tehát itt is lehetett látni a beavatkozást.
Lényegében általában igaz, amit írtál, de nem minden készülékre. Erre azért jó felhívni a figyelmet. -
törölt tag
Lenovo. Egyébként nem érzem hogy rosszabbul működne a telefon, egyedül a kamerában van egy zavaró hiba, hogy ha 21 megapixellel lett fotózva a legutóbbi kép, ha onnan megyek galériába nagyon lassú, kvázi használhatatlan. Még megvárom mit mondanak a többiek a telefon topikjában, aztán meglátom húzok-e valami gyári visszaállítást.
Más: Chrome-ban Marshmallow alatt hogy tudok home gombot varázsolni? Egyszerűen nem találom a módját!
-
MagicFarmer
csendes tag
-
beg
veterán
-
-
NemesTom
tag
Köszönöm szépen
(#27098) razorka777 - Már nyitott bootloaderrel kaptam, de idézem : "Azonban bármely gyári rom (vagy ota frissítés) flashelése után visszazár (kizárólag fastboot rom flashelhető manuálisan)
TWRP recovery flashelhető, illetve root megoldható.". EU Stock rendelés a telefon, magyar rommal jött, OTA nélkül, de nagyon nem fekszik -
fpeter84
senior tag
No igen, egy cron is nagyon jól jönne
Erről a kütyüről van szó... Annyit tudni róla hogy model number Huawen, build number astar_v1_p2x-eng, droid 4.4.2, kernel 3.4.39, Allwinner A33 proci... nyomát se találtam hasonlónak...
Most jobb híján e-robot indítja a kívánt scriptet, de ez így kb a boot után 15-20mp-el hajtódik végre - jó lenne ha még azelőtt lefutna, hogy elindulnak az első egyéb app-ok - pl a DVR - ugyanis a scriptem meghív egy saját szájízre faragott programot, ami át tudja barmolni a CPU regiszterein keresztül a GPS vevő baud-ját a gyári 9600-ról 115200-ra, ezáltal meg tudom etetni egy saját 5-10Hz-es vevővel is. Így viszont a késlekedés miatt az első felvétel szekció bugos lesz, és majd csak a másodiktól jelenik meg rajta a sebesség és pozíció...
-
fpeter84
senior tag
Teljesen noname droidos eszköz, biztosan nem találok hozzá ilyen supportot sehol...
De nem is kell feltétlenül init.d támogás nekem, bármi más is megfelelne ahonnan tudok futtatni saját parancsot. Pl az install-recovery.sh -t emlegették itt ott, de annak ellenére hogy rw mount-olt a /system - tudok is létrehozni tetszőleges fájlokat és módosítani a /system/etc-ben - és az install-recovery.sh joga is 755, erre a fájlra mégis azt mondja a rendszer hogy read-only és sehogyan nem tudom módosítani
-
kispx
addikt
Semmi
Amikor szerkesztettem weben a Gmail címjegyzékében akkor az üzleti sablont használtam és ott nincs is születésnap mező a weben és mivel névjegykártyákról voltak az adatok bedigitalizálva, azért születésnapot nem tartalmaznak.De megnéztem, és a 1990-01-31 formátumot biztosan elfogadja.
-
kispx
addikt
Excel készen van. Már csak a a céltelefonra kell feltölteni, erre viszont várni kell, mivel a főnök kint van külföldön, és még egy jó ideig nem jön MO-ra.
Az Excel szedi ki a + jelet, azt úgy lehet megelőzni, hogy amikor importálod be a csv-t, akkor szöveg tartalmú celláknak definiálod azt az oszlopot.
Ha valami probléma lesz, majd még úgyis szólok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest