- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
t420s
aktív tag
Üdv!
A Google Chromecast alkalmas saját video streamelésére? Vagy csak előre definiált oldalakkal működik mint youtube netflix stb?
Mire gondolok? Win-es gép rajta VLC/MPC player, abban fut X saját avi/mkv fájl. Ezt a videót akarnám kitenni Chromecast-tal a HDMI-s tévére.
Ez működik így? -
Hintalow
senior tag
válasz Rimuru #14198 üzenetére
Igen, az a baj, hogy ha van 300 szám a telon, és fölpakolok egy könvtárat még 100 számmal a kártyára, akkor azokat belekeveri a meglévők közé, csak playlistelni tudnám, egyesével hozzáadogatva.
Köszöm, akkor marad külön program, közben rájöttem, hogy van fent total commander, az simán megoldja a beépített médialejátszójávalHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
törölt tag
Help, nagyon sürgős
Valamit igencsak elnéztem, launchert szedtem le, mert frissíteni szerettem volna. Teljesen meghalt az egész rom-
Na twrp-ben vagyok (2.5.0.0.), valaki segítsen hogy lehet visszarakni, hogy működjön ? Hol kell keresgélni és mit kell csinálnom ?
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
a normál androidos zenelejátszóban van esetleg lehetőség arra, hogy a belső memóban/memkártyán lévő MAPPÁKBÓL indítson el zenéket? mert kellemetlen, hogy felmásolok egy válogatást, és ő szépen mutogatja nekem előadó, meg album szerint a többi zene között. Tudom lehet playlistet csinálni, de a fene akar mazsolázni sokszáz zene között
Vagy ez csak külső programmal megoldható?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
mexel
veterán
válasz #79335424 #14194 üzenetére
Írtam fentebb, hogyigen, azt is megcsináltam, de nem segített ( több időzónát is próbáltam). Úgytűnik a build.prop is ludas a dologban, mert azt cseréltem és akkor megy a play. Megnézem mi a különbség bennük.
Közben kipróbáltam még valamit: lehet hogy a ClearMotion szívatott a webm lejátszásnál? 0-ról 1-re állítottam és megy a webm-es oldalakon a kép
Közben már megy aplay, a youtube, a webm, a chrome is teljes képernyős, stb.
Most már csak azt kell megtudnom mennyire lesz stabil.Ami még izgat, a wcdma kérdés. Ez egy kínai rom volt, a wcdma beállításokata a wcdma zipből tettem bele. Ebből viszont két félét is találtam Honnan tudhatom melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Még valami: az új rom ami ide került abban a fájlok nagy része odexelt. Ez jó vagy nem jó? Arról olvastam hogy miben jó, de olyat is hogy ezeknél a romoknál nem szokás odexelt fájlokat használni. ( lehet hogy rosszul értelmeztem)
A kérdés: ezek a fájlok ugyanúgy használhatók ( apk+odex) mint a sima apk fájl? Azaz csereszabatosak? Vagy a telepítő folyamat kifejezetten a sima apk-t keresi ha azzal készült a rom, vagy "megeszi" az odexeset is?( ha nagy baromságot kérdezek akkor nem röhögni - hamarabb kérdezek mint utánajárnék de az is meglesz idővel, csak igen sok mindent kellen még megnéznem)
Ja, csak azért kérdezek egy ilyen lehet hogy nagy baromságot, mert elkövettem egy barbárságot: A youtubon kívül jól működő rendszerből vettem a boot.img-t és a meta-inf-et ( mivel a fájlok megegyeznek -kivéve odexelés- így gondoltam hogy akkor nagy galibát nem okozhatok, legfeljebb leáll a telpítés ) és úgy telepítettem. Így azt a jó telepítést kaptam mint a jó rendszeren, és gyorsabbnak is tűnik. Csak most azt a hibát kapom, hogy ugyanúgy nem jó a play. ( ebből arra gondoltam hogy a hiba nem a telepítés módjában van hanem a fájlokban, vagy a build.prop-ban esetleg mert az maradt, ha ennek lehet ehhez köze?) Lehet hogy rossz a gondolatmenetem persze.
Most annak is utána kell néznem komolyabban a felületes ismeretek után hogy mit tud aboot.img és Meta-inf. ( itt már olvastam mindent amit találtam róla, de az lehet hogy kevés)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben új problémám akadt:
Érkezett egy előzőekhez nagyon hasonlító rom, a system szinte ugyanaz. Ezzel az a gond, hogy a play mindig azt írja hogy nincs kapcsolat. Ezzel mit lehet kezdeni? ( több módon próbáltam telepíteni, beletettem a romba ( a másiknál úgy jó volt), külön gapps zip-el, stb. A youtubot külön telepítve sikerült elindítani, de a play nem megy. Ennek mi lehet az oka?
Próbáltam cserélni a phonesky-t, időzónát és időt állítottam ( olvastam hogy ez is lehet gond), de semmi.
Hol kutakodjak? Milyen fájlok felelnek a google szolgáltatásokért? Jópárat találtam, de nem tudom ezt mi okozhatja.Más: a bot.img, logo.img és a Meta-inf udater script-jével kapcsolatban hol keresgéljek jó leírást? ( módosítás, mit miért csinál, stb, olvasgatnom kellene még hogy tudjak gyakorolni )
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Ma Google Wallet-ben átírtam a bankkártya adataimat, mert új kártyát kaptam.
Jött is az SMS, hogy levont 300 Ft-ot. (Jobban mondva leterhelte)
Majd fél órára rá megint jött egy sms, hogy a tranzakció sikertelen volt és nem történt egyenleg változás.
Ez most azt jelenti, hogy nem fogadta el a kártyámat vagy csak levette a terhelést róla? -
törölt tag
Na, ennyire azért nekem sem megy, de egy nálam hozzáértőbbnek sztem ez már jó támpont. Én arra tippelek, hogy a videó előtt szeretne lejátszani neked egy reklámot, csak vmi nem stimmel neki a reklámazonosító körül és ezért megáll a lejátszás.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
St21i ICS-ben hogy lehet csökkenteni a képernyő oldalakat?
Köszi! -
Koczka
tag
Üdv.
Androidos accountomhoz hozzárendelt telefonszámokat hogyan tudom előszedni PC-n?
-
mexel
veterán
Na a másik telefonon ez a rendszer van, lőttem egy képet. Elvileg 57-kor nyomtam meg a lejátszás gombot, hogy ne kelljen annyit keresnem
Az itt látható piros lenne a hiba?
Közben lenne egy másik kérdésem is:
A másik romon mindig NVRAM Error-t ír a wifihez ( ettől működik persze). A megoldását tudom hogy hogyan kell a telefonon megoldani, 2 fájlt kell bemásolni a data/nvram/APCFG/APRDEB mappába.
A rom.zip-ben van is egy mappa, a Meta-inf fölött, egy data mappa. Ebben már van egy "nvram\APCFG\APRDCL\Audio_ver1_Vol_custom" mappa. Ha ebbe másolom a 2 hiányzó fájlt, nincs is gond telepítés után, mert megszűnik az NVRAM ERR a telefonon. Az a baj, hogy a gps és bluetooth is megszűnik, mert abban a mappában vannak eredetileg. Ilyenkor törli a mappa tartalmát nem csak belemásolja? ( talán érthető vagyok) -
törölt tag
Nem tudom, hogy mi a plusz a pro -ban. Próbáld meg floatingban futtatni a logot, hogy a Youtube hibára jön -e az error, vagy legalább warning (sárga)! Ráböksz jobb felül az app ikonjára. Jobbról bejön egy fül, azon tudod kiválasztani a floating módot. A floating ablakot a fejlécre hosszan nyomással tudod áthelyezni, ha valamihez útban lenne, az ablak jobb alsó sarkánál levő nyilacskával pedig átméretezheted.
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14175 üzenetére
Ugyanaz az apk. Illetve 3 félével is próbáltam már a dolgot
Esetleg arra gondolok, hogy amikor a jól működő youtub-ot csináltam, akkor a rendszer telepítés előtt lehet hogy kiamradt pl valamelyik vipe vagy a format data, és maradt valami a fájlokból, ez alapján kreálta azt az xml-t. Így azzal működik, de friss rendszeren nem tud ugyanolyat generálni. ( remélem ez is érthető mire gondolok)
Somatom: Sima Logcat Xtreme is jó? Mert azzal már csináltam log-ot, talán linkeltem is feljebb a részt amikor belépek a youtubba, de lehet hogy az másik log volt. Az biztos hogy ezt is próbáltam. Persze nem sokat láttam a hibából. Tulajdonképpen a youtuba app működik, majdnemhogy el is kezdi a videót, látszanak a kezelők, és akkor irja hogy hiba, próbáljam meg újra. De az app nem omlok össze, akárhányszor megpróbálhatom elindítani a videót.
-
törölt tag
Nézőpont kérdése. Az Xposed kell pl. a RootCloak -hoz, ami meg a TVGO -hoz. Nekem nincs más TV elérhetőségem és nincs is másra igényem. A Youtube -ért viszont egyáltalán nem kár, símán helyettesíthető. Ezért nem is foglalkozom a problémával. Szóval az én szemszögemből a megállapítás úgy hangzik, hogy a Youtube -bal csak a baj van.
Update:
Most jut eszembe, hogy lehet, hogy csak az a baja, hogy egy Xposed modulban megtiltottam, hogy a YT boot -tal tudjon indulni. De még annyira sem érdekel a YT nyomora, hogy utánanézzek. Ott a TubeMate, vagy az XBMC (Kodi).[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz bigjoe2627 #14168 üzenetére
Veszel egy ugyan ilyet, huszon pár ezerért, nemhogy ezt megcsináltatnád ~2-3 ezer forintból. Ezt nevezem én spórolásnak. Nekem is gyűjthetnél a bankszámlámra ezzel a lendülettel!
-
Keeperv85
nagyúr
-
törölt tag
Sztem akkor is a log lenne a legbeszédesebb. Én a Logcat Extreme pro -t használom. Lehet floatingban (átméretezhető ablak, ami mindíg a többi fölött látható) futtatni a logot. Elindítod a Youtube -ot és amikor összeomlik, akkor a log tele lesz piros error sorokkal. Pause -zal megállítod és elolvasod az errorokat, valamint az első error előtti pár sort, mert azok között lesz a hiba kiváltója. Ha romot készítesz, akkor egyébként is hasznos ismerni, hogy mi, micsoda a logban, mert a legjobb hibafelderítő eszköz. A neten minden infót megtalálsz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben úgy tűnik eza megoldás mégis működik factory reset után is.
Mit kellene módosítani a telepítőben ( buil.prop, vagy valamelyik fájl a systemben) hogy ez jó legyen?
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14080 üzenetére
Na közben hagytam a log fájlt ( az is meglesz ha sikerül), más megközelítéssel próbáltam kitalálni miért nem megy a youtube. ( mint írtam egyszer elindult és akkor csináltam a működő rendszerről nandroid mentést)
Most csináltam a nem működőről is egyet. Összehasonlítottam, és csak és kizárólag a data rész különbözik.
Elkezdtem összehasonlítani azon belül mi nem egyezik. Leszűkült a kör, és találtam valamit kizárásos alapon:Amit kipróbáltam, hogy ha a data/data/com.google.android.youtube/shared_prefs mappából bemásolom a youtube.xml fájlt a frissen telepített rendszer ( amiben nem megy a youtube) fentebb említett mappájába, akkor elindul a lejátszás. Érdekes hogy ugyanaz a méret, elvileg egyezőnek tűnik, a többi nem ugyanaz, de elég ezt bemásolni.
Ha viszont a recoveryben csinálok egy wipe-cache/dalvik cache és factory resetet, utána újból belépek, újból feltelepítem a youtubot, stb, akkor már hiába írom ugyanúgy felül a youtube.xml fájlt mint az előbb, már nem lesz jó a lejátszás.
Mi lehet a hiba a telepítőben?van egy majdnem ugyanilyen rendszer, az egyel régebbi, és abban tökéletesen működik a youtube ( ott más bajok vannak, azért nem az a nyerő)
Nem lehet köze lokációhoz, esetleg rossz gapps-hoz ( illetve nem gapps van, hanem a zip-be integrálva a play és telepítés után lehet feltenni ami kell.
Build.prop-ban vagy meta-inf-ben valahol módosítani valamit nem lehet? Vagy play beleintegrálása nem tökéletes? Hogyan tudok minimal gappst beintegrálni a rendszerbe? ( pl. ami youtube-ot gmail-t és pl térképet tesz fel automatikusan)
-
K90
csendes tag
XDA-n azt javasolja egy Úr, hogy flasheljem a system.sin-t kizárólag és akkor megmarad a névjegyzék meg az üzenetek. Ez így túl szép, hogy igaz legyen. Csináljam?
Én abban gondolkodtam, hogy olyan sin fájlt kéne csinálni, amiben csak a build.prop van, nem az egész system. Alá vannak ezek a csomagok írva, vagy életszerű ez egyáltalán?
-
beleszólok
senior tag
Help! Találtam a mobilom SD kártyáján, a Download könyvtárban egy wifi-reghack_v2.zip nevű fájlt, benne két kernelmodullal: lib/modules/3.10.49/ath.ko és cfg80211.ko.
November közepén jött létre a fájl, a zip-ben lévő modulok pedig nov. 3-i dátumúak.Ismerős ez valakinek?
Én nem emlékszem, hogy ilyesmit szándékosan letöltöttem volna, ráadásul ez leginkább valami openwrt-s (az egy router firmware ) dologra emlékeztet, az androidom (4.3) kernel verziója ennek a közelében sem jár.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
bigjoe2627
csendes tag
válasz Orionhilles #14162 üzenetére
Veszek új tabot, igaz van most is van egy de az overmax jobb volt. szóval veszek egy ugyanilyet.
És nincs szerviz nem fizetek érte 10ezreket -
ksanc
őstag
válasz Salex1 #14165 üzenetére
Valószínűleg nem. A windóz önmagán kívül nem szokott más platformot elismerni és a májkroszoftnak sem szokása önmagán kívül mással kompatibilis dolgokat csinálni. Gyakran önmagával sem kompatibilis
De megpróbálkozhatsz ezzel, ha tudod, mi az a parancssor és tudod, hogy mi az a linux.
Android alatt nem tudom, hogy működik-e bárhogyan is. -
ksanc
őstag
válasz -PLevi- #14163 üzenetére
Semmi. Gond akkor van, ha nincs Sd kártyád. Vagy akkor, ha bedöglött a telón az a rész, mint nálam
A CWM recovery-k minden beállítást az SD kártyán tárolnak. Ez - ha nincs SD kártya - EMMC néven fut, ilyet fog keresni, ez lenne az a bizonyos fat partíció. Csakhogy emulált SD-nél ilyen nincs, miután ez a bizonyos emulált SD a /data partíción van, vagyis nem fog tudni felcsatolni semmilyen megfelelő írható partíciót, ezért sem a saját beállításait nem tudja elmenteni, sem backupot nem tud csinálni.
De ilyen a gyakorlatban nem fordul elő, mindig SD kártyára dolgozunk.Vagy fordítani kell egy átszabott recovery-t, ami tud pl. a /data vagy a /system partícióra is dolgozni, de biztonsági mentést így sem lehet csinálni. Illetve elég bonyolult, hogy hogyan írj egy olyan partícióra, amit éppen mentesz
[ Szerkesztve ]
-
-PLevi-
senior tag
Származhat ebből bármi hátrányom, hogy "csak" emulált az SD?
Egyébként valóban emulált, látszik is TC-ben az elérésnél! Eddig valahogy figyelmen kívül hagytam. De most már tisztán látom a dolgokat!CWM recovery-vel nem lesz gond, van rendes külső SD-m.
Miért szükséges pontosan a belső/külső SD a CWM-hez? Jól gondolom, hogy az emulált SD-hez nem fér hozzá, így nem működne semmilyen ahhoz kapcsolódó művelet?[ Szerkesztve ]
-
Orionhilles
senior tag
válasz bigjoe2627 #14161 üzenetére
Vidd szervizbe!!! Ez ilyen tudás mellett
egyelőrenem fog menni– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
bigjoe2627
csendes tag
válasz Orionhilles #14159 üzenetére
nekem csak videozáshoz kelett a root, nem gondoltam volna hogy ez lesz belöle, mert az elözö tabnál se volt ilyen gond amit kirootoltam!
-
Orionhilles
senior tag
válasz bigjoe2627 #14155 üzenetére
Mindenki jobban jár, ha szervizbe viszed!!!
Tanulság: mókolás előtt utánaolvasás, és BACKUP (vagyis mentés...)[ Szerkesztve ]
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
beg
veterán
Engem már próbáltak megtanítani leírás alapján repülőgépet vezetni, nem ment. Hagytam a fenébe.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
ksanc
őstag
Miért kattingatsz duplán az .img fájlra??????
Őszintén szólva én elhiszem, hogy sürgős lenne, de olyan szinten nem értesz hozzá, hogy igy képtelenség segiteni
[ Szerkesztve ]
-
bigjoe2627
csendes tag
válasz Orionhilles #14151 üzenetére
kitelepíteném de nem engedi állandoan a nero ugrik be hogy kiírja cdre
-
ksanc
őstag
válasz -PLevi- #14152 üzenetére
Igy van, neked nincs fat particiód, vagyis nincs rendes belső SD. (Ez a phone storage vagy telefon memória. Ezt nagyon szerencsétlenül memóriának forditják általában).
Ilyenkor ezt a belső tárat (sdcard0 vagy sdcard1) a /data/media mappában helyezi el, na ez az emulált SD. Ezért van, hogy ugyanazt az értéket látod a belső tárhelynek és az sdcard-nak is.
Abból is lehet látni, hogy emulált SD-ről beszélünk, hogy az FW-ben csak egy ebr fájl van (MTK platform)Sőt, ahogy én néztem, a kernel sincs ilyenkor felkészitve külön belső SD-re, hiába trükközöl esetleg két ebr fájllal, valamint a CWM recovery-ket sem tudod használni, ha nincs rendes SD kártya a telóban.
[ Szerkesztve ]
-
Salex1
őstag
Kellene egy kis segítség, adott egy bitlockerrel zárt pendrive, amit szeretnék androidon elérni. (nincs PC a közelben, a net is korlátozott, kórházba n vagyok) van erre valami megoldás?
-
-PLevi-
senior tag
válasz -PLevi- #14128 üzenetére
Telefonon TC-rel kinyertem a két fájlt. Ahogy sejtettem, nekem sajnos nem mondanak sokat...
dumchar_info.txt; partitions.txt -
Orionhilles
senior tag
válasz bigjoe2627 #14150 üzenetére
A flashelő alkalmazást kicsomagolod, telepíted, miután települt, a program files mappában levő driver mappában levő drivereket telepíted. DFU módba rakod a tableted Vagy lehet a program automatikusan megcsinálja , a flashelő alkalmazást elindítod, a megfelelő fájlokat betallózod a megfelelő helyre (system.img az system; vendor apps az vendor apps) ( az elsőnek linkelt zipből), és flasheled.
Szvsz. ha gari időn belül vagy, akkor nem kell fizetni érte
[ Szerkesztve ]
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
bigjoe2627
csendes tag
válasz Orionhilles #14149 üzenetére
nem viszem szervizbe, nem fogok fizetni érte! Meg amúgy is már szétszedtem
meg ha leírnád mit hogy csináljak akkor menne[ Szerkesztve ]
-
Orionhilles
senior tag
válasz bigjoe2627 #14132 üzenetére
Figyelj... Szerintem inkább vidd szervízbe vagy olvasgass utána ennek a témának még egy kicsit....
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Rákérdezek itt, bár csak off-ban. Rárakok egy játékot a telefonra, manuálisan, nem play-ről. Ha letörlöm úgy, hogy hosszan rányomok, majd felhúzom a szemetesbe, akkor miért törli ki azokat a fájlokat, amiket én raktam rá? A játék fájljai, de azt nem kéne rajta hagynia? ugye a telepítőt rakom rá, meg a külön más helyre a fájlokat. Hogy lehet úgy letörölni, hogy azokhoz ne nyúljon hozzá?
-
tomy86
addikt
"Aztán a Flash Tool MTK- hoz való"
Szerintem erről a Flashtoolról írt, de van Flash Tool is (külön írva) Xperiakhoz (mondjuk ez másra való) csak hogy tovább bonyolítsam a helyzetet.[ Szerkesztve ]
-
K90
csendes tag
válasz Blue Eagle #14140 üzenetére
Ezzel most ki vagyok segítve . Eddig még nem sült el balul a build.prop edit, most igen. Mea maxima culpa.
-
K90
csendes tag
A build.prop íráshoz rw-re raktam a partíciót, mappát, ahogy tetszik root explorerben.
Csináltam a fájlról biztonsági másolatot az alaplapra forrasztott SD kártyára.
Átírtam a fájlt, vissza ro, majd amikor nem hozta a kívánt eredményt egy alkalmazásnál akkor megint rw visszaírtam a mentést és megint ro. (A fájl engedélyeihez viszont külön nem nyúltam és itt érzem a hibát utólag.) Innentől meg azt hittem rendben is vagyok, majd estére elindítottam a 9gag-et ami szokás szerint kifagyasztotta a rendszert pwr+vol+ restartot nyomtam. Innen a rendszer nem állt fel.Feltúrtam az internetet, hogy mi van ilyenkor, vissza lehet-e flashelni a build.prop-ot, de kb minden topik azzal kezdi, hogy vedd elő a nandroid backupod, vagy legyen cwm-ed.
Ennek ellenére a "SonyMobileFlasher by Androxyde"(leánykori nevén flashtool) programmal lehúztam netről a gyári romot ami rajta van, és kibontottam a system.sin-ből az eredeti build.prop-ot, az nem árthat ha megvan.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Szia!
Nem tiszta itt pár dolog. A build.prop a felcsatolt systemben van, az alatt mit értesz, hogy visszaállítottad a mappát read only-ra?
Aztán a Flash Tool MTK- hoz való és egyébként sem lehet vele bármit is kinyerni egy FW-ből, pláne nem egy image fájlból.
Tehát mit is csináltál pontosan? -
K90
csendes tag
Üdv,
Az android macerálásban jártasabbak segítségét szeretném kérni.
Adott egy Xperia S, zárt BL, rootolt, nincs CWM vagy egyéb recovery, amin megmaceráltam a build.prop-ot és bootloopba kerültem.
A build.prop-ról csináltam mentést, vissza is írtam, vissza is raktam a read only-ra a mappát, majd szokás szerint kifagyasztott egy app és azóta csak a Sony felirat meg a fekete képernyő van, még a boot animációig sem jut el.
Az ADB-vel visszatöltés lehetőségét olvasom minden topikban, de (1) életemben nem használtam, (2) nem tudom, hogy esetemben működhet-e egyáltalán és érdemes a félév hajrájában kitanulnom.
Flashtoollal kinyertem az eredeti build.prop-ot a firmwareből, tehát odáig megvagyok.
Az egyik dolog amit nagyon szeretnék megtartani az a névjegyzékem, a másik az sms-ek, ha azokról lenne backupom már rég húztam volna kompletten új firmwaret.
Előre is köszi ha valaki tud erre okosat![ Szerkesztve ]
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz default. #14133 üzenetére
Ha társkártyáról van szó, akkor szerintem igen. Nekem MOL-os van és a főkártyám az nem az én nevemen van hanem a MOL-én azt rendessen korlátozzák, de a társkártyák az enyémek és azok felett én rendelkezem, én intézem a garit, csomagot módosítok stb...
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
bigjoe2627
csendes tag
válasz Orionhilles #14106 üzenetére
Nem!
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #14080 üzenetére
Köszönöm!
Közben molyoltam a 2 rommal. Egy két dologot cseréltem, töröltem, és próbáltam rájönni mitől nem mehet, mit módosítottak a régihez képest.
Szerencsére (?) egyszer csak az egyik romon amit módosítottam és feltelepítettem, végre működött a youtube app. Volt öröm és bódottá.
Egy a baj. Ha ugyanazt a zip-et másik telefonra, vagy újból felrakom már nem jó. Szerencsére csináltam a működő rendszerről egy twrp mentést, ha azt teszem vissza akkor azzal megint jó. Egy factory reset után viszont már nem.
Azaz egyszer elindult, azóta sem.
Na ez mi lehet? Erre hogyan jöjjek rá? Ez azt jelenti hogy működhet a rom, nincs végleg elveszve, csak nem találom az okot. Azóta minden létező formában telepítettem a youtube appot stb de akkor sem megy.
A log majd meglesz amint lesz időm arra is[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
(amit linkeltél azok composite to usb digitalizálók). A kövi hsz.-ben volt az új koncepció: Hdmi to Usb. Adott egy "live" Hdmi jelforrás FullHd. Az egyszerű és drága megoldás az egy Hdmi bemenettel rendelkező pci-e kártya a gépbe.
A másik egy Hdmi -> Usb eszköz, ha van ilyen. Annyi kellene hogy ablakba/fullscreen-be kirakja a kapott képet a monitorra, live lejátsza stb.
Amiket én találtam [link], azokkal mind csak annyit lehet hogy pl. teló usb jelet hdmi-n kirakni kijelzőre.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
-PLevi-
senior tag
válasz cappa72 #14108 üzenetére
"Ez természetes, minden telefonnál más és más."
Igen, nagyon változatos a felhozatal, de ilyenről még nem olvastam. Azaz meglepődtem, mert másra számítottam."Ehhez nem kell root, akár terminál emulátorból is lekérheted, vagy adb-n keresztül (bekapcsolt usb hibakeresés mellett)"
Rendben, holnap jelentkezem az eredménnyel, ha nem tudom értelmezni a kapottakat! -
air
nagyúr
Hol linkeltem USB to HDMI-t?
USB digitalizálót linkeltem, mert azt kérdezted, - idézem szó szerint - "USB-n keresztül lehet valahogy video jelet vinni a számítógépre?"Nem tudom mit értesz azon, hogy neked a fordítottja kellene.
Esetleg leírhatnád pontosan, hogy mit szeretnél.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
A telefononom van HDMI kimenet. A képet kilehet tenni tv-re/monitorra. Vajon visszafelé is működésre lehetne bírni? (külső forrásból lejátszott video anyagot megjeleníteni a telefonon). Vagy ez csak kimenet és ennyit tud?
free your mind
-
default.
őstag
Sziasztok!
Segítsetek legyetek szívesek!
Nővéremnek van egy Samsung Galaxy Trend Plus készüléke, 2 hetes a teló, és az a hiba jött elő, hogy rendszeresen (kb 5 ből 4 hívásnál) véletlenszerűen egyszer csak lenémul a mikrofon, vagyis a hívott fél nem hallja a hívót, illetve hívás indításnál, ahogy felvenné a hívott fél, szétkapcsol.Gondoltam rá, hogy kéne egy szoftverfrissítés vagy valami, de nem találtam ilyen opciót a telefonban..
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy kb 300km-re lakunk egymástól, és nővérem nem ért a telefonokhoz
Mi lehet a megoldás? Mit kéne megpróbálnunk, mielőtt garanciáztatjuk?köszönöm szépen előre is!
-
KisTücsök
addikt
válasz cappa72 #14067 üzenetére
Köszi! Ránéztem, elmentem, de egyelőre hagyom. Elsőre azt hittem, jobban fog zavarni, végül is így is tudom használni. Persze azért jobb lenne, ha egybe lenne.
Azt viszont most vettem észre, hogy ha a memóriakártyát kiveszem a telefonból, akkor az "android" mappában lévő dolgok eltűnnek (és lehet máshonnan is, passz). Ez lehet normális, akkor viszont nem tudtam. Na mindegy.
-
7Sony7
addikt
Siriusb, Blue Eagle: Akkor rápróbálok. Köszi mindenkinek.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Siriusb
veterán
-
7Sony7
addikt
válasz #79335424 #14114 üzenetére
Ez megint csak stimm. Úgy értem, hogy általában éjjel töltöm, és akkor nem pitiszka. Úgy értettem, nem károsodik -e az akku ha lassabban töltöm (szerintem nem, de amennyi össze-vissza infót lehet ezekről olvasni, a fene tudja, inkább kérdezek.) vagy a töltő?
-
Doki16
addikt
Ugyanez a hiba van nálam mint a videóban a srácnál. pontról pontra mindent megcsinálok de mégse lesz a jó a youtube. Mi lehet a baj, miért nem működik? ZTE Nubia Z7 Mini, Android 4.4.2
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Légyszi-légyszi-légysziMaine Coon
-
7Sony7
addikt
Üdv! Ha a telót nem a saját 1A es töltőjével töltöm, hanem eg 500mA essel, milyen (káros) következményei lehetnek?
-
nagyúr
válasz -PLevi- #14107 üzenetére
Eddig én is így tudtam, de mintha nálam máshogy lenne.
Ez természetes, minden telefonnál más és más."Amennyiben lekéred a
/proc/partitions
/proc/dumchar_info
fájlok tartalmát, azok egyértelműen leírják, hogy mi a partíciókiosztás."Megfogom nézni, akkor fény derül majd a dolgokra.
...
Viszont először rootolni kellene, arra pedig jelenleg nincs időm (talán majd hétvégén..Ehhez nem kell root, akár terminál emulátorból is lekérheted, vagy adb-n keresztül (bekapcsolt usb hibakeresés mellett)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
-PLevi-
senior tag
válasz Blue Eagle #14073 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezek szerint nekem összevont van. Én is ezt tartom a legjobbnak, szóval szerencsésnek érezhetem magam.(#14075) cappa72
Köszönöm a választ!"/emmc@data: 680MB (/data)
/emmc@fat: 2,17GB (belső SD)"Eddig én is így tudtam, de mintha nálam máshogy lenne. Ha jól nézem nálam nincsen külön belső SD, csak egy phone storage, ahol vegyesen vannak az alkalmazások és fájlok. Tehát nincs ketté osztva, de mégis tudom használni alkalmazás telepítésére és adattárolásra is.
"Amennyiben lekéred a
/proc/partitions
/proc/dumchar_info
fájlok tartalmát, azok egyértelműen leírják, hogy mi a partíciókiosztás."Megfogom nézni, akkor fény derül majd a dolgokra.
Viszont először rootolni kellene, arra pedig jelenleg nincs időm (talán majd hétvégén...).[ Szerkesztve ]
-
Orionhilles
senior tag
válasz bigjoe2627 #14104 üzenetére
Csomagold ki... és töltsd le a flashelő alakmazást is: [link]
Még mielőtt tovább mennél, hadd kérdezzem meg, ugyan tudod-e, hogy hogyan kell ezt az alkalmazást használni???
-
air
nagyúr
válasz bigjoe2627 #14104 üzenetére
Már felhívták a figyelmedet, hogy használd a szerkesztés gombot.
5 percen belül ne írj új hszt!Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
bigjoe2627
csendes tag
válasz Orionhilles #14102 üzenetére
ha letöltötem mit csináljak vele?
-
bigjoe2627
csendes tag
válasz Orionhilles #14102 üzenetére
ja azt a linket nekem szántad? meg se néztem de akkor ugrok is rá
[ Szerkesztve ]
-
Orionhilles
senior tag
válasz bigjoe2627 #14101 üzenetére
Letöltötted amit küldtem???– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
bigjoe2627
csendes tag
válasz Orionhilles #14100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával