- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
A tákoltat úgy értem, hogy egy nem gyári rendszer volt már rajta állítólag, droid 7-el, teljesen más recovery, stb. Nyilván a bootloadernek jónak kellett lennie mert volt recovery is. Sajnos a tulaj twrp-vel törölt mindent véletlenül, utána még adott életjelet a box.
Gyári origi, érintetlen fw-t kerestem hozzá, típusszám szerint. ( más fel sem ment volna talán)
ez is csak sokadszor, gyakorlatilag soha nem ment végig a frissítés, több módon is próbáltam, azonnal leállt több féle hibával is. Más FW-t nem is mertem próbálni mert snapível nem nagyon volt dolgom.
Egyszer amikor már feladtam, tettem még egy próbát és az írás hiba nélkül lefutott.
Akkor zizzent is a box, párszor elment addig hogy bekapcsoló gombra reagált, zizzent 1-et, aztán onnantól se kép se hang.
( nem az első eszköz amit frissítek, idegen vagy módosított fw-t csak olyan eszközre teszek amit tudom hogy téglából is vissz tudok hozni - itt a tulaj mondta hogy csináljunk bármit mert sehol nem vállalják neki a tabletet már - ilyen előzményekkel nem csoda) -
mexel
veterán
Én is bootloader halálra tippelek, akkor szokott így megállni. Csak mi lehetett az oka? A gyári origi fw ment rá. Az lehetett a baj hogy egy ki tudja milyen, tákolt nyitott bootloaderű fw volt rajta?
Köszia linket, nézem. ( Amlogicnál ilyenkor van megoldásom, ha tudom szétkapom, elvileg most jön az író is, mert kell egy pipo-hoz is.Csak ahhoz van írható biososm és leírásom is. Ehhez nem sok mindenem van )
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
ha már felmerült a z3 compact. Van itt egy Z3 comapct tablet. A gazdája a twrp-ből törölt mindent, systemet és amit kell Már eleve egy nem hivatalos droid 7 volt rajta.
Kipróbáltam mindenféle progit amivel lehetírni, találtam hivatalos fw-t is. Sokáig nem volt hajlandó felírni semmit, mindig megállt hibával. Egyszercsak felírta az fw-t, örültem is, sajnos korán. Azóta semmire nem reagál a tablet. Semmilyen gombra, bármit bárhogyan nyomok, gépre kötve is csendben van.
Ilyenkor van tovább?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Köszi az infót! Valóban a telefon gyári, nem rootolt stb. A tulaj vesz újat, nem érdekelné a telefon, csak a telefonszámok fontosak neki.
A képek és egyéb dolgok lejöttek így is, az látható pc-n.Valószínűleg nem is éri meg egy ilyen kijelzőcsere, bár fogalmam sincs hol és mennyiért csinálnak ilyet, deez már más topik kérdése
-
mexel
veterán
Én is LGpcsuite-t javasoltam neki ( igaz nem ismerem és fogalmam sincs azzal mi menthető le)de azt mondta hogy az is azt kéri hogy kapcsolja be a valamit ( feltételezem az usb hibakeresésre gondolt). De azt nem tudja bekapcsolni.
Ahogy nézem a linken, azzal akár menthető si lenne, csak éppen nem tudja a telefonon bekapcsolni az usb kapcsolódást, mivel a kijelző nem megy abszolút.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Mivel ez a droidos topik az okostelefonok fórumtémában van, talán itt kérdezek valamit.
Egy ismerősöm összetörte az LG V30-as telefonját.A kijelző nem megy, de pc-n látja a tartalmát a telefonnak, illetve ami alapból látszik.
Sajnos nem szinkronizálta a telefonyszámait a gmail-re és nincsnen meg nagy részük.
tudja valaki hogyan tudná kinyerni a telefonból? Az usb hibakeresés sajnos nincs bekapcsolva.Azt sem tudom hol tárolja a telefonszámokat a készülék.
-
mexel
veterán
válasz Viktor0610 #38609 üzenetére
Nem a fiók a gond. Az hogy egy teljes visszaállítás után ( amikor pl resetelem a boxot vagy új fw telepítést csinálok) az elején végigfut egy " varázsló" és be kell állítani hálózatot, nyelvet stb, és be is kell jelentkezni. ( ez az ATV fw-knél van)
Az lenne a kérdés hogy ez a procedúra eltüntethető-e, azaz egy app intézi ezt első futáskor?
Vannak olyan custom fw-k ahol van kihagyási lehetőség, de csak ha nincs a hálókábel bedugva, akkor már ott sem lehet kihagyni.
Én szeretném ha a rendszer bejelentkezés nélkül is működne -
mexel
veterán
Sziasztok! Lehet nem itt kapok választ vagy nem ide való de megkérdezem:
tudja valaki a google bejelentkező-beállítás "varázslója" -t azt melyik app intézi? Régebben mintha lett volna olyan app, és ha azt tiltottam-töröltem akkor egy visszaállításnál nem kellett bejelentkezni stb.
Egy tvbox-ról lenne szó, szeretném a bejelentkezést elkerülni amikor a box először indul. Sajnos nem lehet kihaygni ( illetve van pár fw ahol igen)Talán valamelyik app intézi ezt, de nem tudom melyik lehet.
-
mexel
veterán
Android studio-t használ valaki? Kis segítségre lenne szükségem, akár priviben is, apk fájl összecsomagolásához.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van egy apk-m (nougat) amit sehogy sem tudok öszecsomagolni miután szétszedtem. Sok progit és módszert kipróbáltam de nem megy . Van valami ötlet mivel lehet jól megcsinálni az apk szerkesztgetést? ( win alatt lehetőleg, de akár linux is jó)
-
mexel
veterán
Az még jobb megoldás lenne ha valahogy lehetne egérrel irányítani a youtube-ot ( ezt a verziót), fentebb írtad hogy azt untad meg a boxokon hogy nem működik ez az egeres irányítás.
-
mexel
veterán
Egy appot ki lehet valahogy tenni főképernyőre duplán? Illetve 2 youtube van készüléken, 2 különböző féle. A nevük sajnos ugyanaz. Az beállításokban az alkalmazásoknál látszik is mindkettő, indítható is, de az alaklmazások mappában már csak 1 van. Egy ideig látszott mindkettő majd egyszercsak eltűnt Ki lehet valahogy kényszeríteni hogy mindkettő kint legyen, esetleg más névvel? ( ezt a névmódosítást nem hiszem)
A kérdés most ne az legyen válasz helyett hogy minek mind a kettő, legyen elég annyi hogy csak mert kell mert nem egyformák -
mexel
veterán
válasz Somatom #33395 üzenetére
Köszi! Akkor valóban elképzelhető hogy a progi nem "fut" a hátérben amikor nem indítom el, De a változtatások megmaradnak amiket beállítok vele.
Akkor ugyanígy ha Terminal Emulátorral állítom be az Immersive módot akkor az is megmarad ha törlöm a terminált. Ez csak azért jó mert ha a boxoknál maradunk, és ezt beállítom akkor nem lesz ott az app amivel az új gazdája garázdálkodhat a készüléken. ( ezt most éppen rokonnak csinálom és próbálom a legjobban beállítani mer teljesen laikus hozzá)
Úgy érted hogy mikor tüntetik el ezeket a play-ről? Nekem is fura hogy egyre több ilyen alkalmazás van amivel akár el is lehet szúrni már egy telefont. Amikor pár éve is volt egy android ismerkedős korszakom és kicsit piszkálgattam néhánykészüléket mert érdekelt a dolog, akkor nem találtam ennyi alkalmazást, többet kellett turkálni xda-n freaktabon stb hogy megoldásokat lehessen találni ilyen beállításokhoz. Vagy simán lehet hogy inkább a droid újabb verziói teszik ezt jobben lehetővé?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz antal750 #33391 üzenetére
Ha rootolt a telefonod ( mert az kell hozzájuk) akkor próbáld ki ezt az alkalmazást, úgy tűnik jó lesz. Nekem eddig bevált.
Egy kérdés azokhoz akik értenek is hozzá:
Ebben az alkalmazásban be lehet állítani az immersive módot. Az immersive mód bekapcsolt állapotában töröltem az alaklmazást. A felső sáv viszont még mindig rejtett módban van, újraindítás után is. Elképzelhető hogy azért mert az app átírta úgy ahogy pl a terminal emulátor írná, és ha le is töröltem a bejegyzés úgy maradt? ( mert ez igen jó lenne)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ennek a Remix OS-nek utánaolvasok, ez érdekes.
-
mexel
veterán
válasz Somatom #33371 üzenetére
Pontosan így van, de ennek az oka sokszor éppen az hogy a kínaiakat nem érdekli hogy javítsanak rajta ( ahogy az olcsó telefonokon sem) és csak úgy ahogy kidobják egy ekecselt rommal. Vannak viszont alap androidos dolgok amik itt is ugyanúgy működnek, és ezek lennének amiken szeretnék javítgatni, talán segítene sok mindenen. Nem igazán mgamnak akarok egy bizonyos boxot, hanem általános megoldást keresnék pár apró de bosszantó hibára.Már van egyébként pár távra és egér+bill-re is optimalizált(?) rom is, azokból kell összeszedni azt ami kell. De egy ilyen boxot nem is kell másra használni mint médiatartalmak fogyasztására, nem érdemes pc-ként használni. Ha ere hsználjuk még jó is lehet fillérekért, főleg ha kicsit piszkálunk benne.
Kb 2 éve egyszer nekiálltam a boxok tesztelésének de akkor még talánn max 4.4 droid volt és azoka boxok számomra médialejátszónak is alkalmatlanok valtak, és nagyon bugosak. Ezek az minimum 7-es droidtól lévő dobozok szerintem már kezdenek használhatóak lenni. -
mexel
veterán
válasz Somatom #33368 üzenetére
Oké, akkor itt nem kérdezek, bár azt hittem itt lehet androiddal kapcsolatos kérdéseket feltenni, ha valamit szeretnék droidon belül matatni. Nem csak a boxokkal kapcsolatos a kérdésem, ha nem írom be hogy box akkor lehetne telefon vagy tab akár. Máson min fut még droid? A tv-ket még nem szoktuk piszkálni. Ahogy írtam nem romok, és mások érdekelnek, én magába a rendszerbe szeretnék belenyúlni de ehhez már androidos tudás kellene és itt reméltem segítséget. Nem sokban különböznek a telefonoktól tabletektők, az alapjuk ugyanaz és nem konkrétan készülék specifikus dolgokat kérdezek itt, azoknak a saját topikjait megtalálom mindig.
Köszönöm az eddigieket , sajnos a freaktabon és társain max olvasni tudok, annyira nem tudok angolul hogy kérdezzek és beszélgessek velük. Akkor próbálom majd valahogy kitalálgatni és 10x annyit olvasni ha akarok valamit. Mi az amit itt kérdezhetek egyébként mint nem profi adndroid fejlesztő vagy programozó? Vagy akkor ez nem nekem való topik itt? -
mexel
veterán
válasz Somatom #33364 üzenetére
Igen, de ott főként maga a soc és az ahhoz köthető boxok a téma ( melyiket vegyük, melyikhez van LE stb ), nem pedig maga az android rendszer mókolása. Engem SOC-tól függetlenül érdekelne néhány dolog amivel a droidos rendszereken lehetne finomítani legyen az box, tablet stb. Ezzel az Immersive móddal, és a terminál parancsokkkal kapcsolatban ott annyira nem hiszem hogy lesz segítség. Sajnos ezek olyanok még mindig mint a kínai droidos telefonok az elején, voltak jó darabok de csak ha sikerült pl a rendszert kicsit kigyomlálni és finomítani.
-
mexel
veterán
válasz Somatom #33358 üzenetére
Szerintem ez SOC független ( az enyém egyébként S905X), a YT videókat nézve több SOC-al szerelteknél is változó. Sőt még Youtube verziók is változóak, van ami úgy van megírva hogy automatikusan rejti a sávot van ami nem. Inkább a launcheren múlhat szerintem, sok launcher elrejti. Ezért lenne jó egy általános megoldás amivel azokon a boxokon amiken a kínaiak csak " összecsapták" a rendszert ezt meg lehessen oldani. Szerintem igen zavaró havalaki pl szeretne egy full képernyős videót nézni YT-on és ott a wifi jel, stb.
A Hide System Bar nevű app jó( és eddig csak az), csak fizetős, így nem lehet pl apkmirrorról letöltött app-ot használni ha nem akar valaki fiókkal bejelentkezni, vagy nekem tesztelgetéshez, stb. -
mexel
veterán
Sajnos ezek a boxok elég instabil rendszerűek sokszor, és észrevettem hogy pl bannak olyan újraindítások amikor fixen ott marad a sáv. Távirányítóval úgysem használható a felső sáv, ezért nincs rá igazi szükség mint egy tableten vagy telefonon szerintem.
Egyébként ez a fentebb beírt sor mit és hol módosít? Build.prop-ból ez nem lenne beállítható?
Pl ezzeket olvastam: show statusbar=0 vagy qemu.hw.mainkeys=0 bár a második szerintem nem az értesítési sáv hanem az alsó navigációs.Jó lenne valami egyszerű megoldás, sokat segítene a tv boxokon. Lenne még sok más is de elsőre ezt kellene megoldanom úgy hogy hibátlanul működjön
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Hopp, illetve lehet hogy működik, csak ha felviszem az egeret felülre akkor jelenik meg, de utána eltűnik Már ez is valami mert így a youtubbe nem látszik bele.
Már csak arra kellene megoldás hogy ez akkor se jöjjön elő, de talán annyira ez nem fontos, bár jó lenne. -
mexel
veterán
Akármit csinálok terminal emulátorral nem sikerül. Mit rontok el? Beírom hogy su
aztán a következő sorban a # után írom ezt: adb shell settings put global policy_control immersive.status=*Minek kellene történnie? Vagy valami kell még mellé? Ha van valaki aki ért hozzá kérem írjon valamit mert már minden oldalt átnéztem de nem találom a megoldást és 2-3 napja ezzel az egy hülyeséggel görcsölök.
-
mexel
veterán
Elrontottam a linket az előbb.
Csak annyi segítséget kérnék hogy hogyan tudom ezt a parancsot beírni pc nélkül androidos eszközre?(adb shell settings put global policy_control immersive.status=*) Valószínűleg ez megoldás lenne.
Pl ez a Terminal Emulatorral megoldható?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Már kérdeztem, és kaptam is választ arra, hogy hogyan lehetne eltüntetni a felős értesítési sávot. Azt a választ kaptam, hogy keressek rá az Immersive módra, valamint app ajánlat is volt. ( ezt meg is tettem, nagyon sokat olvastam de nem vagyok előrébb)
Van egy app, Hide System Bar ami majdnem tökéletes, csak sajnos a free néha vízjelet tesz ki, és mivel több gépen szeretném megoldani nem akarom mindre megvenni.
Az lenne a kérdésem, hogy app nélkül meg lehet valahogy oldani az Immersive módot? Azaz valami módosítással, hogy mindig el legyen tüntetve az értesítési sáv. ( TV boxon kellene megoldani így nincs rá szükség)
(L:https://forum.xda-developers.com/nexus-6p/general/guide-hide-navigation-bar-status-bar-app-t3509747)Ezt találtam(/L), de nem tudok mitkezdeni vele, mivel annyira nem értek azért a droidhoz. Ha kapok kis egítséget megoldom mint mindent, csak egy kis iránymutatásra lenne szükségem ha megtenné valaki.
Akár az is jó ha apponként lehet alkalmazni.Sajnos az Xposedes megoldás nem megy, a GMD pedig nem jó mert az alatt nem megy a billentyűzet általában. Tehát a legjobb lenne valamelyik fájlba belepiszkálni ami ezt kezeli, ha lehet és átírni.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Egy kérdésem lenne, ez talán elfér itt. Van egy rootolt androidos box aminél youtube lejátszás alatt és majdnem mindig ott látható a felső értesítési sáv ( óra, wifi stb) El lehet ezt tüntetni valami beavatkozással? Menüből sajnos sehogyan. Vagy egy programmal, vagy valami egyéb módon? Ha tud valaki valami megoldást, előre is köszönöm!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Nem tudom hol kaphatok ilyesmire választ, itt is megkérdezem, a tv topikban nem hiszem hogy lesz megoldás. Azért ide, mert androidos tv-ről lenne szó. Tehát a kérdés:
Szeretnék pc-ről fájlokat másolni az androidos tv-be dugott pendrivera. A tv Wifin keresztül csatlakozik a routerhez a pc kábellel. Megoldható valahogy hogy a tv-n megosztok valami mappát amit a pc-ről elérek és másolok rá?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Egy kérdésem lenne: Coolpad telefonon nem megy a mindig TV és más ilyen tv alkalmazás sem. Elindul a progi, ha ráklikkelelk az élő adás lejátszásra úgy csinál mintha indulna, kiírja hogy videó betöltése de csak pörög a kis karika és semmi, a végtelenségig pörög. A MagyarTV nevű alkalmazás hasonló de ott választhatom hogy pl az MXPlayer játsza le az adást, de ott is ez a bibi.
Hol kellene keresni a hibát? -
mexel
veterán
Egy gyors kérdésem lenne:
a system/usr/icu mappában lévő icudt51l.dat fájl az mit csinál? -
mexel
veterán
Kezdek már bekattanni ettől az apk ki-becsomagolástól. Kb egy hete egy retkes fájllal foglalkozom. Egyszerűen nem értem, hogy ha kicsomagolom, (mindent kicsomagol) és megváltoztatok pár dolgot benne, összecsomagolom, akkor miért mindig más lesz az eredmény? Miért van az hogy van amit módosítok azt nem menti el, mást pedig igen? A values mappában ha a bools.xml-t módosítom elmenti, ha a public.xml-ben változtatok valamit azt nem. Mi ennek az oka?
Egyszerűen bármit próbálok nem sikerül. Miért írja vissza az eredeti public.xml fájlt visszafordításkor, de a bools.xml-t nem? -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #16356 üzenetére
Ugyanaz történik. Kicsomagoláskor is ír most kb 150 sort, ilyesmit:
Can't find framework resources for package stbstb
Kibontás előtt hozzáadom a framework-res.apk-kt a "apktool if framework-res.apk" paranccsal.
Utána próbálom kibontani ilyen módon, mind próbáltam:
apktool d -s apkneve.apk
apktool.jar d APKNEVE.apk
java -jar apktool.jar d APKNEVE.apkés úgy is ahogy írtad. Nekem
Van amikor semmit sem ír és csinál egy apkneve mappát amiben csak a res mappát ami hiányos, és androidmanifest.xml fájlt. Van amikor a res mappa félig van csak. Visszacsomizni meg semmit.
HA jól tudom a -s az azért kell hogy ne bontsa ki az eredti forráskódot, de hiába hagyom el az s-t akkor sem bontja ki. Kb 100 féle leírást olvastam a használatról, mind kb hasonló de egy sem ugyanaz, de akárhogy csinálom mindig hibát kapok.
Érdekes hogy a jbartal simán ki tudom bontani, ott minden megvan, ott viszont visszacsomizásnál nem menti el a változtatásokat, mindig az eredetit írja vissza.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Nem saját gépnél kellene apktoolt használnom, de ki vagy becsomagolásnál mindig ezt a hibát kapom:
"Exception in thread "main" brut.androlib.AndrolibException: brut.androlib.AndrolibException: File already exists: app-munka\Settings.apk\smali\android\support\v4\view\b.smali
at brut.androlib.Androlib.decodeSourcesSmali(Unknown Source)......"stb.stb.
Mi a gond? Próbáltam már mindenféle javát, újabb, régebbi apktoolt de mindig ugyanez. Mi a hiba? APKtool vagy a java? Sajnos ez egy XP, elvileg rendszergazdai jogokkal. Már órák óta ezzel szórakozom hogy ezt anyomorult apktoolt tudjam használni. -
mexel
veterán
Sziasztok! Egy kérdésem lenne:
Nézegetek néhány appot kibontva, ami ugyanolyan gyártó készülékéhez készültek, de nem ugyanazon a típuson vannak.
A két app ( több ilyen van) gyakorlatilag egyforma, a fájlok megegyeznek bennük, de pl az "AndroidManifest.xml" vagy éppen a "values/styles.xml" vagy éppen akármelyik xml fájlban van egy kis különbség. Itt van példának 2 sor ami eltér, ez kettő különböző fájlból van.<style name="calculator_style" parent="@miui:style/Theme.Light.NoTitle" />
<style name="calculator_style" parent="@com.miui.sdk:style/Theme.Light.NoTitle" />Ami eltér bennük mindig, ez mindig a "@miui" és a "@com.miui.sdk", vagy leglábbis kb ennyia különbség a legtöbb fájlban.
A kérdés, hogy ez van-e valamilyen hatással a működésre ha valamelyik appot cserélem a másikra?
Pl ahhoz a romhoz rakom az utóbbit amelyikben alapból az első verzió van?
Elsőre nem láttam zavart a működésben, de nem tudom ez mit jelent. -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #16001 üzenetére
Ez is csupán puszta kíváncsiság, hogy pl össze tudjak hasonlítani kettőt. Más a méretük, valószínűleg az egyik tartalmaz valami pluszt vagy mittudomén
Ahogy mondtam kíváncsi vagyok mindenre, hogy jobban rálássak a dolgokra szeretnék mindent megnézni. Nem biztos hogy bármit is érteni fogok belőle egyelőre, de minden így kezdődik. Piszkálni nem akarom ezt sem mint sok mást amit megnéztem
Gyerekkoromban egy izzó drótdarabnál eléggé megtanultam hogy attól hogy valami érdekes még nem muszáj piszkálni, elég megnézni is -
mexel
veterán
Még egy kérdés, bár még az előző feladatommal sem végeztem
Lehet hogy h@lye kérdés, de azért megkérdem. A system/xbin mappában lévő busybox tartalmát meg tudom valahogy nézni?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Azért is írtam hogy adott, azt nem cserélem Éppen azon dolgozom hogy az a bizonyos launcher hibátlan legyen. Ez az app kell ahhoz hogy a most elvileg felderített egy hibát kiszűrjem, csak a kis kínaiak szeretnek mindent feliratozni úgy, hogy azt szerintem ők sem nagyon értik.
-
mexel
veterán
válasz Quasi_modo #15983 üzenetére
Nem akarom az appot külön elindítani, mert mint írtam nem tudom használni. Viszont van egy menüpont teljesen máshol, ami ezt az alkalmazást, vagy egy részét használja a működéséhez. Nem indítja el ez sem az appot, tehát nem az látszik mintha elindítanám, csak ez kell neki a működéséhez. Ha nem telepítem fel, vagy törlöm a telepítőből akkor az a menüpont hibát jelez. Viszont éppen azt akarom hogy ezt az appot külön ne lehessen "manuálisan" elindítani mert nincs értelme ugyanis használhatatlan európai ember számára. Ezért lenne jó ha a program telepítve lenne, de nem látszana az ikonja.
Keeperv85: pontosan mit kellene és hová beszúrni? Melyik Setting menure gondolunk?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Azt meg tudom oldani a telepítőben hogy egy appot amit feltelepít, az ikonját ne tegye ki sehová? ( nem valami kémprogram, csak egy app kellene egy funkcióhoz a menüben, de a hozzá való program külön nem nagyon használható mert kínai ákombákomokkal van tele és így elcsúnyítja a rendszert)
Tehát a lényeg hogy az app feltelepüljön, de ne látszódjon az ikon sehol. Az hol lehet beálítani? ( ha lehet) -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15972 üzenetére
Itt a kép. tehát hiába van p6 írva, akkor is a p8-ra teszi?
-
mexel
veterán
válasz cappa72 #15966 üzenetére
Köszönöm! Ezt már elfelejtettem pedig egyszer már néztem.
Elvileg a p8 az a system ha jól látom. Az mindegyhogy milyen telepített rendszer alól nézem?
Akkor miért használják sok telepítőben a 0p6-ot?[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van 2 egyforma romom a telefonra de mindkettőnek máshogy kezdődik az updater-script.
Az egyik " format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p8", "0", "/system");"
de a másik ugyanilyen, csak nem "mmcblk0p8" hanem "mmcblk0p6". Honnan tudom hogy melyiket jó formázni, illetve melyiket használjam? -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15853 üzenetére
T@k@nszúrom magam ha ilyen miatt szívok egész nap Mindig is motoszkált bennem hogy jobban kellett volna figyelnem amikor a linux-ot tanultam.
Mindjárt próbálom.Szerk: na kipróbáltam.
Megy a sör.
Minek akarok ilyet csinálni ha h@lye vagyok hozzáAki használ win alatt kitchent: melyiket használja a kb 3-4 elérhető közül?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Kipróbáltam más MTK-s telefon romjával is (THL11) és azzal sem megy a kicsomagolás, csak a samsungéval.
Valószínűlega kitchenem nem jó valamiért pedig ott van az mtk a fájlok között. Melyiket használjam win alatt? Már hármat próbáltam. Nem hiszem el hogy egy ilyen f@szsággal megy el az egész napom.
-
mexel
veterán
Na csak hogy kezdjek biztos lenni abban hogy ezekkel a boot img-kkel vannak bajok:
letöltöttem találomra egy samsung custom zip romot. Azonnal kicsomagolta a kitchen a zlmage fájlt és a boot.img-ramdisk mappát is.Most megpróbálok valami mtk-s másik telefonét is, hogy csak acoolpaddal van gond vagy az mtk-kal nem boldogulok.
Szépen be is csomagolta ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15847 üzenetére
Igen, írtam is: ha a kitchennel csomagolok ( több félét is próbáltam) akkor csak és kizárólag a kernelt, a zlmage fájlt teszi oda, nem csomagolja ki a ramdisk mappát.
Ezért írtam le, hogy a többi ki-be csomagoló program mit csinál.
A bruno féle szintén csak a kernelt ( aza pearl-es van a kitchenben is ha jól látom)
és kipróbáltam az mtkunpackot is, ami már kibontja a ramdisket is.Itt a kép a kitchen hibaüzenetéről: error
A mappában csak a zlmage van kibontva ha a kitchennel csomagolok
Ha az mtkunpackkal csomagolom ki akkor így néz ki:
Kicsomagolt boot mappa -
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15845 üzenetére
De nekem nincs ott az a mappa éppen ez a baj Nekem csak a zlmage fájl van árván
Ha lenne mappa az lenne jó. Azt hiányolom erősen
Nekem mappár csak az mtkunpack csinál, csak azzal meg nem tudom valamiért összecsomagolni.Azt hiszem fel kell dobjak valami linuxot, valami ubuntu live is megfelel erre?
A BrunoMartins féle is csak a kernelt bontja ki, a ramdisket nem.Az a szerkezet amit írtam az az mtkunpack féle kicsomagolás, nem a kitchenes.
Teljesen külön mappákban dolgozok mindennel, azt csak azért írtam, hogy mutassam az hogyan bontja ki.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15841 üzenetére
Igen, de ahogy írtam fentebb van kis aprócska hibaüzenetem: "No ramdisk folder found!"
Lehet hogy az a baj hogy ramdisk mappát keres és nekem rmdisk mappa van a boot.img-ben?Ha mtkunpackal kicsomagolom a boot.img-t így néz ki a boot mappa amit elkészít:
rmdisk\ - ez a mappa
kernel
kernel_header
ram_disk
ram_disk.gz
ram_headerMost ha jól sejtem amit a ram_disk fájlban látok egyben azt találom a rmdisk mappában emészthető formában.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15839 üzenetére
És én a zImage fájllal jobban járok? Azt hogyan szerkesszem? Így most van még egy magas lépcső a folyamatomban
Valahogy az mtkunpackkal lenne jobb csinálnom, ott gyönyörűen látom a mappaszerkezetet, fájlokat, látom mi van bennük, szerkeszteni is tudom, csak jó lenne valahogy összecsomagolni
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Megint ezzel a boot.img ki-becsomagolással szívok. Múltkor sikerült becsomagolnom a módosított boot.img-be mindent és működött. Most valamit nem jól csinálok megint, nem tudom visszacsomagolni. Ha az MTKunpack-al csinálom, akkor visszacsomagolásnál milyen parancsot vagy könyvtárat vagy mit kell megadnom?
Ugye az egész boot.img-t kicsomizza egy Boot mappába. Ebben ott van egy ramdisk mappa, kernel, kernel_header, ram_disk, ram_disk.gz és egy ram_header fájl.Ha össze akarom ugyanezt csomagolni akkor én az "MTK_repack boot" parancsot adom ki ( a program mappájában van a kibontott boot könyvtár természetesen).
Össze is csomagolja, de ha újra kibontom akkor a kernel kivételével minden másnak változik a tartalma és nem is működik a boot.img. Lefut a script oda-vissza is, azt írja ki mint a képen, de a végeredmény nem meggyőző. Ebből a progiból több verziót is próbáltam
Mit kell beírni összecsomagoláskor hogy jó legyen?A másik Bruno Martins félét ha próbálom ( feltelepítettem a pearl környezetet hogy működjön) ott kicsomagoláskor mit kell beírnom? Én az "unpack-MTK.pl boot.img"-t használom, a boot.img a program mappájában van. Itt is lefut a script, de csak egy "boot.img-kernel.img" fájlt kapok eredményül. Itt milyen paranccsal kell kicsomagolni?
A múltkor eltaláltam valahopgy és működött, de most megint ezzel szerencsétlenkedek.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz Blue Eagle #15782 üzenetére
Már nincs Ezt Ksanc szépen levezette hogy mi okozzta Azóta sok romban látom hogy hogyan próbálják az mtk-s telefonoknál a halk hangot javítani, de ott mindig ott van az NVram warning.
Azért a kernel buherálást nem én végeztem nyilván, csak felhasználtam ami kellett hozzá, és beépítettem De az a lényeg hogy ez működik, Lementeni elvileg le lehet mindent az MTKDT-vel, gyorsan kipróbáltam. A mentésben ott van az NVRAM.bin és userdata_nvram_only.tar is. Gondolom az imei-t is mentette, a tar-ban az NVD_IMEI-ben van 3 fájl ami máskor is szokott.
Az imeik viszont nem látszanak semmilyen programban ( az MTKDT-ben isüres a helye) és nem is tudom szerkeszteni. Ez gond és foglalkozni kell még vele, vagy félmegoldásnak már ez is jó?
-
mexel
veterán
Sikerült a portolt Huawei romot kernel és ramdisk cserével úgy összehozni, hogy végre a pc is felismerje huawei-nek, elfogadja a drivereket stb. Így már az MTKDT is simán felismeri, lehet menteni. Egy gondom, még van: az imei számok nem látszanak sem MTKDT-vel sem más programokkal a pc-n. Tudom hogy így fél megoldás mert az lenne a lényeg, bár már ez is jó eredmény mert egy elflesselt telefonhoz hozzá lehet férni, de azért valami megoldás kellene. Az hogy az imei látszik szintén valahol a kernel és ramdisk környékén dől el? Mert ha igen, akkor ezzel nem tudok továbblépni.
-
-
mexel
veterán
válasz Keeperv85 #15691 üzenetére
Kipróbáltam a mási kettő parancsot is, végül is nem változik semmi.
Azon gondolkodtam hogy tulajdonképpen az sem volna baj ha lefutna agoogle account kérés ha nem állna le, ezt a hibát dobja miután majdnem lefut:
"a fiókkezelő alkalmazás sajnos leállt"Ez a google fiókkezelő szolgáltatása lehet? Annak mi a neve? Talán ha azt cserélném régebbire/újabbra, vagy esetleg nincs jól telepítve a romba...
Más kérdés: van egy updater-script fájlom, és bármit csinálok vele mindig failed hibával megáll. ( failed6) Ez szintaktikai hiba vagy bármi lehet?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ha benézel a topikba a legjobb romnak mondják ezt. Gyakorlatilag már kész, kivéve ezt a részt. Full magyar, és ez az emui 3 még csak most jön ki az új Huawei-ekkel. Ennél jobb rom nem nagyon van a coolpadra. ( most jön a miui 6, tegnap csinálgattam kicsit próbára, de az még developer verzió, nem minden megy benne)
Az emuiban már minden megy, csak az elején akad ez a google motyó. Kár lenne ez miatt hanyagolni. Nagyon jó akkuidő, és fullos oprendszer, stabilan működik, nem nagyon van benne hiba már ( csak egy menüpont nem megy)
Sikerült mindent úgy beállítgatnom hogy a play is úgy látja a készüléket hogyminden tölthető hozzá, jó a kamera stb, mi kell még?
Van itthon a sokat dicsért asus nexus tablet és annaka gyári szoftvererében több a hiba mint az emuiban amit összemókoltam. Szeretneém a legjobbra megcsinálni, kitartó vagyok
( meg ti is a segítségekkel )[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Egyszerűen meg akarom csinálni, mert azt szeretem ha valami jól működik Valami megoldást biztos kerítek előbb utóbb Főleg ha kínai nyelvvel működik így akkor magyarral is kellene valahogy
A másik nagy gondom, hogy a kis rizsák úgy oldják meg sokszor a tyúklábas telepítést, hogy az app nem is található a romban, csak linkek jelennek meg az asztalon. Nem app telepíti, valahonnan máshonnan indulnak. Hol lehet ezeknek a forrása? Vagy ez romonként változik?
A gyári romban egy compound.db fájlban van eltárolva hogy mik legyenek a képernyőn, ikonok, mappák. Ezt kellene szerkesztenem valami adatbázis kezelővel de amik vannak nem nyitják meg. ( vagy már régieket használok, majd keresek még valamit)
Van viszont egy másik romom ahol nem jövök rá honnan jönnek ezek a linkek.
Van ötlet hol szoktak ilyen beállítások lenni?
Egyébként itt a fórumban osztottam meg az emui romokat mert a gyári coolpad finoman szólva is igen bugos. Az emui 3-hoz már csak 1-2 kis finomítás kellene.A gyárinál pl most jöttem csak rá hogy a témák letöltése miért nem indul: ha nem kínai a nyelv akkor el sem indul az app Kb 5 órája ezen molyolok hogy melyik módosítás okozhatja ezt. Simán kidob ha nem kínai a nyelv.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
ha az emui telepítőjét lefuttatom úgy hogy a wifi-nél skip-et nyomok, és befejezem a telepítőt, utána már akármikor is kapcsolom be a wifit nem jön elő a google telepítő csak ha pl rákattintok a play-re akkor kéri az adatokat hogy be tudjon lépni.
Ez az automatikus indítás csak és kizárólag az rmui telepítőjénél jön elő, ha beírom a wifi jelszót. Az a baj, hogy olyankor még az emui telepítő nem futott végig, közben már megy a google login képernyő is. Ilyenkor az emui hibával leáll és nem fejezi be a telepítőt, de a google sem, csak a vissza gombbal lehet kilépni. Elvileg működik utána minden, de nem egy elegáns megoldás és a google telepítő kérdései sincsenek megválaszolva így.
Nagyon szeretném megcsinálni mert nem szeretem ha valami nem úgy működik ahogy kellene[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kelzsoca #15678 üzenetére
De lehetne. De mivel ezt a romot nagyon várják itt a fórumban mert egy jó rom az emui, sokan nem olvassák el amit írok a telepítéshez és folyamatosan jön a privi , hogy nem jó a telepítő, miért áll le stb. Akárhogy írom hogy lépjék át, akkorsem teszik meg és után jön csodálkozás hogy leáll a telepítő. Gondolom ez ismerős. Ezért kellene kihagyni, bolondbiztosra szeretném. Ráadásul ez rendellenes működés így, jó lenne ha nem állna le a telepítő rögtön emiatt.
Másrészt ennyivel is előrébb lennék ha ezt is tudnám Próbálok olvasni, kutakodni és mindent kipróbálok, de nincs még nincs eredmény. Ha ez meglenne mehetne ki a rom a topikba.Van még egy kérdés ami nagyon izgat engem és sehogy sem boldogulok, de azt később mert más így is sok
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz cappa72 #15675 üzenetére
Sajnos nincs. Vagy az UI telepítőjében kellene kilőnöm ( ez lenne a jobb, és érdekes ha kínai lokáció és nyelv van megadva nem is kéri a wifit . Magyar nyelvnél igen és a telepítő színe is más Az sem lenne baj ha meg klehetne csinálni hogy mminden nyelvnél úgy működjön mint a kínainál, csak nem tudom ezek a beállítások vajon hol vannak tárolva)
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kelzsoca #15638 üzenetére
Köszönöm a egítséget, kelzsoca megnézte hogy a wifi ki van kapcsolva induláskor.
valószínű hogy at emui beállítás telepítő kapcsolja vissza az elején.
Ha ezt nem tudom megcsinálni akkor az is jó lenne nekem ha a goggle telepítője nem indulna automatikusan amint csatlakozom a wifihaz az elején. Erre van valami megoldás? ( azaz hogy a google ne induljon automatikusan)A ro.setupwizard.mode= az nem erre való? ( csak mert ez nem működik nekem)
-
mexel
veterán
Ismét itt vagyok: Sajnos nem vált be egy jónak tűnő megoldásom a telepítés utáni wifi kikapcsolásra
Ez azért kellene, mert az emui telepítő kéri a wifi jelszót, és ha megadjuk, a google azonnal odapofátlankodik és kéri a google accountot. Sajnos ha elkezdjük a google beírását akkor összeakad az emui telepítővel ami még nem ért véget.
Ha kínai lokáció és nyelv volt ro.product.locale, és Hu és hu a persist.sys.language és country akkor jó volt, mert nem kért wifit és a telepítő is más volt.
Egy hiba adódott ami most derült ki: így ha hagyjuk az időjárás widgetnek hogy megkeresse hol vagyunk, akkor kínaiul írja ki a települést
Ha a ro.product.locale nyelvet átírom magyarra akkor jó, de akkor már más a telepítő és kell a wifi jelszó neki.Ekörül pörgök már egy-két napja de nem találok megoldást. Azt nem tudom valahogy megoldani hogy a google ne induljon el ha a wifiez kapcsolódok?
Próbáltam ro.setupwizard.mode= -vel játszani de semmi eredménye.Nincs valami ötlet erre?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz cappa72 #15634 üzenetére
Köszönöm!
Érdekes hogy egy ilyen kitchen ezt nem teszi meg és így csinál scriptet. ( mondjuk egy sima deodexet sem csinált meg jól, akkor valószínűleg ennyit is érnek ezek )
A telefon custom romjai valóban mind úgy vannank írva hogy emmc van írva.
Most már ezt is tudom, legalábbis sejtem
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Próbálgattam ezt a kitchent hogy milyen scriptet csinál.
Az updater-script amit legyárt így kezdődik:
"format("MTD", "system");
mount("MTD", "system", "/system");
format("MTD", "userdata");"Ez jó így?
Minden script a custom romoknál ami van a telefonhoz, így:
"format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p8", "0", "/system"); "Az első verzió is használható? Az MTD helyett nem ext4 kell? Nem fog valamit rosszul formázni?
Nem valami ilyesmi kellene helyette például?
format("ext4", "EMMC", "/cache", "0");
format("ext4", "EMMC", "/data", "0");
format("ext4", "EMMC", "/system", "0");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p8", "/system"); -
mexel
veterán
Erre gondolsz? Erről beszéltünk most.
Mert amit Te linkeltél az másik, azműködik, csak én nem tudom visszacsomizni a módosítást. -
mexel
veterán
Megnézem, de szerintem ezt is használtam, igaz ezzel nem próbáltam ramdisk-et szerkeszteni. Valahogy a kitkat-es romokat ha szerkesztem ( biztos én nem csinálom jól), ha nem is írok át semmit csak átfuttatom pl ezen a kitchenen már nem is települ, vagy nem indul a rom. Valahol az alapoknál van nálam baj bőven szerintem
Az a helyzet hogy mindent próbálok használni amit találok, kísérletezek. ( nincs konkrét cél)
Most találtam egy romot ami akár jó is lehetne, de az sd-re pakol, a másikban nem találom hogy honnan tesz linkeket a képernyőre, ilyeneket nézegetek, de amint hozzányúlok egy ilyen progival azonnal kuka a rom. Pedig olvasok amit találok, de ez még mindig kevés.Van egy rom ami idáig nagyon jól sikerült, de ott meg az azonosítót kellene megoldanom.
Szerk: úgy látom ezt a kitchent még nem próbáltam
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával