- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
"Arról meg pont most van szó, hogy egy videó az nem állóképek sorozata."
Pedig de. Ez a rész is erről szól szerintem: "a szoftver mintavételez a CCD-ről 30 képet másodpercenként, és abból lesz a videó". A CCD-ről vesz 30 állóképet és összefűzi. Az lényegtelen ebből a szempontból, hogy nyitva a rekesz vagy sem. Bár hozzáteszem, hogy utóbbihoz erősebb gép kellene, csak az más téma már. -
BogyóBP
addikt
A telefonom alapjában 3GP formátumba rögzit, van rá mód hogy inkább MP4 ben rögzitsen? Nemtudom melyik a jobb de a 3GP az valami nagyon régi szabványnak tűnik nekem, még a 320x240 es max rögzitésü telók korszakából rémlik a dolog.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
air
nagyúr
válasz #79335424 #13496 üzenetére
És ez most mire válasz?
"MJPEG -et nehéz lenne így előállítani."
Miért is?
Nyilvánvaló, hogy a videó képkockákból áll, csak éppen nem egyesével exponált képekből, hanem az érzékelő chipről mintavételezett képekből. Hogy azt utána mivel kódolod, édes mindegy. Hogy a chipről hogyan szeded le, megint csak tökmindegy.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
ksanc
őstag
Hoppá, teljesen igazad van. Egy példa részemről is arra, mikor előbb jár a száj és csak utána az agy
Szóval a lapkaméret önmagában már tényleg nem sokat szoroz, a felbontása annál inkább. Minél kisebb és minél nagyobb a felbontása, annál drágább. És ez önmagában sokat elmond a minőségi különbségekről.
Aztán egy igazi, HD képes (mellesleg bármilyen normális) kamerának tökmindegy a fényviszony, legfeljebb zajos feketeség lesz, de szaggatni biztosan nem fog. Ha ilyen van, akkor az már tuti trükközés.
Arról meg pont most van szó, hogy egy videó az nem állóképek sorozata.Zsolt_72: ezzel pont így voltam én is. Elkezdtem problémákat megoldani és voltak pillanatok, mikor azt hittem, mindent tudok. Aztán egy-két kérdésemre pl. Keeper írt olyan választ, hogy rá kellett döbbennem, sz**t sem tudok, nemhogy mindent
-
Otyka
csendes tag
Van valakinek arra vonatkozóan ötlete, hogy mitől lehet?
Google naptár duplikálva jeleníti meg az ismétlődő bejegyzéseket a telefonon. Gépen felrögzítem, és egyszer csak már duplán jelenik meg. Vagy triplán. Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz #79335424 #13492 üzenetére
Szerintem ez egyáltalán nem így van. Videó rögzítésénél nem záródik a rekesz másodpercenként 30-szor. (Sőt. Tudomásom szerint kompakt, digitális gépnél egyáltalán nem záródik a rekesz soha. Mindig nyitva van, a fény folyamatosan megy a CCD-re, csak szoftveresen állítják elő a záridőt.) Tehát nem 30 hagyományos állóképet készít a készülék, és aztán fűzi össze videóvá, hanem folyamatosan nyitva van a rekesz - tehát nincs záridő - és a szoftver mintavételez a CCD-ről 30 képet másodpercenként, és abból lesz a videó.
A 30FPS nem egyenlő az 1:30-os záridővel.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
"Merthogy semmi köze nincs a valódi HD-hez. Mellesleg igen kevés telefonnak van, az átlag telóknak biztosan semmi. Két okból: egyszerűen nem fér el akkora érzékelőlapka és pláne objektívlencse, amivel valódi, ráadásul nagyjából torzításmentes HD felbontású felvételt lehetne készíteni."
Mekkora érzékelőlapka kellene egy HD felbontású videóhoz? Mi köze hozzá, hogy a telefon hogyan kódolja videóvá a másodpercenkénti 30 HD képet, ami ugye 1280x720, azaz nagyjából 0,9 MPx? De beszélhetünk a fullHD-ról is, ahogy az az eredeti kérdésnél is van, viszont az se több 2 MPx-nél."feltranszponálni a VGA felbontású fost 1080 sorosra"
Annál azért jobb a minősége, mint egy feltranszponált videónak. Legalábbis sok esetben.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz #73959936 #13484 üzenetére
Köszi!
Közben meg lett a megoldás, legalább is az iránya, nokiauser-nek köszönhetően: a system/etc/agps_profiles_conf.xml fájlt kellett kicserélni az előző, működő verzióban lévővel.
Ami azért érdekes, mert a supl server test az eddig is success volt. Na mindegy, most már vannak pöttyök mobilnettel isA FasterGPS-el az a gond, hogy a gps.conf-ot atyúristenként emlegetik, csak éppen korántsem használja minden teló.
Amiken nincs gyárilag meg ez a fájl, azokra nem is kell, nem abban tárolja az adatokat.
Pl. az enyém sem...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nincs mobilnetem, így nem tudom megítélni az egészet...
Viszont: pár hónapja 2 progit tettem fel, mert nem működött egyszerűen a gps. Az egyik az mtgps app, a másik a Fastergps. Ha jól emlékszem előbbi az epo fájlt frissíti utóbbi a helyes gps.conf fájl tartalmáért felel.
Persze kell a mérnöki mód is...Egyébként az adatkapcsolat be van kapcsolva ?
Nekem ezekkel tökéletes, igaz wifin frissül...
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Köszi.
A Mobileuncle alatt az Engineer Mode-ot érted? Gyakran egyként említik őket, mert a Mobileuncle alól szokás előhívni, de egyébként önálló alkalmazás, ha mondhatom így.
Nálam pl. a *#*#1478963#*#* bepötyögésével is előjön.Hát én mindenfajta resetet és trükköt próbáltam, de semmi. De ahogy bekapcsolom a wifit, mindjárt hawaii, dj és napfény.
Az a ciki, hogy mintha én is írtam volna olyanokat a gps topikokban, hogy ilyen nincs
Olyan kérdés szokott lenni, hogy wifin keresztül is működik-e az agps, de ilyen problémával még külföldi fórumon se találkoztam.
Itt is valami hülye triviális oka lesz, aminek nincs is köze az agps-hez, csak nem jövök rá, hogy mi. -
beg
veterán
Hasonló volt régen, akkor pont kellett EPO-t is frissítenem, az is csak wifivel volt hajlandó. Majd Mobileuncle alól gps soft/cold/warm/hard/fedáksári reset, telefon restart és utána érdekes módon már ment mobilnetről is az AGPS.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
troooper
tag
Sziasztok!
Már a második hónap, h a háttérben a Google Play Store zabálja a netemet. 7 nap alatt megevett 60 Megát a rendelkezésre álló 100 ból... Hogy tudnám kikapcsolni, h ne fogyasszon annyit?
-
ksanc
őstag
Kis pontosítás: hardbrick az, amit leírtam, de általában nekem ez jelenti a bricket A többi csak ujjgyakorlat
Viszont kérdeznék is.
Feltettem a kérdést a Gps "okosba" topikban is.Azt hittem, ilyen nincs, és mégis van
Szóval az van, hogy a 4.4.2-es FW felrakása után az AGPS adatok kizárólag wifin keresztül hajlandóak jönni.
Ha átváltok mobilnetre, egyetlen bitnyi AGPS adat sem jön. Legalább is nem jeleníti meg.Azok a bizonyos piros pöttyök. Wifivel van, mobilnettel nincs.
Működik a mobilnet, minden ahogy kell, böngészők, stb, a supl server test is success, szóval minden frankó, kivéve, hogy nem működik az AGPS.
A Wifit bekapcsolva viszont már jönnek is a piros pöttyök.
A GPS egyébként megy, szépen lassan megtalálja a műholdakat AGPS nélkül is, na de így nem az igaziTalálkozott már ilyesmivel valaki?
A logokat próbáltam silabizálni, de nem jöttem rá. Ebben (is) mondjuk szükségem lenne tanácsra, hogyan és milyen logokat kell nézni.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz BogyóBP #13475 üzenetére
Szevasz!
Ez igen, finoman szólva bátor kijelenteséket teszel.
Van itt a fórumon néhány tag, akiknek a kezében megfordult pár okostelefon és néhány cikk, blog is van mögöttük ( ), de soha, sehol, egyikük sem merte kijelenteni, hogy ismerik egyáltalán csak az egyik típust is.
Aztán meg mi az, hogy kínai telefon? Mindegyik az . Platformokról beszélhetünk, önmagában a kínai nem sok mindent jelent. Persze értem én, hogy valószínűleg az MTK-ról beszélsz
Kicsit sorba veszem a dolgokat, nem bántásból, csak vigyázz az ilyen kijelentesékkel:ha a lényegét nézzük nem sok eltérés lehet közöttük, mármint az MTK chipsetesekből
Erre csak azt tudom írni, hogy akkor mégsem ismered még ezt a platformot sem.Unbrick et már én is csináltam a telomon
Igen? JTAG panel/közvetlen hardveres hozzáférés a processzorhoz/NAND flash-ez, soros/párhuzamos/usb illesztő elektronika, eprom/eeprom/flash/akármi égető szoftver akkor mind megvolt?
Merthogy az unbrick az ez. Amit csak szoftveres mókolással meg lehet oldani, az nem brick. Úgy is hívják, hogy semi-brick, féltégla.adott két teljesen egyforma chippel szerelt telefon
Mármint milyen chippel? A processzorral? Mondjuk MTK6582-es platform? Ez önmagában az égvilágon semmit sem jelent.
Ezenkívül úgy általában az idíóta fogyasztói üzletpolitika az, hogy nem a régebbit frissítjük, hanem módosítunk valami jelentéktelen dolgot oszt kidobjuk a piacra új néven és már az új oprendszerrel. Egyszerűen nem éri meg (persze, így van kialakítva a rendszer) a régit frissítgetni.
Én a W450-re mostanában húztam rá a W800-as KitKat fw-jét, merthogy látszólag ugyanaz a hardver, de mégsem működik tökéletesen ugyanúgy. Pl. nem megy a hátlapi kamera.
Például.A videókról meg annyit, hogy nincs olyan az átlagos (100ezres) telefonokban, hogy rekesznyílás, a klasszikus értelemben. Az egyetlen mozgó mechanikus megoldás a fókusztávolság, élességállítás, ha egyáltalán van.
Minden más elektronikusan van megoldva, vagyis kizárólag az érzékelő lapka és az azt meghajtó szoftveren múlik minden.
Videórögzítésnél pedig egyébként sincs olyan, hogy záridő.
És hogy miért szaggat? Mert szar, fos, lassú a hardver és nem tudja elég gyorsan feltranszponálni a VGA felbontású fost 1080 sorosra
Merthogy semmi köze nincs a valódi HD-hez. Mellesleg igen kevés telefonnak van, az átlag telóknak biztosan semmi. Két okból: egyszerűen nem fér el akkora érzékelőlapka és pláne objektívlencse, amivel valódi, ráadásul nagyjából torzításmentes HD felbontású felvételt lehetne készíteni.
Szóval parasztvakítás az egész.De örülök, hogy foglalkozol ilyesmikkel, a tapasztalatok mindig jól jönnek, lehet, hogy olyasmivel talákozol amivel mások nem.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz WOT-H-A-C #13474 üzenetére
Először is köszönöm a gratulációkat. Az összes tipust ugyan nem ismerem, de ha a lényegét nézzük nem sok eltérés lehet közöttük, mármint az MTK chipsetesekből van tapasztalatom. Unbrick et már én is csináltam a telomon mert 2x sikerült letéglázni menet közben, de szerencsére sikerült újraéleszteni. Biztos van, mert rengeteg féle szoftver létezik és nagyon sok féle brand és nagyon sok féle változat is ezzel én is tisztában vagyok.
Mindazon által 1-2 dolog nem világos. Pl adott két teljesen egyforma chippel szerelt telefon, az egyiken a 4.2.2 es jelly míg a másikon már a 4.4.2 es kit kat robog. Miért? Néhány support tojik az upgrade ra és nem foglalkoznak vele?
Az utóbbi pár napba jöttem rá hogy internet nélkül totál elvesztem volna a telefont illetően, ugyanis az egy olyan fasztasztikus dolog amit nem kell, hanem muszáj napi szinten használni hiszen egy olyan kiapadhatatlan információforrás amit sehogy máshogy nem lehet pótolni, és ezt akarták megadóztatni..
Viszont van még1 kérdésem hátha több szem többet lát vagy több agy többet tud elven erre is lesz valami magyarázat. Adott egy Galaxy S2 es teló meg egy kinai. Ha mindkettővel ugyanúgy 1080P be rögzitek videót az egyik a kevés fény miatt akadozó felvételt vesz fől mig a másik (galaxy s2) nem. Ez számomra érdekes mert nem értem miért. Nyilván ahhoz hogy több fény jusson be a blendén nagyobb rekesznyilás is szükségleltetik (ha nevezhetjük így optikában), ergó ez magyarázat lehet rá mert így lelassul a záridő sebessége, de ennek miköze a felvételhez? Na ez a jó kérdés. GA-n meg nem is nagyon találtam még olyan progit ami képes videót is felvenni saját APK környezetével.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
beg
veterán
válasz BogyóBP #13472 üzenetére
Az összes típust ismerted? Nem rossz teljesítmény. Kevés a két egyforma partíció, ezért nincs általános módszer. De a felajánlást köszönjük.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Az utobbi 4-5 napba oltári sokat szivtam a kinai telefon gyötrelmeivel amiket sikerült így vagy úgy megoldanom és elég sok dologra rájöttem illetve tapasztalatot szereztem amit szivesen megosztok veletek ha valaki valahol elakadt. Nyilván lehetséges hogy nem mindent tudok majd fejből én sem de nyugodtan kérdezzetek ha Kinai telefonotokkal bajlódtok.
-
Thom!
veterán
Tapasztalt már valaki olyat, hogy önálló életre kelt volna a telója?
Mintha távolról vki irányítaná? -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e a kérdésemmel, de mivel droidhoz kapcsolódik, itt teszem fel:
Beállítottam ma a 2 lépcsős authentikációt a gmailben, erre a telefonom (galaxy 3 i5800, stock 2.2) kiírta, hogy nem tud csatlakozni a fiókomhoz, kéri a jelszót.
Beírtam a jelszót, többször is, ennek ellenére nem fogadja el, azt írja, hogy a jelszó érvénytelen.
Mit csinálok rosszul?
szerk. megoldva: [link]
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Krisz79 #13462 üzenetére
A roundcube csak egy webes kliens. A fiókod beállításai kellenek (pop3/imap, smtp portok, hitelesítő adatok stb.), nem a webes felületé. Ha ezek megvannak, menni fog k9 alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Krisz79 #13460 üzenetére
Az teljesen mindegy, milyen webmail alatt nézed, szolgáltató függő. Ajánlottam a k9-et, abban az összes fiókodat egy helyen látnád. Kipróbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
Hogy tudom bekérni tőle az érkezett mail-ket gmail postafiókomba?
Android opp rendszer. Gmail alkalmazásba.
Roundcube Webmail 1.0.1[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
tamas1985
aktív tag
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy vajon mért nem működik a helyesírás ellenőrzés?
Elvileg be van kapcsolva, magyar nyelvet is beállítottam.
Alcor tabletről lenne szó, és 4.2.2-es android van fent.
Előre is köszönöm. -
Krisz79
őstag
Tegnap nem sikerült beállitani a gmail postafiókom.
Úgy szeretném,hogy 1 gmail mail cim legyen a telefonomon (android) beállitva.
A másik 2 gmail-postafiókom mail-ei erre a cimre érkezzenek a telefonomra. (nyilván laptopon is meglegyen)
Illetve van 1 free-mail és 1 Raundcube postafiókom is. (ezeket a mail-ket ,hogy tudom begyüjtetni a mobilom postafiókjába?)Esetleg van egyszerübb, könnyebb alternativa?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
válasz 7Sony7 #13452 üzenetére
Hm, kipróbálom az ondemandot akkor, pillanat. Bár a kernel bug esetén, hát nem tudom
Illetve a minimum Asz'szem 175, max. 821MHz? Vagy ilyesmi, a 100 és a 800 biztos. min-t nem nagyon akarom tartósan feljebb venni, nagyon eszi az akkut így is.Mutogatni való hater díszpinty
-
7Sony7
addikt
Ha az ondemand az alapértelmezett, akkor az jó. A performance mindig fullon pörgeti, nem jó.
Az alap órajelet esetleg vedd fentebb kicsit. Ne a maxot, hanem a minimumot. Nem tudom mennyi a min/max, azért kérdeztem. Nálam pl: Qualcomm procinál a saját msm-dvcs governornál volt így, hogy lassan ébredt nagyon, mert úgy levette az órajelet, hogy lassan ébredt. Ondemand megoldotta.Néhány governor beállításánál azt is lehet állítani, hogy milyen ütemben pörgesse fel a procit, ez is hasznos lehet.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
válasz #40993792 #13448 üzenetére
és @mindenki: Gúgliztam is, van egy kernel bug, amit javítgatnak. Az Y-nál meg ugye harmatos a proci, az még rásegít.
Az XDA-n is megerősítették, hogy a srác, aki a CM-et fejleszti Galaxy Y-ra, dolgozik a javításon, de majd egyszer elkészül Talán még a nightly-ban sincs benne.Governor : alapértelmezett, a Broadcom procihoz való (akksikímélés miatt, de megpróbálom majd performance-n is). Proci órajelet se bántottam, min. a gyári minimum, max. a gyári maximum, feljebb húzni nem lehet (pedig igény, az lenne rá )
Nem annyira akut amúgy, csak arra van a teló, hogy tapasztalatot szerezzek CM telepítés és abajgatás terén, de ez ont azt jelenti, hogy az ilyen problémákat kiderítem Szóval élesben nem ezt használom.
@ksanc : Csak az ment rá, amit az Y-hoz faragtak, az XDA-developers -en találtam.
@adamis : Nem belassulás, mert amúgy egész szépen fut (amennyire azon a hardveren lehet, a gyárinál sokkal gyorsabb), csak az ébredés lassú, ha feloldanád, vagy hívás jön. Utóbbi esetben azonnal csörög, de kép, az sok mp múlva lesz.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Adamis #13445 üzenetére
Galaxy Y, CM11, utolsó stabil kiadás, tök tiszta az egész, nem raktam tele alkalmazásokkal, olyannal, aminek a telefonáláshoz van köze, meg végképp nem (ment rá egy Opera Mini, Xabber, meg persze Google Apps). Simán a feloldás úgy 1-2mp, a gomb megnyomásától a lockscreenig, az még úgy elmegy, de a telefonos 10mp, az már meredek...
De nem a telefontól függ, mert panaszkodtak S3-assal is Csak megoldást nem találok.
[ Szerkesztve ]
-
Hülye kérdés.
Arra van valami megoldás, hogy a CM11 nehezen ébred, ha hívják a telefont? 10mp mire fel tudom venni.Mutogatni való hater díszpinty
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz EatSleepPush #13441 üzenetére
Nem olvastam végig de [itt] van cwm root (framarot) + egy csomó rom úg nézem felrakott a srác stock romotis a drobox-ra. Innen csemegézz egyenlőre.
Tudom hogy esső után köpönyeg de legközelebb mentéssel kéne kezdeni mielőtt renszer szinten piszkáljuk a droidot!
[ Szerkesztve ]
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
EatSleepPush
csendes tag
válasz EatSleepPush #13439 üzenetére
Termeszetesen sehol nem letezik rom hozza, ez a flashtools pedig nem ismeri fel milyen telefon, es mindenkepp kezzel akarja hogy valasszak egy sonyt. Viszont mar a playbol sem hajlando semmit telepiteni,azonnal irka hogy nem sikerult a szervertol lekerni.
The pain is weakness leaving your body.
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
a play-el kapcsolatban lenne kérdésem. Ha felteszek egy programot a telefonra, akár úgy hogy pc-n kiválasztom, akár magával a telefonnal keresem meg, és később letörlöm, akkor ezután pc-n még mindig "telepítve" jelzővel van az adott alkalmazás.
A telefonon belépve a store-ba a saját alkalmazásokban nem jelenik meg így.Hogy lehetne ezt helyrehozni? Kicsit zavar, mert így pcről nem tudod se listára tenni, se újra telepíteni egy olyan alkalmazást ami egyszer már fel volt téve, mert szerinte telepítve van..
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz EatSleepPush #13437 üzenetére
Igen...
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz EatSleepPush #13435 üzenetére
ebben az esetben ha megvan a mentés akkor azt kéne csinálni hogy egy gyári romot vadászni és abbol flashtoolsal vissza rakni a recoveryt...bár akkor már mehet fel egyből a teljes rom is!
-
EatSleepPush
csendes tag
Nem, sajnos nem hozzá való volt a recovery, igy most gyakorlatilag nincs recoverym, de az os fut, csak haldoklik, ezért kéne egy reset. Ha az OS-ből resetelek, akkor is csak ujraindul. Nincs sajnos CWM ehhez a konkrét tipushoz, de ha a gyárit vissza tudnám állítani, már az nagy előrelépés lenne. Uncle tools fent van, de ugye azzal sem tudok mit kezdeni, hiszen nincs cwm hozzá.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz EatSleepPush #13432 üzenetére
Nos HA rootolt a telefon,és HA valóban jó a telefonodhoz a cwm akkor töltsél le playből egy Moblie Uncle Toolst és abban van "recovery update" menű pont azzal tedd fel! MUT-hoz kell a root!
Én személyszerint inkább keresnék egy telefon sspecifikus recoveryt nem pedig ilyen "4 évszakost".
Viszont elsőnek tljes rendszermentést ajánlok. Droid tools-al vagy flshtools readback opció!
-
törölt tag
válasz EatSleepPush #13432 üzenetére
Akkor most fut az OS, és van egy tényleg passzoló CWM -ed? Nem csináltam még ilyet, de ha recovery -ből lehet rendszert visszaállítani, akkor sztem futó OS alatt ugyanezt meg lehet tenni a recovery -vel. RK3188 -ra láttam ilyen útmutatót.
-
LonGleY
veterán
válasz EatSleepPush #13430 üzenetére
Remélem tud valaki segíteni a szenvedésemen.
Én is kettétörhetem, ha gondolod.
-
EatSleepPush
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni a szenvedésemen. Adott egy Alcatel Pop C3 (4033X) hulladékfon. A dolog ott kezdődött, hogy rootoltam, farmarootal, ez még tökéletesen is ment. Majd letöltöttem egy külföldi oldalak szerint az összes verzióhoz(4033X,D,E, stb) jó, CWM recovery-t, majd Flashify-vel, recovery img-re katt, betallóz, ő szerinte kész van. De amint megpróbálok recoverybe lépni, vagy megáll a splash screennél és örökkévalóság, vagy egy pár perc szenvedés után, betölt rendesen az os. Tehát azóta gyakorlatilag nincs/használhatatlan a recovery. Természetesen próbáltam többször is, nem hozott eredményt. És természetesen backup sincs. Letöltöttem az alcatel software upgrade programját, hogy hátha helyre tudom állítani, de közli hogy nincs frissebb és kilép, nem enged se újratelepíteni se semmi. A "one touch center" pedig egyszerűen, nem hajlandó csatlakozni a telefonhoz, pedig a driverek rendben, minden más program csatlakozik.
Valaki valami ötlet? Mert lassan elérek arra a pontra, hogy kettétöröm, és kidobom, mert egy fél napos szívást nem ér meg egy ilyen hulladék.Szerk:Na, tudom mit rontottam el. Ez egy 4032X C2 PoP, én meg a 4033X C3 Pop recoveryjét erőltettem rá, de végeredményen nem változtat, használhatatlan lett az egész.
[ Szerkesztve ]
-
adi mester
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, Android telefonommal, amit én okoztam, de megoldani már nem biztos, hogy meg is tudok.... Sikerült leállítanom a "telefon" alkalmazást feladatkezelőben és azóta nem tudom elindítani, nincs kint az ikonja sem a tálcán, sem pedig a belső menüben. Úgy tűnik, a névjegyzékem is eltűnt a menüből.
Alkalmazások között, mint futó alkalmazás nem szerepel, csak az összesben. Adatok törlése + gyorsítótár törlése meg volt. Kényszerített leállítás + telefon újraindítása szintén. Restart többször is volt. Az alkalmazás indítása gombra nem lehet rátappolni.
Valaki tudna segíteni nekem ebben, merre is induljak tovább? Factory reset amikor megvettem a telefont, nem volt, de már annyira belaktam, hogy ez már nem opció.
Köszönöm előre is!
Android 4.2.1
ui.: A kellemetlen a dologban, hogy így nem tudok hívásokat sem indítani[ Szerkesztve ]
Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D
-
Future1981
újonc
Sziasztok!
Lehet nem ide kellene írnom, de megpróbálom...
Most frissítettem 4.4.4-re egy Xperia Z2-t, és azóta az alábbi probléma áll fent :
- Se híváskor, se hívás fogadáskor nem látom az adott illetőhöz szinkronizált képet, mint eddig. (alapból, ha a telefonkönyvben nézem, ott megvan...)Találkozott-e már valaki ilyennel, vagy van-e ötlet?
Elöre is köszi.
Üdv, Future.
-
-
Nnna. felszenvedtem végre a CM11-et szegény Galaxy Y-ra, és meglepően jó A nyerő módszer ez lett (Illetve ami az első kommentben van). Stabilt tettem fel
Viszont az Apps nem mászik fel, se a normál, se a Small. Recoveryből próbáltam. Lehet ennek az oka, hogy kevés a hely? Csak annyit mond, hogy installation failed.
[ Szerkesztve ]
-
imicip
csendes tag
válasz fffeco #13420 üzenetére
Körbenéztem a letöltött alkalmazásoknál is, és találtam egy "com.android.app.provider" alkalmazást
Töröltem, de nem változott semmi. (a telót nem indítottam újra.)
Vmelyik külhoni fórumban olvastam, hogy először az adatok törlésével kell(ene) kezdeni és utána törölni. Nos, ezt már utólag olvastam, úgyhogy ez kimarad és már mindegy volt.
Próbából újraindítottam + akku ki-be, és úgy tűnik, hogy eltűnt
Köszi a tippet...Az élet lenyűgőző grafikájú 3D játék, csak sz@r a vége....
-
air
nagyúr
válasz Rruuer #13419 üzenetére
Ebben biztosan segítenek a saját topikjában.
-
fffeco
tag
válasz imicip #13418 üzenetére
Szia beállítások/alkmazások/jobbra lapozol egyet vagy kettőt "futó" fülre és végignézed hátha fut valami gyanus app (nekem is volt hasonló antimalware néven álcázta magát holott semmilyen védelmet nem használok). Ha megvan akkor titanium backup app segítségével is törölheted,de lehet hogy beállításoknál is ki lehet.
-
imicip
csendes tag
Sziasztok,
az asszony lassan egy éve használ egy No.1-es, Note 3 koppintást, nincs is vele probléma, csak most pár napja panaszkodik, hogy hiába nyitja meg a gyári böngészőt, vagy az Operát, rögtön a coo123.net kezdőlapjára ugrik. Ez főképp akkor bosszantó, ha a f@szbukon rábök egy hivatkozásra, és nem a kívánt oldalt nyitja meg, hanem erre az oldalra irányít. Innentől kezdve halott a dolog, mert soha nem tudja meg, hogy mi van a megnézni kívánt oldalon.
Mit javasoltok, hogyan lehetne törölni ezt a kis rohadékot?Előre is köszi....
Az élet lenyűgőző grafikájú 3D játék, csak sz@r a vége....
-
fffeco
tag
Sziasztok!
Van egy jiayu készülékem kitkatel felszerelve és át szerettem volna keresztelni a hardveres menu gombját task váltóra. Odáig eljutottam, hogy a system/usr/keylayout mappában a generic.kl fáljban átírtam a 139-es menu gombot app_switch-re, műkszik is, de így meg néhány app nem tudja, hogy nekem nincs menu gombom és nem jeleníti meg a szoftveres 3 pöttyös menu gombot.
Valaki tud erre megoldást? köszi -
Rruuer
senior tag
Sziasztok! Van egx samsung galaxy ace mi nem tölti be az androidot. Inditásnál minden jo csak kiirja hogy samsung, ott pihen egy kicsit és mikor betöltene a telo ujraindul. Valakinek van valami ötlete mi lehet a gond?
-
törölt tag
válasz Szalontahó #13412 üzenetére
A Vodánál vetted függetlenül és független ROM van rajta? Mert ha Vodás rom van rajta, azon nem változtat egy utólagos, függetlenítő, házibarkács beavatkozás. Ettől még szolgáltatói marad a rom, amire a szolgáltatótól érkezhet frissítés.
-
Szalontahó
tag
Sziasztok!
Azért ide írok, mert a telefonom saját topikja halott, sajnos.
Na szóval! Van nekem egy Sony Xperia T2 Ultra telefonom. Alapból 4.3 van rajta. Viszont a telefonra már egy ideje szedhető a 4.4.3-is, amit nekem sehogy sem sikerült felraknom. OTA-n nem jelzi és a Sony saját progija a PC Companion is azt írja, hogy a legfrisseb soft van a telón. Mi lehet a baj? A teló független(tesztelve), bár a Vodafone-nál vettem.
Az az iazság, hogy nem szeretnék flashtoollal játszani, mert még soha nem használtam. Félek, hogy el.asznék valamit.
A választ előre is köszönöm. -
Just_Reboot
addikt
Sziasztok van egy galaxy s tipusú telefonom amire feltelepítettem a Paranoid Android kitkat romot és Semaphore kk kernelt de nem csatolja a belső SD kártyát. Cm11+Semaphore simán látja a belső SD-t. Gondolom a romal lehet valami. De mi? Köszi a segítséget.
-
BogyóBP
addikt
válasz LonGleY #13408 üzenetére
Pedig nekem tetszett az ami a kit kat be gyárilag benne van, azt viszont nem tudom mi a neve vagy hogy hogy lehet beszerezni.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Jelenleg 4.2.2 es android van a telefonomon és annak a kezdőképernyőjét egy AIR luncher működteti. Kérdésem az hogy kilehet e ezt onnan szedni és az alapértelmezettet feltenni mert nem igazán jön be. Probáltam a Go lunchert de az meg nekem nem volt magyar, bár lehet ez az én hibám volt vagy mert a firmware ami rajta van alapértelmezésben angol nyelvü viszont átlehet állitani magyarra is a telot de így is csak 90% os magyar lesz. Lehet ezt modositani 100% os magyarra valahogy?
-
d@minator
addikt
Sziasztok! A kérdésem az, hogy Galaxy ACE4-n mit lehet az SD-re telepíteni? Android 4.4.4
-
válasz #79335424 #13400 üzenetére
Szerintem engedi, az Odin guide-kban benne van, hogy magában a repartot ne nyomogasd.
Visszateszem a gyárit akkor este (meg amikor lesz időm, lehet csak hétvégén), aztán újra. Meg gúgli ezerrel, mert lehet CM + CWM-et tenni erre az izére, csak hogyan (Meg CWM majdnem alap bármihez, ahogy olvastam. Mondjuk ott már keresztbe állt a szemem, amikor a CWM a teló gyári ROM-járól készített mentését nem tette vissza...)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!