- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #169790 üzenetére
Illetve beállíthatom, de ha a céges wifire csatlakozom, előtte ki kell kapcsolnom.
Beállíthatod de ha a céges hálózatodon speciálisan csak céges neveket is használtok akkor eleve lábon lövöd magad ha a céges dolgaidat nem tudja a NextDNS feloldani (mert nyilvánvalóan nem fogja tudni).Nem okoz problémát, ha a hálózati beállításoknál ki-be kapcsolom a privát DNS-t?
Nem. Meg is jegyzi egyébként a beírt értéket így visszakapcsolásnál elég csak kiválasztani.Gondolom az nem gond, ha a böngészőben is meghagyom ezt a https-beállítást?
Nem. Az alkalmazásokban is állíthatóság általában egyébként is prioritást élvez (ami ott nem megy azt esetleg megpróbálhatja a globális beállítással feloldani - esetedben ez a két beállítás ugyanaz így ha megy akkor úgyis a böngészőből eredően megy, ha nem megy akkor egyiken se fog. -
ggeleven
őstag
válasz
GEPESZ66 #169275 üzenetére
Alapból is egy halom szűrő be van kapcsolva, ami már jó védelmet nyújt. Egyéni szokásoktól függ, hogy ki mit akar még esetleg extraként engedélyezni/kivenni. Brave Pajszok és adatvédelem alatt nézd őket végig és külön van több lehetőség a Webhelybeállítások alatt is. Szerintem túl sok a lehetőség, hogy egyenként végigmenjünk rajtuk és ajánljunk.
-
ggeleven
őstag
válasz
GEPESZ66 #169123 üzenetére
Brave böngésző nálam. Így meg tudok nézni csak oldalak is, mert úgy van beállítva a könyvjelző (pl Fűzővel kifelé vagy bármi) és egyálalán nem kell látnom a főoladalt és a totál érdektelen posztokat és reklámokat. Avagy marketplace is hasonló. Megnézem, ami kell/érdekel és fül bezár. Nem figyel, nem hallgatózik, nem meríti a telót pluszban. Lehet, hogy fapadosabb, de minimális használatra bőven jó.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #168907 üzenetére
Mire vagy kiváncsi? Önmagában a ping érték adott: milyen messze vagy a legközelebbi szerverhez.
Erre az értékre lehet hatással pár dolog pl.: milyen DNS-t használsz CloudFlare az egyik leggyorsabb.
A böngészők "fürgeségét" is befolyásolhatja:
1. milyen böngészőt használsz
2. milyen bővítményeket használszEzen az oldalon tudod a böngésző gyorsaságát tesztelni: [link] [link]
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
GEPESZ66 #168681 üzenetére
Esetleg olyan kiegészítőt is tudnátok ajánlani Firefoxra (androidon), ami a Vivaldi/Opera/Samsung Internet böngészőkben található "speed dial"-hoz vagy kirakható gyorsindító weblap ikonokhoz hasonló? Kettőt is próbáltam, de én egyiket sem tudtam működésre bírni. Előre is köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #168626 üzenetére
Szia, szerencséd van, kb. a legutóbbi friss Androidos Firefox amire végre egy csomó kiegészítő végre elérhetővé vált, fordítónak pl. a MATE TRANSLATE az amivel tehetsz egy próbát: amikor egy idegen nyelvű oldalon jársz akkor a jobb felső sarokban megjelenik az ikonja arra kattintva felajánlja a teljes oldal fordítását erre rákattintva lefordítja.
Amúgy a kiegészítők letöltése oldalon elkezded beírni, hogy "translat" és akkor kiad párat ezeket kezdtem el tesztelni de az első találatoknál nem volt teljes oldal egy kattintásos fordítás opció csak adott szöveg kijelölős és azt fordítós, vagy lehet én bénáztam, de ez a MATE ingyenes a fizetős változata annyival tud többet, hogy automatikusan minden oldalt lefordít ami külföldi.
-
tobias40
veterán
válasz
GEPESZ66 #168542 üzenetére
Megcsináltam a beállításokat a win11 alá Chrome-ban,kell restart böngésző utána?
Ezt minden eszközömön be kell állítani amin ezzel a böngészővel és gmail fiókkal vagyok belépve vagy elég ennél az egynél?
Nem láttam sehol mentés gombot,gondolom egyből elmentődnek ezek a beállítások.. -
poirot
őstag
válasz
GEPESZ66 #168476 üzenetére
Részemről úgy szoktam, hogy mondjuk a Smart File manager, vagy Fájlkezelő esetleg Total commanderrel, (de itt kicsit macerásabb) appokkal WIFI-t bekapcsolom, majd mondjuk a Smart file-nál FTP szerver bekapcsolása, a számítógépen a Total Commander Hálózat/FTP kapcsolódás ott beállítani a telefonon az adott portot (csak egyszer kell, a PC-s Total Commander megjegyzi) katt rá és az PC-n lévő Total commander egyik panelje a PC könyvtárat mutatja, a másik a telefonét. Itt már értelemszerű a másolás, áthelyezés stb.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #168373 üzenetére
Android 12(?) vagy frissebb rendszernél a beállítások, kapcsolatok részen belül vam olyan hogy privát dns ott kell ezt bemásolni majd menteni:
dns.adguard-dns.com
és utána az appokban sem lesz reklám mert ez az egész telefonra vonatkozik, nekem xiaomi van és ott pl. egy karbantartás lefuttatása után is volt hogy dobott reklámot (kikapcsolható de volt hogy még így is jött ajánló) -
-
svgyula
addikt
válasz
GEPESZ66 #167946 üzenetére
Alapból azt kellene tudomásul venned, hogy neked személy szerint soha senki nem fog semmit ajánlani! Valamint teljesen idegen emberek nem fognak üzenetet küldeni neked ilyen formában! Ha igen akkor az nem tapizandó hanem törlendő!
Ez egyszerű szabály. Az internet nem azonos a fosbukkal! Aki pedig ott "szörföl" azt csak sajnálni tudom.......... -
válasz
GEPESZ66 #167942 üzenetére
Túlgondolod.
Ha nem írtad be az adataid, nem léptél be az oldalon pl. Facebookkal, Gmaillel (gomb szokott lenni hozzá), nem telepítettél fel appot, jó eséllyel minden OK.Itt jegyzem meg, már másodjára olvasom tőled ezt a nem volt rajtam szemüveg, véletlenül rákattintottam dolgot.
A legtöbbet te magad teheted az ellen, hogy az adataid kiszivárogjanak, ha nem kattintasz rá olyan linkre, aminél mem bizonyosodtál meg róla, hogy biztonságos. -
-
-
-
Golden9
veterán
-
crok
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #167791 üzenetére
Borzasztóan túlgondolod és túltolod ezt az egészet ha engem kérdezel. Ha nem pötyögtél be semmit max sütikkel meg .js-el operálhatott.. nem gondolom hogy ennél többet tudott tenni, úgy account-ot lopni meg messze nem triviális de persze nem is lehetetlen csak kérdés mire kattintgattál még figyelmetlenül, nem-e futott még ott valami kis .js - de ha a Kaspersky se jelzett akkor nemigen lehet ott gond.
-
crok
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #167788 üzenetére
"Nem volt rajtam a szemüveg,nem láttam,hogy milyen com-cím volt odaírva,s ràkattintottam." -- az összes vírusírtónak pontosan ennyi haszna van.. pont semmi. Az első védvonalon (rajtad) vajsimán átment a dolog hiszen kattintottál. Megvédett a csoda vírusírtód? Még a support is visszakérdezett hogy mi a bajod az oldallal..
-
svgyula
addikt
válasz
GEPESZ66 #167670 üzenetére
Nos velem ez konkrétan megtörtént! A hirdetésemre jött egy "vevő" aki szállítással kérte. Küldte is a foxpost linket(innen már gyanús volt!) aztán az oldalon nem kódot kaptam mint rendesen és azt csomag automatánál fizettem volna. Hanem a szállítási díj fizetést álcázva az oldalon kérte a bankkártya adatokat. Nyilván nem adtam meg, hanem elsétáltam a csikosékhoz(rendőrség) Ahol a teljes whatsapos kommunikációm, telefonszám, megvolt DE! nem kellett nekik! Azt mondták mivel nem történt káreset nem tudok mit tenni. De nyugodjak meg "már mindent tudnak és folyik a nyomozás"
De ez a kis hazánk ilyen, mit is lehet tenni? Na erre szoktam az elvesztett/ellopott telefon tulajdonosnak mondani->vegyél másikat azt meg sirasd meg és felejtsd el.....
-
BitRider
senior tag
válasz
GEPESZ66 #167663 üzenetére
De minek? Aztán hiába van bármilyen védelmed, ha a Marketplace-en egy eladó cuccodra ráugrik egy indiai scammer a translate-es magyarjával privát üzenetben és olyan futárszolgáltatással kívánja felkapni a cuccaid, ahol előbb megadod a címed, majd meglepő módon a bankkártya számod is... Ezek ellen csakis az véd meg, ha átgondolod, hogy mit miért adsz meg, és alaposan megnézed a szóban forgó domain neveket is. Ezek ellen semmiféle antivírus program nem véd meg. Ugyanez vonatkozik a PC-re is.
Tiszta forrásból, ismert programokat kell telepíteni, spam mailekben nem nyitogatunk linkeket és ennyi. Semmiféle védelemre, előfizetésre, fölös szoftver-futtatására nincs szükség, amik csak az akkudat eszik. Egyedül ami lényeges, hogy friss legyen az operációs rendszer és a programok, android esetében pedig legalább a Play security definíciók legyenek feltolva havonta (a Redmi-men ez nem automatikus, manuálisan kell rákattintanom a frissítésre).
-FreaK- +1
-
-FreaK-
veterán
válasz
GEPESZ66 #167663 üzenetére
Nem értetted meg amit írt. Még azt a pár percet is teljesen felesleges rászánni. Teljesen értelmetlen egyáltalán feltelepíteni is ezeket a programokat. 0 hasznuk van.
Azok ellen amik valóban veszélyt jelentenek, odafigyeléssel meg pár alap szabály betartásával tudsz védekezni, nem ezekkel a programokkal.
-
BitRider
senior tag
válasz
GEPESZ66 #167661 üzenetére
Rendkívül érdekfeszítő elmélkedés, de ha már: eddig is hülyeség volt ilyenre fizetned. Csak arra kell odafigyelni, hogy ismeretlen vackokat ne telepíts, random linkekre meg ne kattintgass, főleg sms-ben, ennyi. Ez nem olyan bonyolult, átlag IQ fölött képesek erre az emberek. Ha meg nem, akkor tök mindegy milyen "védelmi" lehúzásra fizet elő, úgyis beszopatja magát, pláne mert elhuszi, hogy meg van védve bármitől is...
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #167423 üzenetére
Valóban, olyat csinál, hogy asztali módban pl nem lehet írni. Ezért mobilos módban használom javarészt. És vannak olyan bejegyzések, amiket egyszerűen meg sem jelenít.
De mivel maga a Facebook app is tele van hibákkal, így én bevállalom azt, hogy trükközni kell. Pl ha nem jelenít meg hozzászólást, akkor átváltok asztali módra, de m.facebook.com oldalra. És akkor látom amit mobil nézetben nem láttam. Nekem megéri, mert cserébe blokkolok különböző reklámokat, követéseket és a külső cikkeket saját böngészőben jelenítem meg szintén reklám nélkül. -
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #167363 üzenetére
Úgy láttam, hogy ha a zenészámnál a 3 pontra kattintasz, ott van a szerkesztés és ott a földgömbre kattintva megkeresi. Viszont nekem ki van már töltve, mert csak eredeti, megvásárolt zeném van. Azt nem tudom, hogy teljesen üres id3 tag esetében mit csinál.
Viktor0610,
Ha a Samsung böngészőt használod (bármilyen készülékre telepíthető), akkor a Samsung böngészőt nyitja meg külső link esetén és akkor szűri a reklámokat is.
Ezzel kapcsolatban akartam kérdezni, hogy másokat hogy nem zavarnak a reklámok? Nekem komoly pszichés gondot okoznak a reklámok, lassan fel fogom keresni orvosom, gyógyszerészem ezügyben.
Pedig bírom a Chrome-ot, de a reklámokat nem bírom elviselni, így inkább Samsung böngészőt használok. Egyedül itt a Mobilarena és Prohardver lapcsaládon engedélyezem a reklámokat, hogy nekik legyen bevételük. -
-
-
zsoltzsolt
addikt
-
vacs
veterán
válasz
GEPESZ66 #165971 üzenetére
Cristo parkolás, akár kényelmi díj nélküli is használható.
-
D1L1ZS
őstag
válasz
GEPESZ66 #165818 üzenetére
Chrome nálam le van tiltva!
Elsődleges böngésző nálam Androidon és PC-n Vivaldi!
Fent van még a felefonomon:
Soul, Firefox, legutóbb ismét ránéztem a Kiwi-re.
Soul a legjobban testreszabható, de nincs bővítmény támogatás, Kiwi is elég jól testre szabható és van bővítmény támogatás is! Firefox mellett talán csak a bővítmény támogatás szól, kevésbé testre szabható.
Most szerintem a Kiwi nagyon jó!
-
vacs
veterán
válasz
GEPESZ66 #165818 üzenetére
Nekem Chrome tiltva van és Edge-et használok + Operát.
Mondjuk van pár hülyesége az Edge-nek:
- lapok között jobbra-balra húzással nem lehet váltani (opera tudja)
- lapok bezárásához az oldal tetejére kell nyújtózni és jobbra-balra húzással lehet (opera alulról felfelé húzással bezárja)
- ha bezártam az összeset, akkor magától nem nyílik meg a kezdőlap, hanem alul kell nekem a plusz ikonra nyomni (opera ezt is tudja)
PC-n Edge-et használok, azért van fent telefonon is. -
Siriusb
veterán
válasz
GEPESZ66 #165183 üzenetére
crok bejegyzését érdemes átnézni bármelyik területtel kapcsolatosan: https://logout.hu/bejegyzes/crok/android_appok_amiket_hasznalok.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Kuponkunyeráló
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xbox Series S 512gb 2 kontroller
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged