Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Köszönöm. Bár ezzel a válasszal nem sokra mentem.
Megpróbálom kicsit érthetőbben elmagyarázni. Az InputMethodService több billentyűzet adatait tartalmazza a nagyjából a következő módon:
InputMethodService - KeyboardView - GeneralKeyboardData - Keyboard - Button - Text
Természetesen egy kicsit összetettebb az egész, de a sor minden egyes gomb esetén ezen alaposztályok leszármazottaiból áll össze. A sor végén álló "Text" pl. definiálja az "A" karaktert (néhány egyéb tulajdonsággal, pl. hogy . után legyen nagy, meg ilyesmi.)
A mi szempontunkból az egyetlen lényeges dolog, hogy amikor a "Text" osztály el szeretné küldeni az 'A' karaktert, akkor az InputMethodService osztály metódusaira van szüksége. (Amire viszont senki másnak.)
Eddig pont ugyanúgy oldottam meg, ahogy pl. a Context-nél történik (Tehát nem a service-t szerettem volna contextből kinyerni.), vagyis az InputMethodService szépen végigutazott az egész soron, és az összes "Text" példány tárolta a hivatkozást, hogy tudjon kommunikálni.
A változáson pedig azért kezdtem el gondolkodni, mert szerettem volna az egész adatstruktúra legenerálását leválasztani a Service-ről. Emiatt viszont az InputMethodService nem áll rendelkezésre akkor, amikor az adatstruktúra elkészül.
Több lehetőséget találtam:
Amikor a kész adatstruktúrát a Service-hez kapcsolom, végigmegyek az összes elemen és megadom az InputMethodService-t.
Vagy egyedül a GeneralKeyBoardData (az adatstruktúra legalsó eleme) kapja meg, és a Text ettől kérdezi le.
Vagy valahogy kiszedem az InputMethodService hivatkozását magából az InputMethodService-ből, amiből egyébként egyetlen van, és addig folyamatosan él, amíg nem váltok másik billentyűzetre (ilyenkor viszont az adatstruktúra sem létezik tovább.)Amúgy eddig az "erőltetett objektumokkal" szépen működik, de azt gondoltam, kell legyen ennek egyszerűbb módja is. Csak éppen még nem jöttem rá, mi az, ezért kértem segítséget az utolsó elgondoláshoz.
((A fentiektől függetlenül filozófiailag "sok hülye meg erőlteti itt az objektumokat" kijelentésnek igen komoly háttere van. Nagyon sok, nálamnál sokkal komolyabb programozó vitatja az objektum-orientált programozás előnyeit szemben a hagyományos, lineáris programozással. Mielőtt mindenki nekem ugrana és szétszedne, nem állást foglaltam mellettük, csak tényként megemlítettem ezt az iskolát is. Én ugyan nem tudom megítélni, de valószínűleg amúgy a java egy objektum-orientált android környezetben nem is alkalmas erre.))
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ELADÓ Gamer Konfig
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- iPad Smart Keyboard
- 2 X Dell Poweredge T320, 96GB DDR3 ECC RAM, 2.2 GHz CPU, 2 x 495W PSU
- Byski Áramláskijelző.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest