Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thon73

    tag

    válasz Szmeby #3306 üzenetére

    Köszönöm. Bár ezzel a válasszal nem sokra mentem.

    Megpróbálom kicsit érthetőbben elmagyarázni. Az InputMethodService több billentyűzet adatait tartalmazza a nagyjából a következő módon:

    InputMethodService - KeyboardView - GeneralKeyboardData - Keyboard - Button - Text

    Természetesen egy kicsit összetettebb az egész, de a sor minden egyes gomb esetén ezen alaposztályok leszármazottaiból áll össze. A sor végén álló "Text" pl. definiálja az "A" karaktert (néhány egyéb tulajdonsággal, pl. hogy . után legyen nagy, meg ilyesmi.)

    A mi szempontunkból az egyetlen lényeges dolog, hogy amikor a "Text" osztály el szeretné küldeni az 'A' karaktert, akkor az InputMethodService osztály metódusaira van szüksége. (Amire viszont senki másnak.)

    Eddig pont ugyanúgy oldottam meg, ahogy pl. a Context-nél történik (Tehát nem a service-t szerettem volna contextből kinyerni.), vagyis az InputMethodService szépen végigutazott az egész soron, és az összes "Text" példány tárolta a hivatkozást, hogy tudjon kommunikálni.

    A változáson pedig azért kezdtem el gondolkodni, mert szerettem volna az egész adatstruktúra legenerálását leválasztani a Service-ről. Emiatt viszont az InputMethodService nem áll rendelkezésre akkor, amikor az adatstruktúra elkészül.

    Több lehetőséget találtam:
    Amikor a kész adatstruktúrát a Service-hez kapcsolom, végigmegyek az összes elemen és megadom az InputMethodService-t.
    Vagy egyedül a GeneralKeyBoardData (az adatstruktúra legalsó eleme) kapja meg, és a Text ettől kérdezi le.
    Vagy valahogy kiszedem az InputMethodService hivatkozását magából az InputMethodService-ből, amiből egyébként egyetlen van, és addig folyamatosan él, amíg nem váltok másik billentyűzetre (ilyenkor viszont az adatstruktúra sem létezik tovább.)

    Amúgy eddig az "erőltetett objektumokkal" szépen működik, de azt gondoltam, kell legyen ennek egyszerűbb módja is. Csak éppen még nem jöttem rá, mi az, ezért kértem segítséget az utolsó elgondoláshoz.

    ((A fentiektől függetlenül filozófiailag "sok hülye meg erőlteti itt az objektumokat" kijelentésnek igen komoly háttere van. Nagyon sok, nálamnál sokkal komolyabb programozó vitatja az objektum-orientált programozás előnyeit szemben a hagyományos, lineáris programozással. Mielőtt mindenki nekem ugrana és szétszedne, nem állást foglaltam mellettük, csak tényként megemlítettem ezt az iskolát is. Én ugyan nem tudom megítélni, de valószínűleg amúgy a java egy objektum-orientált android környezetben nem is alkalmas erre.))

Új hozzászólás Aktív témák