- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #84093 üzenetére
Conrad -ban vettem hozzá a DC töltős cuccot. A fej külön egység, amit kétféle képpen lehet csatlakoztatni, hogy mindkét polaritás szerint lehessen használni. Véletlenül szétcsúszott, én meg figyelmetlen voltam, fordítva dugtam össze és úgy látszik, hogy a DC portos töltőáramkörben nincs fordított polaritás elleni védelem.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #84088 üzenetére
Egyébként én TV -zni szoktam. A roaming adatspórolás miatt a MyTV -n vissza szoktam venni a felbontást 1080 -ról, 540 -re, de nem nagyon veszem észre a különbséget a 11,6 -os kijelzőn. Sztem a Netflix -nél sem lehet látványos különbség, amíg az ember nem tolja ki a képet nagyképernyőre.
-
Zsolt7981
tag
válasz
cidalain #84034 üzenetére
Nálam ez a spreadtrum processzor kizáró ok lenne. Ahogy nézem a külföldi teszteket, ezt még a snapdragon 450 is agyonveri, és nem csak játékban, hanem általános élményben is. Én messzire elkerülném.
(gyakorlati tapasztalatom a konkrét típussal nincs, de valamikor 5-6 éve volt egy galaxy tabom, amit szereltek spreadtrum és snapdragon procival is, és már akkor is a legalja volt ez a gyártó, még a belépőszintű sd-hez képest is)
-
gergovass_
csendes tag
válasz
cidalain #84015 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Ezeken kívül más alternatíva esetleg a hazai piacrol? [link] Ha csak a hardveres részét nézem, akkor a feljebb linkelt tabletek a Samsung szintjén mozognak. Nyilván a garancia, frissítések megdobják az árat, de ennyit számítana? Vagy elnéztem valamit és sokkal jobb hardver és szoftver szinten a Samsung pl? Elnézést a sok kérdésért, de a hazai és a külföldi felhozatalt böngészve azt látom, hogy itthon nem igazán van arany közép.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #83937 üzenetére
Hogyne lenne Magyar kiosztású.
Nekem még a régebbi verzió van, a két ceruzaelemes. De, az is Magyar kiosztású.
-
Zsolt7981
tag
válasz
cidalain #83928 üzenetére
Hát igen, ezekért a hardverekért ennyit szánok, főleg hogy nem nekem lesz, hanem ajándékba. Nyilván áldoznék többet is, ha minőségi lenne az előrelépés. Pl annó az elsők között rendeltem meg a Xiaomi Mi pad 4 pluszt, egy hasonó tudásért most is jobban kinyitnám a pénztárcám. Tehát kb 100-110et kifizetnék, ha ezért kapnék egy vállalható márkától közép/felsőközép procit (minimum sd 730), 6/64 tárhelyet, nagy akksit, FullHD felbontást, szóval olyan körítést, mint amit a Xiaomim nyújtott 2 éve abban a mezőnyben.
De kirin 659-ért vagy a megfelelő Helio prociért 3/32vel, kb 70, max 75 amennyit hajlandó vagyok kifizetni. -
bpmcwap
senior tag
válasz
cidalain #83895 üzenetére
Köszönöm, akkor kivárok... Mindenesetre felírtam ezt a Alldocube M8-at is és ha van még ebben az alsó ligában hasonló áron valami, amivel online tanulhatnak, azt megköszönöm ha beírod... 3 gyereknél a 20 dodoó is hatvan... de az se mindegy, hogy mennyire élteképes a tablet.
(mebis, zoom, vhs lern kellene, hogy menjenek rajta) -
tvamos
nagyúr
válasz
cidalain #83882 üzenetére
Lehet azt is... vegulis. Csak nem akarnam folyton fogdosni, mert ennek eleg bena a kijelzoje, es nagyon meglatszik rajta a retyo a kezemtol. (Nem veszesen zsiros a kezem, es a telon nem is feltuno, de ennek a kijelzojen nagyon szembeotlo. Valahogy nagyon bena ez a cucc.) Meg ott folytatodna, ahol tartottam a gepen... Meg ilyesmi.
-
CCester
csendes tag
válasz
cidalain #83549 üzenetére
Az eredetileg ígért november 14-hez képest két hetes késéssel, de végül feladták az iPlay30-at. Tegnap pedig megérkezett. Ez akárhogy számolom csak 13 munkanap volt, úgyhogy erősen túlteljesítették az ígértet és az elvártat is. És még a fa alá is be tudom tenni. Köszi a segítséget, hálás vagyok. Ha majd használta az címzett, akkor írok róla pár sort, ha úgy alakul.
-
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #83735 üzenetére
Pontosan. Kezemben egy 50 ropis tablet, ami röccenés nélkül teszi a dolgát. Pedig, sztem aktívabban használom, mint a tabletet használók többsége. Teljesen indokolatlan bele több kraft, ha úgysem tudnám kihasználni. Viszont, a technika változik. Ha az 50 ropist cserélem kétévente, akkor jobban járok, mintha a 150 -est használom négy évig. Pl. ha most kezdenénk az "időszámítást", akkor két évvel hamarabb tudok 5G -t használni.
-
válasz
cidalain #83735 üzenetére
Igaz én új vagyok itt, de nem is értem a futtatott eszmét, ez itt nem az "Androidos tablet" topik?
Akinek apple gépe van, miért itt héderel és gyűjt vita alapot?
Aki androidos tabletet akar, azt vesz. Pont tojok rá mennyire erős az ipad, ha nem tudok rá pc-vel összekötve fájlt másolni és a fényképezőm sd kártyáját beledugni. Vagy pl a drága pénzen vásárolt szoftvereim sem szeretném újra megvenni.Szóval ha van aki akar Android vonalon segíteni és nem Apple toborzást folytatni, az nézzen már rá ezekre: [link], [link], [link], [link], [link], [link]
Dizájnra nekem a yoga tetszik, de tény hogy sosem fogtam még a kezemben.
-
gabber01
addikt
válasz
cidalain #83725 üzenetére
Persze, amin az erősebb hw tud segíteni. Ezért kell a heterogén androidos rendszereken relatíve sokkal bikabb SoC a sima futasert, amit az apple ehhez képest relatíve kisebb teljesítményből is meg tud oldani a zárt rendszer miatt.
A probléma hogy egy A12 szintű chip emellett baromi combos is, tehát az androidos tabok így ár kategórián belül igencsak halmozottan hátrányos helyzetbe kerülnek.
Mert azt ne mondd már nekem, hogy az erős hw nem jelent előnyt. Igenis a mindennapos átlag felhasználás során is masszívan érezhető. Az időtállóságról ne is beszéljünk.Én androidos tabot akartam, mert jellemzően droidosak vagyunk, de csalódottan vettem tudomásul, hogy 200 alatt nincs szóba jöhető alternatíva, annyit pedig nem vagyok hajlandó kiadni.
-
gabber01
addikt
válasz
cidalain #83723 üzenetére
Az az iPad minimum 2x erősebb mint akármelyik androidos az árkategóriában, de inkább többször. Tesztek alapján mindenképpen. Az Apple SoC-ja egészen más felépítésű, mint az androidosok, így az x mag és y ram szintű összehasonlítás egyszerűen badarság. Nem vagyok oda az Apple cuccokért, de ami tény, az tény ettől még. Mégpedig hogy bizony igen erősek azok az eszközök.
-
-
helixP
nagyúr
válasz
cidalain #83699 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nagyon egyforma a kettő. És koppra ugyan annyiba kerül az M5 Lite és a P10 most.
Ti melyiket vennétek?
-
Ygg
senior tag
válasz
cidalain #83666 üzenetére
@Ygg:
de mihez gyenge a teljesítményük? mi a teljesítmény igény?
youtube videóhoz milyen teljesítmény lenne ideális? szerinted
Erre reagáltam. Szerintem félreértettük egymást.
No offense! Nem akartalak megbántani.Nem követtem a tablet piacot az utóbbi években, az androidost pláne nem, s rá kellett jönnöm, amire úgy látom, sokan mások is, hogy az androidos tablet a gyártóknál is meg a Googlenál is mostohagyerek. Telefont nagyon régóta androidost használok, meg vagyok elégedve velük, dühítő, hogy nem tudnak tabletbe normális vasat rakni.
-
gabber01
addikt
válasz
cidalain #83671 üzenetére
Ez nem egészen így van. Mármint telefonoknál rengeteg lehetőség van, és nagyon sok olyan telót is lehet találni, ha nem is top brandekbol, amikben csúcs soc van.
Hasonlóképpen a többi kategóriában is vannak best buyok, amik többet tudnak azonos árban, mint a többi. Gondolná az ember, hogy tableteknél is létezik hasonló.
Szerintem ezért is jönnek ide kérdezni, pl. én is. -
Ygg
senior tag
válasz
cidalain #83664 üzenetére
Lehet, nem voltam egyértelmű, de:
Ki beszél itt youtube videokról?
Fentebb írtam, a gyereknek játszani kell.
A játékok fussanak jól. A komolyak is.
A videokat azért írtam oda, hogy erre kell. Játékra és videot nézni.
Tehát nem munkára, nem szempont a DeX, a billenytűzet, Pen istennyila.
Itt a mobilarenán olvastam pl az S5e tesztben is, hogy kevésnek ítélték a játékokban a teljesítményét.
Nem volt a kezemben, nem tudom valós-e, de ha az is megrogyik, akkor ezek kevesek.... -
törölt tag
válasz
cidalain #83652 üzenetére
Nem tudom, mennyire kifutó, mennyire nem... de most elég sokat akcióztak belőle edigitál, több napon akción keresztül is.Meg más is. Viszont talán edigitálon volt legjobb árban, ott az lte verzió votl annyi mint a wifis (igaz ez mindkettő akciós árhoz viszonyítva) Tehát 69e kb/körül. ahogy mondod.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
cidalain #83623 üzenetére
Biztos jót nézel? Nekem tényleg a SD 662 tűnik jobbnak. Újabb, kisebb a csíkszélesség, van A73 magja és a benchmarkokban is jobb. (Persze ez ki tudja a teljesítményben mennyire mutatkozik meg.)
-
BiP
nagyúr
válasz
cidalain #83607 üzenetére
Köszi a választ. Lenovo M8-ba én is beleszaladtam keresés és szűrés közben, kb. az volt a legszimpatikusabb. Meglepett, hogy csak 60e, pont emiatt aggódom, mennyire használható.
Ők cuccokra vigyázó típusok szerencsére. Nem bika tabletet akarnak, csak olyat, amit pár év múlva se kell lecserélni, mert pl. már lassú az egész vagy esik szét.
Meg főként azért szeretne sógorom hosszútávra, mert nem akarja 2 évente cserélgetni nekik a cuccost. Báty Samsungja (valami S-es Tab lehet, sajnos típust nem tudok, de nem béna) 4éve állja a sarat, hasonló koncepcióban gondolkoznak. Azt akkor 120-ért vették, sajnos azóta jobban elszálltak az árak. Felsőkat. Samsungok jó drágán vannak már csak. -
dareee
tag
válasz
cidalain #83584 üzenetére
köszönöm a segítésget!
hihetetlen amúgy hogy 1,5 éve vettem kb, nem sokkal drágábban, és nincs új, olcsóbb vagy hasonló áron egy jobb opció. gondolom a 10 colos tablet piac elég kis szelet, pedig kanapén vagy ágyban, konyhába stb. nagyon jó, csak ezt használom, telefon teljesen offos azóta... -
cidalain
veterán
válasz
cidalain #83537 üzenetére
Úgy inkább a Huawei.
Ez most újonnan 70 körül megvan (a wifi only verzió), így a használt árat ehhez viszonyítsad. Hivatalos helyről vásárolva 2 év garit adnak rá, így fontos lehet hogy hol, és mikor vették.@CCester
Az iPlay30 nem biztos, hogy ideér karácsonyra. Előreláthatólag nov 18-án kezdődik az értékesítése. Igen, 2 GB ramos tabletben már nem igazán van tartalék. Huawei Mediapad T5 3GB rammal 60 körül van akcióban, itthon ez a legolcsóbb értelmes 3GB-os 10"-os tablet.@zolda
Így van, a P60 vagy P70 soc időtállóbb a másik említettekhez képest, célszerűbb ilyet venni, ha van rá lehetőség. -
fear2
tag
-
blaca83
őstag
válasz
cidalain #83481 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, nem SOS a dolog és ha külföldről jobbakat lehet venni akkor szívesen fogadom a tanácsot.
Egyébként nézelődtem most este én is és pár napon belül lesz itt Pécsen akcióban ilyen:
Lenovo Tab M10 (TB-X605F), 3GB RAM, 32GB eMCP, Wi-Fi, Android 8.0, Fehér
50E lesz az ára. Ez jó vételnek számít egyébkét? -
Chili7
őstag
-
Chili7
őstag
válasz
cidalain #83433 üzenetére
Kisebb gépigényű játékok, mint pl Wildcraft (állatos mászkálós), de persze ki tudja mire fogja használni 5 év múlva.
A jelenlegi Samsung 2012-es tabletet cserélném most le hasonló okokból, - nem mennek föl már rá a játékfrissítések, - innen az elképzelés a 8 év időtartamra.
Szóval inkább a több ramot, mint a frissebb Androidot válasszam?
Köszi a válaszokat.
-
pEtii94!
csendes tag
válasz
cidalain #83414 üzenetére
Köszi szépen! Most amiket nézek S6 Lite-ok, nekem mindegyik verzió ugyanannak tűnik, csak van amelyiknél van LTE, van ahol nincs (bár a részletes specifikációknál mindegyiknél írja az oldal, hogy az összes készülés rendelkezik LTE-vel vagy 4G-vel a mobilnet résznél, szóval fura ez). [link] Jó pár ezer forint különbség van köztük, így ha erre is tudnál valami tanácsot adni, azt nagyon megköszönném!
-
-
Aksomatic
senior tag
válasz
cidalain #83378 üzenetére
Kézreáll, nem az a baj. Squiddel jegyzetelek előre kiadott pdf anyagokra, viszont a program képességei nem alkalmasak szerintem arra, hogy egy órai anyagot követő workflowt fel tudj venni, mert nem annyira praktikus, mint pl. iPad-en a Notability.
A ceruza is pontatlan kissé, ami mondjuk akkor tud zavaró lenni, ha utólag akarsz egy szóba vagy függvénybe javítani -
persil
nagyúr
válasz
cidalain #83379 üzenetére
Megnezem es koszi. Bar netezgetesre meg kicsit soknak erzem a 60 ezret. Na mindegy. :)
Egyebkent azt nem sikerul felfognom soha az eletben, hogy "mi a baj" a tabletekkel. Ha egymas melle teszel egy telot meg egy tabletet, csontra ugyanazzal a hardverrel, os-szel, akkor a telefon meg ugyis 5x gyorsabb, hogy magasabb a kijelzo felbontasa. Felfoghatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple MacBook
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest